August napisał(a):turku napisał(a):Ja się chciałbym spytać o jedną dość interesującą sprawę.
Skoro właścicielem TV SILESIA jest sosnowiczanin to chyba po części zależy mu tez na sprawach ZAGŁĘBIA jako regionu i pewnie też i klubu.
Stąd moje zapytanie odnoście meczy emitowanych w telewizji.
(...)
Więc pytam czy jest szansa ujrzeć ZAGŁĘBIE grające LIVE w TV SILESIA?
TV Silesia to jest biznes, więc żadne sentymenty tu z pewnością nie grają żadnej roli. Poza tym nie wiadomo, czy facet w ogóle interesuje się futbolem a jeśli tak to kibicuje akurat Zagłębiu. Przypominam, że śp Marian Dziurowicz też był sosnowiczaninem rodem z Pogoni.
Ale to nie oznacza, że to ludzie z klubu nie powinni się zakręcić wokół tematu. Jakie są "działania" wszyscy widzą.
Tylko nie bądźmy zaskoczeni, jak za kilka lat w Dąbrowie, Będzinie czy Czeladzi będą działać prężne fan-cluby Gieksy czy innego śląskiego klubu.
Tak jak pisałem w poprzednim moim wpisie - oczywiście, że popieram odpowiednie starania o medialną obecność - gdyby było coś takiego, jak marketing klubu. W dodatku jeszcze prowadzony z założeniem, że klub chce nawiązać do historii jednego z najstarszych polskich klubów i mieszczącego się także w następnym stuleciu w czołówce klubów. Takiego - tak zakrojonego - obecnie na pewno nie ma. Taki marketing też powinien uwzględniać "rozpoznanie partnera", łącznie i z tym, gdzie jest siedziba itd. Tyle, że - pozostaje faktem, iż TVS z początku wręcz chciała się w przekazie odcinać od "zagłębiowski", bo nie tak budowała sobie "biznesplan" i "image". Później wszakże trochę zmodyfikowali, choć nie należy łudzić się za dużo. Zresztą, podobne "korzenie pochodzenia" ma i "Eska Śląsk". Nawet siedzibę do dzisiaj ma w Sosnowcu. Tyle że pewnie nawet wyglądając w tej siedzibie za okno przekonani są, że znajdują potwierdzenie "bycia na Śląsku". Jakkolwiek - czyniąc sensowne starania o medialne istnienie, trzeba opierać się na konkretach a nie własnych umiłowaniach jedynie.