Sparingi

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez bankier 2005-02-13, 11:30 am

Mały - w ostatniej rundzie Ujo grał słabo , do tego nie za bardzo wychodziło mu dogrywanie... a innym strzelanie bramek 8) Wiec pretensje do niego były uzasadnione (jak i do reszty zespołu)! :wink:
bankier

Postprzez Warson 2005-02-13, 1:17 pm

Ja osobiscie uwazam ze ten Zubanowic wcale nic takiego dobrgo nie pokazal, z tych sparingow co byly w Sosnowu wywnioskowalem ze Pitry i Kruszyński graja lepiej od Niego. Szkoda dawida ze na ławe pójdzie. Teresa podstawa murowana solidny zawodnik!! Jedyne co Zubanowic ma Dobre to potrafi wyskoczyc ładnie zagrac głową do Pitrego.
Warson

Postprzez pIwooo 2005-02-14, 11:07 am

Kiedy Zagłębie wyjeżdża na obóz na Węgry??I z jakimi drużynami będą sparingi??I czy po obozie będą jeszcze jakies sparingi u nas?? :wink:
pIwooo

Postprzez warchlak 2005-02-14, 4:51 pm

pIwooo napisał(a):Kiedy Zagłębie wyjeżdża na obóz na Węgry??I z jakimi drużynami będą sparingi??I czy po obozie będą jeszcze jakies sparingi u nas?? :wink:

na zgrupowanie jadą 21.02 (poniedziałek). a co do sparingów to chyba jeszcze nie wiadomo.
warchlak
Prowokator

Postprzez pIwooo 2005-02-14, 7:20 pm

dzięki za info warchlak :D
pIwooo

Postprzez emdżej 2005-02-14, 10:12 pm

No ja gdzieś czytałem, że mają zagrać między innymi z Ferencvarosem i Ujpestem Budapeszt, czyli solidni sparingpartnerzy. Zobaczymy czy to prawda.
emdżej

Postprzez Gilardino 2005-02-15, 10:31 am

Moje obserwacje po turnieju Mazura są takie, że :
- Warakomski to tylko i wyłącznie super walczak co to nogi czy głowy nie odstawi (tacy są też potrzebni)
- Zubanovic widać u niego potencjał, myślę że na zielonej bedzie sporym wzmocnieniem, byle tylko punktował w klasyfikacji goleadorów
- Wolański j.w. szybki, przebojowy i chce mu się
- zawodnik z nr 21 blondyn spore nieporozumienie, choćby na podstawie jego sposobu poruszania się i koordynacji, a właściwie to jej braku
- Adżem - nie pokazał nic , a do tego chęci jego były żadne, podkreślam zaangażowania zero, co biorąc pod uwagę że jest nowy , było wkur... mam nadzieje ze nie bedzie tu robił za gwiazde tylko zakrochmalał przy lewej kresce.
- Madziar - przyznam ze ten zawodnik wywarł na mnie najwieksze wrażenie, świetna lewa noga, baaardzo dużo widzi, co w grze na hali jest utrudnione, bo sytuacja na boisku duzo szybciej sie zmienia niz na zieelonym prostokącie. Lekkość poruszania i operowania piłką. Myśle, że to będzie największe wzmocnienie.

To takie wypocinki, pozdrawiam all
Gilardino

Postprzez emdżej 2005-02-15, 2:30 pm

Zawodników nie powinno się raczej oceniać po obserwacji gry na hali. Wiadomo, że to zupełnie inaczej wygląda na boisku. Jak będzie przekonamy się naprawdę dopiero 12 marca.
emdżej

Postprzez Gilardino 2005-02-15, 2:39 pm

emdżej napisał(a):Zawodników nie powinno się raczej oceniać po obserwacji gry na hali. Wiadomo, że to zupełnie inaczej wygląda na boisku. Jak będzie przekonamy się naprawdę dopiero 12 marca.

ja nie oceniam ich gry na hali (bo ta była marna o czym mówią wyniki) ale sposób gry w piłkę , reakcja na poszczególne sytuacje na boisku które często są identyczne z tymi z duzego boiska np przyjęcie górnej piłki z wyjsciem do strzału czy umiejętność wypatrzenia i dogrania piłki do dobrze ustawionego kolegi , a nie najbliższego etc. i takie tam :)
Gilardino

Postprzez zgredos 2005-02-15, 4:25 pm

Jutro tj. 16.02 miał być sparing z Walką Zabrze, wie ktoś czy będzie i o której ?
zgredos

Postprzez RaRy 2005-02-15, 5:17 pm

zgredos napisał(a):Jutro tj. 16.02 miał być sparing z Walką Zabrze, wie ktoś czy będzie i o której ?

Jutro, tj. w środę 16 lutego 2005 r., Zagłębie rozegra kolejną grę kontrolną. Rywalem sosnowiczan będzie III-ligowa Walka Zabrze, a spotkanie odbędzie się na sztucznej płycie bocznego boiska Stadionu Śląskiego w Chorzowie. Początek o 12:00. Będzie to prawdopodobnie ostatni sparing Zagłębia rozegrany w Polsce. Od 21 lutego do 4 marca Zagłębie będzie przebywać na zgrupowaniu na Węgrzech i tam rozegra kolejne mecze sparingowe.

info ze strony głównej
RaRy
Adventure Group

Postprzez Rynek 2005-02-16, 2:15 pm

16 lutego 2005, 12:00 - Sosnowiec
Zagłębie Sosnowiec 2-2 Walka Makoszowy (Zabrze)
Wojciech Małocha 15, Marcin Warakomski 19 - Jacek Rączka 13, Krystian Sosna 29

Zagłębie Sosnowiec: (I połowa) Piętka - Warakomski, Twardawa, P.Stemplewski, Łuczywek - Wolański, Lachowski, MadĹžar, Chwalibogowski - Zubanović, Małocha. (II połowa) Bęben - Kłoda, HoĹĄić, Malinowski, AdĹžem - Skrzypek, Morawski, Kruszyński, Luty - Ujek, Pitry.

Walka Makoszowy (Zabrze): Piechota - D.Stemplewski, Jendryczko, Kocyba, Zawadzki, Rączka, Musiał, Gontarewicz, Sosna, Dolny, Frąckowiak. W II połowie grali także: Jarkiewicz - Gałecki, Maj, Kusiak, Rzepka, Śmieszek, Waniek, Okoń.

W sparingowym spotkaniu rozegranym w Sosnowcu (a nie jak pierwotnie zaplanowano, w Chorzowie) drugoligowe Zagłębie Sosnowiec zremisowało z trzecioligową Walką Makoszowy 2-2 (2-2).
Rynek
Obserwowany

Postprzez mały 2005-02-16, 4:13 pm

Warunki tragiczne . Moim zdaniem nie powinno się grać w tak skrajnych warunkach atmosferycznych . dobrze , że obyło się bez kontuzji.
Ale warto było popatrzeć jak sędzia jeździł dupskiem po ziemi !
mały

Postprzez Socio 2005-02-16, 7:13 pm

Wiem ze trudne warunki itd ale to juz kolejny sparing w ktorym grany roznymi skladami. Zostal niecaly miesiac do rozgrywek. Na sparingu ze Szczakowianka prawda taka ze lepsze wrazenie zrobila Szczakowianka, lepsza technicznie, wiecej zgrania mimo ze testowali nowych pilkarzy. Nie chce byc malkontentem ale troche mnie niepokoi ten brak zgrania u nas. w sparingach sklad zmienia sie czasami co 30 minut, dzisiaj grala jakas dziwna mieszanka w obronie. Wiem ze trener testuje ale w koncu trzeba zaczac 'zgrywac' badz co badz nowych zawodnikow. Mam nadzieje ze w lidze bedzie lepszy styl (bo teraz to oprocz walki nie ma zadnego) i Zaglebie spokojnie sie utrzyma.
Socio

Postprzez dziejus 2005-02-16, 10:31 pm

Ciekawy jestem postawy bramkarza Pietki.Do niego nic nie mam ale wydaje mi sie ze 2 liga z mozliwoscia awansu to dla niego za wysokie progi.
dziejus

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna