Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez gruby 2005-06-19, 12:31 pm

twari napisał(a):Zgadza sie - konstruktywna krytyka jest wskazana! Ja jednak odnioslem sie do skreslania pilkarza po jednym nieudanym wystepie co mialo miejsce w przypadku Marcina Bebna! Bronie go gdyz uwazam ze jest dobrym bramkarzem i udowodnil ze mial tylko jeden slaby dzien gdyz juz z KSZO zagral bardzo dobrze!

Twari oprócz meczu w Bilsku ,Beben zawalił też bramke w meczu z Ruchem.. :roll: :roll: ,przydałby się nam jeszcze jeden dobry bramkarz żeby była rywalizacja,Bęben jest średnim bramkarzem,gdyby był dobry Odra by się go nie pozbywała....
gruby

Postprzez tomas1906 2005-06-19, 1:03 pm

Marcin jest dobry ale nie ma formy, jak troche popracuje to bedzie sie lepiej czul, a wypowiedzi ze niepotrzebny nam 2 bramkarz na dobrym poziomie sa niepowazne bo kiedy Beben zlapie kontuzje (czego mu nie zycze) to w bramce stanie siadkarz a nie bramkarz.
tomas1906

Postprzez pIwooo 2005-06-19, 3:52 pm

stańcie soebie na tej bramce....chciałbym zobaczyc jak wy bronicie.......Narzekacie tak na Bębna a może uważacie, że Kurdziel był leprzy??Albo Brzeziański??
pIwooo

Postprzez Socio 2005-06-19, 4:36 pm

Tez uwazam ze niektorzy przesadzaja. Fakt Marcin zawalil za duzo bramek ja na tej klasy bramkarza, ale nie mozna go zkreslac po jedenej rundzie i mowic ze na gwalt potrzebny bramkarz jak chcemy grac o Ilige. W koncu z Bebnem w bramce bylismy najlepsi na wiosne.
Socio

Postprzez twari 2005-06-19, 5:15 pm

Socio napisał(a): (...) W koncu z Bebnem w bramce bylismy najlepsi na wiosne.

Nic dodac nic ujac!

PS. Tomas - nikt nie mowi ze niepotrzebny nam 2 bramkarz! Potrzebny tyle ze to nie jest nasze najwazniejsze zmartwienie bo Marcin jest dobry a Pietka tez pokazal ze potrafi bronic! Jednak Ty swoja wypowiedzia potwierdzasz moje wczesniejsze slowa ze oceniacie ludzi po jednym wystepie! Pamietasz jak bronil Pietka wczesniej? Czy juz Ci tamten obraz przycmil ostatni jego mecz? A pamietasz moze jaki byl wynik meczu ze Świtem?? I ile wpuscil ten siaDkarz??
twari

Postprzez CharoN^ 2005-06-19, 5:27 pm

Co poniektórzy przesadzają... Marcin jest b.dobrym bramkarzem, co udowodnił w wielu spotkaniach na wiosnę. Każdemu przytrafiają się błędy (bramkarzom w szczególności), raz błąd jest błachy (bez konsekwencji), a następnym razem kardynalny (często udokumentowany straconą bramką). Jeśli Marcin popracuje nad swoją koncentracją, poprawi grę na przedpolu, to będzie jednym z najpewniejszych punktów drużyny.

Napewno przydałoby się wzmocnienie w postaci bramkarza. Piętka, choć miał kilka dobrych interwencji, jest dość niepewny. Marcinowi rywalizacja wyjdzie na dobre, i jak już ktoś wspomniał to wzmocnienie byłoby z korzyścią dla wszystkich. Zobaczymy czy działacze wraz z trenerem pomyślą o ewentualnym wzmocnieniu w postaci goalkeepera...

ps. Może by tak zmienić nazwę tematu, bo ta jakoś mnie razi w oczy :lol:. Proponowałbym "Okienko transferowe 04/05", czy jak tam bardziej kumaci sobię życzą :D.
CharoN^
Zagłębiak

Postprzez MrCricket 2005-06-19, 5:28 pm

No cóż pozycja bramkarza to najbardziej odpowiedzialna funkcja w drużynie. Bramkarze muszą się liczyć z tym ,że ich błędy będą wytykane najczęściej. Dudkowi, który niejednokrotnie ratował Liverpool w prawie beznadziejnych sytuacjach (nie mówie tylko o finale LM), przy pierwszej lepszej okazji wytykano mu jego proste błędy (zwłaszcza ten katastrofalny z Manchesterem). Niektórzy zapominają o specyfice tej pozycji i oceniają tylko na podstawie obronionych strzałów, kilku błędów bądź prepuszczonych bramek. Ale bramkarz też kieruje obroną z tyłu. On wie jaki zawodnik ma predyspozycje np którą nogę ma lepszą itp. Z tego powodu wolałbym, żeby Bęben jednak został bo jest dobrze zgrany z obroną, o czym świadczy dosyć mało straconych bramek na wiosne. Mimo jego kilku wpadek zostawiłbym go, przynajmniej do jesieni , a potem zobaczymy...
MrCricket

Postprzez WOJTEK 2005-06-19, 7:21 pm

NARZEKAJĄCYM NA MARCINA PRZYPOMNĘ TYLKO JESIENNE " WYSTĘPY" GRZEŚKA KURDZIELA. W KOŃCU NA WIOSNĘ STRACILISMY BARDZO MAŁO GOLI.
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez zgredds 2005-06-19, 8:07 pm

sam kiedyś broniłem :D 12 lat grania w piłkę :) i powiem szczerze ze pozycja bramkarza jest bardzo newralgiczną pozycją i chyba jedyną w piłcenożnej gdzie kardyalny błąd zawodnika grającego z numerem 1 kończy się bramką co do błędów arcina to hmm zdażają się każdemu bramkarzowi dodam jeszcze że Marcin gra słabo i mało na przedpolu a bramki z ruchem czy pierwsza z Łksem potwierdzają tą tezę, jednak o ile maci n radzi sobie niedostatecznie na przedpolu o tyle na lini jest bramkarzem świetnym jak na swoje warunki często gesto broni piłki bardzo trudn do wyciągnięcia a jesli chodzi o grę an przedpolu to przecież mamy dwóch olbrzymów którzy powinni go ubezpieczać czyli Hosica i Teresę tak jak to w Liverpoolu czynią Hypia i Carra ktrozy przy Jurku który mało wychodzi na przedpole bardzo czesto wygrywają pojedynki główkowe i potrafią zabezpieczac wrzutki jak nikt inny. pozdrawiam
zgredds

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2005-06-19, 8:22 pm

W naszych propozycjach nie chodzi o rozwalanie druzyny wrecz odwrotnie
chodzi o stworzenie rywalizacji na poszczegolnych pozycjach. O ile pamietam to SEWERYN jest pomocnikiem srodka pola a nie z prawej strony.
Czy tak czy owak trener zapowiedzial, ze okolo 3 nowych przyjdzie. Problem moze byc z bramkarzem NOWAKIEM jak widac Ruch wygral w Pruszkowie i nic nie wskazuje na przegrana na stadionie przy ul. Cichej.

Wyglada na to, ze od poniedzialku mozemy miec wiecej konkretnych info
w sprawie nowych twarzy w naszej druzynie.
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez tomas1906 2005-06-19, 10:42 pm

Twari jakbys czytal uwaznie i nie zwracal uwagi na bledy lub 1 blad tylko na tresc to bys sie dowiedzial ze ja nie sadze ze Marcin jest zlym bramkarzem a co do zakupow to jestem zdania zeby jak najmadrzej kupowac i jaknajwiecej testowac bo dobrych zawodnikow nigdy za wielu
tomas1906

Postprzez twari 2005-06-19, 10:53 pm

tomas1906 napisał(a):Twari jakbys czytal uwaznie i nie zwracal uwagi na bledy lub 1 blad tylko na tresc to bys sie dowiedzial ze ja nie sadze ze Marcin jest zlym bramkarzem a co do zakupow to jestem zdania zeby jak najmadrzej kupowac i jaknajwiecej testowac bo dobrych zawodnikow nigdy za wielu

Masz racje - troszeczke sie zagalopowalem! Sorki.
twari

Postprzez Leżak 2005-06-20, 8:16 am

NIŻNIK uważam że byłby wzmocnieniem !
BĘBEN jak dla mnie niezła runda.
Leżak

Postprzez zgredos 2005-06-20, 11:40 am

Nie wiem na ile są wiarygodne informacje w TVP 3, ale wczoraj mówili że Lachowski jednak odchodzi do Korony a Skrzypek do Bełchatowa. Z nowych twarzy ma być Berensztajn i powracający Twardawa.
Z Berensztajnem to chyba jakieś rozmowy były bo po ostatnim meczu z koszykami piłkarze KSZO odjechali autokarem a on został u nas w klubie i póżniej pojechał swoim autem
zgredos

Postprzez emdżej 2005-06-20, 11:42 am

zgredos napisał(a):Nie wiem na ile są wiarygodne informacje w TVP 3, ale wczoraj mówili że Lachowski jednak odchodzi do Korony a Skrzypek do Bełchatowa. Z nowych twarzy ma być Berensztajn i powracający Twardawa.
Z Berensztajnem to chyba jakieś rozmowy były bo po ostatnim meczu z koszykami piłkarze KSZO odjechali autokarem a on został u nas w klubie i póżniej pojechał swoim autem

Oby nie były wiarygodne. Berensztajn? Przecież sam Tochel powiedział (słyszałem na własne uszy!), że dla niego nie ma już miejsca w Sosnowcu
emdżej

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna