Krzysztof Tochel - były trener Zagłębia

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez ALOSZA 2005-11-05, 9:11 pm

Panowie tak sie przypatruje tej dyskusji i troche mnie sie niedobrze robi choć z drugiej strony powinienem być spokojny bo tylu znawców trenerki tu mamy ze zawsze któryś wskoczy za trenera którego zresztą oni sami zwolnią i klepnie awans !!! A poważnie miałem nadzieje patrząc na gre naszych piłkarzy że są w stanie awansować tym składem ale teraz wiem że jest to nie możliwe. Jedyne co może nam dać awans to WZMOCNIENIA...no i oczywiście trener K.Tochel !!!
ALOSZA
Żółta kartka

Postprzez zgredos 2005-11-05, 9:19 pm

Z całym szacunkiem kol. Tadeusz ale jaką mamy pewność że powtórzy się zeszłoroczna wiosna ? A jeśli chodzi o typy to panowie Gałeczka lub Szaryński już nie raz udowodnili że wiedzą na czym piłka polega i jako piłkarze i trenerzy
Pozdrowienia
zgredos

Postprzez MarcelZS 2005-11-05, 9:32 pm

Dziwią mnie wypowiedzi trenera po meczu z KSZO, bowiem 3:0 to 3:0 i choćby grali super to wynik się liczy, więc Panie Tochel nie okłamujmy się rozjechali nas i tyle.

Skończmy z tą farsą - szkoda kibiców i niektórych chłopaków, jak mają odejść to jak najszybciej - bo gra w A klasie to napewno nie szczyt ambicji sportowych.

Pozatym Trenerze, powiedz Pan prawdę, że z tym składme to można walczyć góra o środek tabeli i nic więcej - to nie są zawodnicy, kórzy podejmą walkę w meczu o stawkę.

Co to kurna za wzmocnienia, po co te zgrupowania, super warunki itd. - mielście Ujka należało się z nim dogadać, a jak klub ma tyle kasy ile ma to nie róbmy złudzeń - powiedzmy otwarcie, że jak wywlaczymy awans to będzie cud.
MarcelZS

Trener KT

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2005-11-06, 9:26 am

Bronilem i bede bronil trenera KT a to z prostego powodu gdyz nie chce byc jeszcze raz swiadkiem sytuacji w ktorej nasze ZAGLEBIE bedzie gralo w III lidze a to dlatego iz ambicja wezmie gore nad rozsadkiem mam na mysli sytuacje kiedy Pan Leszek B przejal druzyne i poplynelismy.
Nie rozumiem dlaczego tak zdecydowanie stoicie po stronie tych ktorzy nie chca AWANSOWAC i dajecie im arumenty do reki KT MUSI ODEJSC.
Jest to woda na mlyn tych ktorzy nie chca pracowac.
A teraz na temat dwoch nazwisk ktore padly wyzej otoz z calym szacunkiem dla obu Panow ale to juz nie ta EPOKA - Przepraszam
Tym wspanialym ludziom nalezy sie spokoj, oni juz w zyciu duzo sie stresowali i tego przykladem jest trener Wojciech Lazarek ktory prowadzi sobie IV ligowa druzyne gdzies na Mazurach. Po prostu nie chce juz grac w te klocki, ostatni przyklad BOBO Kaczmarka - wzial zabawki i poszedl do lasu w Sztumie bo tam spokoj i swieze powietrze.
Apeluje nie prowadzcie do rzeczy zlych zupelnie nie potrzebnych to jest
zwalnianie trenera KT - a czy nie wiecie ze to AMBITNA SZTUKA I TEGO NIE DARUJE U PANA KRZYSZTOFA AWANS ZNACZY AWANS CHOCBY SIE WALILO PALILO - AWANS JEST I BEDZIE. TEN TRENER JESZCZE CHCE. NIE ZMARNUJMY TEJ OKAZJI - PROSZE
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez Gilardino 2005-11-06, 10:17 am

Tadeusz Wisniewski napisał(a):.
Ciekaw jestem czy wszyscy Ci krytykanci beda mieli choc troche odwagi
aby pozniej przeprosic - tutaj na Forum Naszego Zaglebia.
Tadeusz

To już chyba zbyt daleko posunięte wynurzenie. Za co i kogo ktoś ma przepraszać :shock:
Czy w razie nieudanego skoku na Oranżerie (twu, twu) Ci wszyscy którzy stoją teraz za trenerem też mają tu przepraszać ??? Już dajmy spokój. Każdy ma prawo do własnego postrzegania rzeczywistości i tyle.
Gilardino

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2005-11-06, 10:30 am

Kol.Gilardino - to nie jest "zbyt daleko wysuniete wynurzenie" tylko w europejskim kraju (cywilizacja) z zasadami jak sie powie cos nie tak lub wyrzadzi sie drugiej osobie przykrosc to nastepnie mowi sie SORRY i tyle.
FORUM KLUBU ZAGLEBIE SOSNOWIEC - TO NIE JEST MAGIEL
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez ALOSZA 2005-11-06, 11:44 am

Całkowicie zgadzam sie z Tadeuszem co do postaci trenera Tochela Trzeba wziąć też pod uwagę że K.T nie może tak od razu wyrzucić tych którzy nie chcą ( mimo iż było by to w zupełnej zgodzie z charakterem trenera ), jednak jakoś trzeba dograć tę rundę i nie wolno również przed zawodnikami którzy chcą zaprezentować takich ruchów. Zostało już do końca rundy blisko i gwarantuje wam że w przerwie są możliwe dwie sutuacje pokazujące czy ten awans bedzie czy nie. Otóż albo REWOLUCJA bo inaczej sie tego nie da nazwać albo...awansu nie bedzie.
ALOSZA
Żółta kartka

Postprzez olo69 2005-11-06, 12:04 pm

zgredos napisał(a):Z całym szacunkiem kol. Tadeusz ale jaką mamy pewność że powtórzy się zeszłoroczna wiosna ? A jeśli chodzi o typy to panowie Gałeczka lub Szaryński już nie raz udowodnili że wiedzą na czym piłka polega i jako piłkarze i trenerzy
Pozdrowienia

Zgredos tymi typami na trenera rozweseliłeś mnie z samego rana, (szczególnie pan Szaryński - czyż to nie ten który lubi podłubać słonecznik, a po treningu powyrzucać do kosza butelki po piwku po zawodnikach żeby im sie krzywda nie stała). Trenera powinno się rozliczać po zakończeniu rundy lub zakończeniu sezonu i tyle w temacie.

ps. Zgredos jak nie masz pewności jak będzie na wiosnę to przypomnij mi sezon w którym Zagłebie prowadzone przez Tochela grało na wiosnę słabo (może nie słabo tylko nieskutecznie, bo niektórzy chcieliby aby grali jak Barcelona - z budżetem 4 mln :roll: )
olo69

Postprzez zgredos 2005-11-06, 12:26 pm

Olo - ja dałem tylko przykład, a na pierwszym miejscu wymieniłem p. Gałeczke kto ma większe osiągnięcia z Zagłębiem niż On; jako piłkarz PP i wicemistrzostwa Polski, a jako trener 2 razy PP
A jeśli po treningach p. Szaryński wyrzuca butelki z piw po piłkarzech to dlaczego tych piw w czasie treningu nie widzi obecny trener
zgredos

Postprzez olo69 2005-11-06, 1:10 pm

zgredos napisał(a):Olo - ja dałem tylko przykład, a na pierwszym miejscu wymieniłem p. Gałeczke kto ma większe osiągnięcia z Zagłębiem niż On; jako piłkarz PP i wicemistrzostwa Polski, a jako trener 2 razy PP
A jeśli po treningach p. Szaryński wyrzuca butelki z piw po piłkarzech to dlaczego tych piw w czasie treningu nie widzi obecny trener

dlatego ze w czasie treningu tych piw nie ma (przed chwila zauważyłem ze w nocy rozjebali mi zamki w samochodzie wiec nie mam ochoty do polemizowania jak mi się poprawi humor mam nadzieje ze po hokeju to mozemy podyskutować) nara
olo69

Postprzez zgredos 2005-11-06, 1:27 pm

Współczuje z zamkami. Ala to Ty napisałeś o pustych butelkach z piw po treningu
zgredos

Postprzez MarcelZS 2005-11-06, 2:26 pm

Sprawa jest prosta, płacić za cele takie jak awans - więc niech grają za tysiąc lub dwa - a premie niech mają po kilkadzisiąt tysięcy.
To pewnie by coś w tych pustych glowach zaszumiało, pozatym po cholere im wypłacali kasa po meczu w Świcie - tu Rudy dał dupy - są zasady trzeb ich się trzymać.

Co do alkoholu - sprawa prosta pijesz, palisz nie grasz i dziękuejmy choć byś był numer jeden gwiazdą drużyny, a z drugiej strony jeżli widzimy jakiegoś zawodnika i wypije jedno piwo w kanjpie to nie róbmy z tego afery.

Mają grać i wygrywać, dawć z siebie wszystko na treningach i w meczach -a narazie to ich "wszystko" to stanowczo za mało.
MarcelZS

Postprzez MrCricket 2005-11-06, 3:09 pm

Ja wiem tyle, że Tochel, gdyby nie był kim jest dla sosnowieckiej piłki - to już zostałby zwolniony. Już nie chce mi się przytaczać argumentów za tym, bo niektórzy i tak dalej będą uważać, że czarne jest białe itp, a poza tym ta Wasza ślepa wiara w "cudowną wiosnę" - życzę Wam żebyście mieli rację.

Zapytam wszystkich zwolenników Krzysztofa Tochela jako trenera Zagłębia: Co musiałoby się wydarzyć, żebyście żądali Jego dymisji ???
MrCricket

Postprzez Wally 2005-11-06, 3:24 pm

Kiedy będziemy walczyć o utrzymanie w 2 lidze :lol:
Wally

Postprzez MarcelZS 2005-11-06, 5:05 pm

Wally napisał(a):Kiedy będziemy walczyć o utrzymanie w 2 lidze :lol:

No to kolego przegrają dwa ostatnie mecze i są tuż nad strefą spadkową, więc Tochel jak i zawodnicy powinni dać naprawdę z siebie wszystko, ale wątpie że tak się stanie.
MarcelZS

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna