I LIGA - SEZON 2017/2018

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: I LIGA - SEZON 2017/2018

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2018-05-13, 8:42 pm

Po zakończonych w dniu dzisiejszym meczach I ligi sytuacja Zagłębia jest komfortowa.
Trener + zawodnicy mają tydzień aby w spokoju przygotować się do meczu z góralami.
Nie może cechować naszych zdenerwowanie a bo może się cos wydarzyć - nic się nie
wydarzy jak do meczu w Sobotę nasi zawodnicy przystąpią z pokorą, skuteczni bo
pokazali że wygrywać potrafią - w tym meczu bezwzględnie 3 pkt muszą zostać w
Sosnowcu.
W dniu 26.05 - mecz z Ruchem powtórka z rozrywki - to samo nie ma myślenia o
remisie - mecz z Ruchem musimy wygrać.
Dopiero przed meczem z Tychami będziemy - my jako Kibice i oczywiście Sztab
Szkoleniowy + Drużyna - będą znały sytuacje w Tabeli - a może trzeba będzie
również wygrać z Tyskimi.
Jestem optymistą - będzie dobrze.
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez August 2018-05-13, 8:51 pm

Z trzema ostatnimi naszymi przeciwnikami grała czy też będzie grać Gejksa co dla Dudka stanowi bądź będzie stanowić świetny materiał poglądowy dla Dudka z gry z kandydatem do awansu.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez xenon 2018-05-13, 9:20 pm

teraz trzeba gonić Miedź i liczyć na ich potknięcie :niezle:
xenon

Postprzez slawekchicago 2018-05-14, 4:51 am

No zrobmy analize przed ostatnimi trzema meczami .Awans daje Nam komplet 9 punktow , to jest jasne jak slonce , ale i 7 punktow da Nam promocje jesli :

4 druzyny beda mialy tyle samo punktiw ( Zaglebie, Stal ,gejksa,Chojniczanka) lub

3 druzyny bedz mialy tyle samo punktow (Zaglebie,Stal,gejksa- tylko taki zestaw bo jesli w tej trojce bedzie Chojniczanka to dupa zbita , lub

2 druzyny tyle samo punktiw (2 warianty -Zaglebie,gejksa lub Zaglebie , Stal )
CZY WROCA JESZCZE DOBRE CZASY
slawekchicago

Postprzez novack 2018-05-14, 7:41 am

Żeby tylko za przykładem Palucha, który zagrał mecz życia, nie poszedł kolejny nasz były, czyli Fabisiak.
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2018-05-14, 8:01 am

Szanowni Koledzy - przepraszam Was bardzo ale nie zakładam rozwiązań
'Co by było gdyby" - mamy dwu punktową przewagę i to jest ten komfort
który nam nakazuje nie zmarnować - nie zaprzepaścić tej szansy.
Po ostatnie - przeciwnicy są porostu do ogrania i to trzeba zrobić nie
oglądać się na innych - oni już pewna robotę dla zrobili -dzięki im za to
Zagłębie musi te spotkania wygrać tyle i aż tyle. Po prostu nie kompromitujmy
się.
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez August 2018-05-14, 8:06 am

slawekchicago napisał(a):No zrobmy analize przed ostatnimi trzema meczami

Moja analiza jest taka. Jak zdobędą komplet punktów to będą mieli wszystkich w miejscu, w którym nie da się otworzyć parasola. Jak stracą punkty to nie awansują. :twisted:
A na poważnie. Chłopaki, normalne, że w tej chwili w nas wszystko buzuje jak hormony u nastolatków. Też mi wyobraźnia chodzi na całego. I nie mogę się doczekać kolejnego meczu i emocji na Ludowym. Pamiętam przy tym, że rok temu dokładnie po tej samej kolejce byliśmy na tej samej pozycji i wszystko zależało od nas. Ale też mam świadomość jaka jest obecnie różnica pomiędzy tamtym i tym zespołem oraz trenerem. Wtedy nie można było stwierdzić, czego grajki chcą, trener taktycznie może się sprawdzał na Football Menagerze, natomiast dzisiaj to wygląda zupełnie inaczej. Drużyna wie czego chce, taktycznie dobrze poukładana a poszczególni zawodnicy zapieprzają tak, że można pomyśleć, iż Dudek im coś przed meczem podaje albo specjalista od obróbki stóp jest takim cudotwórcą. Dlatego powtarzam i apeluję, poczekajmy jeszcze trochę. Z każdym meczem być może będziemy mądrzejsi. A zespół i sztab niech maja zapewniony spokój. Niech nie widzą sztucznej presji w stylu, ile potrzebujemy aby minąć Miedź. Niech po prostu grają swoje.
August

Postprzez jondek 2018-05-14, 8:37 am

I tylko jeszcze mały apel ." Panowie.Jesteście piłkarzami ZAGŁĘBIA SOSNOWIEC. Piłkarze żadnej innej drużyny na świecie,nie mogą tego o sobie powiedzieć.Zastanówcie się nad tym." :-) ;-)
jondek

Postprzez novack 2018-05-14, 9:51 am

U cyganów na zBukowej rozliczenia na dywaniku u Prezesa
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez bolo73 2018-05-14, 11:42 am

August napisał(a):
slawekchicago napisał(a):No zrobmy analize przed ostatnimi trzema meczami

Też mi wyobraźnia chodzi na całego. I nie mogę się doczekać kolejnego meczu i emocji na Ludowym. Pamiętam przy tym, że rok temu dokładnie po tej samej kolejce byliśmy na tej samej pozycji i wszystko zależało od nas. Ale też mam świadomość jaka jest obecnie różnica pomiędzy tamtym i tym zespołem oraz trenerem.

Deja vu? Dokładnie, niemal identyczna sytuacja. Rok temu wygrywamy w Suwałkach i jesteśmy na 2 miejscu z bodajże też 2 pkt. przewagi i 3 meczami do końca (w tym dwoma u siebie). Teraz wygrywamy w Olsztynie czyli kierunkowo podobnie i mamy 2 pkt przewagi - 3 mecze do końca (w tym dwa u siebie). Rok temu gramy z Mielcem, który nie walczy o nic, teraz z Podbeskidziem będącym w podobnej sytuacji. Rok temu jedziemy do Chrobrego, który bodajże jest już bezpieczny, ale ogrywa nas, teraz jedziemy do Ruchu, który na prawdopodobnie będzie wówczas już matematycznie zdegradowany ( na marginesie pomimo naszej niechęci do chorzowskich to jednak ogromny szacunek dla ich wiary, że w sytuacji w jakiej są potrafili jednak zmobilizować się i zapełnić stadion w meczu z GKS-em. Tak wiem, ze derby i mecz prestiżowy, ale czyż my grając o wyższe cele takie mecze potrafiliśmy zapełnić stadion? Szacun dla nich). I ostatnia kolejka - rok temu Tychy w Sosnowcu i teraz podobnie. Dalej - Katowice rok temu przegrywają u siebie z najsłabszym Kluczborkiem i generalnie komplikują sobie mocno sprawę awansu i teraz podobnie - porażka z Ruchem, który zamyka tabelę także mocno ogranicza ich szanse. Jedyną różnicą jest jednak forma Zagłębia bo rok temu to wyjazdowe zwycięstwo nie było podtrzymaniem czy też początkiem jakiejś dłuższej serii zwycięstw a to obecne jest jednak 4 kolejnym naszym tryumfem i zakładam kontynuację do 6 czyli wygraną z Bielskiem i Ruchem oraz remis z Tyskimi na koniec. Czy to wystarczy? Powinno
bolo73

Postprzez novack 2018-05-14, 12:47 pm

Jeśli Chojniczanka wygra wszystko do końca (Chrobry, Miedź, Bytovia) to jeden remis nas wyeliminuje, ale czy wygrają w Lęgnicy? Powątpiewam.
novack

Postprzez August 2018-05-14, 1:02 pm

Groźniejszy może być Mielec. Chojnice mogą wykrwawić się Legnicy. Gejksa to samo z Tychami, które mają dziś ciężki mecz z Rakowem natomiast Stal ma tylko jedną walczącą o coś drużynę czyli Stomil. Reszta to pierdołowaci przeciwnicy o nic nie grający czyli Podbeskdzie i Drutex.
August

Postprzez August 2018-05-14, 1:10 pm

mwy napisał(a):Aha, dla niedowiarków naszego treneiro - włączcie sobie tabelę po 11 kolejce, czy prawie po 1/3 sezonu ...

Już miałem wczoraj wrzucić ale zapomniałem. Fragment tekstu bodajże z ostatniego czwartku najsłynniejszego twitterowca ostatnich miesięcy i równie dobrze zorientowanego w tym, co się dzieje na korytarzach biur polskich klubów:
(...)
Trenera Zagłębia Sosnowiec Dariusza Dudka jednoznacznie trudno ocenić. Pozuje na samca alfa, ale to tylko pozory... Co byście powiedzieli – drodzy Czytelnicy, gdyby okazało się, że zdecydowana większość „waszych” trenerskich kompetencji leży w gestii dyrektora sportowego klubu Roberta Stanka, będącego jednocześnie drugim trenerem, a także szkoleniowcem bramkarzy?! Jedyny plus jest taki, że drużyna Zagłębia stara się grać piłką, zaś akcje komponować od tyłu, a dzięki temu stoperzy Zagłębia – Jędrych i Cichocki są w czołówce, jeśli chodzi o kontakty z piłką i wyprowadzenie jej (według danych z raportu platformy analitycznej inStat).
(...)
http://www.2x45.info/aktualnosci/54711/ ... wsza-liga/
August

Postprzez novack 2018-05-14, 1:11 pm

Od wczoraj też Mielca obawiam się najbardziej, ale z nimi mamy lepszy bilans i na jeden remis możemy sobie pozwolić.
novack

Postprzez RUDI 2018-05-14, 2:14 pm

novack napisał(a):Żeby tylko za przykładem Palucha, który zagrał mecz życia, nie poszedł kolejny nasz były, czyli Fabisiak.

Jak dotychczas Fabisiak jest rezerwowym bramkarzem .
> O KIBICOWANIU WIEM NIEWIELE <
RUDI

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna