Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez Leyton 2006-01-07, 11:34 pm

A ja z uporem maniaka będę powtarzał, żeby niektórzy forumowicze przestali płakać i cierpliwie doczekali ze swoją rozpaczą do końca okienka transferowego.
Łatwo, lekko i bezkarnie można tutaj na forum zrobić szmaciarza.... z dyrektora, z prezesa, z trenera czy piłkarza... Tylko czemu to robić jeszcze przed rozpoczęciem rundy wiosennnej? Na rozliczenia przyjdzie czas w czerwcu. Nic mnie tak nie wkurwia jak biadolenie w styczniu, że ten się nie nadaje, bo z 3 ligi, a tamten z 4, a jeszcze inny to był chory przez pół sezonu... Widziałeś jeden z drugim człowieka w akcji na żywo ??? Jeśli nie, to po co się wypowiadasz?
Rudy powinien odejść ? Bo co? Słabe transfery są? A jakie są? A jakie bedę? Wiecie? Bo ja nie.
Jak się skończy okienko transferowe, to będzie można oceniać i Prezesa i Dyrektora, może i trenera. Ale teraz 7 stycznia, czy jeszcze wcześniej ?
A prawdziwa ocena i tak nastąpi w czerwcu. Ja wiem, że nikt nie ma cierpliwości. Może ja mam jej trochę więcej niż inni, ale zanim kogoś obrazicie i zrobicie z niego szmaciarza zastanówcie się trochę.

Ten post nie odnosił się do poprzednich, ale był skierowany do wszystkich płaczących na tym forum
Leyton

Postprzez *FORUMDINHO* 2006-01-08, 11:24 am

Ludzie proszę, zakończmy te bezsensowne dyskusje. To jest temat kogo kupić, kogo sprzedać, a nie czy Zagłębie stać jeszcze na awans do ekstraklasy.

Pozdrawiam.
*FORUMDINHO*

Postprzez STACH PL 2006-01-08, 1:49 pm

*FORUMDINHO* napisał(a):Ludzie proszę, zakończmy te bezsensowne dyskusje. To jest temat kogo kupić, kogo sprzedać, a nie czy Zagłębie stać jeszcze na awans do ekstraklasy.

Pozdrawiam.

Wracając do tematu potrzebni są nam w miare doświadczeni i nie za starzy obrońca,rozgrywający i napastnik ale takich z kartą na ręku niewielu widać na rynku transferowym o ile jeszcze są i nie chcą za dużo za swoje usługi.Co do zaproponowanych nam młodzieżowców z Wronek moje zdanie jest następujące: NIECH SIĘ OGRYWAJĄ ALE U SIEBIE :!:
Reasumując Jankowski Bednar i Bajera na +
STACH PL

Postprzez Monti 2006-01-08, 5:14 pm

*FORUMDINHO* napisał(a):Ludzie proszę, zakończmy te bezsensowne dyskusje. To jest temat kogo kupić, kogo sprzedać, a nie czy Zagłębie stać jeszcze na awans do ekstraklasy.

Pozdrawiam.

Racja, moja wina, juz robie z tym co trzeba ...
Monti
Moderator

Postprzez olo69 2006-01-08, 9:27 pm

olo69

Postprzez BuBy_MaDnEss_#4 2006-01-08, 9:34 pm

Możliwe, że za pieniądze za transfer Pitrego zespół wyjedzie w lutym na zgrupowanie do ciepłych krajów (Turcja?). Sparing zakończył się remisem 1:1. Bramki strzelili Dawid Skrzypek (grał na prawej obronie) i Marcin Smarzyński. Mecz skończył się pechowo dla Krzysztofa Butryna, który opuścił boisko, trzymając się za mięsień uda.

znowu pieniadze z transferu nie ida na nowych zawodnikow tylko na przysłowiową dupe maryny
BuBy_MaDnEss_#4

Postprzez PTAQ84 2006-01-08, 9:40 pm

jeśli sprawa Bajery i Bednara dojdą do skutku to będzie to napewno duże wzmocnienie... 8)
PTAQ84
WOJKOWICE

Postprzez *FORUMDINHO* 2006-01-08, 10:02 pm

Jankowski będzie dużym wzmocnieniem, wprowadzi rywalizację o miejsce w środku obrony.
Bajera to zastępca Pitrego. I myślę, że atak Bajera - Tyc - Zubanovic nam wystarczy w walce o awans.
Największą zagadką jest postać Słowaka Bednara. Albo będzie to strzał w "10" i stanie się on gwiazdą, albo pogra pół roku w rezerwach i odejdzie.

Ciekaw jestem tylko kto odejdzie. Na razie doszedł Tyc, odeszli natomiast Małocha, Warakomski i na 99% Pitry. A przecież Motto mówił, że największym problemem ze sprowadzaniem nowych graczy są ich zarobki. Ewentualnie może odejść Malina, ale chyba nikt nas nie opuści, bo różnica jednego zawodnika nie jest czymś nie do przejścia (tak mi się wydaje).
No cóż, czekam na dalsze więsci.

Pozdrawiam.
*FORUMDINHO*

Postprzez MrCricket 2006-01-08, 10:24 pm

Ostatnie wieści powiały optymizmem. Niby Włosi zamierzają się wycofać, a do klubu pukają całkiem nieźli piłkarze(przynajmniej teoretycznie) i mam nadzieję, że podpiszą z nami kontrakty. Tylko jedna rzecz mnie niepokoi tzn. brak klasowego rozgrywającego. Wiele się o tym mówiło i prawie każdy kibic tak sądził patrząc na te mecze rozpaczy w końcówce rundy jesiennej, że brakuje w drużynie takiego zawodnika i nawet prezes potwierdził, że będziemy takiego szukać. Tymczasem wśród zawodników przymierzanych do Zagłębia, takiego piłkarza nie widać. A może jakiś as z rękawa nagle wyskoczy, o którym media na razie nie informują? Oby tak, czekam z niecierpliwością.
MrCricket

Postprzez Marcinek 2006-01-08, 10:28 pm

No tylko zebyscie sie nie przejechali na Jankowskim

pozdr.
Marcinek
Żółta kartka

Postprzez MACIEK 86 2006-01-08, 10:30 pm

McCrickiet spokojnie jeszcze daleko do zakończenia okresu transferowego myśle że KT szuka zawodnika do środka pola umiejącego poprowadzić drużyne do zwycięstwa.B.Jankowski transfer na +, rónież Bednar i Bajera to by były znaczące zwzmocnienia.Zamiast młodzieżowców z Amiki wolałbym młodego Chrapka(Górnik Brzeszcze). Wreszcie zaczeło sie coś dziać w klubie :D
MACIEK 86

Postprzez Pasta 2006-01-08, 11:28 pm

BuBy_MaDnEss_#4 napisał(a):znowu pieniadze z transferu nie ida na nowych zawodnikow tylko na przysłowiową dupe maryny

Nie przesadzaj, wyjazd na zagraniczne zgrupowanie to nie jest wyrzucanie pieniędzy w błoto. Drużyna będzie miała możliwość grać i trenować w dobrych waunkach już w środku zimy. Powiedzmy sobie szczerze na chwilę obecną taki wyjazd to już nie luksus.

Jeszcze niedawno wszyscy narzekaliśmy na brak transferów, tymczasem teraz karuzela ruszyła na dobre. Jankowski myślę na plus. Bednar też byłby na plus ale w jego przypadku pewną niewiadomą jest niedawna kontuzja. Ale jeżeli interesowały się nim Legia i Groclin to można mieć co do niego wielkie nadziaje.
Pasta

Postprzez Przemek26 2006-01-09, 7:50 am

Niby nic sie nie działo a tu zbliża sie transfer za transferem.Wyglada na to że Zagłebie naprawdę sie wzmocni i witaj Orange Ekstraklaso już na wiosnę.
Przemek26

Postprzez PTAQ84 2006-01-09, 12:41 pm

*FORUMDINHO* napisał(a):Bajera to zastępca Pitrego. I myślę, że atak Bajera - Tyc - Zubanovic nam wystarczy w walce o awans.

Nawet jeśli sprowadzimy Bajere to nadal atak jest (liczbowo) słabiutki, bo oprócz Zubana dwie pozostałe postacie to narazie zagadka..Czy się dobrze przyjmą w zespole..czas pokaże..Mimo wszystko jeszcze jeden dobry napastni by się przydał..runda jest długa a tu kartki kontuzje a trzeba zacząć marsz ku ekstraklasie...
PTAQ84
WOJKOWICE

Postprzez MrCricket 2006-01-09, 1:03 pm

PTAQ84 napisał(a):Nawet jeśli sprowadzimy Bajere to nadal atak jest (liczbowo) słabiutki, bo oprócz Zubana dwie pozostałe postacie to narazie zagadka..Czy się dobrze przyjmą w zespole..czas pokaże..Mimo wszystko jeszcze jeden dobry napastni by się przydał..runda jest długa a tu kartki kontuzje a trzeba zacząć marsz ku ekstraklasie...

Zapominasz o Smarzyńskim, który nie może być ciągle młodym, zdolnym postrachem A-klasowych bramkarzy i miejmy nadzieję, że wreszcie dostanie jakieś szanse w 2 lidze. Poza tym Lachowski, Paczkowski czy Wolański też mogą grać na tych pozycjach, jeśli byłaby taka nagła potrzeba.
Podsumowując: Jeżeli dojdzie Bajera, to nowych napastników już nam nie potrzeba.
MrCricket

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna