Sparingi

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez OLiver 2008-05-24, 9:13 am

Juz kiedys napisalem zeby ten beznadziejny Jaszczyk wzial sie za nauke ,a nie za granie.Jak bedzie pierwszym to ja dziekuje.
OLiver

Postprzez novack 2008-05-24, 11:20 am

Jak mam rozumieć fakt, iż Włosowicz jak gdyby nigdy nic pojawia się na sparingu i z uśmiechem wita się z piłkarzami i działaczami Zagłębia?
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez Przemek29 2008-05-24, 1:07 pm

novack napisał(a):Jak mam rozumieć fakt, iż Włosowicz jak gdyby nigdy nic pojawia się na sparingu i z uśmiechem wita się z piłkarzami i działaczami Zagłębia?

Ale zaparkował na moście, może mu było szkoda szyb ::))
Przemek29

Postprzez django 2008-05-24, 1:52 pm

novack napisał(a):Jak mam rozumieć fakt, iż Włosowicz jak gdyby nigdy nic pojawia się na sparingu i z uśmiechem wita się z piłkarzami i działaczami Zagłębia?

Tak, że skoro już jesteśmy zdegradowani, to kończymy z odcinaniem się od osób odpowiedzialnych o korupcję. Swoją drogą to niezła hipokryzja, skoro ktoś jedzie po Treścińskim i Ujku, burzy się na niesprawiedliwość PZPNu, a później jak gdyby nigdy nic podaje rękę Włosowiczowi.
django

Postprzez Bart19 2008-05-26, 8:23 am

django napisał(a):

Tak, że skoro już jesteśmy zdegradowani, to kończymy z odcinaniem się od osób odpowiedzialnych o korupcję. Swoją drogą to niezła hipokryzja, skoro ktoś jedzie po Treścińskim i Ujku, burzy się na niesprawiedliwość PZPNu, a później jak gdyby nigdy nic podaje rękę Włosowiczowi.

Panowie czy Włosowiczowi coś udowodniono ? czy był przesłuchiwany przez prokuraturę ?
Jak dobrze kojarzymy to była lista na której były nazwiska ale nic nie udowodniono większości tym ludziom więc może dajmy spokój oskarżeniom ps. a to chyba nie ten dział :( wiec skoncentrujmy sie na sparingach
Bart19

Postprzez Przemek26 2008-06-19, 9:39 pm

Skład uzupełniło wielu testowanych zawodników.

A co zaś tajemnica????
Zaś biegali bez zgody klubów. Jakoś Krzynówka czy Garguły tam nie widziałem .

I czy to prawda że Sikora podpisał kontrakt z Zagłębiem???
MAm tu na myśli zawodnika z nr. 27

Bo jesli tak to naprawdę wzmocnienie ale na podwórkową ligę wybryków natury.
Przemek26

Postprzez Bart19 2008-06-19, 10:10 pm

może znajomi naszego trenera przecież nie od dzis wiadomo że znali sie z Czarnych i z Dąbrowy Górniczej proste
Bart19

Postprzez barthez 2008-06-20, 8:30 am

August napisał(a):Kopyl pewnie jeszcze kontuzjowany, a co do Benszaa to wydawalo mi się, że kontrakt ma dłuższy.

Widać że bardzo jest kontuzjowany skoro zagrał w sparingu drużyny z Lubina:

Zagłębie Lubin: Jewhen Kopył (46 Marek Kozioł) - Przemysław Kocot, Łukasz Jasiński, Mate Lacić (46 Michał Steinke), David Topolski, Dawid Plizga (60 Michał Zapaśnik), Patryk Klofik (60 Łukasz Hanzel), Jiří Šisler, Marcin Pietroń (60 Krystian Getinger), Roman Maciejak (60 Ilijan Micanski), Węska (60 Wojciech Kędziora).

http://www.90minut.pl/sparing.php?id=5713

Widzę że w Zagłębiu wielka wyprz
Tylko kto będzie grał w lidze???
barthez

Postprzez 1924 2008-06-20, 12:56 pm

Zgadzam sie z Przemkiem.. a jak zaprezentowal sie Niedopytalski??
1924

Postprzez tryyyyy 2008-06-20, 7:19 pm

1924 napisał(a):Zgadzam sie z Przemkiem.. a jak zaprezentowal sie Niedopytalski??

Nie wiele mogl pokazac z uwagi na bardzo zla gre calego zespolu. Wszedl w II polowie przy czym Zaglebie mialo moze 2-3 okaze na bramke chociaz moze ciezko to nazwac okazjami... Glownie akcje z obu stron konczyly sie gdzies na 35 metrze przed polem karnym. W II polowie duzo lepiej wygladal Naprzod. Ogolnie strasznie slaby mecz.
tryyyyy

Postprzez OLiver 2008-06-23, 6:57 pm

Znana jest moze lista druzyn z ktorymi spotakmy sie w sparingach.Kompletnie zero wiadomosci z klubu ,o klubie i w ogole.To zaczyna byc zenujace dla kazdego kibica.
OLiver

Postprzez Waluś 2008-06-23, 8:56 pm

Sparingi Zagłębia Lubin w Wiśle:

25 czerwca - Zagłębie Sosnowiec,

Tyle można przeczytać na 90minut, że zagramy sparing z Lubinem i to już za 2 dni.
Waluś
kumaty

Postprzez Bartos 2008-06-23, 9:06 pm

no strona jakby umarla :(
a innych stron Zagłębia nie ma ... wiec o sparingach dowiemy się po fakcie ... z wyborczej :)

http://www.sport.pl/pilka/0,82315.html
Bartos

Postprzez August 2008-06-23, 9:45 pm

Na miejscu "administratorów" strony spaliłbym się ze wstydu. Kiedyś z przyjemnością można było wejśc na stronkę, żeby się czegoś dowiedzieć, widać że zeszło na psy.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez novack 2008-06-26, 6:33 am

Sparing Zagłębia Sosnowiec z Zagłębiem Lubin zakończył się remisem 2:2. Bramki dla naszego zespołu strzelili testowani zawodnicy - Krzysztof Myśliwy i Dawid Bartos.

Mecz został rozegrany w nietypowym wymiarze czasowym - 3 x 30 minut. W pierwszej tercji tego spotkania wystąpili: Gostomski – Berliński, Świder, Sikora, Łuczywek - Smolec, Skórski, Cygnar, Pietrzak – Bałecki oraz Niedzielski. Ta część spotkania zakończyła się pewną wygraną Zagłębia Lubin 2:0.
- Widać, że jest to nasz pierwszy poważny sparing. Założyliśmy przed meczem, że długo będziemy utrzymywać się przy piłce. Szybko straciliśmy bramkę, podcięło to nam skrzydła. Obie drużyny grały o wygraną, przy drugiej bramce zaspaliśmy z pułapką ofsajdową, Maciej Gostomski nie miał żadnych szans, mając przed sobą 2 zawodników z Lubina. Szkoda, że nie potrafiliśmy wykorzystać dwóch dogodnych sytuacji. Na razie mamy trening typowo wytrzymałościowe, więc nie można oceniać jeszcze naszej gry - powiedział po pierwszej części spotkania Tomasz Łuczywek.

W drugiej części na boisko wybiegli: Gostomski - Tomsia, Ciesielski, Sikora, Gałuszka - Wolny, Bodziony, Ryndak, Mazur - Myśliwy oraz Magdziarz. Z bardzo dobrej strony zaprezentował się testowany Krzysztof Myśliwy. Zawodnik Naprzodu Jędrzejów, był bardzo widoczny na boisku, co udokumentował strzeloną bramką. Po ciekawej akcji środkiem boiska, Myśliwy zdecydował się na strzał po ziemi zza pola karnego, a piłka ugrzęzła w prawym rogu bramki bronionej przez Jewhena Kopyła. Trener Piotr Pierścionek nie ukrywał po meczu, że sztab szkoleniowy ma nadzieję na zakontraktowanie tego piłkarza.
- Pozytywnie oceniam swój występ. Myślę, że zagrałem poprawnie. Mam nadzieję, że znajdę uznanie wśród sosnowieckich działaczy. Zagłębie Sosnowiec to uznana marka i liczę, że pomogę temu klubowi powrócić w szeregi ekstraklasy - podsumował swój występ Myśliwy.

Po drugiej części spotkania został zmieniony w bramce Maciej Gostomski, bramkarz warszawskiej Legii, który jest przymierzany do naszego zespołu.
- Wyraziłem zgodę na roczne wypożyczenie, teraz wszystko w rękach prezesów i menedżerów. Nie traktuję tego jako degradacji zawodowej, czasem trzeba zrobić krok do tyłu, by potem móc zrobić dwa do przodu. Nie uważam się za gwiazdę, w Legii grałem tylko w sparingach, tak naprawdę jeśli przejdę to z Młodej Ekstraklasy do nowej II ligi. Tutaj będę miał zapewnioną walkę o miejsce w składzie, oraz o ligowe punkty, warszawski klub tego mi nie da. Do tego przecież dobrze prezentuję się w barwach Zagłębia - żartował bramkarz stołecznego klubu Maciej Gostomski.

Na trzecią tercję Zagłębie wyszło w zestawieniu: Polański - Bartos, Świder, Tomsia, Mazur - Smarzyński, Suwaj, Sierczyński, Zając - Myśliwy oraz Sadowski.
Niewiele brakowało, by sosnowiczanie ostatecznie wygrali to spotkanie. Wyrównał na 2:2 wychowanek Ruchu Chorzów Dawid Bartos (aktualnie zawodnik Hetman Zamość - wyj. mw). Mógł zaliczyć jeszcze asystę, ale niestety pod koniec spotkania Marcin Smarzyński nie wykorzystał świetnego dośrodkowania.
- Ten mecz traktowaliśmy jako test. Grało jedenastu zupełnie nowych graczy. Sprawdzaliśmy ich przygotowanie oraz umiejętności. Mogę powiedzieć, że kilkoma jesteśmy zainteresowani, ale musimy ich jeszcze sprawdzić. Takie mecze służą nam selekcji. Mam nadzieję, że niedługo skompletujemy kadrę - podsumował spotkanie trener Zagłębia Sosnowiec, Piotr Pierścionek.

Testowani gracze to: Maciej Gostomski - Legia Warszawa, Rafał Sikora - Unia Ząbkowice, Krzysztof Myśliwy - Naprzód Jędrzejów, Piotr Magdziarz - Zagłębiak Dąbrowa Górnicza, Rafał Polański - KP Jaworzno, Dawid Bartos - Hetman Zamość, Mariusz Suwaj - Zagłębiak Dąbrowa Górnicza oraz Maciej Zając - ŁKS Mogilany.
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna