Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Kogo kupic,a kogo sprzedac

Postprzez fan78 2019-01-08, 4:35 pm

Nie widzę aby ktoś na tym forum hejtowal kogokolwiek. Wielu tu piszących ma na cele dobro Zagłębia Sosnowiec i kiedy widzą prywatne, jawne działanie na szkodę klubu, kolesiostwo to piszą o tym wprost. A piszą o tym wprost bo nie są uwiklani w żadne układy, ludźmi zarządzającym klubem. Ich jedyny profit z pisania prawdy to że Zagłębie kiedyś będzie zarządzane profesjonalnie.
fan78

Postprzez Adam1906 2019-01-08, 5:19 pm

zag23 napisał(a):@StachPL jesli osoba Roberta Tomczyka nic nie mowi Ci to widac że sie słabo interesujesz pilka nożną w regionie. No ale kto by stad wiedzial ze Robert Tomczyk grał kiedys w Dabrowie Górniczej w 4 lidze hmm watpie ze ktokolwiek z Was. Dla wyjasnienia tworzyłem strone klubu Zaglebiak Dabrowa Gornicza przez 3 lata i znam go... czy ma doświadczenie wiadomo nie ma na ekstraklase ale czy Jaroszewski mial doswiadczenie w byciu prezesem klubu pilkarskiego no nie a jakos gramy w Ekstraklasie dzieki jego polityce.

O ja pierdolee :redface: Faktycznie qrwa ten nonejm nadaje się do pełnienia funkcji Dyrektora Sportowego klubu Ekstraklasy, bo kopał się po czole w zapyziałej 4. lidze :lol: Stanek chooja się nadawał na Dyrektora Sportowego pomimo, iż przy Tomczyku jest niby Messi, bo grał nie w 4. lidze, ale w Ekstraklasie i to od razu aż 22 mecze ;-) Nie, Szanowny Kolego. Pan Tomczyk jest pierdololonym amatorem na tym stołku i będzie robił tam za słupa dla Stanka, którego schowano do szafy, co by uspokoić ujadających kundli nie znających się na futbolu. Dla przypomnienia opinii krążącej "na mieście" o fachowcu Tomczyku przypomnę mój wcześniejszy post:

Adam1906 napisał(a):Mnie zastanawia coś innego. Jak jest możliwe, że w podobno profesjonalnym klubie, grającym w polskiej Ekstraklasie piłki nożnej, został w ogóle zatrudniony człowiek, który kompletnie nie zna się na futbolu, nie identyfikuje się z naszym klubem (na co mam świadków), a co istotniejsze - nie ma jakichkolwiek kompetencji do pełnienia funkcji Dyrektora Sportowego??? Definicja idealnego Dyrektora Sportowego mówi, że powinien nim być:

"były uczciwy piłkarz ekstraklasy, z międzynarodowym doświadczeniem i wykształceniem prawniczym, który po zakończeniu kariery najpierw zajmuje się trenerką, następnie para się menedżerką, potem skautingiem. Z założenia ma być postacią otrzaskaną w futbolu, bo odpowiada za wiele sfer – transfery, szkółkę piłkarską i skauting. Nie tylko doraźny, na potrzeby pierwszego zespołu, lecz również młodzieżowy, pod określone priorytety. Ma to zapobiec sytuacji, gdy w całym klubie gra piętnastu środkowych pomocników i tylko dwóch lewych obrońców. Dyrektor ma być strażnikiem koncepcji rozwoju drużyny i powiernikiem wszystkich klubowych tajemnic, odpowiadać za cały wieloletni projekt. Być przełożonym trenera i zwierzchnikiem szefa skautingu".

Którą z tych cech miał Robert Stanek, a którą ma Robert Tomczyk? Odpowiedzcie sobie sami...

Daleki jestem od poruszania tematów politycznych (bo z reguły robi się wtedy tutaj chryja), ale zagadką pozostaje dla mnie fakt, jakim cudem pojawił się w naszym klubie totalny nonejm w świecie piłkarskim, który jest związany z opozycyjną wobec PO i Chęcińskiego partią o nazwie PiS? Bo dobrze poinformowane ptaszki ćwierkają, że podczas wyborów na pierwszą kadencję obecnego Prezydenta Sosnowca właśnie Pan Tomczyk był odpowiedzialny za szukanie haków na Chęcińskiego i co ciekawe, do dzisiaj ma być związany z obecnie miłościwie nam panującymi....
Adam1906

Postprzez pete_zs 2019-01-08, 5:57 pm

achter napisał(a):
slawekchicago napisał(a):
achter napisał(a):nie znam człowieka, nie znam się na piłce regionalnej i tej światowej, zależy mi na Zagłębiu tym sosnowieckim aby grało jak najdłużej w tej ekstraklapie ale zauważyłem jedną zależność na tym forum, jeśli się nie zgadasz z głównym nurtem tego forumowego dialogu czyli hejtować wszystko i wszystkich z Zagłębia sam stajesz się hejtowanym

To idz na grilla tam bedziesz doceniony :lol:
A wracajac do Thismczyka - tyle mowiono o jego bledach i "kare" dostal directora " :brawo: "
https://m.youtube.com/watch?v=UnY_M-Zzrxo

Sławek, bądźmy poważni, nikt nie mówił o błędach Tomczyka, bo wszystko szło na konto Stanka. A teraz co, nowy kozioł ofiarny ? August, już któryś raz wzywasz trzyliterowe służby do klubu... Ale, że o co chodzi, o IV-ligowe derby z Wisłą czy z Ruchem ? Tylko, że dla Wisły, to PZPN będzie zaraz ogólnopolską ściepę robił, albo lewą licencję zatwierdzał, a jak Zagłębie upadało, to nikt palcem w bucie nie kiwnął. Adam - masz rację z tymi teoretycznymi wymogami, spełnia je np. megadrogi Michał Żewłakow, który sprawdził się w Legii a teraz terminuje w Zagłębiu Lubin. I czymże on się tam wsławił ? Otóż, zatrudnił w listopadzie anonima z Holandii, który wtopił na dzień dobry 2 pierwsze mecze, potem było niewiele lepiej. Kilka kolejek wstecz ogłosił, że się z gościem rozstają, a ponieważ nie umieli nikogo sensownego zatrudnić w jego miejsce to końcowo Żewłakow zmienił zdanie, że jednak wynalazek z Holandii zostanie... Czyli mając tzw. "nazwisko" wyczynia takie głupoty, na które nawet Stanek by nie wpadł. A propos - też nie jestem uwikłany w żadne układy, więc będę pisał, co mi się podoba. Pozdro
LEPSZY SEZON W EKSTRAKLASIE NIÅ» SIEDEM w 2 LIDZE.
pete_zs

Postprzez gothblack 2019-01-08, 6:48 pm

No ż Żewłakiem to nie do końca prawda....okazuje się, że on tam ma niewiele do gadania bo z drugiego rzędu rządzą partyjniacy z KGHM, a on robi za marionetkę. Z tego co się dowiedziałem to po sezonie ma to w piz... rzucić.
Trenera znalazł i to całkiem ponoć solidnego, ale chłopina jak zobaczył miasto ( i nie tylko, może jeszcze władze? )
to w ostatniej chwili czmychnął do sąsiedniego Wrocławia i tak został wuefista z holandii dalej coachem Lubina.
gothblack

Postprzez August 2019-01-08, 6:56 pm

pete_zs napisał(a):August, już któryś raz wzywasz trzyliterowe służby do klubu...

Pierwszy raz. Powiedz co w tym złego aby np. Najwyższa Izba Kontroli(NIK) skontrolowała sposób wydawania publicznych pieniędzy wydawanych z budżetu Gminy.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez achter 2019-01-08, 7:03 pm

achter

Postprzez Piotrek34 2019-01-08, 7:33 pm

My czekamy na kolejne transfery a oni wysyłają w świat rzeczy oczywiste dla kibica. Z Cristovao to była tylko formalność. Gdzie są dalsze wzmocnienia ? No tak. 2 dni przed meczem, a zgrywać się będą ze Śląskiem i Cracovią. Norma
Piotrek34

Postprzez fan78 2019-01-08, 7:51 pm

To nie może tak być w tej rundzie. Do 20-ego max pełna kadra. Oni o tym wiedzą.
fan78

Postprzez pete_zs 2019-01-08, 7:52 pm

gothblack napisał(a):No ż Żewłakiem to nie do końca prawda....okazuje się, że on tam ma niewiele do gadania bo z drugiego rzędu rządzą partyjniacy z KGHM, a on robi za marionetkę. Z tego co się dowiedziałem to po sezonie ma to w piz... rzucić.
Trenera znalazł i to całkiem ponoć solidnego, ale chłopina jak zobaczył miasto ( i nie tylko, może jeszcze władze? )
to w ostatniej chwili czmychnął do sąsiedniego Wrocławia i tak został wuefista z holandii dalej coachem Lubina.

Tu się zgodzę, że może mieć niewiele do gadania i firmuje swoim nazwiskiem cyrk. A po co go zatrudniali, skoro nie dostał odpowiedniej swobody ? No cóż, Skarb Państwa lekką rękę kasiorę puszcza.
Tak więc to tylko przykład, że nie zawsze warto wywalać duże pieniądze na dyrektora z nazwiskiem. U nas też w tej chwili taki dyrektor miałby drugorzędne znaczenie, bo decydujące zdanie w kwestii transferów ma chyba na dziś Waldek. I przynajmniej Tomczyk swoją pensją nie spustoszy budżetu.
pete_zs

Postprzez pete_zs 2019-01-08, 7:57 pm

achter napisał(a):http://www.90minut.pl/news/292/news2926719-Alexandre-Cristovao-odchodzi-z-Zaglebia-Sosnowiec.html
Alex odchodzi

Pytanie, czy jak rozwiązano z danym graczem kontrakt , to można go gdzieś jeszcze odpłatnie opchnąć ?! Bo jeśli nie, to te masowe rozwiązywanie kontraktów wygląda na jakiś idiotyzm. OK, nie robimy klubów Kokosa, ale ja bym oczekiwał, że Ci wszyscy gracze, będą gdzieś odpłatnie sprzedani. Bo taki Toruna, to chyba się zawinął do Berlina i pobiera sobie kasiorkę, dosłownie lepiej niż Dudi, który zresztą był piłkarzem o klasę lepszym.
pete_zs

Postprzez gothblack 2019-01-08, 9:15 pm

No chyba nikt nie uwierzy w to, że oni "se tak o" rozwiązali kontrakty mam na myśli już w sumie trzech naszych czarnoskórych muszkieterów. Dostali kasę do ręki za pewnie strzelam połowę tego co by tu musieli jeszcze siedzieć na ławce i za zwłaszcza milczenie jakim k***a prawem tu trafili i kto się przy tym obłowił. Ja pierdziele ja mam już tego dosyć......., a Kondrad Kumor dostaje miesięcznie 500 złoty, ale co tam kto by się tam wychowankiem przejmował.....fakt faktem nic do tej pory nie zagrał, a nawet z Lechem ma na sumieniu 1,5 bramki, ale za chwile dzieciaki w ekstra będą w cenie i kto go tu zatrzyma w tej patologii??
gothblack

Postprzez slawekchicago 2019-01-08, 9:36 pm

Niektorzy bija do mnie wiec odpowiem . Hejty ? Nie ! Rzetelna ocena i opinia bo gdyby Ci co poniektorzy cofneli sie troszke w stronach na forum to dostrzegliby ze i pozytywnie potrafie sie odniesc do niektorych rzeczy . A to ze te niektore rzeczy pachna mi jako pole doswiadczalne dla Legii ( Slowacy) to mam prawo tak myslec bo sami "zarzadzajacy"daja mi do tego powody . Ktos poruszyl Zewlakowa nie ruszajmy problemow innych klubow . U nas pozbywamy sie lub nie chcemy SWOICH co naprawde cos by wniesli a w zamian trzymamy tych , ktorzy pokazuja ze sie nie sprawdzaja . Chcecie przyklady SWOICH I NIECHCIANYCH , PROSZE BARDZO : ARTUR DERBIN , GRZEGORZ KURDZIEL , RAFAL PIETRZAK to tak na szybko by nie wchodzic w dalsze czasy .
Dziekuje za uwage a tych co podobno hejtuja jak ja POZDRAWIAM bo bronic ich nie bede bo i nie ma takiej potrzeby . I az sie doczekac nie moge by wypic piwko z Nimi znow .
CZY WROCA JESZCZE DOBRE CZASY
slawekchicago

Postprzez gothblack 2019-01-08, 9:46 pm

No już nie pierdziel Sławek o starych Słowakach i Legii bo to śmieszne się robi. Po pierwsze jakby takie nazwiska przewinęły się w donosach, że mogą trafić do (L) to Miodek miałby całkowicie już przesrane po drugie w tej chwili układy z Wawą są bardzo zimne i po trzecie miejmy nadzieję, że się ocieplą, a po obozie SA PINTO paru grajków odstrzeli i trafią do nas, a to może, ale nie musi być nasza ostatnia szansa na wzmocnienia.
gothblack

Postprzez August 2019-01-08, 10:50 pm

gothblack napisał(a):układy z Wawą są bardzo zimne i po trzecie miejmy nadzieję, że się ocieplą,

Ja tam wolę żeby się ociepliło na dworze a z Legią to ma być po prostu deal korzystny dla Zagłębia a nie jak stwierdził Magiera w jednym z wywiadów że Zagłębie to klub satelicki Legii.
August

Postprzez August 2019-01-09, 8:20 am

Red. Todur informuje, że Zagłębie chce Możdżenia.
August

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników