lesław1 napisał(a):jak masz wykupione to skopiuj go tutaj ;)
No właśnie nie mam. Akurat limit wyczerpałem.
Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52
lesław1 napisał(a):jak masz wykupione to skopiuj go tutaj ;)
lesław1 napisał(a): i niech nikt mi o racach nie piszę, bo nikt z żądających zamknięcia o nich nie wspomina tylko w gazetach z racji braku zdjęć z ustawki wrzucają fotki z racami.
django napisał(a):lesław1 napisał(a): i niech nikt mi o racach nie piszę, bo nikt z żądających zamknięcia o nich nie wspomina tylko w gazetach z racji braku zdjęć z ustawki wrzucają fotki z racami.
Ale to mówił ci osobiście ktoś z żądających zamknięcia - wojewoda albo komendant? Bo nie widziałem ich wypowiedzi w mediach i dopóki nie zobaczę uzasadnienia decyzji to trudno mi się wypowiadać co tak naprawdę było pretekstem do zamknięcia stadionu.
W trakcie postępowania zebrano dowody świadczące o niedopełnieniu przez organizatora wymogów zapewnienia bezpieczeństwa uczestnikom organizowanych meczów i porządku w czasie ich trwania. Organizator odpowiedzialny za bezpieczeństwo uczestników meczu:
- dopuścił do rozwieszenia przez kibiców Zagłębia Sosnowiec transparentu wielkoformatowego na ogrodzeniu sektorów przeznaczonych dla kibiców miejscowych w czasie imprezy masowej, co utrudniało identyfikację uczestników imprezy oraz zasłoniło wyjścia ewakuacyjne,
- dopuścił do wniesienia na teren imprezy masowej i rozłożenia na sektorze kibiców miejscowych flagi wielkoformatowej tzw. „sektorówki”, co również utrudniało identyfikację kibiców,
- dopuścił do wniesienia na teren imprezy masowej oraz odpalenia w czasie jej trwania dużej ilości materiałów pirotechnicznych,
- dopuścił do zapalenia przez kibiców miejscowych szalików klubowych zawieszonych na ogrodzeniu sektora przeznaczonego dla kibiców miejscowych w bezpośredniej bliskości „sektorówki”, co spowodowało zagrożenie pożarowe na stadionie.
django napisał(a):Pan prezes niestety po raz kolejny wyszedł na kłamczuszka, sugerując mediom i kibicom, że kara ma być za to, co działo się poza stadionem.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników