PUCHAR POLSKI 2015/16 - NASZA DROGA DO PÓŁFINAŁU

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: 1/4 PP: ZAGŁĘBIE - CRACOVIA!

Postprzez Anakin 2015-10-26, 2:57 pm

lesław1 napisał(a):jak masz wykupione to skopiuj go tutaj ;)

No właśnie nie mam. Akurat limit wyczerpałem.
Anakin

Postprzez lesław1 2015-10-26, 3:04 pm

a co tu chcesz komentować jak każdy związany z klubem od początku tego pierdolenia podkreślał, że jakakolwiek kara jest nonsensem bo wydarzenia nie miały miejsca na stadionie ani jego terenie. i niech nikt mi o racach nie piszę, bo nikt z żądających zamknięcia o nich nie wspomina tylko w gazetach z racji braku zdjęć z ustawki wrzucają fotki z racami.
no nic chłopaki wypada mi się za was nieobecnych najebać dwukrotnie
lesław1

Postprzez zaglebie32 2015-10-26, 3:08 pm

jest za darmo dziennku zachodnim :) k***a jaja.Chęciński mówi , że kara jest niesprawiedliwa bo nie brali w zdarzeniu kibice Zagłebia i było to poza stadionem ale................ NA STADIONIE ZOSTAŁY ODPALONE RACE.!!!!!!!!!!!!!!!!
To rozumiem że teraz zamkna np Legie po wczorajszym meczu z Lechem?
zaglebie32

Postprzez LucasUSA 2015-10-26, 3:14 pm

Ja nie rozumiem, jak urzednik moze szantazowac swoimi decyzjami niezalezne podmioty gospodarcze, utrzymywane w duzej mierze z pieniedzy podatnikow, a dodatkowo z funduszy sponsorow, ktorzy straca poprzez takie decyzje. Przypomne, ze nie wskazano zadnej bezposredniej winy klubu!
PO straszylo jakas dyktatura PiSu, a tymczasem ich wojewoda zachowuje sie jak jakis namiestnik cesarza! A moze kuzwa niech zrobi lapanke na Patelni i zagrozi, ze rozstrzela zatrzymanych, jesli beda jakies burdy na Ludowym - moze przyklad na wyrost, ale jak pomyslicie, to w dokladnie taki sam sposob traktuje wiekszosc kibicow Zaglebia - jak zakladnikow, ktory odpowiedza za wybryki (prawdziwe lub wyimaginowane) innych. Wojewoda moze sobie zdecydowac kiedy i jak chce i dowolnie zinterpretowac "dalsze naruszenia" i zamknac stadion praktycznie bez powodu!
Idac tokiem rozumowania wojewody wystarczy wyslac sportowy sklad pod stadion przeciwnika do awansu i pozamykac w pizdu polowe stadionow w pierwszej lidze.
Ja czekam na prezesa, ale bardziej na Checinskiego!
LucasUSA

Postprzez django 2015-10-26, 3:26 pm

lesław1 napisał(a): i niech nikt mi o racach nie piszę, bo nikt z żądających zamknięcia o nich nie wspomina tylko w gazetach z racji braku zdjęć z ustawki wrzucają fotki z racami.

Ale to mówił ci osobiście ktoś z żądających zamknięcia - wojewoda albo komendant? Bo nie widziałem ich wypowiedzi w mediach i dopóki nie zobaczę uzasadnienia decyzji to trudno mi się wypowiadać co tak naprawdę było pretekstem do zamknięcia stadionu.
Ostatnio edytowano 2015-10-26, 3:38 pm przez django, łącznie edytowano 2 razy
django

Postprzez Qcu20 2015-10-26, 3:28 pm

Dla tych, co pytali:

Prosimy o udostępnianie tej informacji, gdyż nie będziemy jej zamieszczać na stronie. Nie ma możliwości zorganizowania i postawienia telebimu pod Stadionem Ludowym, gdyż prawa do sygnału i transmisji ma Telewizja Polsat (nielegalne odtwarzanie jest surowo karane). Mecz będzie transmitowany przez Polsat Sport od 20:15 (27.10).

Info z Fb, może nie do końca wiarygodne źródło ale w tym wypadku jedyne..

nie da się wpuścić kibiców choćby na miejsca stojące w te wolne sektory porośnięte trawą..?
Pisałem jakiś czas temu o zmianie miejsca rozgrywania meczu ale nikt mi nie odpisał, więc pewnie też się nie da..
Qcu20

Postprzez Qcu20 2015-10-26, 3:31 pm

W sobotnim spotkaniu z Pogonią Szczecin Cracovia zaprezentowała się z bardzo dobrej strony i pokonała gości aż 4:1. W kadrze na ten mecz zabrakło Sretena Sretenovicia. - Sreten odpoczął i będzie w osiemnastce meczowej - informuje trener.
- Mamy w głowie to, że gramy w piątek mecz w Łęcznej, że w sobotę rozegraliśmy spotkanie z Pogonią, ale traktujemy Puchar Polski bardzo poważnie. Jedziemy do Sosnowca w najsilniejszym składzie. Zdajemy sobie sprawę z tego, że Zagłębie jest liderem I ligi. To niezły zespół, ma kilku dobrych piłkarzy i czeka nas ciężki mecz - podsumowuje szkoleniowiec "Pasów".

http://www.cracovia.pl/pilka-nozna/news ... _sosnowiec
Qcu20

Postprzez lesław1 2015-10-26, 3:33 pm

django napisał(a):
lesław1 napisał(a): i niech nikt mi o racach nie piszę, bo nikt z żądających zamknięcia o nich nie wspomina tylko w gazetach z racji braku zdjęć z ustawki wrzucają fotki z racami.

Ale to mówił ci osobiście ktoś z żądających zamknięcia - wojewoda albo komendant? Bo nie widziałem ich wypowiedzi w mediach i dopóki nie zobaczę uzasadnienia decyzji to trudno mi się wypowiadać co tak naprawdę było pretekstem do zamknięcia stadionu.

no nie mówił, i nie czytałem, ale ppooglądaj sobie mecze extraklasy na ilu masz race- czy któryś został zamknięty ostatnimi czasy? jedynie lecha ale to ma związek z burdami na wyjazdach z tego co wiem... za race zawsze są kary finansowe, dokładnie się w to nie zagłębiam ale race to złamanie regulaminu imprezy a ustawki bójki to wykroczenia i łamanie prawa i przez to drugie może być chyba mowa o zamykaniu.

co by tu nie pisać i jak nie uzasadniać i pomimo, że obejrzę mecz dla mnie dycyzją jest idiotyczna bezpodstawna skandaliczna i w ogóle c*** w dupę psom i wojewodzie :czerwona:
lesław1

Postprzez django 2015-10-26, 3:38 pm

O własnie się pojawiło uzasadnienie. Tak jak myślałem nie ma w nim mowy o tym co poza stadionem:

W trakcie postępowania zebrano dowody świadczące o niedopełnieniu przez organizatora wymogów zapewnienia bezpieczeństwa uczestnikom organizowanych meczów i porządku w czasie ich trwania. Organizator odpowiedzialny za bezpieczeństwo uczestników meczu:

- dopuścił do rozwieszenia przez kibiców Zagłębia Sosnowiec transparentu wielkoformatowego na ogrodzeniu sektorów przeznaczonych dla kibiców miejscowych w czasie imprezy masowej, co utrudniało identyfikację uczestników imprezy oraz zasłoniło wyjścia ewakuacyjne,
- dopuścił do wniesienia na teren imprezy masowej i rozłożenia na sektorze kibiców miejscowych flagi wielkoformatowej tzw. „sektorówki”, co również utrudniało identyfikację kibiców,
- dopuścił do wniesienia na teren imprezy masowej oraz odpalenia w czasie jej trwania dużej ilości materiałów pirotechnicznych,
- dopuścił do zapalenia przez kibiców miejscowych szalików klubowych zawieszonych na ogrodzeniu sektora przeznaczonego dla kibiców miejscowych w bezpośredniej bliskości „sektorówki”, co spowodowało zagrożenie pożarowe na stadionie.

Całość tutaj:
-> http://www.katowice.uw.gov.pl/urzad/akt ... :5757.html
django

Postprzez lesław1 2015-10-26, 3:47 pm

no tak palił się szalik który mógł zapalić nielegalną sektorówkę i wzyscy na stadionie by się spalili hahahahaha no jebłem
lesław1

Postprzez django 2015-10-26, 4:05 pm

W tej sytuacji wszelkie odwołania pan prezes może sobie wsadzić w d... Jakkolwiek nie ocenialibyśmy sensowności tej decyzji, wojewoda ma prawo ją podjąć i wikłanie się w postępowania sądowe będzie wyrzucaniem w błoto kolejnych miejskich pieniędzy.

Pan prezes niestety po raz kolejny wyszedł na kłamczuszka, sugerując mediom i kibicom, że kara ma być za to, co działo się poza stadionem.
django

Postprzez lesław1 2015-10-26, 4:30 pm

https://youtu.be/R45Dfao23-0?t=521 czy zamknięto stadion?
a co do śmiesznego argumentu, że była odpalona duża ilość rac? to na legii z lechem ta ilość była już chyba niepoliczalna :lol:
lesław1

Postprzez zaglebie32 2015-10-26, 4:41 pm

ich tam Liroy obroni :) :) :) :) :)
zaglebie32

Postprzez comitam 2015-10-26, 4:50 pm

i czyny te powtarzać, aż przyjdą po rozum i stwierdzą, że mecze bez kibiców są ch...a warte w tej cienkiej lidze. Legia już wczoraj odpaliła dwie race :niezle:
comitam

Postprzez Adam1906 2015-10-26, 4:57 pm

django napisał(a):Pan prezes niestety po raz kolejny wyszedł na kłamczuszka, sugerując mediom i kibicom, że kara ma być za to, co działo się poza stadionem.

Nadal podtrzymuję moją wersję, że powyższe 4 punkty są tylko tematem zastępczym, mającym na celu uzasadnienie zamknięcia trybun Ludowego. Od początku bowiem twierdzę, że policja chciała na siłę zamknąć nam stadion, tylko ich punkt z "umówioną ustawką" po prostu nie przeszedł u wojewody.
Adam1906

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna