Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Kogo kupic,a kogo sprzedac

Postprzez wojtaszko 2021-01-03, 8:41 pm

Adam1906 napisał(a):
novack napisał(a):Nowak już na czerwono won! Brawo Kaziu!

Obowiązujący do 30 czerwca 2022 kontrakt Olafa Nowaka z Zagłębiem Sosnowiec został rozwiązany, a jakżeby inaczej, za porozumieniem stron :)

I znając życie siano trza Olafowi zapłacić za pozostałe 18 miesięcy, ale że z przedłużonym terminem rozliczenia płatności... to kogo to w miejskim klubie obchodzi? ;-) :twisted:

Zabawa Zabawa 160-180 tys w ta czy w tamtą kogo to obchodzi ;-) takie drobne
wojtaszko

Postprzez August 2021-01-03, 8:49 pm

Co by jednak nie powiedzieć Olaf zachował się z klasą. W cytowanej na oficjalnej i zawartej w komunikacie wypowiedzi padło zwykle „przepraszam”. Tak niewiele a jednocześnie tak dużo. Coś czego ani Jaroszewski ani Tomczyk nie mówiąc o Chęcińskim nie są w stanie wyartykuowac w stosunku do kibiców. Ot, potwierdzenie słomy w butach. Powodzenia Olaf. Szacunek za wypowiedź
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez Lars 2021-01-03, 9:39 pm

to ja już nic z tego nie rozumiem. Letnie transfery były trafione, a już zimą rozwiązujemy kontrakty? :redface:
MOJE SERCE JEST CZERWONO ZIELONO BIAŁE
Lars

Postprzez wojtaszko 2021-01-03, 10:27 pm

Lars napisał(a):to ja już nic z tego nie rozumiem. Letnie transfery były trafione, a już zimą rozwiązujemy kontrakty? :redface:

One były tak udane jak kok i pizdorurki dyrektora/skauta
wojtaszko

Postprzez Adam1906 2021-01-03, 10:53 pm

Lars napisał(a):to ja już nic z tego nie rozumiem. Letnie transfery były trafione, a już zimą rozwiązujemy kontrakty? :redface:

Obrazek
Adam1906

Postprzez Luis 2021-01-04, 12:04 am

A mnie jest zal pozbycia sie Nowaka. Tak, wiem jak gral. Tak, wiem, fatalnie. Tak, wiem nie trafial z 3 metrow. Ale pilka go szuka w polu karnym. Uwazam ze jemu brakowalo tej jednej, pierwszej bramki i by sie przelamal. Mozna bylo go wypozyczyc do 2 ligi i obserwowac. A cos czuje ze jak sie w koncu przelamie w innym miejscu to bedzie czolowym strzelcem.
Luis

Postprzez Tomcjo 2021-01-04, 10:46 am

Gdyby Nowak zagrał kilka połówek w rezerwach i postrzelał to lepiej by mu szło w jedynce
Tomcjo

Postprzez novack 2021-01-04, 11:03 am

Od czasu do czasu przeglądam sobie skróty meczów z ostatniego sezonu w ekstraklapie w tym te w których występował Nowak i tam też tak jak w tym sezonie wyraźnie rzucają się w oczy braki techniczne Nowaka w najbardziej podstawowych elementach gry, w tym NAWET w prostym przyjęciu piłki. Był i jest drewniany jak młody buk, piszę to ze smutmiem. Jedyne gdzie można było jeszcze dać mu szansę, to bieganie na skrzydle i Kaziu też tam go spróbował, ale bez efektów. Moim zdaniem był najsłabszym piłkarzem Zagłębia i słusznie pożegnano go jako pierwszego. Trzymanie go w Zagłębiu żeby grał w rezerwach byłoby ze szkodą dla klubu (Spółki jak mawia pełniący obowiązki Prezesa) jak też dla samego Nowaka, który może się spróbować gdzieś w 2 lidze, czyli znacznie wyżej niż grają nasze rezerwy.
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez paw25 2021-01-04, 11:07 am

Moim zdaniem to co pograł z nami w ekstraklasie to jego apogeum.Potem zjazd po równi pochyłej.Do tego kluby do których nie mamy startu jeśli chodzi o sztab trenerski, skating, czyli Płock i Lubin szybko się na nim poznali.Dla mnie mentalnie Chłopa już niema i raczej nie będzie chyba że dwie ligi niżej...A "nasz zarząd "kopiuje kolejną sytuację i chce mieć u siebie Sanogo .Po Co? Przecież to jest bliźniacza sytuacja ....
paw25

Postprzez novack 2021-01-04, 11:16 am

Sanogo w przeciwieństwie do Nowaka potrafi grać w piłkę, jest tylko kwestia zaległości treningowych i nadwagi, ale na to żeby się z tym uporać są 2 miesiące. Sani seryjnie łapie kontuzje w Warszawie, w Sosnowcu chyba klimat mu odpowiada i jest zdrowy ;-) A jeśli rzeczywiście w środowisku piłkarzy są jakieś opory żeby przejść do szorującego dno drugoligowej tabeli Zagłębia "zarządzanego" w specyficzny sposób przez secyficznych ludzi, to przy braku ofert konkretnych napastników, Sanogo może być jedyną szansą na zakontraktowanie prawdziwego napastnika. Jeśli jest w pełni zdrowy, to ja jestem za podaniem mu ręki.
Ostatnio edytowano 2021-01-04, 11:26 am przez novack, łącznie edytowano 2 razy
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez August 2021-01-04, 11:23 am

Dokładnie. Sanogo zarówno w I lidze jak i w ekstraklasie był naszym wyróżniającym się grajkiem. Przy czym rając na wypożyczeniu u nas w esa miał już zdaje się za sobą dłuższy rozbrat z piłką. Dlatego jeśli chodzi o same umiejętności piłkarskie to nie powinno być wątpliwości, ze jest to wartość dodana. Tu raczej wątpliwość dotyczy zdrowia zawodnika. Wszak do Legii poszedł ponoć z kontuzją plus dwukrotne zerwanie ścięgien. W sytuacji, w której –jak napisał Adam – potencjalni kandydaci nie są chętni do dostąpienia zaszczytu reprezentowania Zagłębia taki zawodnik może się przydać. Zwłaszcza, że w Sosnowcu nie musi się aklimatyzować.
August

Postprzez Adam1906 2021-01-04, 11:45 am

Zgadzam się w 1906% z Augustem i novackiem. To, że Vamara jest moim ulubieńcem, nie ma nic do rzeczy, bo nawet gdyby nim nie był, dla mnie ten piłkarz potrafi grać. Jego jedynym i (niestety) bardzo istotnym dla drużyny felerem jest zdrowie, a raczej jego brak. Choć życzę Sanogo wszystkiego najlepszego i chciałbym go znowu zobaczyć w barwach Zagłębia Sosnowiec, ta jego kontuzjogenność mnie przeraża.

Wracając do pogłosek o braku chętnych do grania w klubie-memie to dziwi mnie, dlaczego nagle wszyscy wartościowi kopacze nie chcą się przekonać do słynnego tomczykowego "Projektu Zagłębie"?... :)
Adam1906

Postprzez August 2021-01-04, 12:03 pm

Adam1906 napisał(a):Wracając do pogłosek o braku chętnych do grania w klubie-memie to dziwi mnie, dlaczego nagle wszyscy wartościowi kopacze nie chcą się przekonać do słynnego tomczykowego "Projektu Zagłębie"?..

Formalnie to nawet nie tomczykowego a Podolińskiego. Wszak Prezes kilkukrotnie ogłosił Urbi et Orbi, źe za wyszukiwanie nowych grajków odpowiedzialny jest Podoliński wraz z Moskalem, który ma kandydatury akceptować. A tu wychodzi na to, że póki co... nie ma co akceptować. Jeśli natomiast się pojawią transfery egzotyczne, znać, że krajowi nie chcą grać w Zagłębiu.
August

Postprzez Adam1906 2021-01-04, 1:12 pm

August napisał(a):Formalnie to nawet nie tomczykowego a Podolińskiego.

Serio? A mnie się wydawało, że ten słynny projekt to autorski pomysł Roberta T. 8)

Przed przyjazdem do Polski odrzucił dwie oferty z portugalskiej ekstraklasy, gdyż bardziej przekonał go projekt pod hasłem: Zagłębie Sosnowiec.

http://zaglebie.eu/aktualnosci/6743-joa ... kiem-klubu

August napisał(a):Jeśli natomiast się pojawią transfery egzotyczne, znać, że krajowi nie chcą grać w Zagłębiu.

Skąd wiesz o egzotyce?... ;-)
Adam1906

Postprzez slawekchicago 2021-01-04, 1:22 pm

Adam1906 napisał(a):
August napisał(a):Formalnie to nawet nie tomczykowego a Podolińskiego.

Serio? A mnie się wydawało, że ten słynny projekt to autorski pomysł Roberta T. 8)

Przed przyjazdem do Polski odrzucił dwie oferty z portugalskiej ekstraklasy, gdyż bardziej przekonał go projekt pod hasłem: Zagłębie Sosnowiec.

http://zaglebie.eu/aktualnosci/6743-joa ... kiem-klubu

August napisał(a):Jeśli natomiast się pojawią transfery egzotyczne, znać, że krajowi nie chcą grać w Zagłębiu.

Skąd wiesz o egzotyce?... ;-)

Nie ode mnie :lol: :lol: :lol:
CZY WROCA JESZCZE DOBRE CZASY
slawekchicago

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna