przez Blajpios 2005-07-13, 7:28 pm
Po obejrzeniu końcówki zamkniętego już tematu o M. Ujku (z bardzo dobrym zresztą w którymś momencie hasłem "czemu tu ma być temat o jakimś zawodniku Bełchatowa" - pomyślałem, że może warto jeszcze wrócić do propozycji, jaką zawarłem w którymś głosie. Teraz jeszcze nowiny w sprawie M. Drzymonta dodatkowo podsuwają ten temat.
Chodzi o propozycję, by może ten temat przemianować na "wieści o grających gdzie indziej Zagłębiakach prawdziwych, z prawdziwie zagłębiowskim charakterem", czyli "wieści o wychowankach i innych Zagłębiakach serdecznych"
Zamiast zaś tematu o Ujku, wprowadzić też rozszerzony: "wieści o tych, co grali choć trochę w Zagłębiu, zasługując na trwanie życzliwości do nich". Czyli: "wieści o byłych, dobrze zapamiętanych naszych graczach".
Nie wprowadzam samemu tych tematów - między innymi dlatego, że sensowność tego tematu zależy od podjęcia go przez ludzi, po co ruszać, jeżeli wolą jednak wciąż nowy temat o zawodniku, gdy wokół niego jest "gorąco". Może jednak będą ludzie woleć takie uporządkowanie - to wtedy podejmą myśl.