Nowy trener Zagłębia-przymiarki i propozycje.

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Nowy trener Zagłębia-przymiarki i propozycje.

Postprzez Inż. Mamoń 2024-11-06, 9:52 am

Radek Sobolewski
Inż. Mamoń

Postprzez novack 2024-11-06, 11:03 am

Nie licząc szalonego meczu w Bielsku 4:5, gdy Magiera był już na wylocie, to Zagłębie straciło za Magiery 4 gole w ośmiu meczach i było to najmniej w lidze.
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez paw25 2024-11-06, 11:55 am

Inż. Mamoń napisał(a):Radek Sobolewski

Zamienił stryjek sikerke na kijek Sobolewski ,Skowronek Detbin ,Saganowski jak dla mnie podobny warsztat wyżej wymienionych .Problemem tego klubu nie są trenerzy tylko amatorzy bawiący się w klub i prywatne interesy .To te towarzystwo rozwaliło ten klub od środka przy aprobacie i bierności kibiców z sektora za bramką
paw25

Postprzez petromar 2024-11-06, 3:46 pm

Dokładnie jak powyżej , żaden trener nic nie zdziała jak klub jest w rękach miasta,dziennikarz nie dopusci z pożyczkodawca innych ludzi bo taki układ jest idealny, wyniki sportowe są dla nich najmniej ważne ,
petromar

Postprzez Adam1906 2024-11-06, 4:44 pm

paw25 napisał(a):Problemem tego klubu nie są trenerzy tylko amatorzy bawiący się w klub i prywatne interesy .To te towarzystwo rozwaliło ten klub od środka przy aprobacie i bierności kibiców z sektora za bramką

I tu jest sedno sprawy. Nie wnikając już w słynny "projekt Collinsa", który skończył się spadkiem Zagłębia do II ligi, zauważył to ówczesny dyrektor sportowy Zagłębia - Michaił Zalewski:

Zacząłem śledzić drugą ligę, odkąd Zagłębie tam gra. Oglądałem dwa czy trzy mecze Zagłębia. Mogę tylko życzyć szczęścia Markowi Saganowskiemu. Problemy Zagłębia nie zależą od trenerów, to trwa nie rok. Prawdziwym kibicom mogę tylko współczuć – mówi Zalewski.

Kiedy klub nie jest właściwie zarządzany i są prywatne interesy, to nie ma sensu patrzeć, co się dzieje na boisku.

https://przegladsportowy.onet.pl/pilka- ... zc/r7n5r8t
Adam1906

Postprzez Tomcjo 2024-11-06, 6:01 pm

Saganowskiego przecież wynaleźli i zatrudnili nasi geniusze klubowi .
ZAGŁĘBIE SOSNOWIEC
Tomcjo

Postprzez petromar 2024-11-06, 6:38 pm

Adam1906 napisał(a):
paw25 napisał(a):Problemem tego klubu nie są trenerzy tylko amatorzy bawiący się w klub i prywatne interesy .To te towarzystwo rozwaliło ten klub od środka przy aprobacie i bierności kibiców z sektora za bramką

I tu jest sedno sprawy. Nie wnikając już w słynny "projekt Collinsa", który skończył się spadkiem Zagłębia do II ligi, zauważył to ówczesny dyrektor sportowy Zagłębia - Michaił Zalewski:

Zacząłem śledzić drugą ligę, odkąd Zagłębie tam gra. Oglądałem dwa czy trzy mecze Zagłębia. Mogę tylko życzyć szczęścia Markowi Saganowskiemu. Problemy Zagłębia nie zależą od trenerów, to trwa nie rok. Prawdziwym kibicom mogę tylko współczuć – mówi Zalewski.

Kiedy klub nie jest właściwie zarządzany i są prywatne interesy, to nie ma sensu patrzeć, co się dzieje na boisku.

https://przegladsportowy.onet.pl/pilka- ... zc/r7n5r8t

Ten projekt Colinsa i może by miał powodzenie - jak chłop nieświadomy co się tutaj wyprawia po prostu spierdolił - potem wspomniał o pożyczkach,komornikach i tym podobnych rewelacjach, podejrzewam ,że dostał spory pieniądz od właściwych osoby żeby milczał , jedynym powodem są tu l;udzie którzy zarządzają ( w ich mniemaniu) klubem - a tak faktycznie niszczą go dla osiągnięcia korzyści majątkowych :czerwona: , dodatkowo mają aprobatę kibiców (jak kolega wspomniał zza bramki) którzy również czerpią z tego korzyści majątkowe , także nie mamy się co czarować - dobrze tu nie będzie póki kadra zarządzająca klubem się nie zmieni na taką którą będą interesowały wyniki sportowe a nie własne majątkowe - i tym właśnie osobom mówię SPIERDALAĆ Z ZAGŁĘBIA SZKODNIKI na czele z dziennikarzem i pożyczkodawcą :kiepsko: :kiepsko: :kiepsko: :czerwona: :czerwona:
petromar

Postprzez zaglebie32 2024-11-06, 8:11 pm

i dobrze kombinujecie.Nic się nie zmieni.Car rządzi z tylnego siedzenia jak kaczor w pisie.Do zmiany czegokolwiek w Naszym klubie jest potrzeba jest odcięcia Chęcińskiego od Zagłebia.Wszystkie Ksiązki, Jaroszewskie i inne wynalazki musiałyby odejść i nie mieć żadnego wpływu na Zagłebie.Gdybyśmy mieli kibiców nie zwąchanych z carem już dawno byłby protest.A tu co? Cisza jak makiem zasiał.Car oklaskuje Błecha, Błech oklaskuje cara i kręci się wszystko jak ta lala.Wrażenie ta ja mam i nie tylko chyba ja , że protest byłby wtedy jakby car nagle został pozbawiony mozliwości rzadzenia Zagłebiem.Przykre ale prawdziwe.
zaglebie32

Postprzez Inż. Mamoń 2024-11-06, 8:24 pm

paw25 napisał(a):

Zamienił stryjek sikerke na kijek Sobolewski ,Skowronek Detbin ,Saganowski jak dla mnie podobny warsztat wyżej wymienionych .Problemem tego klubu nie są trenerzy tylko amatorzy bawiący się w klub i prywatne interesy .To te towarzystwo rozwaliło ten klub od środka przy aprobacie i bierności kibiców z sektora za bramką

No chyba gorszego od Sagana to na tym świecie nie ma.
Inż. Mamoń

Postprzez paw25 2024-11-07, 5:12 am

Inż. Mamoń napisał(a):
paw25 napisał(a):

No chyba gorszego od Sagana to na tym świecie nie ma.

Widzę że nie zrozumiałeś problemem tego klubu nie są trenerzy a stajnia augiasza w gabinetach grabarzy Zagłębia . Trenerów w to nie mieszajmy bo było ich do tej pory wiełu i co i dalej jesteśmy pośmiewiskiem. sportowym. Z tym towarzystwem od grilla jesteśmy na to skazani przez wiele lat
paw25

Postprzez Adam1906 2024-11-07, 5:57 am

paw25 napisał(a):Widzę że nie zrozumiałeś problemem tego klubu nie są trenerzy a stajnia augiasza w gabinetach

Wszystko na ten temat. I choćby nie wiem jak zaprzeczały temu osoby rządzące miastem i klubem, taka jest przykra prawda. Uzdrowić Zagłębie może tylko nowy właściciel, którego prawdopodobnie jednak nie dożyjemy, bo musiałby on pozbyć się wszystkich ludzi żerujących na klubie, a na to ów "układ" nigdy się nie zgodzi, pomimo swoich jakże częstych medialnych zaprzeczeń co do tego stanu rzeczy. Musimy więc pogodzić się z tym, że prawdopodobnie utkniemy na trzecim poziomie rozgrywkowym na długie lata. O ile oczywiście utrzymamy się w tej paździerzowej 2 lidze... ;-(
Adam1906

Postprzez GrubyPerez 2024-11-08, 7:39 pm

wobec wszystkich powyższych wpisów- to ja teraz nie wiem już, czy cieszyć się z jakiegokolwiek udanego zagrania, zdobytej bramki, wygranego czy nie przegranego meczu - z kimkolwiek. Czy też trzymać kciuki , żeby wszystko prdlnło jak najszybciej, żeby ktoś tam nie miał interesu .hmmm, naprawdę ciężko być kibicem(?) Zagłębia.
Na razie odkładam te dylematy, i trzymam kciuki za zwycięstwo nad Polonią Bytom.
Jakim cudem? Nie wiem.
***[czy jesteś wrogiem czy przyjacielem - zawsze możesz na mnie liczyć. Nigdy o Tobie nie zapomnę***
GrubyPerez

Postprzez novack 2024-11-10, 5:40 pm

GrubyPerez napisał(a):wobec wszystkich powyższych wpisów- to ja teraz nie wiem już, czy cieszyć się z jakiegokolwiek udanego zagrania, zdobytej bramki, wygranego czy nie przegranego meczu - z kimkolwiek. Czy też trzymać kciuki , żeby wszystko prdlnło jak najszybciej, żeby ktoś tam nie miał interesu .hmmm, naprawdę ciężko być kibicem(?) Zagłębia.
Na razie odkładam te dylematy, i trzymam kciuki za zwycięstwo nad Polonią Bytom.
Jakim cudem? Nie wiem.

I co teraz?
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez GrubyPerez 2024-11-11, 2:41 am

novack napisał(a):
GrubyPerez napisał(a):wobec wszystkich powyższych wpisów- to ja teraz nie wiem już, czy cieszyć się z jakiegokolwiek udanego zagrania, zdobytej bramki, wygranego czy nie przegranego meczu - z kimkolwiek. Czy też trzymać kciuki , żeby wszystko prdlnło jak najszybciej, żeby ktoś tam nie miał interesu .hmmm, naprawdę ciężko być kibicem(?) Zagłębia.
Jakim cudem? Nie wiem.

I co teraz?

no Panie, to ja pytałem o radę ;)

bo jak mecz wyglądał- to przecież widziałeś. cenny punkt do utrzymania.
***[czy jesteś wrogiem czy przyjacielem - zawsze możesz na mnie liczyć. Nigdy o Tobie nie zapomnę***
GrubyPerez

Postprzez Tomcjo 2024-11-11, 5:02 pm

Magiera odchodzi ze Śląska . Pewnie do nas nie przyjdzie ale on jeden dawał radę
ZAGŁĘBIE SOSNOWIEC
Tomcjo

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna