10.11.2018 Wisła Płock - Zagłębie Sosnowiec

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: 10.11.2018 Wisła Płock - Zagłębie Sosnowiec

Postprzez maniek-75-75 2018-11-10, 9:48 pm

achter napisał(a):Po wpisach powyższych nasuwa mi się taka refleksja, jak nasi wygrywają wszyscy forumowiczowie są zachwyceni, stadion jak najbardziej potrzebny, trener wspaniały, a to tylko sport, piłkarze grają na miarę swoich umiejętności i za to nie powinni być wyzywani vide: piłkarzyki, szmaciarze - po przegranej.
A jeśli przegrana: wyzwiska, podpowiedzi w stylu 3/4 zespołu do wymiany, trener do zwolnienia, stadion do zaorania, ZPS niepotrzebny wydatek będący przynosić straty! Nic pozytywnego w waszych wpisach, ciężko to się czyta a nawet nie chce się tu zaglądać. A kto zauważył że Sanogo, Vokić, Alex, oddali strzały z dystansu i niewiele by brakło a byłyby może i bramki?
Nie, same kąśliwe spostrzeżenia i uwagi. Przegrali, byli gorsi, tylko tyle, jeszcze runda rewanżowa i dogrywka po podziale. Każdy z nas jest świadom potrzebnych wzmocnień przed wiosną zwłaszcza w obronie, ufajmy trenerowi nie skreślajmy ich tak jak Was nie skreślają po waszych upadkach i powstajecie z kolan tak i Zagłębie się podniesie!!!
I na koniec gdyby te tylko trzy strzały wpadły (Sanogo, Vokić, Alex) to wasze wpisy jakżeż byłyby o 180 stopni inne

100%. Czasem te pierdy czytać to moim wymiotów się nie chce wymiotować. Każdy wie że wzmocnienia są potrzebne a gra obronną to nie obrońcy.. No lecz cóż...
maniek-75-75

Postprzez jackie57 2018-11-10, 9:50 pm

Jednak zamiast obciążać sędziów i snuć teorie spiskowe należy wyraźnie powiedzieć, że drużyna zawodzi i nie jest to wina trenerów, ani kibiców. Niektórzy zawodnicy nie prezentują umiejętności wymaganych na tym szczeblu rozgrywek. Być może Zagłębie lepiej poradziłoby sobie w składzie, w którym wywalczyło awans, bo niektóre transfery przed sezonem są zdumiewające, patrząc na grę tych zawodników.
jackie57

Postprzez slawekchicago 2018-11-10, 9:53 pm

maniek-75-75 napisał(a):
achter napisał(a):Po wpisach powyższych nasuwa mi się taka refleksja, jak nasi wygrywają wszyscy forumowiczowie są zachwyceni, stadion jak najbardziej potrzebny, trener wspaniały, a to tylko sport, piłkarze grają na miarę swoich umiejętności i za to nie powinni być wyzywani vide: piłkarzyki, szmaciarze - po przegranej.
A jeśli przegrana: wyzwiska, podpowiedzi w stylu 3/4 zespołu do wymiany, trener do zwolnienia, stadion do zaorania, ZPS niepotrzebny wydatek będący przynosić straty! Nic pozytywnego w waszych wpisach, ciężko to się czyta a nawet nie chce się tu zaglądać. A kto zauważył że Sanogo, Vokić, Alex, oddali strzały z dystansu i niewiele by brakło a byłyby może i bramki?
Nie, same kąśliwe spostrzeżenia i uwagi. Przegrali, byli gorsi, tylko tyle, jeszcze runda rewanżowa i dogrywka po podziale. Każdy z nas jest świadom potrzebnych wzmocnień przed wiosną zwłaszcza w obronie, ufajmy trenerowi nie skreślajmy ich tak jak Was nie skreślają po waszych upadkach i powstajecie z kolan tak i Zagłębie się podniesie!!!
I na koniec gdyby te tylko trzy strzały wpadły (Sanogo, Vokić, Alex) to wasze wpisy jakżeż byłyby o 180 stopni inne

100%. Czasem te pierdy czytać to moim wymiotów się nie chce wymiotować. Każdy wie że wzmocnienia są potrzebne a gra obronną to nie obrońcy.. No lecz cóż...

Tu chodzi oto : Gdzie podziala sie druzyna z meczow Miedzia i Wisla K ?
Dziekuje , wiecej pytan nie mam :twisted:
Ostatnio edytowano 2018-11-10, 9:54 pm przez slawekchicago, łącznie edytowano 1 raz
CZY WROCA JESZCZE DOBRE CZASY
slawekchicago

Postprzez August 2018-11-10, 9:53 pm

achter napisał(a):Nic pozytywnego w waszych wpisach

Liczę na trzy zwycięstwa w kolejnych edycjach Ligi Mistrzów. Może być taki pozytyw?
achter napisał(a): kto zauważył że Sanogo, Vokić, Alex, oddali strzały z dystansu i niewiele by brakło a byłyby może i bramki?

Jak Płock - zapewne zgodnie z założeniami przyspieszył na początku 2 połowy to nasi nie wiedzieli o co chodzi. Tu powinny być ze dwie bramki Płocka i po meczu.
achter napisał(a):gdyby te tylko trzy strzały wpadły

Gdyby babcia miała wąsy
achter napisał(a):dy z nas jest świadom potrzebnych wzmocnień przed wiosną zwłaszcza w obronie, ufajmy trenerowi nie skreślajmy ich tak jak Was nie skreślają po waszych upadkach i powstajecie z kolan tak i Zagłębie się podniesie

Ładne. Ale ja się podnoszę z kolan za swoje a nie za publiczne.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez maniek-75-75 2018-11-10, 9:56 pm

slawekchicago napisał(a):
maniek-75-75 napisał(a):

Tu chodzi oto : Gdzie podziala sie druzyna z meczow Miedzia i Wisla K ?
Dziekuje , wiecej pytan nie mam :twisted:
poczytał te wspierające pierdy :)
maniek-75-75

Postprzez maniek-75-75 2018-11-10, 9:58 pm

August napisał(a):

Liczę na trzy zwycięstwa w kolejnych edycjach Ligi Mistrzów. Może być taki pozytyw?
achter napisał(a): kto zauważył że Sanogo, Vokić, Alex, oddali strzały z dystansu i niewiele by brakło a byłyby może i bramki?

Jak Płock - zapewne zgodnie z założeniami przyspieszył na początku 2 połowy to nasi nie wiedzieli o co chodzi. Tu powinny być ze dwie bramki Płocka i po meczu.

Gdyby babcia miała wąsy
achter napisał(a):dy z nas jest świadom potrzebnych wzmocnień przed wiosną zwłaszcza w obronie, ufajmy trenerowi nie skreślajmy ich tak jak Was nie skreślają po waszych upadkach i powstajecie z kolan tak i Zagłębie się podniesie

szczególnie podoba mnie się ostatnie zdanie. Bądź ogarnięty działaczem, sprzedaj zagłębie bogatemu inwestorowi, każdy na tym forum będzie Ci lache robił...
maniek-75-75

Postprzez jackie57 2018-11-10, 9:59 pm

maniek-75-75: Jeśli chodzi o obrońców to błędy mnożą się na potęgę w każdym meczu, a to głównie obrońcy, a nie inne formacje odpowiadają za grę obronną.
jackie57

Postprzez August 2018-11-10, 10:07 pm

maniek-75-75 napisał(a):sprzedaj zagłębie bogatemu inwestorowi, każdy na tym forum będzie Ci lache robił
Akurat bogatego inwestora Zagłębie już przerabiało. Ja mam natomiast wrażenie że dla wielu swoistym pragnieniem jest robienie łachy Prezesowi
August

Postprzez maniek-75-75 2018-11-10, 10:09 pm

jackie57 napisał(a):maniek-75-75: Jeśli chodzi o obrońców to błędy mnożą się na potęgę w każdym meczu, a to głównie obrońcy, a nie inne formacje odpowiadają za grę obronną.

To powiedz mi czemu za Magiery w 8 meczach mieliśmy najmniej straconych bramek? Dopiero jak pozwolił sobie pograć w piłkę z bielskiem gdzie dostaliśmy 4 wyrównał się z 2 zespołem? Żaden trener nie potrafił do tej pory temu zaradzić. Każdy tylko jechał po banasiku, robiłby łaskę Dariuszowi za awans i po 2 meczach ma super waldiego? Prawda jest taka że 4 trenerów temu miał tu wrócić NASZ trener pracujący w Bełchatowie. Awans mógł być rok później, nic na siłę, ale zawsze na tym forum było pierdolenie....
maniek-75-75

Postprzez maniek-75-75 2018-11-10, 10:12 pm

August napisał(a):
maniek-75-75 napisał(a):sprzedaj zagłębie bogatemu inwestorowi, każdy na tym forum będzie Ci lache robił
Akurat bogatego inwestora Zagłębie już przerabiało. Ja mam natomiast wrażenie że dla wielu swoistym pragnieniem jest robienie łachy Prezesowi

Widać chłopie jakiś jest płytki. W dupie mam całego prezesa. Po prostu pokaż mi kogoś na jego miejsce.. Może sam ogarniesz to super? Nie pomyślisz się w wyborach? Czytaj was każdy jest mega super nie myślący się człowiek... I jeszcze jedno tak już ode mnie. Pamiętaj że rozliczać można po sezonie.. Ważne jak ktoś kończy a nie zaczyna. Alex Ferguson też miał lupę na początku....
maniek-75-75

Postprzez jackie57 2018-11-10, 10:12 pm

AKTUALNIE zawodnicy grający w obronie to porażka.
jackie57

Postprzez rio99 2018-11-10, 10:21 pm

Kol maniek tu nie chodzi o to że ktoś uważa się za lepszego od Marcina tylko o to że póki co Marcin jest nie do ruszenia i ma nas głęboko w dupie bo wie że go nie wyjebią a do tego jest ustawiony z tymi z którymi trzeba:)
rio99

Postprzez achter 2018-11-10, 10:22 pm

August napisał(a):

Gdyby babcia miała wąsy

1 to zależy komu kibicujesz, na razie Zagłębie tam nie gra
2 umiejętności mają takie a nie inne na więcej być może ich nie stać to nie ich wina
3 to wygralibyśmy, niestety babcia pożyczyła od dziadka golarkę
4 to sprzedajmy nasze Zagłębie i ból ustąpi
achter

Postprzez hanson 2018-11-10, 10:24 pm

Napisałem elaborat ale oczywiście cały tekst musiał mi się skasować, także spróbuje w punktach skrócić co chciałem przekazać.
1. Zagłębie za Derbina i za Magiery grało ofensywną i ładną piłkę dla oka.
2. Zagłebie za Tych dwóch trenerów miało, dobry skład co przekładało się na wyniki, niestety zabrakło szczęścia, tudzież zaważyły inne czynniki poza sportowe, że nie awansowaliśmy, ale miało się odczucie że, Zagłębie na awans zasługuje.
3. Za trenera Dudka, Zagłębie miało gorszy skład niż za poprzedników, nie grało, nie prezentowało się, ani nawet na papierze nie zasługiwało na awans.
4. Awansowaliśmy dzięki niesamowitemu szczęściu, Zagłębie grało stylem na obronę Częstochowy to prawdziwy cud, że wpadało to 1-0 i udawało się to dowozić do końca. Zagłębie na boisku prezentowało się często znacznie gorzej niż przeciwnik z którym udawało się wygrać. I wyglądało to tak jak by cała liga grała pod nas. Myślę, że zanim Dudek do nas przyszedł... i zrobił niesamowitą szczęśliwą serie... mniejszym zaskoczeniem byłby spadek do 2 ligi niż awans do ekstraklapy.
5. Zagłębie awansowało ze składem( przynajmniej jeśli chodzi o obronę) za słabym jak na górną część tabeli pierwszej ligi a co dopiero na ekstraklasę.
6. Zagłębię dokonało kilku transferów, które realnie wzmocniło nasz skład np heinloth czy Pawłowski.
7. uważam że Polczaka, nie ma co winić aż tak za błędy które popełnił... oprócz pilnowania swojego zawodnika, musiał naprawiać błędy popełnione przez Jędrycha czy Cichockiego... myślę, ze gdyby obok miał partnerów na których, można polegać jego gra również wyglądała by dużo lepiej.
8. Zagłębie w stosunku do czasów pierwszych dwóch trenerów wymienionych wyżej, straciło swoją perłę - Martina Pribule - który robił różnice i był motorem napędowym Zagłębia i w moim odczuciu najlepszym zawodnikiem Zagłębia w ostatnim 10 leciu.
10. Gdyby przed sezonem odciąć ręce naszym obrońcą moglibyśmy być w połowie stawki.
11. Mimo ogromnego pecha, jaki mamy, złej sytuacji kadrowej, nieszczęścia osobliwego w postaci Jędrycha, Stanka, Cichockiego i Jaroszewskiego widzę światełko w tunelu
12. Zagłębie powinno zostawić:
Udovicić,Polczak,Wrzesiński, Mello, Milewski, Vokic, Sanogo, Pawłowski, Kokoszka, Mraz, Heinloth, Kudła - i to powinien być szkielet drużyny.
13. Nowaka i Pribule trzeba przeanalizować, Panowie mają już swoje lata są u schyłku kariery, natomiast oboje mają praktycznie najpoważniejsze kontuzje jakie mogą się przytrafić piłkarzowi( z pominięciem złamania nogi w kolanie czy złamania kręgosłupa.
14. Reszta won
15. Potrzebujemy 2 obrońców, Rozgrywającego pomocnika, i dwóch napastników - na gwałt którzy okażą się transferami równie trafionymi co Pawłowski czy Heinloth i to powinien być priorytet w najbliższym okienku transferowym.
16. Przy odrobinie szczęścia, ogromu pracy trenera i zawodników pojawi się światełko w tunelu, że się utrzymamy. Szkoda że poprzedni tekst się skasował bo pozwoliłem sobie na małą analizę poszczególnych zawodników no ale cóż...
17. Mam obawę, że jeśli się nie utrzymamy.. to zostaniemy z ręką w nocniku. Bo skład może tak znacząco się osłabić, że z rozpędu spadniemy do 2 ligi.
hanson

Postprzez August 2018-11-10, 10:24 pm

maniek-75-75 napisał(a):
August napisał(a):

Widać chłopie jakiś jest płytki. W dupie mam całego prezesa. Po prostu pokaż mi kogoś na jego miejsce.. Może sam ogarniesz to super? Nie pomyślisz się w wyborach? Czytaj was każdy jest mega super nie myślący się człowiek... I jeszcze jedno tak już ode mnie. Pamiętaj że rozliczać można po sezonie.. Ważne jak ktoś kończy a nie zaczyna. Alex Ferguson też miał lupę na początku....

Ważne żeś ty głęboko myślący. W kwestii zatrudnienia profesjonalisty kwestia sprowadza się do tego że jak widać na przykładzie klubu podstawowe u wyłączne kryteria to układy towarzyskie i polityczne. Jaroszewski przed Zagłębiem nie miał kompletnie żadnego doświadczenia w kierowaniu podmiotem prawa handlowego i to widać do dziś. O Stanku nawet nie warto wspominać
August

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna