Wieści dotyczące naszych bylych pilkarzy i trenerów

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Wieści dotyczące naszych bylych pilkarzy i trenerów

Postprzez August 2011-01-11, 11:02 pm

werty2 napisał(a):Wystarczyło zapytac odpowiednią osobę a głowe daje że problemu by nie było ,stąd moja wcześniejsza uwaga dotycząca buraczanej piłki..

Nie za dużo wymagasz ? Co niektórzy nie wiedzą jaką ksywę miał "Giga" Majewski a oczekujesz tak skomplikowanej rzeczy jak zadawanie pytań odpowiedniej osobie :lol:
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez jls 2011-01-12, 4:08 pm

Szymon Gąsiński wrócił do trenowania, lecz nadal chce odejść

11:05, 2011-01-12

Źródło: Dziennik Zachodni
- Nie chcę zostawać w Bytomiu. No, chyba że sytuacja by się tu poprawiła - mówi bramkarz Polonii Bytom. To nie pierwsza tak krytyczna wypowiedź w mediach Szymona Gąsińskiego na temat klubu.

- Do tego, że w klubie są problemy zdążyłem się przyzwyczaić, jednak nie podoba mi się w jaki sposób jesteśmy traktowani przez działaczy. Wróciłem do trenowania, bo to mój zawód, dbam też moją formę sportową. Czy obawiam się jakiś kar ze strony klubu? A za co mają mnie karać? Za mówienie prawdy? - pyta Gąsiński.

I jeszcze raz jasno podkreśla. - Nie chcę zostawać w Bytomiu. No, chyba że sytuacja by się tu poprawiła - mówi. Przyczyną jego niezadowolenia jest oczywiście sytuacja finansowa. - Mam jednak ważny kontrakt i aby odejść, do Polonii musiałaby wpłynąć konkretna oferta z innego klubu - dodaje na łamach Dziennik Zachodniego.

Działacze sprawy komentować nie chcą. Dodają, że nie wpłynęła żadna oferta dotycząca Gąsińskiego.

http://sportslaski.pl/szymon-gasinski-w ... ,info.html
jls

Postprzez Adam1906 2011-01-12, 5:44 pm

12 stycznia 2011, 16:43:31 - elenril
Paweł Cygnar wrócił do Niecieczy

Po półrocznym wypożyczeniu do Szczakowianki Jaworzno do zespołu pierwszoligowej Niecieczy powrócił Paweł Cygnar.

24-letni pomocnik nie ukrywa radości z tego faktu. - Cieszę się, że ponownie mogę trenować z kolegami z Niecieczy. Zamierzam bardzo ciężko pracować i walczyć ze wszystkich sił o miejsce w kadrze drużynie. Na pewno nie stoję na straconej pozycji. Chciałbym grać w pierwszej lidze - przyznaje zawodnik.

Ostatnie pół roku zawodnik spędził w Szczakowiance, która po rundzie jesiennej jest wiceliderem śląskiej IV ligi. - Występowałem we wszystkich spotkaniach. Strzeliłem też kilka bramek. Jednak nie ma co się tym wszystkim sugerować. Grałem przecież trzy klasy niżej - przekonuje piłkarz.

źródło: własne / Nieciecza

http://www.90minut.pl/news/144/news1444 ... ieczy.html
Adam1906

Postprzez August 2011-01-13, 8:40 am

August

Postprzez Adam1906 2011-01-13, 9:09 am

W Wodzisławiu trwa kompletowanie drużyny

Leszek Jaźwiecki

2011-01-13 06:00:52, aktualizacja: 2011-01-13 06:00:52

W Wodzisławiu od poniedziałku trwa prawdziwy przegląd kadr. Codziennie na treningu pierwszoligowej Odry pojawiają się nowi zawodnicy.
Na środowych zajęciach o przychylność trenera Miroslava Copjaka zabiegali 20-letni Wojciech Ciszewski, który bronił bramki Ruchu Chorzów w zespole Młodej Ekstraklasy, Szymon Matuszek, który został wystawiony na listę transferową Piasta Gliwice i tym samym dostał od klubu zielone światło na poszukanie sobie nowego pracodawcy oraz 28-letni Tomasz Stolpa (ostatnio Zagłębie Sosnowiec), który ma za sobą występy w klubach Norwegii, Islandii, a nawet Azerbejdżanu.

http://www.dziennikzachodni.pl/sport/35 ... ,id,t.html

Jak widzę, nasz obieżyświat jakoś nie potrafi załapać się do Barcy czy MU. Lepiej niech go w Wodzisławiu pilnują w wekeendowe wieczory, czy akurat nie trenuje w jakiejś knajpie... :lol:

13 stycznia 2011, 19:46:39 - slady
Krystian Pieczara trenuje z GKS-em Tychy

Na zajęciach GKS-u Tychy prowadzonych przez trenera Adama Noconia pojawiają się kolejni testowani zawodnicy. Od wczoraj z tyskim zespołem trenuje napastnik drużyny Młodej Ekstraklasy GKS-u Bełchatów - Krystian Pieczara.

Na treningach ma zjawić się również były zawodnik m.in. Wisły Kraków oraz Sandecji Nowy Sącz - Grzegorz Kmiecik. Napastnik ostatnie pół roku spędził w Turze Turek, dla którego w 16 spotkaniach ligowych zdobył cztery bramki.

- Liczę, że ci piłkarze będą trenować z nami przez cały przyszły tydzień, aż do sobotniego sparingu ze Skrą Częstochowa - mówi trener Adam Nocoń.

źródło: GKS Tychy

http://www.90minut.pl/news/144/news1446 ... Tychy.html

Tychy też się zbroją...
Adam1906

Postprzez PawełK 2011-01-14, 4:02 pm

Jarosław Białek piłkarzem Olimpii Grudziądz

Dziś półtoraroczną umowę z drugoligową Olimpią Grudziądz podpisał Jarosław Białek.

Urodzony w 1981 roku pomocnik ostatnio występował w pierwszoligowym KSZO Ostrowiec Świętokrzyski. W przeszłości reprezentował barwy m. in. Zagłębia Sosnowiec, Górnika Zabrze, Widzewa Łódź, Lecha Poznań oraz irlandzkiego Saint Patrick's Athletic FC.

W Ekstraklasie rozegrał 22 spotkania, zdobywając jedną bramkę.

źródło: http://www.90minut.pl/news/144/news1446 ... ziadz.html
PawełK
pyszałek

Postprzez patrios91 2011-01-15, 5:43 pm

15 stycznia 2011, 16:41:23 - elenril
Kadra Górnika na obóz w Dzierżoniowie

W dniach 17-25 stycznia piłkarze ekstraklasowego Górnika Zabrze będą szlifować formę na obozie przygotowawczym w Dzierżoniowie. Trener Adam Nawałka zabiera ze sobą 26 zawodników.

Do Dzierżoniowia nie pojadą Łukasz Skorupski, Bartosz Kopacz, Mariusz Gancarczyk, Paweł Krzysztoporski i Tomasz Chałas, którzy raczej zostaną wypożyczeni do innych klubów. Na liście zabrakło również kontuzjowanego Michała Jonczyka. Sztab szkoleniowy nie wyklucza jednak zmian w kadrze w trakcie zgrupowania.

Kadra Górnika na obóz w Dzierżoniowie:

Bramkarze: Daniel Kajzer, Dawid Kudła, Sebastian Nowak, Adam Stachowiak.

Obrońcy: Adam Banaś, Michael Bemben, Mariusz Jop, Mariusz Magiera, Adam Marciniak, Maciej Mańka, Michał Pazdan.

Pomocnicy: Vladimír Balát, Maciej Bębenek, Grzegorz Bonin, Adam Danch, Piotr Gierczak, Aleksander Kwiek, Sebastian Leszczak, Rafał Pietrzak, Mariusz Przybylski, Marcin Wodecki.

Napastnicy: Daniel Sikorski, Szymon Sobczak, Adrian Świątek, Mateusz Zachara, Tomasz Zahorski.

źródło: Górnik Zabrze

-> http://www.90minut.pl/news/144/news1447 ... iowie.html
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez werty2 2011-01-16, 12:47 pm

August napisał(a):
werty2 napisał(a):Wystarczyło zapytac odpowiednią osobę a głowe daje że problemu by nie było ,stąd moja wcześniejsza uwaga dotycząca buraczanej piłki..

Nie za dużo wymagasz ? Co niektórzy nie wiedzą jaką ksywę miał "Giga" Majewski a oczekujesz tak skomplikowanej rzeczy jak zadawanie pytań odpowiedniej osobie :lol:

Sprowadziłeś mnie na ziemie..
Masz racje..NIestety w naszym własnym zagłębiowskim światku otaczają nas debile.Pzdr
werty2

Postprzez Adam1906 2011-01-18, 8:13 am

18 stycznia 2011, 7:41:36 - koofel
Odra jedzie dziś na zgrupowanie do Kromieryża

Pierwszoligowa Odra Wodzisław Śląski rozpocznie dzisiaj zgrupowanie w czeskim Kromieryżu. Na obozie, który potrwa do 28 stycznia, znalazło się miejsce dla 21 zawodników.

Bramkarze: Mateusz Łobaczewski, Juraj Baláž, Marcin Musioł.

Obrońcy: Jacek Bańczyk, Michał Adamczyk, Tevin Ojirogbe, Radek Pelán, Daniel Tanżyna, Kamil Stankiewicz.

Pomocnicy: Szymon Jary, Szymon Matuszek, Andy Surgota, Tomasz Szatan, Adrian Mielec, Marcin Figiel, Marek Sobik.

Napastnicy: Łukasz Dzierżęga, Tomasz Stolpa, Samuelson Odunka, Marcin Staszewski, Dawid Hanzel.

http://www.90minut.pl/news/144/news1449 ... eryza.html
Adam1906

Postprzez Adam1906 2011-01-19, 7:37 pm

19 stycznia 2011, 16:29:07 - elenril
Maciej Mizia dyrektorem sportowym GKS-u Tychy

Maciej Mizia został dyrektorem ds. sportowo-organizacyjnych w drugoligowym GKS-ie Tychy. Wcześniej tą rolę w tyskim klubie pełnił Marek Baron.

45-letni Mizia w przeszłości był piłkarzem m.in. Ruchu Chorzów, Zagłębia Sosnowiec, Zawiszy Bydgoszcz, a także amerykańskich New Jersey Falcons i AAC Eagles Chicago.

źródło: GKS Tychy

http://www.90minut.pl/news/145/news1450 ... Tychy.html

Oj, pamiętam brameczki Maćka dla Zagłębia Sosnowiec w meczach z Widzewem Łódź 2:1 (gol w 89 minucie), czy też z Ruchem Chorzów 2:0 (obydwie bramki przy 15.000 kibiców) w sezonie 1989/90 :)
Adam1906

Postprzez August 2011-01-19, 7:51 pm

Adam1906 napisał(a):Maciej Mizia dyrektorem sportowym GKS-u Tychy

Jestem ciekaw jak się sprawdzi, jeśli się sprawdzi, a życzę mu tego, to będzie wielki wstyd dla Zagłębia. Wszak człowiek nie tylko grał w Sosnowcu (grał też w Chorzowie) ale zdaje się w Sosnowcu mieszka i działa. Chyba też kandydował na radnego. Tu mała dygresja z mojej strony. W mojej ocenie jednym z powodów postępującego upadku piłkarskiego Zagłębia jest to, że na jego rzecz mogły działać osoby ędące wyłącznie w określonym układzie. Natomiast nawet w minimalnym stopniu nie szły za tym kompetencje.
August

Postprzez Adam1906 2011-01-19, 10:01 pm

August, istotnie, bo dotyczy to nie tylko w otaczaniu się przy Zagłębiu przez osoby z tzw. "kółka różańcowego", ale całkowitego braku sięgania po ludzi, którzy naprawdę KOCHAJĄ I SZANUJĄ TEN KLUB. I to jest strasznie, cholernie strasznie smutne... :kiepsko: :redface:
Adam1906

Postprzez django 2011-01-19, 11:05 pm

Pierwszoligowa Odra Wodzisław przegrała 1:3 (1:0) w sparingu rozegranym w Kromieryżu z trzecioligowym czeskim klubem - SK Hanácká Slavia Krom' ~ž.

Jedynego gola dla naszej druzyny strzelił Tomasz Stolpa.

Więcej... http://katowice.gazeta.pl/katowice/1,35 ... z1BWOApt95
django

Postprzez Adam1906 2011-01-20, 8:10 am

django napisał(a):Jedynego gola dla naszej druzyny strzelił Tomasz Stolpa.

Pewnie jeszcze nie są mu znane żadne "kręgielnie" w Czechach, więc był w "formie"... :lol:
Adam1906

Postprzez August 2011-01-20, 8:14 am

Adam1906 napisał(a):
django napisał(a):Jedynego gola dla naszej druzyny strzelił Tomasz Stolpa.

Pewnie jeszcze nie są mu znane żadne "kręgielnie" w Czechach, więc był w "formie"... :lol:

Ale za to knajp " a la Spiż" jest więcej, ale gość w końcu był na bezrobociu parę miesięcy więc się może stara... Swoją drogą wokół afery z nim związanej i sprawie w sądzie jakoś ucichło.
August

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna