Piotr Mandrysz były trener Zagłebia!

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Piotr Mandrysz nowym trenerem Zagłebia!

Postprzez maniek-75-75 2016-11-28, 10:06 pm

Blajpios napisał(a):Taaaak. Jakoś dwa lata czy rok temu nikt nie grający tak okazał się być np. NIecieczą, która awansowała do Ekstraklasy i tam się utrzymała?

wolę by nie awansowali a grali w piłkę . czytałem tu już wiele debilnych kometów ludzi którzy kompletnie na piłce się nie znają ... i nie nie ja jestem debściak lecz skoro inni trenerzy się dogadywali to dla mnie ok . dudek ma jak na polską ligę niesamowity timing - potrafi zwolnić , przyśpieszyć , dać się sfaulować - jak każdy popełnia błędy ale do tej pory działo to . markowski - nie jest obrońcą , popełnia błędy ale jak nikt inny potrafi wyprowadzić piłkę z obrony do ataku - tego oczywiście nikt nie widział . nie podoba mnie się to że chłopaki w prasie się żalą - bo powinni zapindalać , ale zawsze jest kapitan i rada drużyny - w kazdym klubie ! a dudi sam oznajmił że jeśli by jego poziom sportowy siadłl - nie ma problemu . mandysz opowiadał że jego ławka była konsultowana z zarządem , to czemu go zarząd zawiesił???
i powiem nadal swoje - w piłkę nie gram już dawno - zdrowie nie pozwala ale tak jak mandrysz nie gra się pl od dobrej dekady . jakoś i derbin i magiera umieli to poustawiać . siwy miał być 2 zawsze i zbierać szlify . mandrysz wziął swojego a siwy dziwnym trafem wylądował w ległej .... heloł ...
zadry za 3:0 z tychami nie wymarzę nigdy !
liczę na młodego trenera bo tacy robią kariery . bie byłem fanem magiery ale zrozumiałem co gość ma do zaoferowania , zresztą w piłce światowej to enrique , guardiola robią obecnie kariery a nie stado oldoyów , bo piłka obecnie to re-kontra i bramka , wysoki presing a nie 0 z tyłu i utrzymywanie się przy piłce ... tak siię teraz nie gra....
maniek-75-75

Postprzez August 2016-11-28, 10:08 pm

django napisał(a):mocno się zastanawiam czy " nie pierd... tym wszystkim i nie wyjechać w Bieszczady

Teraz lepiej nie. Śnieg pada. Bezpieczniej przerzucić się na bierki. No i nie martw się. Prezes na pewno dzwonił już do Bogusława. Przyjaciel naszego klubu na pewno nie zostawi nas w potrzebie i coś wymyśli.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez Blajpios 2016-11-28, 10:13 pm

Kento napisał(a):
Blajpios napisał(a):Taaaak. Jakoś dwa lata czy rok temu nikt nie grający tak okazał się być np. NIecieczą, która awansowała do Ekstraklasy i tam się utrzymała? Owszem, trendy nowe to raczej J. Magiera niż P. Mandrysz, ale nie przesadzajmy - jeszcze jakiś tam czas ten warszat na grę w Ekstraklasie pewnie wystarczy; problem jest raczej styl wodzowski - i choćby ktoś z rodziny Witkowskich (właściciele Niecieczy) po zwolnieniu P. Mandrysza o tym mówił a nie o stylu gry...
Co do tego, że "lepiej zmienić jednego" - owszem, mogłoby to być, jak pisałem, ewentualnie za czas jakiś - choć nie wiem, do jakiego stopnia i wtedy byłoby to logiczne (bo nie wiemy, jak rozmawiali z Prezesem, do jakiego stopnia M. Jaroszewski faktycznie go popierał, umawiał się faktycznie i w dodatku szczerze, że chodzi o awans, że rzeczywiście ma czas na budowanie drużyny, ile czasu - czyli to wszystko, co wyjaśnia, czy faktycznie robił błędy prowadząc "rozeznanie w boju" w ostatnich kolejkach...)
Natomiast, przy przeprowadzeniu tego tak, jak zrobił Prezes... Jak to ktoś ujął - przecież teraz, to tylko trenerzy typu J. Araszkiewicz czy D. Kubicki są gotowi tu przyjść...

dla mnie, Mandrysz rozj... drużyne która lała każdego.Gadanie na początku że traciliśmy dużo bramek już było nie na miejscu skoro strzelaliśmy i tak więcej od przeciwnika.Spójrz na ostatni mecz, większość na naszej ławce grała u Magiery.Była i fajna gra i fajne wyniki.O trenera nie martwiłbym się.Raz, że jesteśmy w czubie tabeli,a dwa wystarczy dobrze ustawić zespół żeby miał wyniki bo o poziom sportowy zawodników jestem spokojny.
ps. Bardzo dobrze, że kroki zostały podjęte tak szybko bo słyszałem, że jego pracę można podsumować słowem "sabotaż"

Ja zaś - tak jak ujął to Kol. August: martwiłbym się o Zagłębie, mniejsza z S. Dudkiem czy P. Mandryszem, choć wydaje mi się, że go skrzywdzono, zwłaszcza jeżeliby obiecano mu, że może tworzyć zespół - a po paru tygodniach wystraszono się panów piłkarzy i/lub innej konfiguracji, np zwierzchników warszawskich... To bowiem, że zespół P. Mandrysza, grał będzie - powtarzam, co już pisałem - inaczej, to wiedziałem nawet ja, laik. Powinien wiedzieć i zarząd. Jeżeli więc zatrudnia, to powinien być na to przygotowany. Tak więc - są naprawdę podstawy do martwienia się o przyszłość Zagłębia. Już nie tylko o to, że przecież już od dłuższego czasu nie kto inny, jak kibice tutaj pisali, że S. Dudek, K. Markowski już mają schyłek kariery, że legijni, to szrot... Tu więc nie tylko to, że bramek dużo tracili - tu to, że na obecny poziom rozgrywek, to może jeszcze ten zespół ten rok, może następny. Ale nie tylko to, że nie do ekstraklasy dorastają - także nie widać zalążka drużyny na rok przyszły, na 2018ty itd. To od strony sportowej. Teraz - od strony aministracyjnej pokazanie, że takie samo nic - to już dobija. Jeszcze tak dużo tutaj jednostronnych wypowiedzi. "Pan Dudek powiedział, to na pewno tak jest". Naprawdę jest się o co martwić, jeżeli chodzi o Klub. I to niezależnie od tego, co faktycznie: w początku funkcjonowało, jeżeli chodzi o tegoroczną grę - ale nie o zalążek przyszłości. Tyle, że obecnie trener, który by potrafił Zagłębie prowadzić - i nie być zakładnikiem piłkarzy, na co być może nie chciał zgodzić się A. Derbin - to pewnie w ogóle zażądałby kasy, na jaką Zagłębie nie stać; co dopiero, jeżeli sobie jeszcze doliczy za zrobienie porządku z szatnią.
Blajpios

Postprzez maniek-75-75 2016-11-28, 10:19 pm

Blajpios napisał(a): i nie być zakładnikiem piłkarzy, na co być może nie chciał zgodzić się A. Derbin - to pewnie w ogóle zażądałby kasy, na jaką Zagłębie nie stać; co dopiero, jeżeli sobie jeszcze doliczy za zrobienie porządku z szatnią.

widzisz , to główny problem mandrysza. jesli by dograł ligę do przerwy bez swoich widzimisie , testował w sparingach i wtedy po swojemu ustawiał druzynę - nie miał by nikt pretensji !
maniek-75-75

Postprzez slawekchicago 2016-11-28, 10:20 pm

Janusz Bialek
CZY WROCA JESZCZE DOBRE CZASY
slawekchicago

Postprzez mexicano 2016-11-28, 10:21 pm

Dziennikarze Przeglądu Sportowego na twitterze :

Mateusz Miga
‏@MateuszMiga
A Mandrysz może mieć teraz problem. Już w drugim klubie z rzędu na pożegnanie wystawiają mu wizytówkę "trudny w komunikacji".

Michał Trela
@MateuszMiga Trzecim. W Tychach też tak było.
mexicano

Postprzez Blajpios 2016-11-28, 10:22 pm

maniek-75-75 napisał(a):
Blajpios napisał(a):Taaaak. Jakoś dwa lata czy rok temu nikt nie grający tak okazał się być np. NIecieczą, która awansowała do Ekstraklasy i tam się utrzymała?

wolę by nie awansowali a grali w piłkę . czytałem tu już wiele debilnych kometów ludzi którzy kompletnie na piłce się nie znają ... i nie nie ja jestem debściak lecz skoro inni trenerzy się dogadywali to dla mnie ok . dudek ma jak na polską ligę niesamowity timing - potrafi zwolnić , przyśpieszyć , dać się sfaulować - jak każdy popełnia błędy ale do tej pory działo to . markowski - nie jest obrońcą , popełnia błędy ale jak nikt inny potrafi wyprowadzić piłkę z obrony do ataku - tego oczywiście nikt nie widział . nie podoba mnie się to że chłopaki w prasie się żalą - bo powinni zapindalać , ale zawsze jest kapitan i rada drużyny - w kazdym klubie ! a dudi sam oznajmił że jeśli by jego poziom sportowy siadłl - nie ma problemu . mandysz opowiadał że jego ławka była konsultowana z zarządem , to czemu go zarząd zawiesił???
i powiem nadal swoje - w piłkę nie gram już dawno - zdrowie nie pozwala ale tak jak mandrysz nie gra się pl od dobrej dekady . jakoś i derbin i magiera umieli to poustawiać . siwy miał być 2 zawsze i zbierać szlify . mandrysz wziął swojego a siwy dziwnym trafem wylądował w ległej .... heloł ...
zadry za 3:0 z tychami nie wymarzę nigdy !
liczę na młodego trenera bo tacy robią kariery . bie byłem fanem magiery ale zrozumiałem co gość ma do zaoferowania , zresztą w piłce światowej to enrique , guardiola robią obecnie kariery a nie stado oldoyów , bo piłka obecnie to re-kontra i bramka , wysoki presing a nie 0 z tyłu i utrzymywanie się przy piłce ... tak siię teraz nie gra....

To w dużej mierze myślimy podobnie - np. co do awansu. Od dawna powtarzam, że kibice nazbyt się napalają i robią hałas. Z tym, że ja - wolałbym stopniowy rozwój Klubu i faktycznie dobrą piłkę - ale obawiam się, że zarząd raczej z jeszcze innych powodów niekoniecznie pali się do awansu. Niestety, obawiam się też, że z powodów, którym bliżej do powodów "starszyzny trzymającej szatnię", jeżeli domysły w tym kierunku są słuszne.
Faktycznie też, styl trendów najlepszych - pisałem to, gdy nie chciano przyjmować tu J. Magiery, że jeszcze w dodatku pooglądał te trendy na ME z bliska, więc jeszcze rośnie jego potencjał - jest obecnie inny. Tyle, że styl gry najlepszych a to, co jest potrzebne do bycia w pierwszej 32 zespołów w Polsce, to trochę różne sprawy - i tak jest pewnie na całym świecie. Wybierający P. Mandrysza - powinni natomiast zdawać sobie z tego sprawę, jaki styl wprowadzi, skoro ja laik to wiedziałem. W tej chwili wygląda na to, że oszukali jego, bo wystraszyli się panów piłkarzy, którzy też przyszłością piłkarską na boisku tego Klubu nie są - a na ile mają faktycznie Zagłębie w sercu, by być przyszłością jako trenerzy, działacze, to nie wiem. Z tego powodu wszystko to wygląda smutno. Smutno, im bardziej patrzy się na wizję Zagłębia wg zarządu, styl zarządzania, relacje z trenerem, który ma się słuchać piłkarzy itp...
Blajpios

Postprzez maniek-75-75 2016-11-28, 10:30 pm

Blajpios, oczywiście że się z Tobą zgadzam bo jak beckham nie chciał robić tego co sir alex chciał to dostał korkiem w czoło w szatni !
tylko że u nas sprawa wygląda inaczej trochę . tu błąd popełnił i też Artur ...
a mandrysza chcieliście Wy ! starszyzna na tym forum . spec od awansów itp . a prawda jest taka jak u mnie w robocie - jest mistrz zmianowy ale jak się pogubił to wylądował w Haerze ... naszą łaską było by go nie zwalniać ... bo szedł za daleko z mobingiem włącznie . i skad wiesz , notabene pisane tu że mandrysz również nie jest człowiekiem z tkz. "ciężkim harakterkiem"?? sam fakt siwego mnie wystarczył ...
maniek-75-75

Postprzez Blajpios 2016-11-28, 10:31 pm

maniek-75-75 napisał(a):
Blajpios napisał(a): i nie być zakładnikiem piłkarzy, na co być może nie chciał zgodzić się A. Derbin - to pewnie w ogóle zażądałby kasy, na jaką Zagłębie nie stać; co dopiero, jeżeli sobie jeszcze doliczy za zrobienie porządku z szatnią.

widzisz , to główny problem mandrysza. jesli by dograł ligę do przerwy bez swoich widzimisie , testował w sparingach i wtedy po swojemu ustawiał druzynę - nie miał by nikt pretensji !

No, tak - tylko ja tu znów swoje: "nie wiemy tak do końca" - jakie np. były rozmowy Prezes/trener? Dla mnie w tej chwili jest możliwy i taki scenariusz, że zrobili go w... balona. Powiedzieli "OK! buduj drużynę w perspektywie Ekstraklasy a przynajmniej na parę lat, popieramy Cię" - a teraz zrejterowali. Ileż tu głosów było - że trzeba wyrzucić po kolei K. Markowski, S. Dudek, J. Wilk, W. Łuczak, legijny szrot... Toż to pół drużyny. Dla mnie znów jest możliwe: P. Mandrysz jest na tyle solidny, że nie będzie usuwał nie będąc do tego przekonany. Jeżeli więc chciał już w czasie zimy kogoś zmienić na innych a nie tylko nie było presji na awans, ale nawet lekka sugestia, że nie potrzebujemy w tym roku: to jego działania były logiczne, że podpuszczał rezerwowych, że mają szansę przebić układ rządzącej szatni i grać, niech się wykażą. Powtarzam jednak - to kolejne hipotezy. Prawdopodobnie - i tak już jest pozamiatane, szkoda naszego zdrowia. W każdym razie - też mi się marzy, jak pisaliśmy, nowocześnie grająca drużyna, nawet jeżeli bez awansu teraz. Dodam tylko, choć przed chwilą pisałem - byle jednocześnie wzorem tych wielkich klasowych drużyn - wciąż miała w sobie zalążek przyszłości a nie spaloną ziemię - i byle, a właściwie przede wszystkim: był zarząd, który ma wizję przyszłości Zagłębia logiczną i samodzielną, nie w teczce z Warszawy: i niech ją realizuje.
Blajpios

Postprzez maniek-75-75 2016-11-28, 10:34 pm

Blajpios napisał(a):był zarząd, który ma wizję przyszłości Zagłębia logiczną i samodzielną, nie w teczce z Warszawy: i niech ją realizuje

100 % jestem zagłębiakiem z dziada pradziada i tej warszawskiej qrwie ani ja ani mój ojciec ani dziadek nie kibicowaliśmy ! ... tu też duży głos jest wsród "kibiców"
maniek-75-75

Postprzez Blajpios 2016-11-28, 10:37 pm

maniek-75-75 napisał(a):Blajpios, oczywiście że się z Tobą zgadzam bo jak beckham nie chciał robić tego co sir alex chciał to dostał korkiem w czoło w szatni !
tylko że u nas sprawa wygląda inaczej trochę . tu błąd popełnił i też Artur ...
a mandrysza chcieliście Wy ! starszyzna na tym forum . spec od awansów itp . a prawda jest taka jak u mnie w robocie - jest mistrz zmianowy ale jak się pogubił to wylądował w Haerze ... naszą łaską było by go nie zwalniać ... bo szedł za daleko z mobingiem włącznie . i skad wiesz , notabene pisane tu że mandrysz również nie jest człowiekiem z tkz. "ciężkim harakterkiem"?? sam fakt siwego mnie wystarczył ...

Co do "ciężkiego charakteru" Mandrysza, podobnie jak co do stylu jego drużyn - to chyba prawda, za dużo się słyszy o tym. Jest chyba tu trochę staroświecki i nie bardzo elastyczny, podczas gdy do dzisiejszych młodych trzeba inacej podchodzić. Tyle, że to wiadomo było wcześniej, podobnie jak ze stylem. Owszem, w sytuacji jaka powstała - i ja widziałem perspektywę zatrudnienia P. Mandrysza pozytywnie. Tyle, że przypuszczałem, że zarząd decydując się na taki krok - już nawet nie bardzo wierzyłem w dalekowzroczne poczynania zarządu - jednak bierze pod uwagę całość, czyli między innymi i myślałem, że miał świadomość specyfiki Mandrysza i konieczności przeprowadzenia więc zmian, które wesprze, skoro na nie się decyduje. Tymczasem, niestety, wygląda na to, że można podejrzewać, że w tym zarządzie jednak było inaczej - i kto wie, czy tu nie główna przyczyna tego, że Zagłębie znów zostaje ośmieszone na forum krajowym.
Blajpios

Postprzez Blajpios 2016-11-28, 10:40 pm

maniek-75-75 napisał(a):
Blajpios napisał(a):był zarząd, który ma wizję przyszłości Zagłębia logiczną i samodzielną, nie w teczce z Warszawy: i niech ją realizuje

100 % jestem zagłębiakiem z dziada pradziada i tej warszawskiej qrwie ani ja ani mój ojciec ani dziadek nie kibicowaliśmy ! ... tu też duży głos jest wsród "kibiców"

OK! Dzięki - i za potwierdzenie zagłębiowskiej drogi, mnie bliskie i dyskusję bez naparzania się. Chyba jednak - po pierwsze z racji obowiązków muszę się wycofać - a po drugie chyba trzeba nam spasować, bo w tej chwili opanowaliśmy wątek i może to być dla innych niekoniecznie w pełni komfortowe. W każdym razie, dzięki i pozdrawiam!
Blajpios

Postprzez novack 2016-11-28, 10:40 pm

Mam przeczucie, że MJ mocno nas zaskoczy nazwiskiem nowego trenera i jak sądzę nie będzie to znane i głośne nazwisko ;)
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez Blajpios 2016-11-28, 10:41 pm

novack napisał(a):Mam przeczucie, że MJ mocno nas zaskoczy nazwiskiem nowego trenera i jak sądzę nie będzie to znane i głośne nazwisko ;)

byle z głową dobrane, nie "z polecenia warszawskiego" (w każdym rozumieniu) - a z punktu widzenia wizji rozwijającego się, mocnego Zagłębia Wielkiego (znów w dwu znaczeniach: Klubu i Regionu).
Blajpios

Postprzez maniek-75-75 2016-11-28, 10:43 pm

Blajpios napisał(a): i kto wie, czy tu nie główna przyczyna tego, że Zagłębie znów zostaje ośmieszone na forum krajowym.

a nie czuliście tego że zarząd dał Wam co chcieliście ? tak jak z francem smudą i reprą???
ZS z wypracowanym style za derbina i magiery powinni tę ligę rozebać w puch . i tak było do pewnego czasu - i tu też się nie zgadzam że mamy za słabą drużyne na estraklapę ..
w niecieczy kontrakt się wypełnił i tez własciciel powiedział dość ... no a poza tym i pare spadków treneiro zaliczył ...
mnie rozwalił brak siwego na ławce który w/g mnie miał w przyszłości jako prawdziwy zagłębiak pracować z tą drużyną - PRAWDZIWY , mój ojciec z jego ojcem pracował w Fakopie !
natomiast treneiro przyprowadził swojego przydupasa który wcześniej nawet pewno nie wiedział gdzie znajduje się SO na mapie ... to był dla mnie pierwszy strzał w kolano . a teraz? niech prezesunio się martwi by było ok - od tego jest ! :)
maniek-75-75

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna