Nowy trener Zagłębia-przymiarki i propozycje.

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Nowy trener Zagłębia-przymiarki i propozycje.

Postprzez turku 2024-10-06, 10:31 am

Tu nie przyjdzie nikt, kto ma wyrobioną markę i jakikolwiek honor. PRzecież trener w Zagłębiu ma drugorzędne znaczenie, gra tym szrotem jaki mu chęciński mu przy grillu załatwi.
Więc jak ma swój styl wyrobić, to jest orka na gównie. Dłubiesz w tym co ci dali.
turku

Postprzez petromar 2024-10-06, 11:01 am

turku napisał(a):Tu nie przyjdzie nikt, kto ma wyrobioną markę i jakikolwiek honor. PRzecież trener w Zagłębiu ma drugorzędne znaczenie, gra tym szrotem jaki mu chęciński mu przy grillu załatwi.
Więc jak ma swój styl wyrobić, to jest orka na gównie. Dłubiesz w tym co ci dali.

no tak ,też racja - niestety tak to wygląda, ale ważne ,że zadowoleni są ci decyzyjni :) :)
ja myślę ,że oni za bradzo sobie do serca wzięli słowa - nieważne w której lidze - tylko im nie chodzi o kibicowanie a o kasę :lol: :kiepsko: :kiepsko:
petromar

Postprzez zaglebie32 2024-10-06, 11:20 am

Decyzja bedzie nagła i niespodziewana.Czyli musi być nazwisko bo byle plew nie bedzie chodził po Sosnowcu , nazwisko musi mieć gładki pyszczek, dużo żelu, umiejętność wazeliniarstwa doprowadzoną do perfekcji .Czyli proszę państwa witamy ponownie kolegę umiłowanego prezydenta pana Dariusza Dudka :) :) :) a jak nie jego to cos podobnego do niego. :) :) :)
zaglebie32

Postprzez petromar 2024-10-06, 12:22 pm

żarty żartami..... ale prawda jest taka, że nikt tu nie przyjdzie, zrobili z klub pośmiewisko ,rozjebali w pył, który trener by chciał za słupa tu robic i wystawiać młodego Arkadiusza w składzie? który trener da sobie ustalać skład? no Dariusz to wiadomo że chętnie , trzeba się pogodzić z myślą ,że wyżej nie podskoczymy i obyśmy tylko niżej nie spadli - najgorsze w tym wszystkim jest jednak to ,że tego chcieli sami kibice - oczywiście ci najważniejsi - Ci decyzyjni, wrócił Marcin - efekty sportowe widoczne są gołym okiem - ale nie o to tu przecież chodzi co nie?
Także dalej bawimy się w klub i kosimy kasę miejską :))))) ahojjjjjjjjjjj
petromar

Postprzez Adamek182 2024-10-07, 10:12 am

Na wylocie bardzo ciekawy trener Arki gdynia. Konkretna ofensywa gra. Nazwisko wprawdzie jeszcze nie wypromowane ale konkretne wyniki. Ogólnie to bardzo dziwny ruch Arki. Kiedy klocki zostały porządnie ułożone to zatrudniają Szwarge.
Adamek182

Postprzez aro10 2024-10-07, 11:09 am

Adamek182 napisał(a):Na wylocie bardzo ciekawy trener Arki gdynia. Konkretna ofensywa gra. Nazwisko wprawdzie jeszcze nie wypromowane ale konkretne wyniki. Ogólnie to bardzo dziwny ruch Arki. Kiedy klocki zostały porządnie ułożone to zatrudniają Szwarge.

Mi się wydaje że Tomasz Grzegorczyk już się z jakimś klubem dogadał dlatego odchodzi w przerwie pomiędzy rundami, tak świetne wyniki pewnie zostały już przez kogoś zauważone i raczej bez szans jesteśmy
aro10

Postprzez hanson 2024-10-07, 3:01 pm

Zapytałem sztuczną inteligencję, który klub w Polsce najczęściej zmienia trenera, a ona odpowiedziała, że Zagłębie Sosnowiec. Nie chcę nic mówić, ale wydaje mi się, że sytuacja wygląda zupełnie inaczej. Klub przeszedł kadrową rewolucję, a postawione cele to przede wszystkim utrzymanie. Wiele osób wróżyło, że polecimy z rozpędu do 3 ligi, ale aktualnie mamy zaległy mecz, do strefy spadkowej jest 9 punktów, a do baraży o 1 ligę zaledwie 1 punkt. Runda się jeszcze nie skończyła, a my wciąż walczymy. Myślę, że w klubie nikt jeszcze nawet nie myślał o zmianie trenera, a na forach kibicom już "paluszki świerzbią". Nie ma żadnych podstaw do zwalniania trenera Saganowskiego – wręcz przeciwnie.

Marek Saganowski – od kwietnia 2024​(
100% Zagłębie Sosnowiec
).
Aleksandr Chackiewicz – 2023-2024​(
100% Zagłębie Sosnowiec
).
Artur Derbin – 2023​(
Transfer Gossip
)​(
Transfer Gossip
).
Kazimierz Moskal – 2021-2023​(
Transfer Gossip
).
Krzysztof Dębek – 2020​(
Transfer Gossip
).
Dariusz Dudek – trzykrotnie, m.in. w 2017-2018 i ponownie 2019-2020​(
Transfer Gossip
)​(
PiłkaNożna.pl
).
Valdas Ivanauskas – 2019​(
Transfer Gossip
).
Mirosław Smyła – 2018-2019​(
Transfer Gossip
).
Radosław Mroczkowski – 2017​(
Transfer Gossip
).
Dariusz Banasik – 2016-2017​(
Transfer Gossip
).
Jarosław Araszkiewicz – wrzesień 2016 (10 dni)​(
Transfer Gossip
).
Jacek Magiera – 2016​(
Transfer Gossip
).
Tomasz Łuczywek – maj 2016 (1 miesiąc)​(
Transfer Gossip
).
Artur Derbin – 2015-2016​(
Transfer Gossip
).
Romuald Szukiełowicz – czerwiec-lipiec 2015​(
Transfer Gossip
).
Mirosław Kmieć – 2012-2013​(
Transfer Gossip
).
Jerzy Wyrobek – 2011-2012​(
Transfer Gossip
).
Robert Stanek – październik 2011 (1 dzień)​(
Transfer Gossip
).
Piotr Stach – 2011​(
Transfer Gossip
).
Leszek Ojrzyński – 2010-2011​(
Transfer Gossip
).

Mało wam?
hanson

Postprzez Adamek182 2024-10-07, 8:30 pm

Wiem, wiem. Sam jestem za stabilizacja, poprzedzone wprawdzie zmiana właściciela. Eh.
Tak czy inaczej zmiana w Arce to taki nasz ligowy absurd. Cos, co nie może się udać. Od tygodni dogadują się że Szwarga, więc teraz to aktualny trener będzie szukał zatrudnienia. Przypomina mi się niedawna rotacja w Wiśle. Wchodzi Jop i zaczynają grać. Gra wyglada dobrze ale królewicz szuka nazwisk na ławkę trenerka. Dwie zmiany trenera i wracają do Jopa. I o dziwo, znowu zaczynają grać. Szwarga wypromował się przejmując ułożony zespół, budowany skrupulatnie od lat, bez większych zmian kadrowych, bez zmian taktyki. Naprawdę ciężko coś takiego spier&@lic. I żeby nie było, nie twierdzę że spier&@lil. Ale wejscie w trenerkę miał na poziomie easy. Teraz też obejmie działająca już maszynkę, ale zobaczymy jak mu pójdzie.
Adamek182

Postprzez maniek-75-75 2024-10-08, 6:49 am

Od początku twierdziłem że Sagan to nie trener, sam szanuje kluby które nie zwalniają trenerów po 2 porażkach ale na tą grę nie da się patrzeć, musi być chłop który poukłada te klocki, zaczną grać na 1 kontakt a jak nie to wypad, prosta piłka, trzymanie w 1 składzie binskiego to brak 1 zawodnika w polu i 10 strzałów na 1 bramkę.... Dużo by wymieniać... Chyba że Sagan robi co mu każe szanowny car.....
maniek-75-75

Postprzez hanson 2024-10-08, 11:08 am

Od kilkunastu lat w naszym klubie tylko Derbin i Magiera pokazali, że potrafią sobie poradzić, choć Magiera pracował zbyt krótko, a Derbin przy drugim podejściu również nie podołał. Biorąc pod uwagę, ilu trenerów nie zdołało odnieść sukcesu, a wręcz się kompromitowało, podczas gdy w innych klubach potrafili osiągać dobre wyniki, nasuwa się wniosek, że problem nie leży w trenerach. Już od dłuższego czasu wiadomo, jak funkcjonuje nasz klub.

Przed zakończeniem rundy przyszedł Saganowski i gra zaczęła wyglądać nieco lepiej. Uważam, że zwalnianie Sagana w tym momencie nie jest dobrym pomysłem. Powinniśmy dać mu więcej czasu. Mecz z Resovią pokazał, że zespół ma potencjał, choć coś jeszcze nie działa, jak powinno.
Ostatnio edytowano 2024-10-08, 2:32 pm przez hanson, łącznie edytowano 1 raz
hanson

Postprzez Tomcjo 2024-10-08, 11:32 am

„Po zakończeniu rundy przyszedł Saganowski i gra zaczęła wyglądać nieco lepiej.” Jakoś zapamiętałem to inaczej . Po jego przyjściu przestaliśmy grać cokolwiek i spadliśmy z hukiem . Nawet nie wykorzystał czasu na testowanie młodych .
ZAGŁĘBIE SOSNOWIEC
Tomcjo

Postprzez hanson 2024-10-08, 2:33 pm

Tomcjo napisał(a):„Po zakończeniu rundy przyszedł Saganowski i gra zaczęła wyglądać nieco lepiej.” Jakoś zapamiętałem to inaczej . Po jego przyjściu przestaliśmy grać cokolwiek i spadliśmy z hukiem . Nawet nie wykorzystał czasu na testowanie młodych .
Przed zakończeniem miało być. W każdym razie Saganowski mimo wszystko stawia na młodych i ich wprowadza...
hanson

Postprzez jacmar 2024-10-21, 11:20 am

Po czterech miesiącach wspólnego treningu i 14 kolejkach pytam się na którym choćby jednym filarze dyrektor Kurdziel rękami trenera Saganowskiego chce budować drużynę bo ja takiego nie widzę.
jacmar

Postprzez turku 2024-11-04, 10:29 pm

Myślicie, że Magiera będzie niedługo wolny i chciałby do takiego szamba wrócić?
turku

Postprzez hanson 2024-11-06, 9:17 am

Po pierwsze, Magiera będzie miał lepsze propozycję niż Zagłębie Sosnowiec i myślę że nie ma takiej możliwości. Po drugie Magiera też nie jest żadnym cudotwórcą. Z tego co pamiętam Zagłębie za niego traciło mnóstwo bramek. Ktoś mógłby to sprawdzić ale coś mi się przypomina że Zagłębie miało najwięcej straconych ale i strzelonych goli w lidze. Chociaż pewnie trenerem jest lepszym niż Saganowski.
hanson

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna