Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52
(...) Jaskiernia i przypomina, że udziałowcem spółki nie może być Sosnowiec, tylko co najwyżej miejska spółka. W Zabrzu z tej roli z powodzeniem wywiązuje się miejscowy MOSiR. - W naszym przypadku nie jest to możliwe. Pod uwagę są jednak brane inne spółki - tłumaczy. Te spółki to Agencja Rozwoju Lokalnego (ARL), Przedsiębiorstwo Komunikacji Miejskiej i Korporacja Wydawnicza. Z naszych informacji wynika, że najbardziej realne jest rozwiązanie z ARL. - Nie jest jeszcze przesądzone, czy akcje przejmie miasto, czy może nowy podmiot [nieoficjalnie mówi się o firmie z regionu Zagłębia - przyp.red.]. Możliwy jest też układ mieszany. Miasto plus jeden lub nawet kilku nowych udziałowców - podkreśla prezydent.
WOJTEK napisał(a):Problematyk - i tu się bardzo mylisz. Może łaskawie wymienisz sukcesy Zarządu? Wymień mi może nazwy firm, których reklamy widzimy na stadionie, a które pozyskał Zarząd. Nie demonizujmy - nawet jak Włoch się wycofa damy sobie radę i nie od razu musi to być 4 liga. Poza tym, jeśli nawet byłaby to 4 liga to przykład GKS Katowice pokazuje, że jak się chce to można. Uwierz, u nas w mieście/regionie jest sporo osób, które spokojnie dałyby sobie radę na takich stanowiskach, umiałyby zdobyć reklamodawców czy sponsorów. Kiedyś już pojawiał się temat sponsorów i okazało się, że chętni są ale w klubie stwierdzono, że małe kwoty nikogo nie interesują. Ale te małe kwoty mogą zbudować sporą cyfrę.
Na chwilę obecną sukcesem władz jest to, że są.
To teraz ja mam pytanie:Krzysztof15 napisał(a):
DZ: Czy prace przy modernizacji Stadionu Ludowego będą kontynuowane?
KG: Oczywiście. Będzie jeszcze w tym roku oświetlenie, jest już przygotowane finansowanie i cała stosowna dokumentacja. A w przyszłym roku powinny się rozpocząć prace nad zadaszeniem części trybun.
Rozmawiał: Jerzy Dudała, Dziennik Zachodni
źródło: NaszeMiasto.pl[/i]
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników