Przegląd prasy

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Przegląd prasy

Postprzez patrios91 2010-04-14, 3:12 pm

PawełK napisał(a):Mecz z Lechią jest 19 maja w środę a nie 19 kwietnia w poniedziałek...

No wlasnie...dopiero 21 kwietnia wznowimy rozgrywki na wyjezdzie z Janikowem.
-> http://www.pzpn.pl/index.php/pol/Federa ... lki-Noznej
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez patrios91 2010-04-14, 10:05 pm

14 kwietnia 2010, 14:24:52 - mogiel
Marcin T. aresztowany

Zawodnik Narwi Ostrołęka Marcin T. został aresztowany na trzy miesiące. Według serwisu narew.dbv.pl jest podejrzany o udział w handlu narkotykami.

Marcin T. został zatrzymany tuż przed treningiem III-ligowej Narwi. Po spędzeniu w areszcie 48 godzin sąd wydał decyzję o areszcie tymczasowym na trzy miesiące.

Marcin T. jest byłym graczem ekstraklasy. W barwach GKS-u Bełchatów i Jagiellonii Białystok rozegrał 17 meczów w najwyższej klasie rozgrywkowej i strzelił dwie bramki. Grał także w Gryfie Wejherowo, ŁKS-ie Łomża i Górniku Łęczna.

W bieżącym sezonie rozegrał 16 meczów w lidze i zdobył osiem bramek, w tym siedem w ostatnich ośmiu meczach.

źródło: własne / narew.dbv.pl
-> http://www.90minut.pl/news/120/news1207 ... owany.html
Tak sie zastanawiam mimo zaloby,czy ten kraj oszalal ? Czyz pieniadze to wszystko ?
patrios91

Postprzez PawełK 2010-04-15, 7:39 am

patrios91 napisał(a):Tak sie zastanawiam mimo zaloby,czy ten kraj oszalal ? Czyz pieniadze to wszystko ?

A czy żałoba narodowa zwalnia z obowiązku łapania przestępców? Mnie bardziej dziwi, że nie jest to zatrzymanie w związku z korupcją...
PawełK
pyszałek

Postprzez mario1 2010-04-15, 11:57 am

co prawda to nie prasa ale jesli jeszcze ktos nie widzial jak ja to zapraszam wymiata gosc;
http://www.youtube.com/watch?v=heGf0Cs- ... re=related
mario1

Postprzez SO_1906 2010-04-15, 1:17 pm

mario1 napisał(a):co prawda to nie prasa ale jesli jeszcze ktos nie widzial jak ja to zapraszam wymiata gosc;
http://www.youtube.com/watch?v=heGf0Cs- ... re=related

Taaa chyba zamiata....
SO_1906

Postprzez patrios91 2010-04-15, 4:17 pm

15 kwietnia 2010, 15:33:53 - koofel
Hetman Zamość oficjalnie wycofany z rozgrywek

W związku z prawomocnym orzeczeniem Wydziału Dyscypliny PZPN z 11 marca, wymierzającym Hetmanowi Zamość karę zawieszenia licencji wraz z nadaniem orzeczeniu rygoru natychmiastowej wykonalności, Wydział Gier PZPN postanowił wycofać drużynę z rozgrywek o mistrzostwo II ligi wschodniej w sezonie 2009/2010.

W związku z powyższym, wszystkie nierozegrane mecze o mistrzostwo II ligi wschodniej w sezonie 2009/2010 z udziałem drużyny Hetmana zostają odwołane.

Jednocześnie Wydział Gier PZPN informuje, że nierozegrane mecze zostaną zweryfikowane jako walkowery 0-3 na niekorzyść klubu z Zamościa.

źródło: PZPN
-> http://www.90minut.pl/news/120/news1208 ... rywek.html

Sa w Zamosciu jacys pilkarze,ktorzy moga wzmocnic Zaglebie,badz mlodziez z potencjalem ? Jak sa to trzeba dzialac zanim inni zadzialaja. Jest mlody talent Rafal Kycko ktos kogo widzialem na zywo w Elblagu i bylem pod duzym wrazeniem...bralbym chlopaka w ciemno,tylko nie wiem czy ktos go juz przypadkiem nie wzial.Szkoda klubu,ale wole juz myslec w ten sposob niz znowu krytykowac polska pilke.
patrios91

Postprzez emdżej 2010-04-15, 7:41 pm

patrios91 napisał(a):Jest mlody talent Rafal Kycko ktos kogo widzialem na zywo w Elblagu i bylem pod duzym wrazeniem

Kycko dość nieoczekiwanie przeszedł niedawno do...Roztocza Szczebrzeszyn.
emdżej

Postprzez patrios91 2010-04-15, 8:54 pm

emdżej napisał(a):
patrios91 napisał(a):Jest mlody talent Rafal Kycko ktos kogo widzialem na zywo w Elblagu i bylem pod duzym wrazeniem

Kycko dość nieoczekiwanie przeszedł niedawno do...Roztocza Szczebrzeszyn.

Coz za licho go tam zaciaglo...? W brak zainteresowania tym mlodziencem nie bardzo chce mi sie wiezyc.
patrios91

Postprzez emdżej 2010-04-15, 9:40 pm

Wiem tylko, że był blisko przejścia do Spartakusa Szarowola, ale ostatecznie wylądował w Roztoczu.
emdżej

Postprzez August 2010-04-19, 7:53 pm

Gienek z Sosnowca co lubi Giekse nas olał:

Pomocnik 1.FSV Mainz 05 Eugen Polanski zadeklarował, że nie chce występować w reprezentacji Polski. Piłkarz poinformował o tym selekcjonera Franciszka Smudę.

- Nie chcę grać w polskiej reprezentacji, to dla mnie jasne - powiedział 24-latek, posiadający niemieckie i polskie obywatelstwo. - Nie mogę sobie wyobrazić takiego rozwiązania w mojej sytuacji. Zbyt długo żyłem w Niemczech, grałem w meczach juniorskich reprezentacji tego kraju. Franciszek Smuda zaakceptował moją decyzję, jednak pozostawił mi drzwi otwarte do kadry Polski.

http://www.90minut.pl/news/121/news1210 ... olski.html
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez patrios91 2010-04-19, 9:16 pm

Coz sie dziwic. Kazdy oczekuje patriotyzmu,lecz ja rozumiem jego decyzje. Wiele takich decyzji doswiadczylem w Niemczech i szczerze powiedziawszy nie dziwie sie pilkarzom,ktorzy za miejsce urodzenia nie chca grac w rodowitym kraju.
patrios91

Postprzez django 2010-04-19, 9:41 pm

Też mu się nie dziwię. Zresztą wszystko co osiągnął w piłce zawdzięcza Niemcom i nie widzę powodu, żeby miał teraz grać w naszej reprezentacji. Przy polskim systemie szkolenia pewnie kopałby teraz piłkę w III lidze, albo w ogóle by nie grał, bo jakiś geniusz trenerski uznałby, że się chłopak nie nadaje na piłkarza.
django

Postprzez August 2010-04-20, 10:56 am

PZPN każe grać, bo działacze chcą jechać na mundial
Niech się wali, niech się pali - ligi centralne muszą zakończyć sezon 5 czerwca. Ani dnia dłużej! PZPN jest konsekwentny w swoim wcześniejszym postanowieniu. Dlaczego? Działacze chcą jechać na mundial. Ligi centralne grać będą co trzy dni, ale sezon zakończy się zgodnie z planem. Czy to dobrze?

W PZPN czekają na mundial
- Władze piłkarskiej centrali nie mogą doczekać się mundialu, to stwierdzenie jest powtarzane przez lubuskich działaczy kilkakrotnie, ale...anonimowo. Nikt nie chce podpaść "górze". - Ligi muszą zakończyć się 5 czerwca, bo działacze biorą urlopy w związku z rozpoczynającymi się mistrzostwami świata w RPA. Część z nich wybiera się do Afryki. A polskie ligi? Kogo one obchodzą? - powiedział nam jeden z lubuskich działaczy.

Rzeczywiście, można mieć duże wątpliwości. Czerwiec jest chyba najlepszy dla piłkarzy. Przy słonecznej pogodzie i na dobrej płycie boiska łatwiej o widowisko. Kalendarz jest nieubłagany. Zawodnicy lig centralnych grać będą w iście ekspresowym tempie. Kilka razy systemem "środa-sobota-środa". W lubuskim są tacy, dla których nie stanowi to problemu, ale też tacy, którzy mówią "nie".

GKP może grać
Jeśli chodzi o lubuskiego pierwszoligowca, GKP Gorzów, piłkarze są zdania, że trzeba grać jak najwięcej. - Rzeczywiście, gra co trzy dni, to dla nas większy wysiłek. Musimy także inaczej trenować. Tak jednak grają na całym świecie, więc myślę, że damy radę - powiedział obrońca GKP, Artur Andruszczak.

- Lepiej mieć po sezonie dłuższą przerwę na regenerację sił. Ja mogę grać co trzy dni. Wtedy się lepiej czuję - mówi Drozdowicz. W grę wchodzi jednak nie tylko piłkarski aspekt. - Na pewno będzie mniej ludzi na trybunach. Pod względem finansowym kluby na pewno stracą. My musimy robić jednak swoje - oznajmił Andruszczak.

Drugoligowcy na nie
Zupełnie inne zdanie mają przedstawiciele lubuskich drugoligowców. - My jesteśmy po to, by tworzyć widowisko. Granie przy pustych trybunach to bardzo zły pomysł. Nie ma to najmniejszego sensu - powiedział Futbolnews.pl Grzegorz Kozera, wiceprezes Polonii Słubice.

Przedstawiciel innego z lubuskich klubów, Krzysztof Stacewicz dodaje: - Nie znam żadnego racjonalnego argumentu, by grać w ten sposób. Przecież żaden z zawodników chyba nie pojedzie na mundial. Jest to niepojęte. Do dziś nikt nam tego nie wytłumaczył - mówi wiceprezes Lechii.

W zespołach drugoligowych grają młodzi piłkarze, często studenci lub maturzyści. Dla nich będzie to prawdziwa "szkoła". Czy potrzebna? - W II lidze staramy się wdrażać młodych. Nie będzie to jednak miało sensu, jeśli gramy co trzy dni - mówi Kozera. - Nie ma mowy o żadnym szkoleniu. To jest liga dla młodych ludzi, trzeci poziom. Nikt jednak o tym nie myśli w ten sposób - dodał Stacewicz.

Bez względu na negatywną opinię lubuskich drugoligowców, trudno przypuszczać, aby Polski Związek Piłki Nożnej "odpuścił" mundial i pozwolił piłkarzom grać dłużej.

Maciej Noskowicz, Radio Zachód
http://www.futbolnews.pl/informacje/inf ... ndial.html
August

Postprzez August 2010-04-20, 1:26 pm

kibiców podczas meczów z Flotą i Zagłębiem.

10 tysięcy złotych klub zapłaci za zdarzenia z 12 marca podczas spotkania z Flotą Świnoujście. Wydział Dyscypliny ukarał Pogoń za brak należytej kontroli osobistej kibiców zarówno gości jak i gospodarzy, co pozwoliło na odpalenie rac świetlnych i lamp stroboskopowych oraz wywieszenie transparentów o treści niezwiązanej z meczem.

Dotkliwsza kara, 15 tysięcy złotych, spadła na klub po meczu z Zagłębiem Sosnowiec. Główne powody: to odpalenie petard, świec dymnych i rac świetlnych, nadmiar rzuconych serpentyn (co opóźniło wznowienie gry). Za wybitnie chuligańskie i niedopuszczalne uznano rzucanie przedmiotami w zawodników.
Kara została zaostrzona ze względu na recydywę, gdyż klub został w tym sezonie ukarany już sześć razy.
W przypadku powtórzenia się podobnych przypadków w kolejnych meczach Wydział Dyscypliny może orzec w stosunku do Pogoni zakaz rozgrywania meczów z udziałem publiczności na części lub całym stadionie.

źródło: Pogoń Szczecin
http://www.90minut.pl/news/121/news1211 ... zecin.html
Jak się to ma do kary dla Zagłębia ?????
Ja się pytam, jakie środki - nawet po niewczasie - podjął Zarząd Zagłębia w sprawie kary dla naszego klubu ?
August

Postprzez swiezy52 2010-04-20, 1:58 pm

August napisał(a):kibiców podczas meczów z Flotą i Zagłębiem.

10 tysięcy złotych klub zapłaci za zdarzenia z 12 marca podczas spotkania z Flotą Świnoujście. Wydział Dyscypliny ukarał Pogoń za brak należytej kontroli osobistej kibiców zarówno gości jak i gospodarzy, co pozwoliło na odpalenie rac świetlnych i lamp stroboskopowych oraz wywieszenie transparentów o treści niezwiązanej z meczem.

Dotkliwsza kara, 15 tysięcy złotych, spadła na klub po meczu z Zagłębiem Sosnowiec. Główne powody: to odpalenie petard, świec dymnych i rac świetlnych, nadmiar rzuconych serpentyn (co opóźniło wznowienie gry). Za wybitnie chuligańskie i niedopuszczalne uznano rzucanie przedmiotami w zawodników.
Kara została zaostrzona ze względu na recydywę, gdyż klub został w tym sezonie ukarany już sześć razy.
W przypadku powtórzenia się podobnych przypadków w kolejnych meczach Wydział Dyscypliny może orzec w stosunku do Pogoni zakaz rozgrywania meczów z udziałem publiczności na części lub całym stadionie.

źródło: Pogoń Szczecin
http://www.90minut.pl/news/121/news1211 ... zecin.html
Jak się to ma do kary dla Zagłębia ?????
Ja się pytam, jakie środki - nawet po niewczasie - podjął Zarząd Zagłębia w sprawie kary dla naszego klubu ?

jak to jakie?? Auguscie nie wiesz??!!
- ŻADNE

chyba ze sa utajnione
swiezy52
100% Zagłębie

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna