Nowy trener Zagłębia-przymiarki i propozycje.

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Nowy trener Zagłębia-przymiarki i propozycje.

Postprzez August 2021-09-07, 3:02 pm

NHK12 napisał(a):w mediach spolecznosciowych krązą nazwiska typu Stokowiec Ojrzynski

:lol:
Przypominam, że II trenerem jest mający licencję UEFA Pro młody Broniszewski. Jakoś nie słyszałem aby miał odchodzić z Kaziem.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez jondek 2021-09-07, 3:14 pm

Łukasz Matusiak"Łysy"(Boże uchowaj),już prowadził Zaglebie z Koroną.Po odejściu Dębka :twisted:
jondek

Postprzez slawekchicago 2021-09-07, 4:12 pm

August napisał(a):
NHK12 napisał(a):w mediach spolecznosciowych krązą nazwiska typu Stokowiec Ojrzynski

:lol:
Przypominam, że II trenerem jest mający licencję UEFA Pro młody Broniszewski. Jakoś nie słyszałem aby miał odchodzić z Kaziem.

i chyba po to byl sciagniety. Bylem za Kaziem, ale ... no wlasnie. Zawodnicy, ktorzy przyszli moim zdaniem powinni dawac jakas jakosc, niestety oprocz przeblyskow nie bylo tego czegos co i wyniki pokazaly. Niestety, czekac czy zaskoczyliby pod batuta Kazia bylo dosc ryzykowne. Coz kolejny trener, ktory wpisuje sie w smutna historie zaglebia cHECINSKIEGO.
Ciekaw teraz jestem czy poleci tez mATUSIAK ?
CZY WROCA JESZCZE DOBRE CZASY
slawekchicago

Postprzez August 2021-09-07, 4:23 pm

Chyba jednak nie Broniszewski. Na szczęście
August

Postprzez kanciak 2021-09-07, 4:53 pm

Moje przecieki mówią Grzegorz Bąk z II drużyny.
Nie wiem czy tymczasowo.... czy na stałe.
kanciak

Postprzez wojtaszko 2021-09-07, 5:00 pm

Grzesiu Kurdziel slychac
wojtaszko

Postprzez kriss68 2021-09-07, 5:48 pm

To napisałem po pierwszym letnim sparingu więc jak by nie było cieszę się niezmiernie że trener Moskal i jego asystent Broniszewski odchodzą z klubu.
kriss68 napisał(a):
Adam1906 napisał(a):Ja naprawdę rozumiem, iż to jest tylko sparing, ale nikt mi nie powie, że w sparingu piłkarz nie potrafi dokładnie przyjąć piłki czy dokładnie ją podać do kolegi. Qrwa, przecież ludzie grający w koszulkach Zagłębia Sosnowiec mają tak podstawowe braki w zwykłym wyszkoleniu piłkarskim, że autentycznie nie powinni grać na drugim poziomie rozgrywkowym w Polsce, bo ich umiejętności to maksimum 3 liga

To nie tylko problem Zagłębia, wyszkolenie techniczne piłkarzy w Polsce leży.
Wszyscy piszą o zwalnianiu prezesa, dyrektora, piłkarzy ale dla mnie pierwszą osoba jaką powinniśmy się pozbyć po sezonie był trener Moskal. Jego tiki-taka na boisku nie jest przystosowana do umiejętności polskiego piłkarza, do szybkiej gry na małej przestrzeni. To rozgrywanie od bramkarza gdzie każda strata pachnie bramką gdy przeciwnik zastosuje pressing jest daremne. Żadnych kontr, szybkiego wznowienia wykopem przez bramkarza ( wyraźnie sie tego wystrzegają), błyskawicznych akcji po skrzydle, tego wyraźnie brak . Co z tego że w wielu meczach mieliśmy spore procentowe posiadanie piłki jak przeciwnik jedną akcja nas rozbrajał. W ŁKS w 1 lidze Moskalowi sie udało miał kilku Hiszpanów i jakoś poszło , ale co z tego trafili się ciut lepsi w Ekstraklasie i mimo że chwalili ich za ładną grę, posiadanie, walili w nich jak w bęben. Kto by tu z transferów ( na miarę możliwości) nie przyszedł nie ogarnie, nie tak był szkolony w młodości ( przede wszystkim siła i szybkość).
Obym się mylił ale ten sezon uważam również za stracony.
Skoro lubimy eksperymentować z trenerami może warto zwrócić się w stronę chłopaków którzy stąd wyszli - Łuczywek czy Kurdziel (podobny eksperyment z Derbinem się powiódł) ale pewnie będziemy czekać na kilka porażek a sobotni sparing pokazał że w tej materii nie wiele się zmieniło.

Sprowadzeni przez niego latem ( Bryła, Kamiński, Szumilas, Banaszewski, Pawłowski + Ambrosiewicz i Oliveira) zazwyczaj w poprzednich klubach operowali w środku boiska i taki był zamysł trenera systemem tysiąca podań wjedziemy do bramki.
A gdzie szybcy skrzydłowi jak kiedyż Żarko i Wrzesiński , Seedorf nie bardzo , Gojny obrońca.
Podpadł mi również zachowaniem wobec Małeckiego - niby nie ma zadry za minone lata ale zaraz po przyjściu momentalnie go odstawił od składu a jak się skończyło wiemy ( teraz mają z niego pociechę w Rzeszowie).

Kurdziel , Surma cieszą mnie te nazwiska (na Brosza raczej nas nie stać) bo to kolejni którzy ostatnimi czasy mogą wylansować się w Zagłębiu dając jakość. Zawodników nie mamy słabych tylko trzeba umieć z nich wycisnąć maksimum.
Kurdziel - zapewne sporo nauczył się przy Probierzu ( ponoć widziano go jak kupował apartament w jednym z nowych Sosnowieckich osiedli)
Surma- wyniki ponad stan z Garbarnią , już raz był do nas przymierzany.
kriss68

Postprzez bolo73 2021-09-07, 7:11 pm

A ja poszedłbym drogą podobną do Rakowa i zatrudniłbym człowieka "znikąd" ale z perspektywą. Zastanowiłbym się poważnie nad byłym trenerem Ruchu Łukaszem Beretą, który w cuglach wygrał 3 ligę i sprowadził zawodników, którzy pewnie teraz skutecznie powalczą o dalszy awans. Zastanówcie się włodarze nad tym gościem.
bolo73

Postprzez Tom 2021-09-07, 7:13 pm

Przed Kazkiem już był 5 lat obserwowany "no name" i co z tego wyszło?
Tom

Postprzez kriss68 2021-09-07, 7:16 pm

bolo73 napisał(a):A ja poszedłbym drogą podobną do Rakowa i zatrudniłbym człowieka "znikąd" ale z perspektywą. Zastanowiłbym się poważnie nad byłym trenerem Ruchu Łukaszem Beretą, który w cuglach wygrał 3 ligę i sprowadził zawodników, którzy pewnie teraz skutecznie powalczą o dalszy awans. Zastanówcie się włodarze nad tym gościem.

Perspektywiczny, z sukcesami ale brak licencji PRO.
kriss68

Postprzez August 2021-09-07, 8:04 pm

Okazuje się, że Kurdziel nie jest już asystentem Probierza w Cracovii, stąd ta kandydatura:
https://www.podkarpacielive.pl/pl/wydar ... a-cracovie
August

Postprzez Tomcjo 2021-09-07, 8:08 pm

Kurdziel chyba nigdy nie pracował samodzielnie w zawodzie czyli tak jak Girek i Polczak nadaje się .
ZAGŁĘBIE SOSNOWIEC
Tomcjo

Postprzez August 2021-09-07, 8:11 pm

Tomcjo napisał(a):Kurdziel chyba nigdy nie pracował samodzielnie w zawodzie czyli tak jak Girek i Polczak nadaje się .

Oczywiście największe doświadczenie ma jako trener bramkarzy. Natomiast krótko pracował jako trener Polonii Bytom a w Cracovii przez jakiś czas jako asystent Probierza
August

Postprzez Adam1906 2021-09-07, 8:16 pm

Tomcjo napisał(a):Kurdziel chyba nigdy nie pracował samodzielnie w zawodzie

Pracował. Otóż od 3 stycznia do 26 kwietnia 2014r. był trenerem II-ligowej wówczas Polonii Bytom. Pod jego wodzą Polonia wygrała dwa mecze, trzy zremisowała i poniosła cztery porażki. I po tej czwartej porażce podał się do dymisji.
Adam1906

Postprzez jondek 2021-09-07, 8:54 pm

Tu musiałby przyjść trener,który zaprowadzi rządy silnej ręki.Moskal nim nie był a Kurdziel,z całym szacunkiem, nie jest. :kiepsko:
jondek

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna