Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Kogo kupic,a kogo sprzedac

Postprzez jondek 2018-07-02, 10:05 am

https://sportdziennik.pl/teraz-rezim-obozowy/Ciągi dalsze,bez konkretów ;-(
jondek

Postprzez wojtaszko 2018-07-02, 10:15 am

LEWICKI POJECHAL NA ZGRUPOWANIE WIEC CHYBA KOLEJNA KACZAK DZIENNIKARSKA
wojtaszko

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2018-07-02, 10:34 am

Na łamach Katowicki Sport jest info pod tytułem " Ruch jak na lotnisku"
dotyczy Rakowa i ruchów kadrowych - nie ma jednego słowa o Lewickim.
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez August 2018-07-02, 11:00 am

Też czytałem artykuł w Sporcie. Na rzeczy być może było czy też jest i sprawa odejścia Lewickiego nie musi być przesądzona. O ile Dudek nie ma kogoś innego na oku i nie chciałby zastąpić Lewickiego kimś innym to raczej zdziwiłbym się gdyby sam grajek chciał odejść z Sosnowca i znowu do I ligi. Jak napisałem wcześniej zawodnik ma już 30 lat i pomimo kilku dobrych sezonów w I lidze nie miał szansy pokazać się w ekstraklasie. Teraz taką ma i być może jest to jedna z ostatnich aby pograć na najwyższym szczeblu rozgrywek. Nawet jeśli Dudek będzie stawiał na duet Afrykańczyków w przodzie czy też na grę z jednym napastnikiem to myślę, że Lewicki swoje szanse też dostanie. Sezon długi, kartki, kontuzje id… Dlatego cokolwiek by nie sądzić o umiejętnościach Lewickiego to uważam, że facet będzie zmotytowany. Jeszcze inna kwestia przemawiająca za pozostaniem Lewickiego to fakt, że po całym sezonie gość powinien być zgrany z zawodnikami, z którymi grał. Poza tym jakiej klasy i za jakie pieniądze trzeba by ściągać jeszcze innego napastnika w przypadku ewentualnego odejścia Lewickiego. Nie będę robił za fachowca bo nim nie jestem. Ale też po prostu wydaje mi się, że do odejścia a właściwie do wypożyczenia powinni być Budek, Mularczyk, Krzykowski czy Kumor. Ci chłopcy nie będą grać a co za tym idzie nie będą nabywać doświadczenia nawet nie grzejąc ławy. A powinni grać. Tyle, że niżej.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez Michał_Wwa 2018-07-02, 12:07 pm

Dla mnie to okienko transferowe to masakra. Podpisujemy w ciemno z jakimis niesprswdzonymi obcokrajowcami podczas gdy do wziecia sa mlodzi, zdolni Polacy z mlodziezowki jak Formella czy Ryczkowski. I to na zasadzie transferu definitywnego, gdzie jest spora szansa ze klub na nich zarobilby. Mam nadzieje ze chociaz paszporty im tym razem sprawdzili...
Michał_Wwa

Postprzez jondek 2018-07-02, 12:41 pm

Czyli Mello po raz drugi odstrzelony.Nie ma go w kadrze na Wodzisław ;-(
jondek

Postprzez pete_zs 2018-07-02, 1:43 pm

Michał_Wwa napisał(a):Dla mnie to okienko transferowe to masakra. Podpisujemy w ciemno z jakimis niesprswdzonymi obcokrajowcami podczas gdy do wziecia sa mlodzi, zdolni Polacy z mlodziezowki jak Formella czy Ryczkowski. I to na zasadzie transferu definitywnego, gdzie jest spora szansa ze klub na nich zarobilby. Mam nadzieje ze chociaz paszporty im tym razem sprawdzili...

Ryczkowski - wybrał Zabrze grające w pucharach, Formella - Raków miał opcję pierwokupu z Lecha po wypożyczeniu i wg Sportu właśnie jego zakup finalizuje.
LEPSZY SEZON W EKSTRAKLASIE NIÅ» SIEDEM w 2 LIDZE.
pete_zs

Postprzez pete_zs 2018-07-02, 1:51 pm

jondek napisał(a):https://sportdziennik.pl/teraz-rezim-obozowy/Ciągi dalsze,bez konkretów ;-(

Z nowości w ostatnim tygodniu podpisał Dżunior, podpisał Słoweniec, zamiast Niemca ma być Francuz, z uzupełnień jest na razie Budek i Makowski. Nie nazwałbym tego brakiem konkretów.
LEPSZY SEZON W EKSTRAKLASIE NIÅ» SIEDEM w 2 LIDZE.
pete_zs

Postprzez novack 2018-07-02, 2:42 pm

Na stronie EU jest film z odjazdu Zagłębia na zgrupowanie do Wodzisławia i pod koniec trener z ironicznym uśmiechem, przed kamerą pyta Szymona "kiedy idziesz do Rakowa?" Ciekawe jak to rozumieć?
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez August 2018-07-02, 2:55 pm

novack napisał(a):Na stronie EU jest film z odjazdu Zagłębia na zgrupowanie do Wodzisławia i pod koniec trener z ironicznym uśmiechem, przed kamerą pyta Szymona "kiedy idziesz do Rakowa?" Ciekawe jak to rozumieć?

Że Dudinjo jaja sobie robił
August

Postprzez novack 2018-07-02, 3:03 pm

Zabrzmiało to tak, jakby odejście Szymona nie było pomysłem Dudinjo.
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez August 2018-07-02, 3:07 pm

Ja czytając dziennikarskiego niusa odniosłem z kolei wrażenie że to jest inicjatywa medalików. Mogli złożyć jakaś ofertę za Lewickiego.
August

Postprzez jondek 2018-07-02, 3:14 pm

pete_zs napisał(a):Z nowości w ostatnim tygodniu podpisał Dżunior, podpisał Słoweniec, zamiast Niemca ma być Francuz, z uzupełnień jest na razie Budek i Makowski. Nie nazwałbym tego brakiem konkretów.

Pisząc o konkretach,miałem na myśli wzmocnienia a nie uzupełnienia.Nawet zakładając,że Junior ze Słoweńcem to konkretne nazwiska,to pytam się gdzie te głośne nazwiska o których trąbili "możni" tego klubu, z trenerem na czele :twisted: Potrzeba wzmocnienia obrony stoperem i bocznym obrońcą i o tym trąbi się od kilku sezonów.W 1 lidze jeszcze mogło wystarczyć,teraz już nie.Widocznie na jutubie też odczuwają deficyt tego towaru :redface:
jondek

Postprzez Adam1906 2018-07-02, 3:58 pm

novack napisał(a):Na stronie EU jest film z odjazdu Zagłębia na zgrupowanie do Wodzisławia i pod koniec trener z ironicznym uśmiechem, przed kamerą pyta Szymona "kiedy idziesz do Rakowa?" Ciekawe jak to rozumieć?

Ano tak, że podobno Raków jest zainteresowany transferem, ale Zagłębie i Lewicki nie.
Adam1906

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2018-07-02, 4:37 pm

Brazylijczyk Mello nie pojechał do Wodzisławia - Czy to może znaczyć definitywny
koniec transferu tego grajka do Zagłębia ?
Myślę sobie że ten zawodnik byłby przydatny dla drużyny.
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników