Krzysztof Tochel - były trener Zagłębia

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez zgredds 2005-11-01, 9:21 pm

a moze kolega Żilardinio ma jakies zatargi z panem trenerem ? według mnie nie osądzajmy K.T. przed zakończeniem sezonu wiemy ze nasze Zagłębie gra lepiej na wiosnę wiec poczekajmy z osądami pracy K.T. do konca sezonu wtedy beziemy mogli powiedzieć czy mógł zrobić coś lepiej czy nie pozwoliły mu jego umiejętnosci na to. Pozdrawiam
zgredds

Postprzez dynamitek 2005-11-01, 9:43 pm

Gilardino napisał(a):Tylko szanowny kolego M. Schumacher nie zgodziłby sie ww. warunkach podjąć tematu wygrania F1.
A nasz trener przy zawieraniu umowy >> awans w 2 lata , dobrze wiedział, że będzie tylko i wylącznie taka polityka transferowa jaka jest i żadna inna. Zgodził się na takie warunki pracy sądząc , że uda mu się tego dokonać ( i mam nadzieje, jak pewnie wszyscy ze da jednak radę) więc wymiany połowy kadry co runde i wieczne narzekania ze ci następni też się jednak nie nadają są troszkę już drażniące !!!!
Może to Trenerowi brakuje powoli tak często tu przez Ciebie przywoływanej pokory ???

Po pierwsze takiego zapisu w kontrakcie raczej nie ma...Zresztą nie wiemy do końca, co w nim jest... :roll: Awans co 2 lata... Póki co, realizuje założenia. Natomiast co do pokory, to się mylisz... Jemu jej nie brakuje. Sugerujesz się wypowiedziami oficjalnymi, które niestety muszą być zgodne z polityką. Ani żaden zawodnik, ani trener nie może mówić prawdy, szczególnie tej nieprzyjemnej. Każda wypowiedź musi być wyważona, zgodna z odgórnymi zaleceniami. Choć czasem chciałoby się wykrzyczeć prawdę... A zatem oficjalne stanowisko jest takie, że mamy zrobić awans. Tochel zatem musi się trzymać oficjalnego stanowiska, bo jest pracownikiem klubu.

Przykład z F1 i Schumacherem, który też nie wygrałby dużym fiatem wyścigu to tylko przykład. JASKRAWY! Metafora. Chodziło o pokazanie problemu, czyli mniej więcej tego, że z gówna bata nie ukręcisz...

Natomiast drużyna jest prowadzona co najmniej dobrze. Większość grajków zrobiła ogromny postęp w Zagłębiu. Dzięki pracy z trenerem wiele się nauczyli. Gdzie wcześniej grali, jak grali i gdzie byliby teraz, gdyby do nas nie przyszli? Nie ma wsród nich przecież żadnego piłkarza z nazwiskiem... Nie raz i nie dwa pokazali, że jeśli realizują założenia, potrafią grać w piłkę, co nie zmienia faktu, że niektórzy osiągnęli już szczyt swoich umiejętności i nic więcej z nich nie będzie. Jeśli Tochel znów zrobi czystkę, to ja mu przyklasnę. I nic więcej już nie wymyślę w tym temacie... Przynajmniej do następnego meczu... Narka!
dynamitek

Postprzez Gilardino 2005-11-02, 11:34 am

A czy ja w któryms ze swoich postów napisałem , że trzeba go zwolnić itp. !!!!?????

Robi swoją robotę widać , że chyba lepiej niż gorzej vide miejsce w tabeli (ale to finalnie zweryfikuje tabela na koniec sezonu) a ja po prostu pokazuje , ze też popełnia błędy , jak każdy człowiek, tylko jakoś niezbyt chętnie się do nich przyznaje. A przecież trener tez za coś odpowiada !!!

Sytuacja nie jest fatalna, wiec czekamy na następne mecze.
Pozdro
Gilardino

Postprzez krzysztof 2005-11-02, 2:43 pm

Gilardino napisał(a):A czy ja w któryms ze swoich postów napisałem , że trzeba go zwolnić itp. !!!!?????

Robi swoją robotę widać , że chyba lepiej niż gorzej vide miejsce w tabeli (ale to finalnie zweryfikuje tabela na koniec sezonu) a ja po prostu pokazuje , ze też popełnia błędy , jak każdy człowiek, tylko jakoś niezbyt chętnie się do nich przyznaje. A przecież trener tez za coś odpowiada !!!

Pozdro

Nie sztuką jest wytykać błędy, lecz sztuką pokazać jak można robić coś lepiej.
Był dylemat w jednym tygodniu 3 mecze: PP, rezerwy, II liga.
Teoretycznie mamy tylu zawodników, że można było sobie z tym poradzić.
Mecz z Polkowicami pokazał, że brakło nam napastników i tyle.
krzysztof

Postprzez WOJTEK 2005-11-02, 2:45 pm

Uważam, że powinniśmy zaczekać z ocenami do końca rundy. Wtedy się wyjaśni ile mamy punktów i które zajmujemy miejsce w tabeli. Teraz nie ma co rwać włosów i płakać. W przeszłości treneiro już wywalał słabiaków. Wierzę, że teraz też oczyści pole dla lepszych.
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez FOGel 2005-11-02, 5:21 pm

Zgadzam się z tobą Wojtek powinniśmy z oceną trenera poczekać do końca rundy.Nieróbmy tragedi że przegralismy mecz nawet najlepsi przegrywaja tak jak w czoraj w LM Chelasea z Betisem Sevila .
Uważam ze dzięki naszemu trenerowi liczymy się o awans nie morzna trenera oceniać po jednym meczu bo jak by wygrał to każdy by pisał jaki nasz trener jest dobry.
FOGel

Postprzez Gilardino 2005-11-02, 6:35 pm

krzysztof napisał(a):
Gilardino napisał(a):A czy ja w któryms ze swoich postów napisałem , że trzeba go zwolnić itp. !!!!?????

Pozdro

Nie sztuką jest wytykać błędy, lecz sztuką pokazać jak można robić coś lepiej.
Był dylemat w jednym tygodniu 3 mecze: PP, rezerwy, II liga.
Teoretycznie mamy tylu zawodników, że można było sobie z tym poradzić.
Mecz z Polkowicami pokazał, że brakło nam napastników i tyle.

Właśnie, trzy mecze i żaden nie wyszedł na plus. Ale tego typu potrójnych dylematów już nie będzie, wiec forza Zaglebie i ciśniemy w lidze.

A tak na marginesie to sądze , że awans z popularnej Serie A do okręgówki to dobra paczka juniorów starszych powinna spokojnie wywalczyć.

Do Wojtka:
Nigdy nie ma tak , że się wszyscy sprawdzą , więc korekty >> najsłabszego na lepszego są ze wszechmiar potrzebne, ale nie po 8-10 nowych co sezon czy runde. Dobra kończymy wątek i trzymamy kciuki oraz wierzymy w awans.

Pozdrawiam.
Gilardino

Postprzez mike79 2005-11-02, 8:40 pm

(Będą) PIENIĄDZE (na) + (to będą) TRANSFERY = a wtedy(powinna być) LEPSZA GRA I ODPOWIEDNIE WYNIKI !!

Jeśli ten SCHEMAT się nie potwierdzi (tfuuuuu!!) TO WTEDY BĘDZIE MOŻNA PODYSKUTOWAĆ I ZARZUCAĆ TRENEROWI TO CZY TAMTO.
Póki co wierzmy,dopingujmy i ufajmy w to co robi !!

POZDRO DLA ZAANGAŻOWANYCH !!
mike79

Lokalizacja: SOSNOWIEC-piękna okolica gdyby nie WARSZAWA byłaby STOLICA

Postprzez bankier 2005-11-03, 10:38 pm

Mnie zdziwiła jedna rzecz - w jednym z niedawno prezentowanych wywiadów Trener mówił o tym, że zawodnicy palą się do gry (że musi wręcz ich "hamować" na treningach), drużyna szczyt formy winna osiągnąć w ostatnich pięciu meczach! A Teresa w wywiadzie mówi:

"... W drugiej połowie zabrakło nam sił i straciliśmy dwie bramki. Najgorsze jednak to, że po straceniu tych bramek nie potrafiliśmy nic zrobić. Nie mieliśmy sił na to aby podjąć walkę ..."

Nie potrafię wyciągnąć z tego jakiegoś logicznego wniosku! Czy jutro znowu zabraknie piłkarzom sił aby wygrać z KSZO?
bankier

Postprzez dynamitek 2005-11-04, 9:22 am

bankier napisał(a):Mnie zdziwiła jedna rzecz - w jednym z niedawno prezentowanych wywiadów Trener mówił o tym, że zawodnicy palą się do gry (że musi wręcz ich "hamować" na treningach), drużyna szczyt formy winna osiągnąć w ostatnich pięciu meczach! A Teresa w wywiadzie mówi:

"... W drugiej połowie zabrakło nam sił i straciliśmy dwie bramki. Najgorsze jednak to, że po straceniu tych bramek nie potrafiliśmy nic zrobić. Nie mieliśmy sił na to aby podjąć walkę ..."

Nie potrafię wyciągnąć z tego jakiegoś logicznego wniosku! Czy jutro znowu zabraknie piłkarzom sił aby wygrać z KSZO?

No to jak poczytasz ostatnie posty w temacie z meczu przeciwko Polkowicom, to wyciągniesz logiczny wniosek! ;)
dynamitek

Postprzez bankier 2005-11-04, 9:30 am

Jedyny logiczny - dobrze, że mecz z KSZO jest w piątek 8) Jednak, aż starch pomysleć co może stać się z Zagłębiem w kolejnej niedzielnej potyczce z Kujawiakiem.

ps. myślę, że zawodnicy nie są, aż tak głupi by "męczyc się" przed meczem. :evil:
bankier

Postprzez dynamitek 2005-11-04, 10:14 am

bankier napisał(a):Jedyny logiczny - dobrze, że mecz z KSZO jest w piątek 8) Jednak, aż starch pomysleć co może stać się z Zagłębiem w kolejnej niedzielnej potyczce z Kujawiakiem.

ps. myślę, że zawodnicy nie są, aż tak głupi by "męczyc się" przed meczem. :evil:

To jak wytlumaczyć inaczej "zadyszkę" po 30 minutach gry? Tym bardziej, że w innych meczach zapieprzają całe 90 minut? Albo pierwszą połowę grają na pół gwizdka, a w drugiej nagle dostają "kopa"? :? Wiesz, piłkarz nie zawsze bywa mądry niestety... Szczególnie, gdy jest młody, rezolutny i nie musi utrzymać rodziny...
dynamitek

Postprzez SCORPARO 2005-11-04, 1:40 pm

bankier napisał(a):Jedyny logiczny - dobrze, że mecz z KSZO jest w piątek 8) Jednak, aż starch pomysleć co może stać się z Zagłębiem w kolejnej niedzielnej potyczce z Kujawiakiem.

...uwierz... są ...

Niedawno miałem okazję obserwować kilku "naszych", na iście "sportowej" rywalizacji (ilośc podniesień kufla na wysokość ust / na minutę) ... szkoda słów ...
SCORPARO

Postprzez MarcelZS 2005-11-04, 2:37 pm

A wy myślicie, że w innych drużynach to grają aniołki, wszyscy są tacy sami - więc szanse się wyrównują.

Druga liga, zresztą też ekstraklasa jest pełna zmarnowanych talentów prze alkohol albo inne używki, albo piłkarzy którzy mogli osiągnąc więcej, ale nie osiągną bo mają lenia w dupie - i tego się nie zmieni.
MarcelZS

Postprzez Lars 2005-11-04, 8:12 pm

napisze tak...

Trenera tochela porównałbym może troche karykaturalnie do Lecha Wałęsy. Tochel w Zagłebiu przed przygodą z KSZO i Bełchatowem to trener z charakterem, motywacją, jakąs mniej lub bardziej konkretną skuteczną wizją gry. Tochel po powrocie wielki come back. awans wciągu 2 lat do 2 ligi, mając na papierze najlepszych zawodników w 3 gr III ligi nie było sukcesem na miare zdobycia LM przez Porto. potem słaba gra w drugiej lidze, wzmocnienia, troche lepiej, ale dalej bez rewelacji. Wałęsa też w drugiej połowie lat 90' tak sobie średnio poczyniał. aż nastał listopad 2005 kiedy stwierdził że dla Polski dobry jest rząd miejszosciowy. I tu sie skompromitował. to samo zrobił Tochel swoimi smiesznymi wypowiedziami przed dwoma zenującymi meczami odpowiednio z Polkowicami i KSZO.
Panie Tochel, niestety, wypalił sie Pan, niewiem czy jako trener wogole ale jako trener Zagłebia napewno. i na koniec przytocze fragmentarycznie przedmeczową wypowiedz Trenera :"Prawdą jest jednak, że w tej rundzie jest to dla mnie najważniejszy mecz. tak ja mówię wygrać w Ostrowcu i przegrać wszystko".
jesli takim wynikiem konczy sie najwazniejszy mecz to dalszy komentarz jest zbedny.
Panie Tochel Dziekujemy za to co było, pamietamy, ale dziś żegnamy. to wg. mnie zdanie odpowiednie.
i nie piszcie mi błagam ze Trener ma do wyboru tlyko zawodników z karta na reku, ze ma pecha czy jakies inne brednie. ludzie, Tochel przed kazdym meczem zapowiada zwyciestwo po czym przegrywa, a ost w kiepskim stylu. Tak samo zapowiada awans mówiąc potocznie nabijając kibiców w butelke.
:evil:
MOJE SERCE JEST CZERWONO ZIELONO BIAŁE
Lars

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna