Krzysztof Tochel - były trener Zagłębia

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez Monti 2005-11-12, 7:10 pm

100% poparcia dla Tochela
Monti
Moderator

Postprzez Leyton 2005-11-12, 7:17 pm

Monti napisał(a):100% poparcia dla Tochela

Dzięki Monti , bo już myślałem, że to tylko ja nie wierzę w códotwórcze zmiay renera ...
Leyton

Postprzez MrCricket 2005-11-12, 7:21 pm

Leyton napisał(a):No to ja poproszę o konkretne nazwiska.
Chciałem tylko przypomnieć, że ŻADEN, powtarzam ŻADEN trener spoza Zagłębia (jako klubu i regionu) nie odniósł z naszym klubem żadnych sukcesów. Ostatnim był Horst Panic w 1986 roku kiedy zdobył 5 miejsce w ekstraklasie.
Jerzy Kopa, Andrzej Strejlau, Hubert Koska....i była DUPA BLADA....
Czekam na konkretne nazwiska i argumenty,. a nie na pierdolenie o układach i błędnych koncepcjach.

Kolego za bardzo wierzysz w historię i statystyki.W piłce liczy się DZIŚ i JUTRO. Sport na tym polega , żeby przełamywać jakieś dawne stereotypy , że np z kimś wygrać nie można bo ... coś tam,coś tam. Piast nie wygrał z Zagłebiem od kilkudziesięciu lat i co z tego ? W ostatnim meczu wygrał z nami bezdyskusyjnie,wymierzając najniższą możliwą karę.
Kiedyś podałem nazwiska ewentualnych następców- to posypały się bluzgi, że ci kandydaci nic nie osiągneli albo, że zbyt drodzy itp. Dlatego już tego nie będę robił do czasu podjęcia decyzji przez Włochów
pt "Co dalej z Tochelem"
MrCricket

Postprzez lys1975 2005-11-12, 7:21 pm

Odejść to sobie może,ale Balcerowicz!Panowie,nie wypierdalać Zagłębiaków,bo będzie jeszcze bardziej do dupci!Trener musi zostać,wymienić musi tylko około połowy drużyny i może coś z tego będzie?
KRZYCHU NIE OPUSZCZAJ NAS!!!!!!
lys1975

Postprzez Soyer 2005-11-12, 7:25 pm

W innym poście napisałem że drużyna gra cały sezon słabo. Napisałem także że wkurza meni częsta wymiania zawodników.
Fakt - według mnie z jednej strony zawalil treneiro ale z drugiej nie wiemy jakie miał możliwości - ile kasy dali mu włosi na transfery itp. Trener domagał się aby zatrudnic Murdze. Nie zgodzili się Włosi. Sprzedaliśmy Ujka - kasa poszłą cholera wie na co.

Na pewno trochę winy jest trenera ale ma u mnie popracie!!! Chcę aby tu został. Wydaje mi się że on trzyma to do kupy!
Wydaje mi sie że zawodnicy w zeszłęj rundzie grali z większą pasją, teraz jest inaczej

KRZYSZTOF TOCHEL KRZYSZTOF !!!
Soyer
Moderator

Postprzez maras24 2005-11-12, 7:37 pm

MrCricket napisał(a):
musztra napisał(a):Tochela nie wyrzucą bo niby kto na jego miejsce przyjdzie :?:

maras24 napisał(a):Niech Ci co piszą żeby wyrzucić Tochela pukną sie mocno w głowe!!!a niby kto bedzie w stanie z tych amatorów zrobić drużynę na 1 ligę???

Zapewniam Was, żę chętnych byłoby mnóstwo. Za bardzo się przyzwyczailiście do Niego, a On do niektórych grajków.

NADSZEDŁ CZAS NA ZMIANY (w tym trenera) !
Podaj konkretne nazwisko kogo byś widział na ławce trenerskiej bo ja takich nie widze.Może Kasperczaka masz na myśli :lol:
maras24

Postprzez grzechu 2005-11-12, 7:47 pm

kasacja
Ostatnio edytowano 2005-11-12, 7:49 pm przez grzechu, łącznie edytowano 1 raz
grzechu

Postprzez grzechu 2005-11-12, 7:48 pm

Musimy zaufac Tochelowi i miec nadzieje ze uda mu sie przygotowac zespol do rundy wiosennej jak w zeszlym sezonie. Wg mnie zmiana trenera nic tu nie zmieni. Potrzebne sa wzmocnienia i dobrze przepracowany okres przygotowaczy do rundy rewanzowej.
Nie ma duzej straty przeciez do czolowki ligowej tabeli wiec nie panikujmy. Na pewno oczekwania byly wieksze, szczegolnie co do ostatnich meczow, ale nie jest przeciez zle. Wystarczy wygrac 2-3 mecze i spowrotem marzenia o 1 lidze stana sie realne.
grzechu

Postprzez ALOSZA 2005-11-12, 7:49 pm

W...... to trzeba 3/4 dróżyny tych .... żelowców. Nam potrzeba nie zmiany trenera - PANIE KRZYSZTOFIE ZNAM PANA I WIEM CO PAN POTRAFI....tylko kim to pokazać, tymi ...... którym sie niechce.
W...... te ....... odrazu. Panu Rudemu też mówie....W........ !!

PS. jestem świadomtego postu i przyjmuje wszystkie tego konsekwencje...ale tak już ........ dalej być nie może.

JESTEM MEGA PODK..........

---------------
nie obrazaj - Soyer
ALOSZA
Żółta kartka

Postprzez keff79 2005-11-12, 8:24 pm

ALOSZA - izzi izi meeen.. :lol:

już kiedyś pisałem w tym temacie, także dzisiaj krótko - 100% poparcia dla Krzysztofa Tochela!
keff79

Postprzez dardaw 2005-11-12, 8:36 pm

Leyton napisał(a):No to ja poproszę o konkretne nazwiska.
Chciałem tylko przypomnieć, że ŻADEN, powtarzam ŻADEN trener spoza Zagłębia (jako klubu i regionu) nie odniósł z naszym klubem żadnych sukcesów. Ostatnim był Horst Panic w 1986 roku kiedy zdobył 5 miejsce w ekstraklasie.
Jerzy Kopa, Andrzej Strejlau, Hubert Koska....i była DUPA BLADA....
Czekam na konkretne nazwiska i argumenty,. a nie na pierdolenie o układach i błędnych koncepcjach.

Niewątpliwie Tochel zrobil wiele dla naszej druzyny i nikt jego zaslug nie ma zamiaru mu zabierac.Jesteśmy mu wdzięczni, jednak ostatnie wyniki wskazują dobitnie że najwyższy czas na zmiany.I nie chodzi tu o strate wielu punktów ale o styl gry ktory daleko odbiega od naszych marzen a nawet od zwyklej przyzwoitosci.Przegrac mozna zawsze i z kazdym lecz nie mozna przechodzić obok meczu.A poniewaz nie mozemy wymienic wiekszości naszych grajków Tochel musi stac sie kozlem ofiarnym.
Jak widac po ostatnich wynikach ten trener nie jest w stanie wykrzesac juz wiecej od tych graczy.Przekazal im swoja wiedzę i z pewnoscią nic wiecej juz naszych 'gwiazdorów" nie nauczy.
Potzrebne jest nowe spojrzenie na druzyne ,nowe metody treningowe i nowe koncepcje taktyczne.Krótko mówiąc potzrebna jest nowa miotla aby zaprowadzić nowe porzadki.
Na 1 froncie juz nastapilo sporo zmian na stanowiskach trenerskich :
1.Legia
2.Arka
3.Lubin
4.Belchatów
5,Groclin
W druzynach tych nastapiło po kilka roszad wsród zawodnikow i na efekty nie trzeba bylo dlugo czekac.Wszystkie te ekipy pną sie do góry i co najwazniejsze zmienily styl gry, i to zdecydowanie na lepszy, to wlasnie niech bedzie argumentem to pozegnania p Krzyska.Do rozstania w kulturalny sposób bo szatnia trenerska powinna w przyszlosci stac dla niego otworem.

A kto za niego ?
Nie mnie bedzie wybierac ale wcale nie obrazilbym sie gdyby na lawce zasiadl Dworczyk, Sączek czy tez Klamra.Nie musi byc to wcale ktoś z głosnym nazwiskiem w końcu Tochel też przybył do nas jako poczatkujacy trener bez doswiadczenia.

Niewątpliwie czas na zmianę chyba że wymienimy w przerwie zimowej 3/4 skladu w co bardzo watpie.

p/s
A co daja zmiany trenerów mozna przeczytac w tym artykule :
http://sport.gazeta.pl/sport/1,65025,29 ... l?skad=rss
dardaw

Postprzez Soyer 2005-11-12, 8:44 pm

dardaw napisał(a):Niewątpliwie Tochel zrobil wiele dla naszej druzyny i nikt jego zaslug nie ma zamiaru mu zabierac.Jesteśmy mu wdzięczni, jednak ostatnie wyniki wskazują dobitnie że najwyższy czas na zmiany.

Ale to jest powtórka z zeszłego sezonu. Niby nic nie grają na jesien bo faktycznie tak jest i tracą punkty. Piszesz że trener nie może w nich wskrzesic woli walki. To jak to jest ze w zeszłej rundzie przegrali na jesien 5 spotkan a na wiosne grali jak z nut?
Soyer
Moderator

Postprzez Soyer 2005-11-12, 8:50 pm

Pytam bo sam nie wiem dlaczego tak sie dzieje. Czy zawodnikom nie zalezy na awansie? Czy mają tak ustalone że mają nie awansowac? Czy tak są przygotowani do tej rundy? Czy cholera wie co?
Soyer
Moderator

Postprzez MACIEK 86 2005-11-12, 8:57 pm

Ciekawi mnie reakcja zarządu miało być 30ptk w tej rundzie inaczej obniżenia kontraktowe.Ciekawe czy do nich dojdzie
MACIEK 86

Postprzez Leyton 2005-11-12, 9:21 pm

[quote="MrCricket"]
Kolego za bardzo wierzysz w historię i statystyki/quote]

Jest na tym forum wielu forumowiczów, których osobiście nie znam, ale, którzy z całą pewnością i w każdej chwili mogliby się do mnie zwracać "per KOLEGO" i to bez względu na wiek. Pan panie McCricket jednak do nich nie należy i należał nigdy będzie więc daruj Pan sobie te poufałości.
Leyton

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna