Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52
zag23 napisał(a):@StachPL jesli osoba Roberta Tomczyka nic nie mowi Ci to widac że sie słabo interesujesz pilka nożną w regionie. No ale kto by stad wiedzial ze Robert Tomczyk grał kiedys w Dabrowie Górniczej w 4 lidze hmm watpie ze ktokolwiek z Was. Dla wyjasnienia tworzyłem strone klubu Zaglebiak Dabrowa Gornicza przez 3 lata i znam go... czy ma doświadczenie wiadomo nie ma na ekstraklase ale czy Jaroszewski mial doswiadczenie w byciu prezesem klubu pilkarskiego no nie a jakos gramy w Ekstraklasie dzieki jego polityce.
Adam1906 napisał(a):Mnie zastanawia coś innego. Jak jest możliwe, że w podobno profesjonalnym klubie, grającym w polskiej Ekstraklasie piłki nożnej, został w ogóle zatrudniony człowiek, który kompletnie nie zna się na futbolu, nie identyfikuje się z naszym klubem (na co mam świadków), a co istotniejsze - nie ma jakichkolwiek kompetencji do pełnienia funkcji Dyrektora Sportowego??? Definicja idealnego Dyrektora Sportowego mówi, że powinien nim być:
"były uczciwy piłkarz ekstraklasy, z międzynarodowym doświadczeniem i wykształceniem prawniczym, który po zakończeniu kariery najpierw zajmuje się trenerką, następnie para się menedżerką, potem skautingiem. Z założenia ma być postacią otrzaskaną w futbolu, bo odpowiada za wiele sfer – transfery, szkółkę piłkarską i skauting. Nie tylko doraźny, na potrzeby pierwszego zespołu, lecz również młodzieżowy, pod określone priorytety. Ma to zapobiec sytuacji, gdy w całym klubie gra piętnastu środkowych pomocników i tylko dwóch lewych obrońców. Dyrektor ma być strażnikiem koncepcji rozwoju drużyny i powiernikiem wszystkich klubowych tajemnic, odpowiadać za cały wieloletni projekt. Być przełożonym trenera i zwierzchnikiem szefa skautingu".
Którą z tych cech miał Robert Stanek, a którą ma Robert Tomczyk? Odpowiedzcie sobie sami...
Daleki jestem od poruszania tematów politycznych (bo z reguły robi się wtedy tutaj chryja), ale zagadką pozostaje dla mnie fakt, jakim cudem pojawił się w naszym klubie totalny nonejm w świecie piłkarskim, który jest związany z opozycyjną wobec PO i Chęcińskiego partią o nazwie PiS? Bo dobrze poinformowane ptaszki ćwierkają, że podczas wyborów na pierwszą kadencję obecnego Prezydenta Sosnowca właśnie Pan Tomczyk był odpowiedzialny za szukanie haków na Chęcińskiego i co ciekawe, do dzisiaj ma być związany z obecnie miłościwie nam panującymi....
achter napisał(a):slawekchicago napisał(a):achter napisał(a):nie znam człowieka, nie znam się na piłce regionalnej i tej światowej, zależy mi na Zagłębiu tym sosnowieckim aby grało jak najdłużej w tej ekstraklapie ale zauważyłem jedną zależność na tym forum, jeśli się nie zgadasz z głównym nurtem tego forumowego dialogu czyli hejtować wszystko i wszystkich z Zagłębia sam stajesz się hejtowanym
To idz na grilla tam bedziesz doceniony![]()
A wracajac do Thismczyka - tyle mowiono o jego bledach i "kare" dostal directora ""
https://m.youtube.com/watch?v=UnY_M-Zzrxo
pete_zs napisał(a):August, już któryś raz wzywasz trzyliterowe służby do klubu...
gothblack napisał(a):No ż Żewłakiem to nie do końca prawda....okazuje się, że on tam ma niewiele do gadania bo z drugiego rzędu rządzą partyjniacy z KGHM, a on robi za marionetkę. Z tego co się dowiedziałem to po sezonie ma to w piz... rzucić.
Trenera znalazł i to całkiem ponoć solidnego, ale chłopina jak zobaczył miasto ( i nie tylko, może jeszcze władze? )
to w ostatniej chwili czmychnął do sąsiedniego Wrocławia i tak został wuefista z holandii dalej coachem Lubina.
achter napisał(a):http://www.90minut.pl/news/292/news2926719-Alexandre-Cristovao-odchodzi-z-Zaglebia-Sosnowiec.html
Alex odchodzi
gothblack napisał(a):układy z Wawą są bardzo zimne i po trzecie miejmy nadzieję, że się ocieplą,
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników