przez Blajpios 2008-05-22, 8:17 pm
Hm. Niestety, rzeczywiście, trzeba stwierdzić, że jest "coraz tragiczniej", jeżeli chodzi o stronę oficjalną - jak to ktoś dobrze ujął, poziom już nawet nie trzecioligowy, takie informacje, to chyba okręgówka. Jak bowiem określić inaczej, gdy na oficjalnej stronie nie podawane są nawet nazwiska własnych zawodników występujących w sparingu - ani nie jest podana racja takiego skąpstwa informacyjnego. Kolega django proszący chociaż o nazwiska testowanych, naprawdę bardzo jest wyrozumiały i życzliwy, że ogranicza się do takiego minimum... A i tak nie spotyka go "nagroda udzielonej odpowiedzi".
Tak więc, prawdą i to, co ktoś napisał - że "więcej dzieje się na forum, nie ma co zaglądać na główną"...
Niemniej - i to forum bynajmniej nie zachwyca we wszystkim... Na przykład, co do rzeczonego sparingu... Pojawił się temat założony pewnie przez młodych chłopaków z Olkusza, cieszących się sparingiem. Dla Zagłębia - kibice z dalszych rejonów, z pewnością powinni być docenieni... Po części - chyba też tak było. Nie zostali karczemnie zrugani, jak w wypadku innych "debiutów". Ktoś zdawkowo pochwalił, w miarę delikatnie zauważył, że trzeba odszukać temat o sparingach i tam pisać. Ja dopisałem coś "ku otusze". Ktoś raz jeszcze zwrócił uwagę, że jest temat właściwszy. Ostatecznie - mogłoby być. Tyle, że - o ile nie mam jakiegoś błędu w wyświetlaniu - wczoraj czy przedwczoraj, temat w ogóle zniknął! Tyle było przecież tematów, które gdy nie zdobyły uznania "umierały śmiercią naturalną z upływem czasu" albo były zamykane i "umierały śmiercią naturalną". A tu - nie. Komuś bardzo nie pasował - więc wyciął. Czy to buduje chęć dołączania się u tych, którzy jeszcze nie są "kolesiami ze zgranej paczki kolegów"? Czy raczej może budować, np. u tych kibiców z Olkusza - wrażenie: cóż, jesteśmy gorsi, nie chcą nas?
Wymyślam? Nie. Owszem, trochę bawię się w subtelności. Ale - czy z drugiej strony to takie subtelności idiotyczne? Zwracanie uwagi na to, by przychylność się rozszerzała, by dowartościowani byli kibice z dalsza? By budowało się Wielkie Zagłębie, tak kibicowsko, jak i co do stref wpływu?
Tym bardziej - że jak już kogoś bardziej drażnił ten temat, niż np. tematy z wulgaryzmami albo dzikimi pytaniami: to mógł scalić ten wątek z 5 wpisami z tym właściwym ze sparingami i nie byłoby to wiele więcej roboty, niż przy kasowaniu.
I jeszcze bardziej tym bardziej: że obok spokojnie w tym samym czasie w innym wątku "offtopikują sobie" i doznają więcej cierpliwości "bywalcy". Nie jestem przeciw cierpliwości w tym wypadku, czy wobec bywalców w ogóle - ba, samemu też parę razy naciągnąłem struny cierpliwości przy jakimś temacie. Chodzi mi o to, że dziwny był radykalizm akurat tam, gdzie też przydałoby się trochę cierpliwości.