Sparingi

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Sparingi

Postprzez django 2009-02-01, 7:39 pm

Rzeczywiście, ostatnio tak jakby więcej talentów się u nas objawiło. Co do Madeja, to chłopak pewnie powalczy z Balulem o pozycję stopera nr 3. Bardzo dobrze zagrał z Odrą na środku obrony. W pozostałych sparingach z konieczności łatał dziury na prawej obronie i w środku pomocy. I niestety widać było, że to nie są jego miejsca na boisku.
django

Postprzez juti82 2009-02-01, 8:01 pm

nie neguje talentu Pietrzaka czy Bernasia sa utalentowanymi zawodnikami ale na trzon druzyny wyrasta nam Skóra!!!
juti82

Postprzez Łuki19 2009-02-02, 10:50 am

powie mi ktoś czemu nie mozemy rozegrać sparingu na bocznym boisku Sarmacji Będzin tylko ciągle w Katowicach?
Łuki19
Obserwowany

Postprzez mayday77 2009-02-02, 11:26 am

Łuki19 napisał(a):powie mi ktoś czemu nie mozemy rozegrać sparingu na bocznym boisku Sarmacji Będzin tylko ciągle w Katowicach?

Ponieważ boczne boisko nie jest w pełni wymiarowe,może na nim grać co najwyżej 8 piłkarzy jednej drużyny.
Jak by grali po 11,to byłby tłok jak w godzinach szczytu w Rzymie :) :) :)
mayday77

Postprzez Ariexi 2009-02-02, 11:43 am

lepsze mecz sparning wisla Kraków :D :) :lol:
Ariexi

Postprzez Łuki19 2009-02-02, 12:34 pm

mayday77 napisał(a):
Łuki19 napisał(a):powie mi ktoś czemu nie mozemy rozegrać sparingu na bocznym boisku Sarmacji Będzin tylko ciągle w Katowicach?

Ponieważ boczne boisko nie jest w pełni wymiarowe,może na nim grać co najwyżej 8 piłkarzy jednej drużyny.
Jak by grali po 11,to byłby tłok jak w godzinach szczytu w Rzymie :) :) :)

to lipa z tym bo wiedxzialem jak ostatnio bylem ze boisko jest bardzo ladnie osniezone wiec szkoda ze nie wymiarowee bo gdyby tam zgarlai to napewno by duzo kibicow pojechalo na ten mecz a tak to albo ktos niewie gdzie stadion jest tam w szopienicach albo niechce do hanysowa jechac albo zle sie tam czuje itp itd hehe :D
Łuki19
Obserwowany

Postprzez Łuki19 2009-02-04, 10:17 am

siema mam pytanie jkedzie ktos z zagorza na sparing z Kmita jak tak to niech da znac bo samemu mi sie neichce jechac a bardziej to nie trafie :D ?
Łuki19
Obserwowany

Postprzez bulion 2009-02-04, 12:56 pm

Zagłębie Sosnowiec 1-0 Kmita Zabierzów
Artur Nowak
bulion
Żółta kartka

Postprzez SO_1906 2009-02-04, 12:58 pm

Artur witamy w Zagłębiu :niezle: :niezle: :brawo: :brawo: :brawo: Ja zawsze byłem za tym chłopakiem!!
SO_1906

Postprzez Rafal18 2009-02-04, 1:05 pm

Trzeba dawac wieciej szans chłopaką z niszych lig .. Korepta itd
Rafal18

Postprzez Piotrek_91 2009-02-04, 1:52 pm

Brać tego Nowaka!!! Przyda się nam bramkostrzelny napastnik :D
Piotrek_91

Postprzez emdżej 2009-02-04, 2:29 pm

Kim jest Maciej Szatan?
emdżej

Postprzez PawełK 2009-02-04, 2:49 pm

emdżej napisał(a):Kim jest Maciej Szatan?

Junior - rocznik 1992 - podopieczny Michała Szaryńskiego.
PawełK
pyszałek

Postprzez bulion 2009-02-04, 3:38 pm

Nowak strzela, Zagłębie wygrywa

Zagłębie Sosnowiec pokonało w dzisiejszym sparingu I-ligową Kmitę Zabierzów. Jedyną bramkę zdobył testowany Artur Nowak, który będzie trenował z Zagłębiem do końca tygodnia.

Sosnowiczanie byli zdecydowanie lepszym zespołem i wypracowali więcej sytuacji podbramkowych. Bramkarze Zagłębia (Adrian Masarczyk w pierwszej połowie i Maciej Gostomski w drugiej) nie mieli za dużo do „roboty”. W pierwszej połowie sosnowiczanie stworzyli dwie dogodne sytuacje. Najpierw na rajd i dośrodkowanie zdecydował się Nowak, jednak całej akcji nie zdołał zamknąć Krzysztof Myśliwy. Chwilę później z rzutu rożnego dośrodkowywał Piotr Smolec, jednak po strzale głową Adriana Marka piłka przeszła obok prawego słupka.

Na początku drugiej połowy pierwsze skrzypce grał Smolec, który „szalał” na prawym skrzydle. To właśnie po jego akcji padła jedyna bramka tego meczu. Mateusz Madej odegrał do Smolca, ten pognał ile sił w nogach i z końcowej linii boiska dośrodkował wprost na głowę Nowaka, który pokonał bramkarza sprytnym strzałem po koźle. - Artur pokazał, że jest niezwykle szybkim i utalentowanym piłkarzem, jednak widać u niego również braki w treningach. Na pewno wszystkie te wojaże po klubach nie mały dobrego wpływu na jego formę. Dlatego zdecydowaliśmy, iż będzie z nami trenował do końca tygodnia. Artur dostanie jeszcze szansę w następnym sparingu (w najbliższą sobotę, 7 lutego o godzinie 11.00 na boisku w Świerklanach Zagłębie rozegra sparing z Pniówkiem Pawłowice Śląskie - dop. red.) - ocenił występ wychowanka AKS-u, trener Zagłębia, Janusz Kudyba. W drugiej połowie Smolca zmienił Tomasz Łuczywek, który do niedawna zmagał się z kontuzją lewej nogi. Niewiele brakowało, a podobnie jak Smolec zaliczyłby asystę. Niestety Pavol Hustava nie sfinalizował dobrego podania z prawej strony. - Dziś wystąpiłem na nietypowej dla mnie pozycji. Sam poprosiłem trenera, by wystawił mnie na prawym skrzydle, gdyż chcę jeszcze odciążyć lewą nogę. Co prawda jest już dobrze i w 80 procentach noga dobrze pracuje, jednak widzę, że trochę brakuje do pełnej gotowości - mówił po meczu Łuczywek, który odniósł się również do rozpoczętego kursu trenerskiego: - Zacząłem w tym roku. Kurs składa się z trzech sesji i trwa do końca grudnia, więc jeszcze wiele pracy przede mną.

Trener Zagłębia po raz kolejny pochwalił wychowanków klubu. - Dziś zagrało 6 młodych piłkarzy, widać, iż mają spore możliwości. Klub będzie miał z nich duży pożytek w przyszłości. Będę starał się powoli wprowadzać ich do drużyny - podsumował trener Kudyba.

Z drobnym urazem ciągle zmaga się Arkadiusz Kłoda, jednak powinien wznowić treningi na początku przyszłego tygodnia. Podobnie jest w przypadku Grzegorza Dorobka, który złamał nos w meczu kontrolnym z Czarnymi Sosnowiec.

http://www.sosnowiec.info.pl/sport/pilk ... ,1,4,13656
bulion
Żółta kartka

Postprzez hellboyek 2009-02-04, 4:04 pm

Zagłębie Sosnowiec odniosło kolejne zwycięstwo w sparingowym spotkaniu. Tym razem podopieczni Janusza Kudyby pokonali Kmitę Zabierzów 1-0.
Pierwsza połowa spotkania nie przyniosła wielu porywających sytuacji. Mecz toczył się raczej w środku boiska. Pierwsi groźną okazję przeprowadzili piłkarze z Sosnowca. W 18 minucie Bodziony uderzył z bliskiej odległości, jednak bramkarz I-ligowca wybił piłkę poza boisko. Kwadrans później zawodnik Kmity - Wasilewski - uderzył w boczną siatkę.

- Cała defensywa spisała się dobrze, dlatego nie miałem zbyt wiele pracy - powiedział po meczu Adrian Masarczyk, nowy golkiper Zagłębia.

Końcówka pierwszej połowy należała już do gospodarzy. W 37 minucie dobrą okazję zmarnował Krzysztof Myśliwy, któremu piłka skiksowała tuż przed bramkarzem, a podawał testowany dziś Artur Nowak. Minutę później po dośrodkowaniu z rzutu wolnego głową uderzył Adrian Marek, jednak jego strzał był niecelny.

Druga połowa była zdecydowanie lepsza. Od pierwszego gwizdka do ataków przystąpiło Zagłębie. Dobrą akcję już na samym początku przeprowadził Skórski. Zawodnik Zagłębia mógł dwukrotnie oddać strzał, jednak wolał podać piłkę do Ryndaka, którego uderzenie został o zablokowane. Osiem minut później było już 1-0. Smolec naciskał na obrońców, przejął piłkę i popędził prawą stroną. Dośrodkował a do główki najwyżej wyskoczył Artur Nowak, który umieścił piłkę w siatce.

Minutę później powinno być 2-0. Hustava przejął piłkę i popędził z nią pod samą linię końcową boiska, tam wycofał piłkę do Nowaka, tego jednak w ostatniej chwili ubiegli obrońcy. W 76. minucie najgroźniejszą okazję przeprowadzili zawodnicy Kmity. Piłkę za plecami obrońców dostał Burzyński i mając przed sobą tylko Gostomskiego uderzył wprost w bramkarza. Minutę później zawodnicy Kmity przeprowadzili identyczną akcję, jednak Sernak uderzył daleko obok bramki. Końcówka zdecydowanie należała do Kmity, jednak Zagłębie również atakowało. Prawą stroną popędził Łuczywek, dośrodkował w pole karne, gdzie strzał oddał Pavol Hustava. Piłkę jednak w ostatniej chwili wybili obrońcy.

Grający w końcówce spotkania na prawej pomocy Tomasz Łuczywek prezentował się całkiem nieźle.
- Poprosiłem trenera, żebym mógł zagrać na prawej stronie, gdyż moja lewa noga nie jest jeszcze w najlepszym stanie - powiedział po meczu.

Zawodnicy Kmity oddali w światło sosnowieckiej bramki kilka strzałów, jednak zazwyczaj kończył się one interwencjami Maćka Gostomskiego.
- Może mieliśmy trochę szczęścia, jednak te strzały były słabe. Na nie swojej pozycji zagrał Sierczyński, więc trochę akcji poszło przez niego - powiedział po meczu Gostomski.

Po spotkaniu trener Kudyba chwalił swoich zawodników. - Cieszy mnie fakt, że ponownie zagraliśmy na zero z tyłu - powiedział.

Do końca tygodnia z drużyną będzie trenował Artur Nowak. Kolejną szansę pokazania się będzie miał w sobotę.
- Artur miał swoje lepsze i gorsze chwile. Obecnie niewiele trenował jeździł po kilku klubach - powiedział trener Kudyba. - W drugiej połowie zagrało kilku młodych zawodników (m. in. Maciej Szatan), dlatego ta gra nie wyglądała idealnie - zakończył.

Zagłębie - Kmita 1:0 (0:0)
1:0 Nowak 53'

Zagłębie: Masarczyk (46' Gostomski) - Wróbel (80' Maciej Szatan), Balul, Marek (46' Białek), Strojek (75' Sierczyński) - Smolec (70' Łuczywek), Bodziony (46' Madej), Skórski, Ryndak (70' Bernaś) - Myśliwy (46' Hustava), Nowak (65' Myśliwy).

Kmita: Palczewski - Szwajdych (46' Suder), Cios, Niane, Baster - Ankowski (46' Sepioł), Prokop, Cebula (46' Sernak, 70' Burzyński), Krauze (70' Cebula) - Wasilewski, Sadowski

http://www.11.pl/aktualnosci/Zaglebie_pokonalo_Kmite/
hellboyek

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna