TEMAT O STADIONIE LUDOWYM

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez Gość 2005-06-03, 3:09 pm

900 miejsc-szalonego remontu Ludowego ciąg dalszy.......Szkoda słow.
Gość

Postprzez SCORPARO 2005-06-03, 4:47 pm

ja tam bym sie cieszył nawet z 900 miejsc, nagłośnienia i co najważniejsze OŚWIETLENIA ( to może pozwoli na uzyskanie licencji dla stadionu na I ligę ). Pozostaje posiać trawe na niewykończonych sektorach co by tak nie straszyły ( oczywiście do czasu następnej " części " modernizacji), i PZPN nie miał by się do czego doczepić - takie moje zdanie.
SCORPARO

re

Postprzez Qba 2005-06-03, 5:57 pm

taa chyba maryske, a nie trawe... :) jak dla mnie to to jest wyrzucanie pieniedzy w bloto, ale z drugiej strony nie ma innej mozliwosci. sytuacja patowa - i tak zle, i tak nie dobrze.. idealnie byloby juz rozpoczac prace nad SZD, no ale coz - marzenie scietej glowy...

pozdrawiam
Qba

Postprzez zgredos 2005-06-03, 6:01 pm

Z tym oswietleniem to nie tak szybko będzie, całość (oferty, przetarg, wykonanie) ma trwać do 2 lat- niestety
zgredos

Postprzez YOOSHKY 2005-06-03, 6:06 pm

Skąd Ci się wzięło że 2 lata??
Normalny przetarg wygląda tak: rozpisanie przetargu na 2 mies. przed otwarciem ofert, złożenie i otwarcie ofert, 45 dni na wybór wykonawcy, 2-3 mies. na realizację i to wszystko. Raptem 7-8 mies.
YOOSHKY

Postprzez zgredos 2005-06-03, 6:16 pm

YOOSHKY napisał(a):Skąd Ci się wzięło że 2 lata??
Normalny przetarg wygląda tak: rozpisanie przetargu na 2 mies. przed otwarciem ofert, złożenie i otwarcie ofert, 45 dni na wybór wykonawcy, 2-3 mies. na realizację i to wszystko. Raptem 7-8 mies.

Tak pisało wczoraj w Sporcie w wypowiedzi p. Drążkiewicza
zgredos

Postprzez YOOSHKY 2005-06-03, 7:44 pm

nawet jesli doliczyc prace projektowe a wlasciwie wszystko co wokol projektu jest do zalatwienia to nie potrwa 2 lat chyba ze zbiorka kasy pod kosciolem :)
Projekt UM sam dla siebie zrobi w ciagu 3 mies. to masz gora 10-11 mies. budowa 2 masztow sprowadza sie do wyprodukowania prefabrykatow i montazu ich na stadionie. Byle kasa byla, konstrukcja jest prosta do wykonania choc kosztowna.
YOOSHKY

Postprzez twari 2005-06-03, 10:50 pm

SCORPARO napisał(a):Pozostaje posiać trawe na niewykończonych sektorach co by tak nie straszyły

:lol:
Mocne- zrobmy sobie pastwisko! Bedziemy miec siana w cholere!! :D W doslownym tego slowa znaczeniu! :)
Moje zdanie juz tu kiedys przedstawilem - powinno sie wylac beton na wszystkie sektory i zrobi miejsca stojace na calym stadionie tam gdzie teraz jest ruina! To nie sa jakies ogromne koszta a i problemu by potem na meczach ciekawszych nie bylo (np. z Ruchem czy moze z GKS K-ce)! I podkreslam - nie bylo by to wyrzucenie pieniedzy w bloto bo potem wystarczy domontowac krzeselka i sektor siedzacy jak nowy!
Tak robili na Ludowym juz wczesniej - najpierw miejsca stojace a potem przy kolejnej "modernizacji" dorzucano krzeselka a kolejny sektor wlewali podstojace!
twari

Postprzez SCORPARO 2005-06-03, 10:53 pm

[Mocne- zrobmy sobie pastwisko! Bedziemy miec siana w cholere!! :D W doslownym tego slowa znaczeniu! :)
Moje zdanie juz tu kiedys przedstawilem - powinno sie wylac beton na wszystkie sektory i zrobi miejsca stojace na calym stadionie tam gdzie teraz jest ruina! To nie sa jakies ogromne koszta a i problemu by potem na meczach ciekawszych nie bylo (np. z Ruchem czy moze z GKS K-ce)! I podkreslam - nie bylo by to wyrzucenie pieniedzy w bloto bo potem wystarczy domontowac krzeselka i sektor siedzacy jak nowy!
Tak robili na Ludowym juz wczesniej - najpierw miejsca stojace a potem przy kolejnej "modernizacji" dorzucano krzeselka a kolejny sektor wlewali podstojace![/quote]

O tym nie pomyślałem - ale to też dobry pomysł...
SCORPARO

:(

Postprzez ^m@rcin^ 2005-06-13, 6:34 pm

I co z tym remontem ??
^m@rcin^
ULTRAS ZAGŁĘBIE

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2005-06-13, 8:16 pm

Kol. SCORPARO - to co proponujesz z wylaniem betonu to jest strzal w 10 w pierwszych latach 80-tych kiedy bylem na SA SIRO w Medionalanie to wlasnie tak bylo z tym ze stopnie betonowe przystosowane byly do siedzenia a Kibice siedzieli na takich poduszkach zrobionych z gąbki w barwach klubowych. I tak powinno sie zrobic na LUDOWYM.
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez SCORPARO 2005-06-13, 8:42 pm

Tadeusz Wisniewski napisał(a):Kol. SCORPARO - to co proponujesz z wylaniem betonu to jest strzal w 10 w pierwszych latach 80-tych kiedy bylem na SA SIRO w Medionalanie to wlasnie tak bylo z tym ze stopnie betonowe przystosowane byly do siedzenia a Kibice siedzieli na takich poduszkach zrobionych z gąbki w barwach klubowych. I tak powinno sie zrobic na LUDOWYM.
Pozdrawiam
Tadeusz

... jak dla mnie, nie muszą być to od razu miejsca siedzące, lecz wystarczyłoby tak wylać owy betonik, co by tymczasowo powstały miejsca stojące, a w niedalekiej przyszłości (czytaj: naprawdę niedalekiej), sukcesywnie, w miare możliwości finansowych miasta, wstawiac na ten "betonik" plastikowe siedziska.
Może doszło by to oświetlenie o którym mowa wyżej, "kilka" puszek farby na ogrodzenie, i nie powinno być aż tak ponuro na ludowym...

Uważam, że do czasu aż zapadną jakieś konkretne decyzje co do budowy, powtarzam BUDOWY SZD, należało by jeszcze zająść sie starym, poczciwym, stadionem przy Kresowej (czuję bardzo wielkji sentyment do tego miejsca - spędziłem tam całe swoje dzieciństwo, dosłownie i w przenośni), i bedę się twardo upierał że należy łozyć na remonty, remonciki i przeróbki na Ludowym ( w myśl zasady: "jak dają to bierz"),póki nie rozpocznie sie BUDOWA SZD (i żeby nie było tak jak z wieloma inwestycjami sportowymi w Polsce... Zaczęli z impetem a po pół roku, "jakiś tam efekt" stoi i niszczeje niedokończony).

Tak że dopóki nie stanie "zamiennik" dla Ludowego, dbajmy o niego ...
SCORPARO

Postprzez WOJTEK 2005-06-13, 8:44 pm

JAK STADION BĘDZIE TAK BUDOWANY JAK KINO CZY MOST NA PIŁSUDSKEIGO TO NIE MA CO SIĘ BAĆ. W LIDZE MISTRZÓW ZAGRAMY NA ŚLĄSKIM. :roll: :roll:
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez SCORPARO 2005-06-13, 8:59 pm

WOJTEK napisał(a):JAK STADION BĘDZIE TAK BUDOWANY JAK KINO CZY MOST NA PIŁSUDSKEIGO TO NIE MA CO SIĘ BAĆ. W LIDZE MISTRZÓW ZAGRAMY NA ŚLĄSKIM. :roll: :roll:

mam nadzieję ze tego już niedoczekam (chodzi o występy Zagłebia na śląskim...),i moje dzieci również (nie życzę im oglądania Zagłębia na obczyźnie)...
SCORPARO

Postprzez asdf 2005-06-14, 10:21 am

WOJTEK kino juz buduja :D

Te 900 miejsc maja zrobic w sektorze z prawej strony krytej (patrzac od strony mlyna)? Bo jesli tak to karnecik i przenosze sie tam na stale. Najlepsza widocznosc
asdf

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna