Przyszłość Zagłębia

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez lys1975 2007-06-25, 9:09 pm

Osman napisał(a):cholera jasna jak my do tego doprowadziliśmy??!! :/

Piszesz tak jak byśmy tu mieli coś do gadania-po raz kolejny ludzie którym chcieliśmy ufać wystrychnęli nas na dudka-ot co...
lys1975

Postprzez klara 2007-06-25, 9:11 pm

klara

Postprzez Osman 2007-06-25, 9:11 pm

my to cale Zagłębie...
Osman
Żółta kartka

Postprzez koniu1906 2007-06-25, 9:12 pm

Osman napisał(a):cholera jasna jak my do tego doprowadziliśmy??!! :/
Jak to My? Przeciez dobro klubu lezy w sercach kibicow Zaglebia jak nikogo innego. gdyby to od nas zalezalo to bysmy grali w lidze mistrzow
koniu1906

Postprzez Xavier88 2007-06-25, 9:12 pm

Decyzja firmy, która po czterech dniach zrezygnowała z zarządzania Zagłębiem zapewne w cuglach wygra konkurs na największą głupotę roku. Grupa Kotrak, która omamiła Włochów z firmy ERSI Poland wizją nowoczesnego klubu okazała się zupełnym niewypałem.. Wściekli Włosi grozili zgłoszeniem Zagłębia do IV ligi!

- Kotrak zarządzał Zagłębiem niecałe pięć dni. Może udało im się pobić jakiś rekord Guinnessa? - nie kryje sarkazmu Leszek Baczyński, były prezes i dyrektor klubu.

Informacja o tym, że Kotrak chce się wycofać pojawiła się jak grom z jasnego nieba w poniedziałek przed południem. Musieli ją podjąć Irena i Andrzej Kurdzielowie. Małżeństwo Kurdzielów jest bowiem właścicielem firmy - żona miała być nowym prezesem, a mąż - wiceprezesem Zagłębia.

- Gdy usłyszałem o ich decyzji to omal nie spadłem z krzesła! Jestem zszokowany, a zarazem zrozpaczony... Ludzie będą mnie wytykać palcami! - mówi załamany Grzegorz Klamra, niedoszły dyrektor klubu i inicjator jego przejęcia przez Kotrak.

Klamra poinformował "Gazetę", że właściciele firmy wycofali się ponieważ nie mogli się doczekać na finalizację transakcji.

Osoba znająca kulisy sprawy mówi jednak, że nowi właściciele Zagłębia najzwyczajniej poprosili Włochów by pozbawić ich obowiązku zarządzania klubem! Co ich tak wystraszyło? - Zapewne nie zdawali sobie sprawy z rozmachu przedsięwzięcia. Pozyskanie strategicznego sponsora w obliczu zamieszania Zagłębia w aferę korupcyjną [Andrzej Rusko, prezes Orange Ekstralasy lobbuje u ministra Tomasza Lipca by Zagłębie zdegradować jeszcze przed startem rozgrywek - przyp.red.] też było wielkim problemem - dodaje nasz informator.

Decyzja Kurdzielów była tak zaskakująca, że do Polski natychmiast przyleciał Giovanni Genta, były prezes Zagłębia, a dziś prezes zarządu ERSI. Z nieoficjalnych wieści wynika, że Włosi nawet nie chcieli słyszeć o rozwiązaniu wstępnej umowy. Rozważali nawet skierowanie sprawy do sądu, a także ograniczenie sponsorowania klubu do minimum i zgłoszenia Zagłębia do rozgrywek... IV ligi!

Stało się jasne, że jedyną szansą dla sosnowieckiego klubu jest powrót do rozmów z miejscowym biznesmenem Krzysztofem Szatanem, którego ofertę Włosi ocenili jako gorszą od propozycji katowickiej firmy. Szatan, który był ich decyzją bardzo rozżalony i miał już szczerze dosyć negocjacji zgodził się na kolejne rozmowy!

Czasu jest co raz mniej, bowiem do piątku Zagłębie musi wysłać do PZPN-u wnioski licencyjne. - Te dokumenty są niemal gotowe. Wystarczy się podpisać - twierdzi Klamra.

- Nie ma co załamywać rąk tylko wziąć się do pracy. Dokumenty można dosłać jeszcze po 30 czerwca - mówi Baczyński, który według założeń planu Szatana ma być prezesem klubu (trenerem miał zostać Jerzy Kowalik z Kmity Zabierzów).

Baczyński ma dziś kontynuować rozmowy w sprawie użyczenia Zagłębiu Stadionu Śląskiego do czasu aż Stadion Ludowy spełni wymogi licencyjne.

Tymczasem piłkarze rozpoczęli w poniedziałek treningi. - Specjalnie skróciłem pobyt w Sarajewie by spotkać się z nowymi właścicielami i widzę, że na darmo - kręcił głową Hadis Zubanović.

Trening, w którym wzięło udział 16 piłkarzy, poprowadzili Robert Moskal i Grzegorz Kurdziel. - Co tu komentować? Nie spodziewałem się, że dojdzie do takiego zamieszania w tak dobrze dotychczas zarządzanym klubie jak Zagłębie - rozkładał ręce Moskal, którego kontrakt obowiązuje do połowy września.

W zajęciach nie wzięli udziału kontuzjowani David Topolski, Daniel Treściński, a także Adrian Marek (wyjechał na młodzieżowe mistrzostwa świata) oraz będący w drodze z Bośnii Dzenan Hosić i Admir Adżem.

Źródło: Gazeta Wyborcza Katowice
http://miasta.gazeta.pl/katowice/1,35024,4250735.html
Xavier88

Postprzez August 2007-06-25, 9:13 pm

Zachowanie Włochów też jest żenujące. Kogo on straszą ? KOmu ewentualnie zrobić na złość ? Przede wszystkim nam. A kto wybrał takiego "inwestora" ? Tez My ?
August

Postprzez lys1975 2007-06-25, 9:20 pm

August napisał(a):Zachowanie Włochów też jest żenujące. Kogo on straszą ? KOmu ewentualnie zrobić na złość ? Przede wszystkim nam. A kto wybrał takiego "inwestora" ? Tez My ?

Właśnie-jutro wyjdzie na to,że ten syf to wina tych okropnych kibiców,bo przecież zawsze wszystkiemu złemu winni są kibice-i sprawa prosta-nie ma co deliberować...
lys1975

Postprzez pioszef 2007-06-25, 9:21 pm

ja już kupiłem cyfre+, żeby oglądać ZAGŁEBIE ta tu kubeł zimnej wody!!
ten nasz kraj jest walnięty takich ludzi powinno sie podać do sądu o straty jakie wyrządziło klubowi jeśli nie będziemy grać w Orange!!
k..a gdybym był milionerem to obrazu kupił bym mój PIĘKNY KLUB
pioszef

Postprzez psv 2007-06-25, 9:22 pm

A może teraz jedziemy pod ersi?
psv

Postprzez lys1975 2007-06-25, 9:24 pm

pioszef napisał(a):ja już kupiłem cyfre+, żeby oglądać ZAGŁEBIE ta tu kubeł zimnej wody!!
ten nasz kraj jest walnięty takich ludzi powinno sie podać do sądu o straty jakie wyrządziło klubowi jeśli nie będziemy grać w Orange!!
k..a gdybym był milionerem to obrazu kupił bym mój PIĘKNY KLUB

Na razie kupiłeś sobie Canal-a to niezły początek...Gratulacje!!

p.s.sorry za rozmycie...
lys1975

Postprzez adas 2007-06-25, 9:24 pm

Obudzono mnie, ale warto było. Krzysztof Szatan zbawicielem!
adas

Postprzez kacek 2007-06-25, 9:24 pm

W siedzibie Ersi doszło właśnie do podpisania umowy przekazania udziałów spółki Zagłębie S.A. Krzysztofowi Szatanowi. Sosnowiecki biznesmen okazał się zbawicielem klubu ratując go z wydawało by się sytuacji bez wyjścia. Wraz z Krzysztofem Szatanem oblicze nowego klubu budować będą Leszek Baczyński, Paweł Hytry oraz Grzegorz Baran. Panie Szatan, dziękujemy!

Nareszcie Zagłębiem zajmą się ludzie którzy kochają ten klub, nasze barwy i wszystko co z tym związane!
kacek

Postprzez Osman 2007-06-25, 9:24 pm

Też co to za profesjonalizm firmy! żeby nawet powodów nie podać!

Zachowali sie jak dzieci w podstawowce...
Osman
Żółta kartka

Postprzez Pablo1906 2007-06-25, 9:25 pm

W siedzibie Ersi doszło właśnie do podpisania umowy przekazania udziałów spółki Zagłębie S.A. Krzysztofowi Szatanowi. Sosnowiecki biznesmen okazał się zbawicielem klubu ratując go z wydawało by się sytuacji bez wyjścia. Wraz z Krzysztofem Szatanem oblicze nowego klubu budować będą Leszek Baczyński, Paweł Hytry oraz Grzegorz Baran. Panie Szatan, dziękujemy!

Uratowani !!!
Pablo1906

Postprzez Osman 2007-06-25, 9:25 pm

Adas a cos konkretniej wiadomo??
Osman
Żółta kartka

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna