Sparingi

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Sparingi

Postprzez turku 2009-02-04, 5:08 pm

Ariexi napisał(a)::brawo: :brawo: :brawo: :brawo: :brawo:

Bardzo ambitny i wiele wnoszący do dyskusji post.

A co do Nowaka to jedna jaskółki wiosny nie czyni. Ale licze na to że takich jaskółek w jego wykonaniu będzie więcej.
turku

Postprzez adas 2009-02-04, 6:01 pm

Ariexi, Smazu i manuel90 - wasze posty ze względu na brak jakiejkolwiek treści merytorycznej skasowane, a Wy dostajecie ostrzeżenia!
adas

Postprzez django 2009-02-04, 6:39 pm

Z naszych napastników Nowak zagrał dzisiaj najlepiej. Widać, że coś potrafi. Jak strzeli bramkę w sobotę, to zarząd chyba nie będzie miał innego wyjścia, jak tylko zaproponować mu kontrakt. Tylko nie wiadomo czy Niwka go do nas puści.
Na zdecydowany plus Smolec. Gość dostaje tyle piłek na dobieg, że 3/4 piłkarzy pewnie by wypluło płuca.
django

Postprzez gala85 2009-02-04, 7:36 pm

to druga bramka Nowaka w Zagłębiu w grudniu strzelil gola w sparingu z Rozwojem
gala85

Postprzez novack 2009-02-04, 7:40 pm

"Zbyt wcześnie, abym mógł ocenić tego zawodnika. Widziałem go tylko podczas jednego treningu i przez 65 minut sparingowego meczu. Na pewno będzie trenował z nami do końca tygodnia i dostanie szansę w kolejnym sparingu z Pniówkiem Pawłowice Śląskie" .
Nie widziałem tego chłopaka, więc niczego nie chcę przesądzać, ale zastanawiam sie tylko w ilu meczach Kudyba widział Huśtave, z którym podpisano kontrakt? O skuteczności juz nie wspominam.
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez Przemek26 2009-02-04, 8:24 pm

adas napisał(a):Ariexi, Smazu i manuel90 - wasze posty ze względu na brak jakiejkolwiek treści merytorycznej skasowane, a Wy dostajecie ostrzeżenia!

Chciałm sie odnieśc do twojego postu ale już go ni ma ;-)

Mianowicie, pisałeś że Nowak nie znalazł uznania w Bytomiu czy w Kilecach ale nie ze względu na umiejętności piłkarskie a chyba chodziło tam bardziej o kondycyjne przygotowanie.

Jestem ciekaw jak u nas będize z kondycja. Bez obozu przygotowawczego ( nawet gieksa gdzieś wyskrobała 30 tyś na Dzierżoniów), a my , biegać możemy wokół stadionu sa wykopki to i bieg z przeszkodami jest, siłownia pewnie na Żeromie choć tam był jakis remont więc nie wiem, testy i badania wydolnościowe w trakcie takiego okresu robi sie często , mam nadzieje że na awf-ie mogą je robić. Itd itd.

A co do Nowaka, kiedyś Pitry wygrzebany z Pszczyny tez nie dawał gwarancji że będzie gwiazdą nikt nie jest jasnowidzem on dostał szanse i wykorzystał ją.A co my mamy do starcenia jak nie dać chłopakowi szansy ?
Przemek26

Postprzez PawełK 2009-02-04, 9:01 pm

Przemek26 napisał(a):Jestem ciekaw jak u nas będize z kondycja. Bez obozu przygotowawczego...

Na obozach oprócz jednostek treningowych pracuje się również na scaleniu drużyny, aby się lepiej poznali (takie skoszarowanie) - to pod kątem psychologicznym bardziej. Wyjazdy do ciepłych krajów polegają na tym, że trenuje się i gra sparingi na trawie prawdziwej a nie sztucznej. Na miejscu też można wykonywać jednostki treningowe.

Przemek26 napisał(a):...( nawet gieksa gdzieś wyskrobała 30 tyś na Dzierżoniów)...

Tajemniczy sponsor z Krakowa

Przemek26 napisał(a):siłownia pewnie na Żeromie choć tam był jakis remont więc nie wiem...

Jest remont dalej i jeszcze potrwa - pisało ostatnio bodajże w piątkowym dodatku "SOSNOWIEC"do Dziennika Zachodniego.
PawełK
pyszałek

Postprzez Waluś 2009-02-04, 10:14 pm

Kolejny Szatan w Zagłębiu Sosnowiec

tod2009-02-04, ostatnia aktualizacja 2009-02-04 20:28

W środowym sparingu z Kmitą Zabierzów szansę gry dostał bratanek właściciela klubu
Maciej Szatan to syn Sylwestra, który jest bratem Krzysztofa, właściciela Zagłębia. - Będziemy stawiać na utalentowaną młodzież - zapowiedział trener Janusz Kudyba. Szkoleniowiec przyjrzał się też Arturowi Nowakowi. Pisaliśmy już, że 23-letni napastnik AKS-u Niwka to tej zimy bodaj najczęściej testowany piłkarz w regionie. - To po nim widać. Potrzebuje stabilizacji. Zostanie z nami przynajmniej do soboty i sparingu z Pniówkiem - mówił Kudyba.

Nowak schodził z boiska z rozbitą głową, ale i strzelonym golem. - Lekko nie było. W jeden z akcji naciągnąłem też mięsień. Większy problem jednak z głową, teraz pojadę na szycie do szpitala. Mam nadzieję, że pokazałem się z dobrej strony, chociaż pod koniec brakowało mi już sił - wzdychał Nowak, który jesienią strzelił 18 goli dla Zagłębiaka Dąbrowa Górnicza.
W sparingu nie zagrali Tomasz Szatan (na treningu poobijał go Michał Skórski) oraz dyżurny pechowiec Zagłębia, czyli Arkadiusz Kłoda. - Tak się palił do treningu, że zaczął zbyt wcześnie. Odbił piętę. Za kilka dni powinno być jednak po sprawie. W przyszłym tygodniu do gry powinien też wrócić Grzegorz Dorobek [ma uszkodzony nos - przyp. red.] - dodał Kudyba. Wokół boiska w Szopienicach plotkowano, że do Zagłębia może wrócić Vladimir Bednar (ostatnio Widzew). Działacze jednak zaprzeczyli.

Zagłębie Sosnowiec 1 (0)

Kmita Zabierzów 0

Bramka: Nowak (56.)

Zagłębie: Masarczyk - Wróbel, Balul, Marek, Strojek - Smolec, Bodziony, Skórski, Ryndak - Myśliwy, Nowak. Ponadto grali: Gostomski, Madej, Łuczywek, Hustava, Bernaś, Sierczyński, M.Szatan

Źródło: Gazeta Wyborcza Katowice
Waluś
kumaty

Postprzez PawełK 2009-02-05, 12:53 pm

Przemek26 napisał(a):...biegać możemy wokół stadionu sa wykopki to i bieg z przeszkodami jest...

Tak już gwoli wyjaśnienia... Biegają na stadionie lekkoatletycznym na Mireckiego.
PawełK
pyszałek

Postprzez gala85 2009-02-07, 12:54 pm

czy aby napewno dzisiejszy sparing zostal rozegrany o 11:00 jesli tak to zna ktos wynik?
gala85

Postprzez bulion 2009-02-07, 12:55 pm

Pniówek Pawłowice - Zagłębie Sosnowiec 1:1 (0:1)

http://gkspniowek.futbolowo.pl/gkspniow ... wsy&id=244
Ostatnio edytowano 2009-02-07, 1:00 pm przez bulion, łącznie edytowano 1 raz
bulion
Żółta kartka

Postprzez gala85 2009-02-07, 12:57 pm

hmm wynik wypas :/ kto strzelil dla nas?
gala85

Postprzez Przemek26 2009-02-07, 2:39 pm

gala85 napisał(a):hmm wynik wypas :/ kto strzelil dla nas?

Strojek
Przemek26

Postprzez django 2009-02-07, 2:46 pm

Według info telefonicznego Hustava z 1 metra nie trafił do bramki. Będzie wesoło.
django

Postprzez mayday77 2009-02-07, 4:00 pm

Zagłębie Sosnowiec zremisowało z Pniówkiem Pawłowice

Zagłębie Sosnowiec zremisowało z III-ligowcem z Pawłowic Śląskich. Trener Janusz Kudyba testował dwóch nowych zawodników. Trzeci nie dojechał bo… myślał, że sparing rozgrywany jest gdzie indziej.
Piłkarze z Sosnowca przez większą część meczu mieli zdecydowaną przewagę. Udokumentowali ją jeszcze przed przerwą, za sprawą pięknego strzału z 20 metrów oddanego w samo okienko przez Marcina Strojka. Zawodnicy z Pawłowic doszli do głosu w drugiej połowie, gdy w barwach sosnowiczan grało już sześciu młodzieżowców. Wyrównanie padło w 85 minucie. Zamieszanie w polu karnym Zagłębia wykorzystał Patryk Sikora.

Sosnowiczanie w drugim kolejnym meczu testowali napastnika Artura Nowaka. Tym razem nie zdobył bramki, ale dostanie jeszcze szansę w następnym sparingu. Grał też Dawid Jaźwic z LKS Łąka, ale nie zrobił dobrego wrażenia. - Wypadł mało przekonująco. Mamy w kadrze lepszych młodzieżowców, także temu zawodnikowi dziękujemy - mówi trener Janusz Kudyba. Kolejnym testowanym piłkarzem miał być napastnik Damian Płaza, ale nie przyjechał. Okazało się, że piłkarz pomylił miejscowości. Zamiast do Świerklan, w których rozgrywany był sparing, Płaza wybrał się do Świerklańca. Trener Kudyba zaprosił go więc na poniedziałkowy trening. Do Sosnowca.

Zgodę na testy w Koronie Kielce otrzymał Krzysztof Myśliwy. Zdobywca siedmiu bramek dla Zagłębia zdążył już nawet trafić do siatki w sparingu ze Stalą Stalowa Wola. - Nie chciałbym stracić tak ważnego w ofensywie piłkarza. Na szczęście gra w meczach kontrolnych nie jest równoznaczna z transferem. Mam nadzieję, że Krzysiek zostanie w Sosnowcu - mówi Kudyba.

Zagłębie Sosnowiec - Pniówek Pawłowice Śląskie 1:1 (1:0)
1:0 - Strojek 18
1:1 - Sikora 85

Skład Zagłębia: Gostomski (46' Masarczyk) - Balul (70' M. Szatan), Białek, Marek (46' Wróbel), Strojek (65' Sierczyński), Jaźwic (55' Łuczywek), Skórski (46' Madej), T. Szatan (46' Bodziony), Bernaś, Nowak (75' Hustava), Hustava (68' Stefański).

Źródło:www.SportoweFakty.pl
mayday77

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna