Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52
paw25 napisał(a):Odszedł Gojny i Pawłowski przyszli Wrzesiński i Karwot którzy nie grali przez pół roku .Nie pozyskaliśmy żadnego napastnika w sparingach traciliśmy po trzy cztery bramki.Cieszmy się tym nowym stadionem i meczami na poziomie pierwszoligowym ...bo personalnie jesteśmy jednym z głównych kandydatów do spadku .Z Arka porażka z Odrą remis z Cyganami mecz prestiżowy czyli porażka .Trzeci raz pod rząd może już się nie udać.Ryndak ,Bodzioch , Borowski Jończy,Chęcinski,Bryła Klupś, Naprawdę z tymi graczami chcemy utrzymać status pierwszoligowca...Bardzo słabo to wygląda obym się mylił...
Adamek182 napisał(a):Ja, jak zwykle troszke bardziej optymistycznie podejde do tematu. Jeżeli chodzi o Gojnego, ciężko mi o jednoznaczna opinie. Dziwne ze mówi się o nim jak o obroncy nr 1 gdyż w obronie często ogrywany czy spóźniony. Ewentualnie z głupimi decyzjami, i tylko poziom naszej pierwszej ligi pomagal nam wielokrotnie. Bo straconych powinnismy mieć więcej. W ataku tez ciezko mi o nim pisać. Bo był, fakt. Szarpał, fakt. Ale kluczowe podanie, czy strzal, jak sięgam pamięcią w stecz, to widzę dziwnie bite w kosmos pilki. Ale tak to już jest ze bardziej pamiętamy te źle, niż to dobre. Na pewno gosc kondycje mial i serducho zostawiał. A to już dużo. O Pawłowskim dużo łatwiej mi pisać. Piszecie o nim jako o doświadczonym rozgrywającym. Ale w tym sezonie rozgrywanych skutecznie pilek u niego nie widzialem. Skupiał na sobie obroncow i rzeczywiście, pojawiały się możliwości dogrania do partnera. Ale dogrania te, o ile były, bylu spóźnione nawet nie o jedno tempo, a o więcej. Nieskuteczne, niedokładne. Nieraz zamiast podać, strzelał. I w moim odczuciu, jeżeli gość strzela jedna bramke, ale psuje 5 z trudem wypracowanych sytuacji ( a tych mamy jak na lekarstwo), to nie jest gosc którego można nazwać najlepszym ( nawet rozgrywającym) z drużyny.
Oczywiscie dodam że nie powinniśmy wierzyć że nagle przebudzi się ktorys z naszych grajkow i będzie nowym Nowakiem, Dudkiem, czy innym Berensztajnem. Zakontraktować kogoś kto rozgrywanie pilek w CV ma wpisane powinnismy.
Tadeusz Wisniewski napisał(a):No Szanowny Adamie - to tymi 4 punktami w trzech meczach u Siebie to mi
przyłożyłeś to po pierwsze a kolejne jednak moje zdanie na temat trenera Dudka
jest bardzo pozytywne to jest taka inna kopia trenera z Rakowa. To jest trener
który jednak ma w swojej pracy pewna dozę profesjonalizmu. Liczę że z tym
składem - trener Dudek osiągnie więcej niż My Kibice myślimy. Jak patrze na
kadrę Zagłębia to są przecież zawodnicy z doświadczeniem ligowym. Proszę
nie osądzać mnie że Zagłębie awansuje itd itp. ale widzę grę i wyniki w lepszych
kolorach a dlatego że ta liga nie jest na wysokim poziomie.
Będę baczniej przyglądał sie grze Zagłebia w aspekcie pikarzy których mamy
w Zaglebiu. Czekam na pierwszy mecz z Arką - jednak jestem optymistą.
Pozdrawiam
tadeusz
novack napisał(a):Dudek mówił, że szukamy jeszcze chłopa na lewą stronę.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników