Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52
Możesz mi wytłumaczyć to zdanie? Za diabła (czyt.Szatana) nie rozumiem o co chodzi.eric napisał(a): A co do tych dwunastolatków, to niestety tam rządzą już maluteńkie układziki, grasz jak płacisz lub jak znasz Pana Hytrego, więc niech lepiej nie wchodzą w dorosłą piłkę z taką mentalnością.
viking napisał(a):Pamietam taki oto artykulik i mam nadzieje ze tak jak poukładli młodzież poukładają seniorów:
Młodzi piłkarze z Sosnowca niczym Wisła Kraków
Za nimi mecze z AS Monaco, Borussią Dortmund czy Osasuną Pampeluna. Sponsorują ich największe polskie firmy. Czy to Wisła Kraków? Nie, to 12-latki z Sosnowca!
Ilu z tych chłopaków zagra w przyszłości w pierwszej drużynie Zagłębia? - Nie sposób dziś ocenić. Chciałbym, żeby wszyscy - uśmiecha się Adrian Zbroja, trener zespołu. Chociaż grupa treningowa powinna liczyć około 20 osób, na zajęciach pojawia się blisko 70 młodych piłkarzy. Podstawowy skład to 34 osoby, pozostali trenują w tzw. grupie naborowej.
- Nie mam sumienia nikogo wyrzucić - wzdycha Zbroja. Na zajęciach porządek i dyscyplina jak w ekstraklasie. Nie ma mowy o piciu coca-coli i jedzeniu chipsów. - Czasami przymykamy oko na kukurydziane chrupki - śmieje się Paweł Hytry, kierownik drużyny.
Roczny budżet zespołu to około 50 tys. zł. Piłkarzom pomagają duże firmy ubezpieczeniowe, zakład elektroenergetyczny, firma zajmująca się gospodarką odpadami, firma brokerska i centrum handlowe.
Dzięki zaangażowaniu Hytrego i rodziców młodzi piłkarze rok w rok jeżdżą na atrakcyjne turnieje i zgrupowania. Zespół właśnie wrócił z obozu w Chorwacji. Sosnowiczanie grali już m.in. z Borussią Dortmund, Hajdukiem Split, FC Montpelier, AS Monaco czy Osasuną Pampeluna. - Wiele meczów przegraliśmy, ale minimalnie. Jedną, dwoma bramkami - zastrzega Kamil Hytry, drugi kapitan drużyny.
Zespół ma już za sobą pierwsze transfery. Zimą zespół wzmocnił Dominik Sadzawicki. 12-latek kosztował pięć piłek. Syn Krzysztofa Sadzawickiego, znanego m.in. z występów w GKS-ie Katowice, uczył się grać w piłkę w MKS-ie Sławków, gdy jednak trafił na trening drużyny z Sosnowca, stwierdził, że "do Sławkowa już, za żadne skarby, nie wróci". Na treningi najczęściej przywozi go mama Anna. - To materiał na niezłego piłkarza. Piłka go lubi - mówi Bogdan Pikuta, do niedawna drugi trener Zagłębia, którego syn Patryk również gra w drużynie trenera Zbroi. W Zagłębiu nie chcą popełniać błędów, które często towarzyszą szkoleniu młodzieży. - W wielu drużynach liczy się tylko wynik! A u nas praca, przyjemność z grania. Wyniki mają przyjść później - podkreśla Pikuta
YOOSHKY napisał(a):Nie ma co wieszać psów na Klamrze, on też został brutalnie wyruchany bez mydła. Pani Kurdziel jak nie ma co robić niech się pobawi cyckami albo wacusiem mężusia...
He he dla mnie git. Niech jest:-)flex napisał(a):Taki mały off topic aby rozluzować napiętą atmosferę spowodowaną wydarzeniami dni ostatnich.
Kandydat na nowy hymn Zagłębia ;-)
http://www.youtube.com/watch?v=ThqiN1_jU2E
Stary ty sobie zdajesz sprawe z powagi sytuacji jaka byla wczoraj? Przeciez my wczoraj bylismy na chwile w IV lidze wiec jak najbardziej juz na teraz dla mnie i dla wielu jest on ZBAWICIELEM!!!hugon napisał(a):Mocne słowa ZBAWICIEL , potrzebne są czyny i działania i dopiero po nich można wystawić taką laurkę
hugon napisał(a):Mocne słowa ZBAWICIEL , potrzebne są czyny i działania i dopiero po nich można wystawić taką laurkę
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników