Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Kogo kupic,a kogo sprzedac

Postprzez August 2018-07-30, 8:31 am

Dla mnie irytujące jest to, że tradycyjnie w klubie jedno mówią drugie robią. Wszak na początku miesiąca Dudek zapewniał, że Lewicki absolutnie nie jest do wzięcia, że ma swoją markę itp. A teraz ten sam autor czyli tow. red. Żurek pisze zapewne również za Dudkiem, że chłop ma małe szanse na grę. Abstrahując od kwestii ataku pozycyjnego Lewicki sprawdzał się bardzo dobrze w stałych fragmentach gry. Nie wiem oczywiście czy Lewicki sprawdziłby się w Ekstraklasie skoro dotąd mu się nie udało ale do sezonu się z drużyną przygotowywał a teraz zostajemy z Sanogo i Juniorem, który jak na razie jest co najmniej piłkarską zagadką. A klub w tej sytuacji będzie musiał sprowadzić kogoś i to takiego grajka, który ze względu na swoje umiejętności powinien umieć niemal z marszu się wkomponować w drużynę. Dwóch napastników z czego tylko jeden sprawdzony to zdecydowanie za mało.
novack napisał(a):zastanawiam się jak to w zeszłym roku zrobił Górnik, że też nie mając doświadczenia i doświadczonych, na początek wygrał z Legią i Wisłą i nie płacił frycowego.

Po dwóch pierwszych meczach fachmani od polskiej kopanej określają naszych przeciwników jako zespoły prezentujące "wyższą kulturę gry". Co ja odnajduję zarówno jako większe doświadczenie a co za tym idzie np. boiskowe cwaniactwo ale i wyższą jakość gry wynikająca z indywidualnych umiejętności. Być może Górnik miał grajków, którzy może nie mieli dużego czy mieli żadne doświadczenie na tym poziomie rozgrywek ale mentalnie a przede wszystkim jakościowo byli przygotowani do gry. Być może też Brosz lepiej potrafił tych chłopców przygotować do gry w ekstraklasie. Nic oczywiście nie ujmując Dudkowi. Tymczasem u nas po Milewskim widać jak łatwo można się spalić. Bo umiejętności - moim zdaniem - na grę w ekstraklasie ma.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2018-07-30, 8:34 am

Wcześniejsze zapowiedzi spełniają się - a teraz kolej na transfer a czy
to będzie J.Gola nie wiemy.
Kol. Novack - Górnik miał więcej szczęścia - nie miał dwóch karnych w
pierwszych meczach - tak myślę.
Czekam na następny ruch ze strony Sztaby Zagłębia.
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez Adam1906 2018-07-30, 8:56 am

Zanosiło się na to od końcówki zeszłego sezonu. Facet z zawyżonym ego i brakiem ambicji. Powinien dostać ksywę Szymon "Foch" Lewicki. Ja po nim płakać nie będę, bo po pierwsze psuł atmosferę w szatni a po drugie jest niesamowicie drewniany. W Ekstraklasie trzeba umieć walczyć o piłkę a Lewicki jest typem zawodnika, którymi nie ma szybkości i ponadto nie potrafi grać jeden na jeden.

Mam nadzieję, że pozbycie się Lewickiego oznacza oszczędność finansową w postaci zwolnienia pensji Szymona dla nowego grajka.
Adam1906

Postprzez August 2018-07-30, 9:06 am

Dosyć ostro grajka potraktowałeś. Nigdy nie miałem okazji poznać Lewickiego a tym bardziej mieć informacje o tym co się dzieje w szatni. Ale faktem jest, że za gościem przemawia tych 14 strzelonych bramek. To prawda, że z techniką u Lewickiego nie jest najlepiej, co przynajmniej ja mogłem zaobserwować w pierwszym meczu z Tychami gdy o mało sobie zębów nie wybił. Z drugiej strony gość jakiś instynkt ma. Potrafi się odnaleźć w polu karnym nawet przy zagęszczonej obronie co nam dało punkty choćby w końcowych meczach na Ludowym. choć - jak już napisałem - symptomatyczne jest to, że chłopak nie pograł sobie dotychczas w ekstraklasie. W tej chwili najważniejsze pytanie. Czy i kogo będzie chciał mieć Dudek w zamian w zespole. Bo cały czas się upierał. Tylko przy Sanogo i Tournarghie daleko nie zajedziemy.
August

Postprzez Adam1906 2018-07-30, 9:24 am

August, moim zdaniem Dudek przeanalizował wszystkie plusy i minusy Szymona i najprawdopodobniej zadecydował fakt, iż uważał się on za napastnika nr 1 w nie nr 3. A to robiło kwasy w szatni. Zgadzam się, że w Ekstraklasie MUSIMY mieć minimum 3 napastników i mam nadzieję, iż zakontraktujemy takowego. Tyle, że my ponadto potrzebujemy jeszcze konkretnego boiskowego wyjadacza do pomocy (o obronie nie wspomnę)... Oby jeszcze ktoś doszedł, bo mamy za mało zawodników którzy uspokoją naszą grę i dodadzą w niej jakości.

Może jestem zbyt dużym optymistą, ale uważam iż będzie coraz lepiej i zaczniemy grać tak, iż będziemy wszyscy zadowoleni. Pierwsza okazja już w ten piątek z paprykarzami. Oby były 3 pkt. dla Zagłębia!!! :)
Adam1906

Postprzez August 2018-07-30, 9:41 am

Adam1906 napisał(a):August, moim zdaniem Dudek przeanalizował wszystkie plusy i minusy Szymona i najprawdopodobniej zadecydował fakt, iż uważał się on za napastnika nr 1 w nie nr 3. A to robiło kwasy w szatni. Zgadzam się, że w Ekstraklasie MUSIMY mieć minimum 3 napastników i mam nadzieję, iż zakontraktujemy takowego. Tyle, że my ponadto potrzebujemy jeszcze konkretnego boiskowego wyjadacza do pomocy (o obronie nie wspomnę)... Oby jeszcze ktoś doszedł, bo mamy za mało zawodników którzy uspokoją naszą grę i dodadzą w niej jakości.

Wiesz, ja nie mam zamiaru się upierać przy Lewickim. Zdziwiło mnie po prostu pozbycie się Lewickiego w momencie gdy jesteśmy po dwóch spotkaniach i nasza gra w ataku tyłka nie urywała. Ponadto z perspektywy osoby, która nie ma wiedzy o kwestiach kuluarowych irytująca jest lektura na temat gościa pt. "odejdzie- na pewno nie odejdzie - odchodzi." Nie neguję tego co mówisz o kwestiach związanych z szatnią a z pewnością ma to także nie mniejsze znaczenie niż umiejętności zawodnika. I być może jest tak, że w międzyczasie cos się jednak zmieniło na gorsze a w konsekwencji spowodowało taką a nie inną decyzję Dudka. Oznacza to również ni mniej nie więcej, że można się spodziewać jeszcze więcej niż jednego transferu. Zgadzam się z Tobą, że potrzebujemy co najmniej jakiegoś doświadczonego grajka w pomocy. A jeśli Polczak dalej będzie tak pechowy to strach się bać. Bo pary Jędrych-Cichocki na Legię czy Lecha już sobie kompletnie nie wyobrażam. A jest jeszcze kwestia lewej strony. Mam nadzieję, że Puchacz już do składu nie wróci.
August

Postprzez Tomcjo 2018-07-30, 7:09 pm

Tez uważam ze Lewicki w ekstraklasie kariery by nie zrobił ale wystarczy ze jako zmiennik strzeli kilka goli . Bo co bedzie jak Sanogo złapie kontuzje . Christovao gra na skrzydle i bez rewelacji . Torunarigha w ogóle nie gra i nie wiadomo co potrafi . To juz lepszy był Lewicki którego znamy od na szybko ściągniętego napastnika . Choc mnie sie wydaje ze oni nie maja zamiaru kupować nowego napastnika . Do zimy będziemy grać jednym z przodu i żebrać o punkty .
Tomcjo

Postprzez Adam1906 2018-07-30, 9:05 pm

Środkowy obrońca Adam Kokoszka ze Śląska Wrocław jest przymierzany do Zagłębia Sosnowiec...
Adam1906

Postprzez wojtaszko 2018-07-30, 9:15 pm

Przed kontuzja to był całkiem solidny obrońca ale jego forma jest pod wielkim znakiem zapytania nawet do cyganskiego ścierwa się nie załapał a ostatnio także w Wiśle ale może warto. Do tego konkretny pomocnik w postaci JG i może napastnik za lewickiego
wojtaszko

Postprzez Luis 2018-07-30, 9:16 pm

Adam1906 napisał(a):Środkowy obrońca Adam Kokoszka ze Śląska Wrocław jest przymierzany do Zagłębia Sosnowiec...

Wiesz moze jakie sa szanse na zakontraktowanie tego zawodnika ? I czy bedzie transfer kogos za Lewego ? Kokoszka doswiadczenie ma ogromne. Przeraza mnie natomiast liczba spotkan jakie rozegral w minionym sezonie. Chociaz zainteresowanie innych klubow jednak wzbudzal. Wisla i cygany.
Luis

Postprzez Tomcjo 2018-07-30, 9:22 pm

Na weszło drą łacha ze Kokoszka jest przymierzany do Zagłębia . Był przymierzany do Katowic , odpadł . Był przymierzany w Wiśle , odpadł . Przy okazji treningów z Wisła na 90 minut ludzie jadą po nim ze zjazd formy i turysta .
Tomcjo

Postprzez wojtaszko 2018-07-30, 9:23 pm

Luis napisał(a):
Adam1906 napisał(a):Środkowy obrońca Adam Kokoszka ze Śląska Wrocław jest przymierzany do Zagłębia Sosnowiec...

Wiesz moze jakie sa szanse na zakontraktowanie tego zawodnika ? I czy bedzie transfer kogos za Lewego ? Kokoszka doswiadczenie ma ogromne. Przeraza mnie natomiast liczba spotkan jakie rozegral w minionym sezonie. Chociaz zainteresowanie innych klubow jednak wzbudzal. Wisla i cygany.

Niestety nie mógł zagrać więcej że względu na kontuzje kolana pauzowal sporo czasu
wojtaszko

Postprzez Michał_Wwa 2018-07-30, 9:30 pm

Pozbycie sie Lewickiego to duzy blad. Lekka reka oddac wice krola strzelcow I ligi...mimo wszystko mniejsze ryzyko niz Torunarigha..nawet gdyby przegral z nim rywalizacje to warto miec na lawce takiego goscia, ktory np. gdy przegrywamy jedna bramka w koncowce moze wejsc z lawki na jakas akcje rozpaczy i dostawic glowe czy noge przy stalym fragmencie gry. Takie punkty moga byc bezcenne w koncowym rozrachunku o utrzymanie. Do tego pewny egzekutor jedenastek (wierze ze w koncu jakis sedzia odwazy sie podyktowac karnego i dla Zaglebia, a nie jak dotad co kolejke przeciwko nam).
Michał_Wwa

Postprzez Adam1906 2018-07-30, 9:32 pm

Tomcjo napisał(a):Na weszło drą łacha ze Kokoszka jest przymierzany do Zagłębia . Był przymierzany do Katowic , odpadł . Był przymierzany w Wiśle , odpadł . Przy okazji treningów z Wisła na 90 minut ludzie jadą po nim ze zjazd formy i turysta .

I chooj kogoś obchodzi jakieś weszlo. Skończ czytać bzdury opierając na tych pseudodziennikarzach swoją opinię. Te kołki drą łacha ze wszystkiego i wszystkich, szkoda tylko że jak się pomylą to zapominają o przeprosinach. A jak chcesz wiedzieć to oficjalnie Wisły nie było stać na zatrudnienie następnego obrońcy (są to słowa trenera krakusów), a nieoficjalnie przyczyna niezatrudnienia Kokoszki jest taka sama jak zwolnienia z Wisły Łukasza Surmy, który "nie spodobał się" przedstawicielom stowarzyszenia kibiców. Do Adama Kokoszki niektórzy kibice mieli pretensje o to, że w 2008 wyjechał do włoskiego Empoli, jednostronnie rozwiązując wtedy z klubem kontrakt.
Adam1906

Postprzez wojtaszko 2018-07-30, 9:35 pm

Adam1906 napisał(a):
Tomcjo napisał(a):Na weszło drą łacha ze Kokoszka jest przymierzany do Zagłębia . Był przymierzany do Katowic , odpadł . Był przymierzany w Wiśle , odpadł . Przy okazji treningów z Wisła na 90 minut ludzie jadą po nim ze zjazd formy i turysta .

I chooj kogoś obchodzi jakieś weszlo. Skończ czytać bzdury opierając na tych pseudodziennikarzach swoją opinię. Te kołki drą łacha ze wszystkiego i wszystkich, szkoda tylko że jak się pomylą to zapominają o przeprosinach. A jak chcesz wiedzieć to oficjalnie Wisły nie było stać na zatrudnienie następnego obrońcy (są to słowa trenera krakusów), a nieoficjalnie przyczyna niezatrudnienia Kokoszki jest taka sama jak zwolnienia z Wisły Łukasza Surmy, który "nie spodobał się" przedstawicielom stowarzyszenia kibiców. Do Adama Kokoszki niektórzy kibice mieli pretensje o to, że w 2008 wyjechał do włoskiego Empoli, jednostronnie rozwiązując wtedy z klubem kontrakt.

Brawo Adam :brawo: tych pedałów z weszło co wszystkie rozumy pozjadali powinni zabronić
wojtaszko

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna