JACEK MAGIERA - były trener Zagłębia

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: JACEK MAGIERA - Nowy trener Zagłębia

Postprzez Adam1906 2016-09-19, 4:17 pm

Fajnie zacytowałeś Lars. Tak jakbym ja to powiedział a nie MJ :lol:
Adam1906

Postprzez wilczy_jezdziec 2016-09-19, 4:19 pm

O jakiejkolwiek kasie za Magierę proponuję zapomnieć. Znając uległość prezesa, rozwiążą umowę za porozumieniem stron, czyli de facto, za darmo.

Jak widać Jaroszewski prześciga się z Hasim, kto wypowie się bardziej kuriozalnie dla mediów. Ten człowiek był kiedyś dziennikarzem? On na jakieś pojęcie o PR? Chyba, że chrzani takie rzeczy bo i tak wie, że jest nie do ruszenia.
wilczy_jezdziec

Postprzez Tomcjo 2016-09-19, 4:28 pm

Nie . Teraz to wróci Smyla ( przyjaciel MJ ) bo jest na wylocie w Rozwoju i będziemy grać na zero z tyłu . :lol:
Tomcjo

Postprzez patrios91 2016-09-19, 4:30 pm

Generalnie jeśli Magiera odejdzie to Jaroszewski powinien podać się do dymisji. Tracić trenera w połowie rundy. To jakiś żart. Kasę niech sobie wsadzą głęboko... Magiera pcha się do tego syfu,który narobił Żewłakow z Leśnym. Dostanie kilka bęcków ze szrotem sprowadzonym przez Żewłakowa i spier*oli sobie cały trenerski PR.
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez fan78 2016-09-19, 4:35 pm

ja niewiem czy Jacek Magiera takim kowbojem jest, jesli tak to nie zycze powodzenia...
fan78

Postprzez slawekchicago 2016-09-19, 4:36 pm

Czyżby Jacek Magiera z osoby w ktora wierzyłem stal sie dla mnie persona non grata ??? A Legia klubem .......po prostu klubem , zobaczymy . Rządzi kasa i uklady , oj będzie zgrzyt na linii Zagłębie - Legia. Jestesmy ZAGLEBIE SOSNOWIEC ,KLUB WIELKI Z TRADYCJAMI MOZE JESZCZE NIE BOGATY ALE BĄDŹMY SOBA ,SZANUJMY SWOJA TRADYCJĘ.

Jeszcze jedno Jacek Magiera to trener który ma swoja wizję i do tego potrzebna mu jest druzyna , idealna mieszanka rutyny z młodością,tak jak w Zaglebiu . W tym klubie z Warszawy ,same gwiazdy liczące kasę ,on tam nie pasuje,ale skoro chce to :czerwona:
CZY WROCA JESZCZE DOBRE CZASY
slawekchicago

Postprzez sprechen 2016-09-19, 4:45 pm

Nie było mnie tu jakiś czas i przyznam nie miałem zamiaru zabierać głosu w tej dyskusji. Jednak to co przeczytałem..... Panowie czy Wy uważacie że Jacek Magiera to kukiełka która nie ma prawa decyzji??? Z niewolnika nie ma pracownika, jeżeli trener Magiera zdecyduje się na odejście to nie ma najmniejszego sensu go zatrzymywać. A pisanie o dymisji Marcina Jaroszewskiego w przypadku odejścia J.Magiery do Legii i to przez ludzi którzy na tym forum twierdzili że Magiera jako zsyłka z Legii nadaje się na trenera Zagłębia jak ja na primabalerinę są naprawdę zabawne. Prawda jest taka dla Jacka Magiera praca w Legii może być zawodowym krokiem na przód. Mam nadzieję że odejdzie do Legii po awansie z Zagłębie mi do Ekstraklasy ale jeżeli zdecyduje się odejść dziś pozostanie mu podziękować za to co zrobił dla Zaglebia trzymać za niego kciuki.
sprechen

Postprzez wilczy_jezdziec 2016-09-19, 4:55 pm

sprechen napisał(a): A pisanie o dymisji Marcina Jaroszewskiego w przypadku odejścia J.Magiery do Legii i to przez ludzi którzy na tym forum twierdzili że Magiera jako zsyłka z Legii nadaje się na trenera Zagłębia jak ja na primabalerinę są naprawdę zabawne.

Przedsezonowe obawy o to czy Magiera poradzi sobie w Zagłębiu uważam za jak najbardziej na miejscu, bo facet miał zerowe doświadczenie w pracy na tym poziomie rozgrywek. Udało mu się i chwała mu za to.

A co do jego przeszłości... no to obecne wydarzenia zdają się jakby potwierdzać te obawy.
wilczy_jezdziec

Postprzez novack 2016-09-19, 5:02 pm

Prócz nietuzinkowej wiedzy merytortcznej Jacka Magiery, kluczem do sukcesu jego drużyn jest tworzona przez niego atmosfera w szatni i absolutne podporządkowanie interesów wlasnych ewentualnych gwiazdek, interesom druzyny, w celu osiągniecia wspólnego sukcesu. On tylko z takimi ludźmi chce pracować. Dlatego istotnym aspektekm jego pracy jest dobór ludzi od strony mentalnej. Posłuchajcie wywiadow z naszymi piłkarzami, to az z nich bije. Czy teraz w Legii sa tacy, którzy beda pasować do jego wizji? Raczej nie. Innych juz miał nie będzie. Jacek Magiera powiedział kiedyś, że absolutnym szefem i czlowiekiem nr 1 w klubie MUSI być trener pierwszej drużyny i to on decyduje o wszystkim. Czy nowobogaccy właściciele Legii zgodzą sie na to i ustąpia mu miejsca? Wątpię. Cala ta sytuacja wk..wia mnie do czerwoności! Wiem, że nie ma ludzi niezastąpionych, ale Jacek Magiera jest chyba pierwszym. Jakakolwiek rekompensata finansowa za niego ze strony Legii, czy nawet oddanie nam dwóch topowych trenerow za Jacka, będzie jak zakup karnetu na dializy w najlepszej stacji w zamian za oddanie własnej nerki. Ku...wa, a tak juz dobrze żarło...
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez LucasUSA 2016-09-19, 5:20 pm

Zgadzam sie z kolega sprechenem. Jackowi wypada zyczyc tylko powodzenia, by wykorzystal ta zyciowa szanse. Patrzmy na sprawe z odpowiedniej perspektywy. Z prowadzenia Zaglebia przeciwko jakiemus Zniczowi Pruszkow moze prowadzic mistrza Polski przeciw Realowi Madryt. Miejcie litosc...
LucasUSA

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2016-09-19, 5:43 pm

Ziomole skÄ…d Wy tÄ… wiedze czerpiecie - odejdzie - odejdzie za ile KASY
nie rozumiem - Ja dzisiaj ok 10.00 rano zadzwoniłem do Sosnowca i
otrzymałem info trener jest w Klubie i przygotowują się do treningu.
W godzinach przed- południowych i popołudniowych media w Warszawie
były wyciszone zmianami - a trener Albańczyk mówi - ja jestem trenerem
Legii nikt mnie nie zwolnił.
Czy był ktoś na treningu i potwierdzi obecność Pana Jacka Magiery czy
też nie ?
Z mojej intuicji i tego co słyszę to Jacek Magiera zostaje w Zagłębiu.
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez kriss68 2016-09-19, 5:59 pm

kriss68

Postprzez robercik 2016-09-19, 6:09 pm

Co to za prezes, ktory stwierdza fakt, ze nie jest w stanie nic zrobic.
Zwolnic marionetke a jego pensje przeznaczyc na cele charytatywne - bedzie lepszy efekt. Przynajmniej ktos na tym skorzysta.
NIE dla bylejakości w zarządzaniu Zagłębiem
robercik

Postprzez kriss68 2016-09-19, 6:19 pm

Jeśli Magiera ma w kontrakcie klauzulę odejścia do lepszego klubu/Ekstraklasy to nic nie możemy zrobić , możemy jedynie liczyć na jego lojalność .
Legia się z nim źle pożegnała, przejście tam obecnie to też wielki ryzyko bo może być różnie a to początek kariery trenerskiej na wyższym szczeblu.
Podobno część pensji Magiery jest opłacana z tej samej fundacji Legijnej co prezesa Jaroszewskiego.
kriss68

Postprzez Adam1906 2016-09-19, 6:52 pm

kriss68 napisał(a):Jeśli Magiera ma w kontrakcie klauzulę odejścia do lepszego klubu/Ekstraklasy to nic nie możemy zrobić

Jacek nie ma takiej klauzuli w swojej umowie.
Adam1906

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników