TEMAT O STADIONIE LUDOWYM

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

.

Postprzez twari 2004-06-04, 11:15 pm

podzielam poglady IQ! jasne ze mozna stanac pod novotelem! A na trybunach mozna tez stac na niewyremontowanej trybunie! co za roznica, nie? ehh... jesli chcemy krzeselka dla wiekszej liczby widzow to zapewnijmy tez lepsze dla nich zaplecze (w tym wiekszy parking)!

PS. Mowiac o jakosci drogi dojazdowej mialem na mysli tÄ™ od strony Wysokiej bodajze! Gdzie resztki asfaltu z trudem przykrywaja poprzednia nawierzchnie! Slalom miedzy dziurami i samochodami zaparkowanymi wzdluz nie nalezy do przyjemnych! Wole juz maraton miedzy drzewami i ludzmi po chodnikach w strone garazy... :twisted:
twari

Postprzez bankier 2004-06-04, 11:22 pm

k***a, parkujcie na murawie - jak wam za daleko!

:shock:

czegoś tu nie rozumię - społęczeństwo zachłystnęło się kulturą supermarketów!!! więc nie dziwię się, że mecz wyjadowy jest celem nie do zdobycia! może chcecie mecze z samochodu oglądać???

8)
bankier

.

Postprzez twari 2004-06-04, 11:32 pm

Wyobraz sobie ze jedziesz do Bielska na meczyk BKSu o awans do III ligi! Zajezdzasz i co? Parkujesz ZALEDWIE 15 minut z buta od stadionu bo tam nie ma gdzie! I jak przezycia? To teraz sobie wyobraz co mysla Ci ktorzy przyjezdzaja z Czeladzi, Bedzina czy Dabrowy... nie kazdy musi znac rozmieszczenie parkingow w okolicy stadionu!! PRZY STADIONIE POWINIEN BYC PORZADNY PARKING I CO DO TEGO NIE MA WATPLIWOSCI!
To tak jak parking pod domem - lubisz miec go blisko! :D
twari

Postprzez bankier 2004-06-04, 11:37 pm

jeszcze raz! parking koło nowotelu jest ok 10 minut spacerkiem od główego wejścia na LUDOWY!

nie ma żadnego probelmu z zaparkowaniem tam samochodu!!!

:evil:
bankier

Postprzez bankier 2004-06-04, 11:41 pm

a teraz prywatnie i nie w temacie!!! - zapierdalam do garażu ok 10 minut piechota codziennie i jakoś nie robi mi to kłopotu!!! a wygodniccy fani mają problem bo nie mogą zaparkowac na LUDOWYM!

to jest błazenada!

ps. i nie pisz mi tu o bielsku.... jak masz czas by jechać na mecz do gdyni czy poznania to masz w dupie czy parking jest 5 -10- 15 czy 20 minut od stadionu!

paranoja!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

:shock: :shock: :shock:
bankier

Postprzez IQ 2004-06-05, 12:04 am

Bankier - skoro mieszkasz na Piastów to pewnie na Ludowy nie jedziesz samochodem co ??? :D :D
IQ

re

Postprzez Qba 2004-06-05, 12:10 am

a ja jestem w tym momencie rozdarty... bo na mecze jezdze z niwki.. wiec mieszkam kawalek od stadionu.. zwykle samochodem, a z parkowaniem nie mam problemu... Bankier ma racje i Twari ma racje...
co tu duzo gadac..
nigdy nie bedzie tak, zeby kazdego zadowolic....
ale rozumujac pewna droga, to jezeli wszystko ma sie rozwijac (poziom taki jak na zachodzie pewnie kiedys tam bedzie) to i infrastruktura sie rozwinie, wiec ja nie wiem o co sie klocicie....
pozdrawiam
Qba

.

Postprzez twari 2004-06-05, 10:06 am

A kto tu sie kłóci?? :D :D
My tu tylko z bankierem wymieniamy poglÄ…dy! :D

Podsumuje tę kwestie cytatem: "Nie jest tak źle... choć mogło by być lepiej" - tymbardziej jeżeli mamy ambicje na I lige! :)
twari

Postprzez viking 2004-06-05, 10:13 am

Myślę że działacze żyją jeszcze w socrealiźmie i nie wzieli pod uwage że porzadny parking dla klubu to też kapusta za postój w trakcie meczyku mogliby kasować po 3zł czy 5zł jak jest np na giełdzie mysłowickiej, hę?
przy widowni rzędu 10.000 czy 15.000 tys mogliby liczyc na może kilka tysięcy samochodów? skromnie np 3500x3= 10500 razy np 14meczy=147.000...........a 3500x5=17500 razy 14meczy=245.000zeta Nie mówiąc o tym że porządny parking mógłby służyć nie tylko w czasie meczy.....
byłem świadkiem w Coventry jak burzyli 4-piętrowy parking ponieważ uznali go za przestarzały???????? a w jego miejscu wymyśłili coś innego to było ze 3-4 lata ......niestety gdzie jesteśmy widać .... jak nadejdą lepsze czasy i powrócimy do ekstraklasy...może jakiś byznesem wkalkuluje że to by mu wyszło na zdrowie a może działacze się obudzą???????
viking

re

Postprzez Qba 2004-06-05, 10:40 am

wiecie co latwo sie mowi... wladze Sosnowca pewnie by chcialy, ale po pierwsze funduszy brak, po drugie (w ich rozumowaniu) pewnie maja wazniejsze sprawy, niz rozbudowa stadiony, czy nowy parking....
zreszta zyjemy w Polsce.. czyli kubel zimnej wody na glowe i tyle!!!!
przykladem moze byc ostatnio ZUS... zadluzony tak, ze szkoda gadac, a organizuja sobie konferencje w kopalni w wieliczce za pol miliona... takie cos tylko sie moze w Polsce zdarzyc...
Qba

Re: re

Postprzez Krawiec 2004-06-05, 1:37 pm

Qba napisał(a):wiecie co latwo sie mowi... wladze Sosnowca pewnie by chcialy, ale po pierwsze funduszy brak, po drugie (w ich rozumowaniu) pewnie maja wazniejsze sprawy, niz rozbudowa stadiony, czy nowy parking....
zreszta zyjemy w Polsce.. czyli kubel zimnej wody na glowe i tyle!!!!
przykladem moze byc ostatnio ZUS... zadluzony tak, ze szkoda gadac, a organizuja sobie konferencje w kopalni w wieliczce za pol miliona... takie cos tylko sie moze w Polsce zdarzyc...

:shock: Qba argument o braku funduszy wyrzuć do kosza.

W Sosnowcu wg tego co planuje prezydent ma stanąć wielka hala z pełnowymiarowym boiskiem, stadion lekkoatletyczny i cholera wie co jeszcze. Priorytetem nie jest Stadion Ludowy i tak jest smutna prawda.

Przeczytajcie wszyscy artukół na stronie głównej pt "jest OK? " . Wyraża on całą prawdę na temat postawy tych którzy mają największy wpływ na przyszłośc klubu i stadionu.

:?
Krawiec

Postprzez Asja 2004-06-05, 2:07 pm

Panowie skupmy się może na początku na stadionie. Parkin jest jak dla mnie tematem drugorzędnym w związku z sytuacją stadionu. WSzytskiego naraz sie nie zrobi. Będzie stadionik zrobiony pomyśli się o całej reszcie... :roll:
Asja
Gwiazda

Postprzez Greg1906 2004-06-05, 4:53 pm

Parking jest tematem trzeciorzędnym. Najważniejsza obok stadionu jest sprawa komunikacji. Sprawę załatwiło by podstawienie po meczu po jednym autobusie do Czeladzi, Będzina, Dąbrowy. A teraz po meczu każdy obojętnie skąd jest musi zaliczyć patelnię.
Greg1906
Nadzieja białych

Postprzez Erazmus 2004-06-05, 5:08 pm

Greg1906 napisał(a):Parking jest tematem trzeciorzędnym. Najważniejsza obok stadionu jest sprawa komunikacji. Sprawę załatwiło by podstawienie po meczu po jednym autobusie do Czeladzi, Będzina, Dąbrowy. A teraz po meczu każdy obojętnie skąd jest musi zaliczyć patelnię.

Pozwole sie nie zgodzic z Toba Greg. Parking jest czescia infrastruktury stadionu i powinien byc zaplanowany razem z remontem stadionu. U nas planowane sÄ… 2 parkingi w sumie na 2 tys aut. 1 z tylu stadionu gdzie wchodziliscie na trybune a 2 naprzeciwko stadionu po 2 stronie ulicy.

Szampańskiej zabawy i jeszcze raz gratulacje z okazji awansu do II ligi ;-)
Erazmus
Wrocławianin

Postprzez robercik 2004-06-15, 8:21 am

Ciekawe co powie prezydent miasta jak na mecze takie jak z ruchem (jak nie spadnie) przyjda takie tlumy jak na Slask, a na pewnie przyjdzie duzo. W drugiej lidze jestem pewny, ze wiecej osob zacznie przychodzic na Ludowy,a co dopiero na takie mecze.
Panie Prezydencie, wez sie do roboty za stadion, bo w koncu na mecze Zaglebia chodza cale rodziny i chca ogladac widowisko w normalnych warunkach...
robercik

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: novack