Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52
novack napisał(a):https://youtu.be/6U72yCEt2AQ?si=r0LJeh8yGU17HM8n
Przede wszystkim, gdybym ja był potencjalnym zainteresowanym inwestorem chcącym kupić klub, zrezygnowałbym z tego pomysłu patrząc co kibice tego klubu wypisują w mediach społecznościowych. Chociażby przy okazji Collinsa. Chyba Elon Musk musiałby wyrazić chęć kupienia klubu zapewniając że chce z Zagłębiem wygrać ligę mistrzów. Żeby uzyskać akceptacje internetowych malkontentów :Dzaglebie32 napisał(a):To ja Ci coś Adam powiem co zreszta pewnie wiesz.Nie możemy sie równać do Widzewa , Pogoni i innych klubów ekstraklasy.Ale mamy infrastrukturę i jeszcze podupadłą conieco markę.Wiec nie mów mi że nikt nie chce wziąść klubu z pełna infrastrukturą gdzie nie musi dokładac niewiadomo ile.Przecież wiadomo że nie przyjdzie nikt kto bedzie łożył kwoty rzędu kilkudziesieciu milionów na sezon.Problem jest taki , że ti nie przyjdzie nikt.CzemuZnakomitym przykładem był ten nieudany celebryta.Z góry było wiadomo że nic z tego nie będzie ale przynajmniej gość miał jaja wypowiedzieć sie obszernie o sytuacji w Zagłębiu.A gość zapewne nie został dopuszczony do wszystkich niuansów.Problemem jest niecierpiący krytyki prezydent i klika która od lat doi Zagłebie.Brak jest transparentności finansów, brak planu rozwoju, klub toczy się sam.A jak sie toczy to widać.Staliśmy się pośmiewiskiem piłkarskiej Polski i jak słyszę pierdololo ,że celem są baraże do 1 ligi do mnie szlag trafia.Celem baraże? Co trzeba zrobić aby tym składem sie do nich nie zakwalifikować to jest pytanie.Ale jesteśmy na tym etapie , że my walczymy o baraże w tej buraczanej lidze.Wracając do włodarza klubu , spróbuj się zapytać włodarza miasta ile Zagłebie ma długu długoterminowego i krótkoterminowego.Spróbuj uzyskać informacje ile miasto wydało na funkcjonowanie klubu przez lata działalności prezesa Stulecia i w dalszych latach.Z tych nieśmiałych bąknięć Chęcińskiego wynika iż mieliśmy pieniadze o których kluby ekstaklasowe typu Puszcza, Korona, Gieksa mogłyby pomarzyć.Gdzie są te kluby a gdzie my widzimy.Cóż podniecajmy się meczami typu Świt Skolim czy inne wynalazki tu jest nasze miejsce na chwilę obecną.
hanson napisał(a):Przede wszystkim, gdybym ja był potencjalnym zainteresowanym inwestorem chcącym kupić klub, zrezygnowałbym z tego pomysłu patrząc co kibice tego klubu wypisują w mediach społecznościowych. Chociażby przy okazji Collinsa.
Adam1906 napisał(a):hanson napisał(a):Przede wszystkim, gdybym ja był potencjalnym zainteresowanym inwestorem chcącym kupić klub, zrezygnowałbym z tego pomysłu patrząc co kibice tego klubu wypisują w mediach społecznościowych. Chociażby przy okazji Collinsa.
Po pierwsze: Collins jako potencjalny właściciel klubu z aspiracjami ekstraklasowymi był gołodupcem nadal uzależnionym od miejskich pieniędzy, bo nie było go stać na wkładanie w Zagłębie co sezon kwoty kilkunastu milionów złotych. Po drugie: jak był już zainteresowany Zagłębiem właściciel DL Invest Group, który był w stanie z własnych pieniędzy wkładać w klub kilkanaście milionów złotych na sezon, to do przejęcia akcji zniechęcił go prezydent a nie "piszący w mediach społecznościowych kibice", więc skończ pisać bzdury, że brak nowego właściciela to wina kibiców. Jest tak jak piszą koledzy powyżej: to układ towarzysko-biznesowy jest przyczyną syfu w klubie.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników