Przegląd prasy

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Przegląd prasy

Postprzez novack 2025-01-31, 6:22 pm

Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez GrubyPerez 2025-02-02, 2:04 pm

novack napisał(a):https://youtu.be/6U72yCEt2AQ?si=r0LJeh8yGU17HM8n

to piękny film- i każdemu polecam obejrzeć :)
W przeciwieństwie do tego - nie wiem jak to nazwać- ..gówna chyba :
https://www.youtube.com/watch?v=aAFWwLrQt1s
***[czy jesteś wrogiem czy przyjacielem - zawsze możesz na mnie liczyć. Nigdy o Tobie nie zapomnę***
GrubyPerez

Postprzez xenon 2025-02-02, 3:39 pm

Gdyby orezydent był kumaty t autora tego gościa oddałby do sądu
xenon

Postprzez novack 2025-02-10, 4:19 pm

https://sosnowiec.wyborcza.pl/sosnowiec ... jecia.html

W Zagłębiu trener kradł składki, a w Czarnych to. Dobrze ktoś skomentował, że wszyscy czekaliśmy, żeby wreszcie polski trener coś pokazał, no to pokazał COŚ!
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez novack 2025-02-20, 6:01 pm

https://www.money.pl/pieniadze/miliarde ... 2816a.html

U nas tylko tiry na drogach w mieście.
novack

Postprzez zaglebie32 2025-02-21, 4:00 pm

A co nie wierzysz , że nasz niedopieczony mecenas sportu nadal szuka sponsora ? :lol: :lol: :lol:
A niedobry Ty :) :) :)
zaglebie32

Postprzez Adam1906 2025-02-21, 5:53 pm

Bez urazy, ale nie bądźcie śmieszni. Uważacie, że milionerzy z funduszu inwestycyjnego Sport Strategy & Investment Ltd z siedzibą w Londynie lub polski miliarder, właściciel firmy Panattoni, kupią grające na 3 poziomie rozgrywkowym Zagłębie Sosnowiec, czy będącą od kilkunastu już lat w czołówce Ekstraklasy Pogoń Szczecin lub mający dziesiątki tysięcy kibiców Widzew Łódź? Przecież tu nawet nie ma porównania! :redface: W chwili obecnej jesteśmy piłkarskim zaściankiem i to na dodatek z łatką klubu-mema. Wstyd mi to pisać, ale niestety taka jest prawda... ;-(
Adam1906

Postprzez zaglebie32 2025-02-22, 9:29 am

To ja Ci coś Adam powiem co zreszta pewnie wiesz.Nie możemy sie równać do Widzewa , Pogoni i innych klubów ekstraklasy.Ale mamy infrastrukturę i jeszcze podupadłą conieco markę.Wiec nie mów mi że nikt nie chce wziąść klubu z pełna infrastrukturą gdzie nie musi dokładac niewiadomo ile.Przecież wiadomo że nie przyjdzie nikt kto bedzie łożył kwoty rzędu kilkudziesieciu milionów na sezon.Problem jest taki , że ti nie przyjdzie nikt.Czemu ? Znakomitym przykładem był ten nieudany celebryta.Z góry było wiadomo że nic z tego nie będzie ale przynajmniej gość miał jaja wypowiedzieć sie obszernie o sytuacji w Zagłębiu.A gość zapewne nie został dopuszczony do wszystkich niuansów.Problemem jest niecierpiący krytyki prezydent i klika która od lat doi Zagłebie.Brak jest transparentności finansów, brak planu rozwoju, klub toczy się sam.A jak sie toczy to widać.Staliśmy się pośmiewiskiem piłkarskiej Polski i jak słyszę pierdololo ,że celem są baraże do 1 ligi do mnie szlag trafia.Celem baraże? Co trzeba zrobić aby tym składem sie do nich nie zakwalifikować to jest pytanie.Ale jesteśmy na tym etapie , że my walczymy o baraże w tej buraczanej lidze.Wracając do włodarza klubu , spróbuj się zapytać włodarza miasta ile Zagłebie ma długu długoterminowego i krótkoterminowego.Spróbuj uzyskać informacje ile miasto wydało na funkcjonowanie klubu przez lata działalności prezesa Stulecia i w dalszych latach.Z tych nieśmiałych bąknięć Chęcińskiego wynika iż mieliśmy pieniadze o których kluby ekstaklasowe typu Puszcza, Korona, Gieksa mogłyby pomarzyć.Gdzie są te kluby a gdzie my widzimy.Cóż podniecajmy się meczami typu Świt Skolim czy inne wynalazki tu jest nasze miejsce na chwilę obecną.
zaglebie32

Postprzez petromar 2025-02-22, 9:49 am

wszystko prawda co piszecie - tutaj nikt nie zrezygnuje w potężnych pieniędzy dla kolegów które na dodatek są czyszczone w legalny sposób :lol:
gorsza jest jednak druga strona medalu - przecież decyzyjna strona dokładnie tego chce , więc zapomnijmy o jakimkolwiek inwestorze w Zagłębiu bo jeśli takowy nawet pojawi się tu i wyrazi chęć rozmów na temat przejęcia klubu to zostanie szybciutko wyleczony z pomysłu zainwestowania pieniędzy w Sosnowcu.
TEMAT OD DAWNA JEST NIEAKTUALNY
petromar

Postprzez hanson 2025-02-22, 10:28 am

zaglebie32 napisał(a):To ja Ci coś Adam powiem co zreszta pewnie wiesz.Nie możemy sie równać do Widzewa , Pogoni i innych klubów ekstraklasy.Ale mamy infrastrukturę i jeszcze podupadłą conieco markę.Wiec nie mów mi że nikt nie chce wziąść klubu z pełna infrastrukturą gdzie nie musi dokładac niewiadomo ile.Przecież wiadomo że nie przyjdzie nikt kto bedzie łożył kwoty rzędu kilkudziesieciu milionów na sezon.Problem jest taki , że ti nie przyjdzie nikt.Czemu ? Znakomitym przykładem był ten nieudany celebryta.Z góry było wiadomo że nic z tego nie będzie ale przynajmniej gość miał jaja wypowiedzieć sie obszernie o sytuacji w Zagłębiu.A gość zapewne nie został dopuszczony do wszystkich niuansów.Problemem jest niecierpiący krytyki prezydent i klika która od lat doi Zagłebie.Brak jest transparentności finansów, brak planu rozwoju, klub toczy się sam.A jak sie toczy to widać.Staliśmy się pośmiewiskiem piłkarskiej Polski i jak słyszę pierdololo ,że celem są baraże do 1 ligi do mnie szlag trafia.Celem baraże? Co trzeba zrobić aby tym składem sie do nich nie zakwalifikować to jest pytanie.Ale jesteśmy na tym etapie , że my walczymy o baraże w tej buraczanej lidze.Wracając do włodarza klubu , spróbuj się zapytać włodarza miasta ile Zagłebie ma długu długoterminowego i krótkoterminowego.Spróbuj uzyskać informacje ile miasto wydało na funkcjonowanie klubu przez lata działalności prezesa Stulecia i w dalszych latach.Z tych nieśmiałych bąknięć Chęcińskiego wynika iż mieliśmy pieniadze o których kluby ekstaklasowe typu Puszcza, Korona, Gieksa mogłyby pomarzyć.Gdzie są te kluby a gdzie my widzimy.Cóż podniecajmy się meczami typu Świt Skolim czy inne wynalazki tu jest nasze miejsce na chwilę obecną.
Przede wszystkim, gdybym ja był potencjalnym zainteresowanym inwestorem chcącym kupić klub, zrezygnowałbym z tego pomysłu patrząc co kibice tego klubu wypisują w mediach społecznościowych. Chociażby przy okazji Collinsa. Chyba Elon Musk musiałby wyrazić chęć kupienia klubu zapewniając że chce z Zagłębiem wygrać ligę mistrzów. Żeby uzyskać akceptacje internetowych malkontentów :D
hanson

Postprzez zaglebie32 2025-02-22, 11:44 am

Cóż zawsze będą ludzie jak Hanson , którzy nie widzą nic zdrożnego w działaniach władz klubu.Jakbyś przeczytał to co napisałem znalazłbys odpowiedź na brednie o Musku itp.A kibice piszą bo MIEJSKI klub nie jest transparetntny.Gdyby Checiński był aktywny w mediach w sprawie Zagłębia choćby w 1 procencie tak jak jest aktywny w wykłucaniu sie o dziurę w drodze z internautami to nie byłoby takich sytuaci.To takie proste , ale zawsze jest wygodnie nie odpowiadać. Aha jeszcze jedno , wejdź na forum Widzewa lub Korony to zobaczysz co tam wypisuja kibice i jakos to nie przeszkadza w przejęciu klubu.
zaglebie32

Postprzez Adam1906 2025-02-22, 12:21 pm

hanson napisał(a):Przede wszystkim, gdybym ja był potencjalnym zainteresowanym inwestorem chcącym kupić klub, zrezygnowałbym z tego pomysłu patrząc co kibice tego klubu wypisują w mediach społecznościowych. Chociażby przy okazji Collinsa.

Po pierwsze: Collins jako potencjalny właściciel klubu z aspiracjami ekstraklasowymi był gołodupcem nadal uzależnionym od miejskich pieniędzy, bo nie było go stać na wkładanie w Zagłębie co sezon kwoty kilkunastu milionów złotych. Po drugie: jak był już zainteresowany Zagłębiem właściciel DL Invest Group, który był w stanie z własnych pieniędzy wkładać w klub kilkanaście milionów złotych na sezon, to do przejęcia akcji zniechęcił go prezydent a nie "piszący w mediach społecznościowych kibice", więc skończ pisać bzdury, że brak nowego właściciela to wina kibiców. Jest tak jak piszą koledzy powyżej: to układ towarzysko-biznesowy jest przyczyną syfu w klubie.
Adam1906

Postprzez hanson 2025-02-22, 12:53 pm

Adam1906 napisał(a):
hanson napisał(a):Przede wszystkim, gdybym ja był potencjalnym zainteresowanym inwestorem chcącym kupić klub, zrezygnowałbym z tego pomysłu patrząc co kibice tego klubu wypisują w mediach społecznościowych. Chociażby przy okazji Collinsa.

Po pierwsze: Collins jako potencjalny właściciel klubu z aspiracjami ekstraklasowymi był gołodupcem nadal uzależnionym od miejskich pieniędzy, bo nie było go stać na wkładanie w Zagłębie co sezon kwoty kilkunastu milionów złotych. Po drugie: jak był już zainteresowany Zagłębiem właściciel DL Invest Group, który był w stanie z własnych pieniędzy wkładać w klub kilkanaście milionów złotych na sezon, to do przejęcia akcji zniechęcił go prezydent a nie "piszący w mediach społecznościowych kibice", więc skończ pisać bzdury, że brak nowego właściciela to wina kibiców. Jest tak jak piszą koledzy powyżej: to układ towarzysko-biznesowy jest przyczyną syfu w klubie.

Adamie ja tego przecież nie neguje. Ale pragnę zauważyć, że do układu towarzysko-biznesowego należy także grono kibiców. Ci "kibice" zaglądają a czasami i wypowiadają się na forum, portalach typu X itp. Ja wspomniałem o wierzchołku góry lodowej... Oczywiście koledzy mają racje... działalność "kibiców" to tylko jeden z wielu czynników.
hanson

Postprzez petromar 2025-02-22, 3:02 pm

Zniechęcił go prezydent przy wsparciu również decyzyjnych kibiców (czy kiboli - jak kto woli), choćby wizytą na treningu .......
Resztę opisałem - nikt nie zrezygnuje z dużych pieniędzy które ciągną z klubu na wszystkie możliwe sposoby :czerwona: :czerwona:
petromar

Postprzez Adamek182 2025-02-22, 6:48 pm

Fajnie że wróciliście Panowie.
Czemu pasował mi choćby taki Colins? Bo my nie mamy możliwości wyboru, a trzeba zmienić aktualnych włodarzy na kogokolwiek kto wyczyści karte ZS. Nawet gdyby miał po miesiącu odsprzedac klub komus innemu to karta była by wyczyszczona a my poznalibyśmy aktualne zadłużenie klubu. Ale poza prezydentem i innymi którzy zaczeli robić szopki, My zaczelismy też wybierać kogo bardziej wolimy. Colins nie, wolimy DL, a najlepiej czekamy na Abramowicza albo któregoś szejka.
PS. Był jakiś komunikat odnośnie eks własciciela Arki?? Chodzi mi o oficialny komunikat. Podobno taki miał byc miedzy świętami a nowym rokiem. Tak wspominał Łysy.
Adamek182

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna