Przyszłość Zagłębia

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Przyszłość Zagłębia

Postprzez novack 2025-12-04, 3:17 pm

Właściciel ma poważniejsze sprawy niż jakaś sprzedaż Zagłębia
https://sosnowiec.naszemiasto.pl/w-sosn ... 2-28220293
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez Adam1906 2025-12-04, 3:40 pm

novack napisał(a):Właściciel ma poważniejsze sprawy niż jakaś sprzedaż Zagłębia

Bardzo mi się podoba nazwa tego lokalu. Bardzo pasuje do naszego prezydenta :niezle:

BAJZEL...
Adam1906

Postprzez novack 2025-12-04, 5:18 pm

Adam1906 napisał(a):
novack napisał(a):Właściciel ma poważniejsze sprawy niż jakaś sprzedaż Zagłębia

Bardzo mi się podoba nazwa tego lokalu. Bardzo pasuje do naszego prezydenta :niezle:

BAJZEL...

A może sponsor tytularny? ;-)
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez Adam1906 2025-12-04, 8:29 pm

novack napisał(a):A może sponsor tytularny? ;-)

Sugerujesz coś takiego?... :twisted:
Obrazek
Adam1906

Postprzez novack 2025-12-07, 2:44 pm

Arcykapłan prezydentury tak to poukładał:
- na wniosek zainteresowanych "urealniono" cenę akcji dzieląc z dnia na dzień ich wartość przez 10,
- po przecenieniu wartości klubu do 1/10 , zniechęcono jedynego zainteresowanego spoza układu, aż się wycofał,
- wpuszczono na jego miejsce fundacyjkę powołaną kilka tygodni wcześniej,
- nadal jest więcej niż jeden zainteresowany do zakupu, czyli organizuje prawdziwy konkurs,
- po ciężkim boju na argumenty klub trafi w najlepsze (powołane) ręce za 10% wartości,
- nikt z zewnątrz o nic nie będzie pytał, a tym bardziej wyjaśniał i ujawniał,
- miejskie miliony nadał płyną do klubu oddanego w powołane ręce,
- już żaden Łukasz nie złoży zapytania w trybie dostępu do informacji publicznej, bo klub jest prywatny,
- naiwni nadal kupują bilety i udają, że niczego nie widzą bez względu na wyniki,
- arcykapłan prezydentury myśli, że jest genialny i nikt niczego nie kuma,
Kurtyna...
novack

Postprzez petromar 2025-12-07, 8:02 pm

novack napisał(a):Arcykapłan prezydentury tak to poukładał:
- na wniosek zainteresowanych "urealniono" cenę akcji dzieląc z dnia na dzień ich wartość przez 10,
- po przecenieniu wartości klubu do 1/10 , zniechęcono jedynego zainteresowanego spoza układu, aż się wycofał,
- wpuszczono na jego miejsce fundacyjkę powołaną kilka tygodni wcześniej,
- nadal jest więcej niż jeden zainteresowany do zakupu, czyli organizuje prawdziwy konkurs,
- po ciężkim boju na argumenty klub trafi w najlepsze (powołane) ręce za 10% wartości,
- nikt z zewnątrz o nic nie będzie pytał, a tym bardziej wyjaśniał i ujawniał,
- miejskie miliony nadał płyną do klubu oddanego w powołane ręce,
- już żaden Łukasz nie złoży zapytania w trybie dostępu do informacji publicznej, bo klub jest prywatny,
- naiwni nadal kupują bilety i udają, że niczego nie widzą bez względu na wyniki,
- arcykapłan prezydentury myśli, że jest genialny i nikt niczego nie kuma,
Kurtyna...

od samego początku tak to miało wyglądać - niepotrzebnie tylko Koźmiński im się wplątał , w sumie nawet gdyby 10 takich Koźmińskich się tam zgłosiło to by się sami wycofali ( jak trzeba to by im wytłumaczyli osobiście Ci co potrafią i decydują ),
reszta to .....już tylko powtarzanie tego samego co sezon,
dlatego ja odpuściłem a na nasz piękny stadion zaglądnę sobie tylko jak Raków gra puchary - tam przynajmniej płacąc za bilet nikt mi prosto w twarz nie pluje..
mam nadzieje ,że kiedyś zawitam na stadion na mecz NASZEGO ZAGŁĘBIA
POZDROO
petromar

Postprzez Adam1906 2025-12-07, 8:42 pm

Adamek182 zamieścił konkretny komentarz pod artykułem na 100%ZS dotyczącym rezygnacji z zakupu akcji Zagłębia Sosnowiec Marka Koźmińskiego. Konkretny, a zarazem jakże smutny, bo odzwierciedlający wszystko to, co myśli o tym bardzo wielu kibiców naszego ukochanego Klubu... ;-(

Obrazek
Adam1906

Postprzez petromar 2025-12-08, 7:57 am

oNI i tak to mają w dupie :kiepsko: , ciągnąć kasę z kolesiostwem mogą nawet w V lidze i przy pustych trybunach, ..w sumie.....myślę , że jest im to bardziej na rękę jak jest nas mniej
petromar

Postprzez Piotrek34 2025-12-08, 11:03 am

Bo klub ZAGŁĘBIE SOSNOWIEC to wygodna "przykrywka" do wyprowadzania miejskiej kasy. Smutne to a zarazem prawdziwe. Szkoda tylko nas - kibiców. Niektórzy do dzisiejszeg dnia dalej nie kumają o co chodzi albo nie chcą. Nie wiem czy kiedykolweik dane mi będzie odwiedzić nowy obiekt bo od czasu otwarcia na nim nie byłem. Po tym co się odstawia powiedziałem sobie, że dopóki nie będzie porządku właścicielskiego moja noga tam nie postanie. I chyba prędzej odejdę z tego świata jak w Zagłębiu wróci normalność. Leją nas łebki z różnych dziwnych stron Polski a my z budżetem ekstraklasowym jesteśmy na 3 szczeblu i z poważnym widmem degradacji niżej. To co się teraz odwaliło niestety nie pozwala mi optymistycznie patrzeć w przyszłość.
Piotrek34

Postprzez Adam1906 2025-12-09, 6:37 pm

Grzegorz Książek poinformował o wycofaniu się z udziału w dalszych negocjacjach dotyczących zakupu pakietu kontrolnego akcji Zagłębia Sosnowiec.

No to na placu boju została już tylko tajemnicza Fundacja "Zagłębie Talentów" z Dąbrowy Górniczej, założona w 2025 roku i tak naprawdę nie wiadomo po co w ogóle startująca w tym przetargu. Założycielem Fundacji jest Pan Andrzej Wywiał, który ma być właścicielem firmy AP ENERGY Tłocznia Olejów Roślinnych Sp. z o.o. Łódź ul. Stefana Żeromskiego 11 lok. 9.

"To największa w Polsce manufaktura do produkcji ekologicznego oleju sojowego oraz ekologicznej śruty sojowej. Zakład daje nam możliwości przerobowe na poziomie 20000 ton ziarna soi w ciągu roku" - powiedział dziennikarzom TVP Sport Andrzej Wywiał.

Nie wiadomo, ile akcji chce przejąć fundacja i w jaki sposób ma zamiar finansować klub. Kapitał zakładowy AP ENERGY wynosi 50 tysięcy złotych.

Quo vadis Zagłębie Sosnowiec?...
Adam1906

Postprzez novack 2025-12-09, 6:40 pm

No i ostał się jeno mecenas, luminarz, arcykapłan, dobrodziej, włodarz jako ostatnia deska ratunku :lol:
novack

Postprzez novack 2025-12-12, 1:58 pm

https://sport.tvp.pl/90513044/betclic-2 ... pnem-klubu

Nowi chętni do kupna akcji nie mogą umówić się z mecenasem, a dziennikarze nie moga dodzwonić się do jedynego chętnego, który JESZCZE nie zrezygnował, prawdziwy BAJZEL i nie włoski bynajmniej, taki sosnowiecki!
novack

Postprzez petromar 2025-12-12, 9:58 pm

novack napisał(a):https://sport.tvp.pl/90513044/betclic-2-liga-zaglebie-sosnowiec-portugalczycy-zainteresowani-kupnem-klubu

Nowi chętni do kupna akcji nie mogą umówić się z mecenasem, a dziennikarze nie moga dodzwonić się do jedynego chętnego, który JESZCZE nie zrezygnował, prawdziwy BAJZEL i nie włoski bynajmniej, taki sosnowiecki!

no dobra, odebrał w końcu? :)
petromar

Poprzednia strona

Powrót do Piłka nożna