Ten klub ma jednych z najlepszych Kibiców w Polsce. Ale niestety nie można tego samego powiedzieć o działaczach. Piłka nożna to w dzisiejszych czasach cały biznes. Mnie jako kibicowi klubu marzy się, że nie tylko pójdę na meczu, kupując wcześniej w SK szalik czy smycz, ale też że będę mógł kupić sobie piwo klubowe czy nawet klubowego kondoma, używać korzystać z klubowej sieci komórkowej iść z żoną i dziećmi na obiad do klubowej knajpy, w tejże spotkać się z kumplami, jednocześnie zasilając klubową kasę. A kiedyś może i być pochowanym na klubowym cemntarzy wśród swoich - kibców Zagłębia. Może na dzień dzisiejszy marka klubu nie ma takiej rangi jak Lecha czy Wisy, ale do diaska jest chyba jeszcze coś warta. Zamiast tego słyszę biadolenie o braku pieniędzy, strony internetowej a jeśli chcę sie dowiedzieć co słychać w samym klubie to muszę cierpliwie poczekać jak chłopaki- kibice -wolontariusze coś nakręcą (Wielki Szacunek za Tę Robotę) albo któreś z mediów łaskawie przekaże jakąś informację.
Reasumując w moim odczuciu na dzień dzisiejszy uważam, że klub w postaci jego działaczy i pracowników ma mnie jako kibica głęboko w dupie.