Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52
Zagłębie skończyło obóz w Dzierżoniowie, Piast dopiero go tam rozpoczyna
Sosnowiczanie zakończyli w sobotę obóz w Dzierżoniowie. - Obawiałem się meczu z Piastem. Zespół z Gliwic ograł wcześniej Ruch Chorzów i Odrę Wodzisław, a moi piłkarze - zmęczeni długim zgrupowaniem - na pewno myślami byli już w domach. Na dodatek sześciu zawodników nie mogło zagrać z powodu kontuzji - wzdycha trener Jerzy Kowalik. W gronie piłkarzy dotkniętych urazami jest też Krystian Prymula - napastnik, który po obozie miał podjąć decyzję, czy zostanie w Sosnowcu (menedżer szuka mu klubu w lidze rosyjskiej). - Rozmawiałem z Krystianem i wiem, że chce zostać w Sosnowcu. Liczę na niego - mówi trener.
Po zgrupowaniu sztab szkoleniowy podjął decyzję, że propozycje podpisania kontraktów dostaną Tomasz Ciesielski, Dariusz Gawęcki, Artur Semerz i Dariusz Kozubek. Trener zrezygnował z Senegalczyka Pape Samba Ba. - W kadrze mamy zawodników o podobnych umiejętnościach - mówi.
W poniedziałek nowych czekają badania medyczne, do zespołu dołączy też dziś Piotr Bagnicki (ostatnio Korona Kielce). Trwają jeszcze rozmowy z Michałem Trzeciakiewiczem (też Korona) i Grzegorzem Kmiecikiem (Wisła). - Bagnickiego znam jeszcze z Zabierzowa. Świetna gra głową i tyłem do bramki to jego największe atuty - zapewnia Kowalik.
Trener ma jeszcze na oku jednego piłkarza z Krakowa, to defensywny pomocnik. - Pewnie, że chciałbym Mauro Cantoro. Ale czy nas na niego stać? - rozkłada ręce szkoleniowiec.
W poniedziałek zespół wraca do zajęć. Przed wieczornym treningiem odbędzie się wybór kapitana i rady drużyny. Dodajmy, że w meczu z Piastem do składu nieoczekiwanie wrócił Marcin Lachowski, który już żegnał się z klubem. - To decyzja działaczy... - zawiesza głos Kowalik.
Piast dopiero zaczyna zgrupowanie w Dzierżoniowie. To była pierwsza porażka drużyny Piotra Mandrysza w serii letnich sparingów. Zaledwie 20 minut na boisku występował nowy napastnik Piasta Stanisław Wróbel. Piłkarz musiał opuścić plac gry z powodu kontuzji. Uraz nie okazał się jednak bardzo groźny. Testom wciąż poddawany jest Damian Szczęsny (Beskid Andrychów).
Zagłębie Sosnowiec 2 (1)
Piast Gliwice 0
Zagłębie: Pesković - Kłoda, Hosić (60. Ciesielski), Kaliciak, Topolski (46. Samba Ba) - Skrzypek (60. Paczkowski), Gawęcki (46. Piątkowski), Berensztajn, Kozubek - Folc, Lachowski
Piast: Kasprzik - Kaszowski, Widuch, Gamla, Michniewicz - Filipowicz, Kędziora, Kompała, Podgórski - Wróbel (20. Janczarek), Wesecki. W II połowie wystąpili: Humerski - Michniewicz (70. Żyrkowski), Banaś, Krzycki, Kaszowski - Andraszak, Bańka, Kompała (75. Mizgajski), Chylaszek - Kukulski, Janczarek (55. Szczęsny).
Źródło: Gazeta Wyborcza Katowice
Co niektorzy nie czytaja wogole tego forum tylko pisza patrz wyzej temat byl poruszony i odpowiem jak koledzy 5 minut cie nie zbawi zeby znalezc miejsce rozgrywania sparinguOsman napisał(a):ejj z Gieksą gram na głównej płycie czy na bocznej?? :)
koniu1906 napisał(a):Co niektorzy nie czytaja wogole tego forum tylko pisza patrz wyzej temat byl poruszony i odpowiem jak koledzy 5 minut cie nie zbawi zeby znalezc miejsce rozgrywania sparinguOsman napisał(a):ejj z Gieksą gram na głównej płycie czy na bocznej?? :)
MrCricket napisał(a):koniu1906 napisał(a):Co niektorzy nie czytaja wogole tego forum tylko pisza patrz wyzej temat byl poruszony i odpowiem jak koledzy 5 minut cie nie zbawi zeby znalezc miejsce rozgrywania sparinguOsman napisał(a):ejj z Gieksą gram na głównej płycie czy na bocznej?? :)
Kolega najwyraźniej nie lubi stać i pyta się, bo chce wiedzieć czy musi brać ze sobą leżak gdyby sparing odbywał się na bocznym ;)
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników