TEMAT O STADIONIE LUDOWYM

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez Pesto 2005-03-25, 12:25 am

mały napisał(a): Skoro mamy zamiar grać w I lidze w następnym sezonie to wydaje mi się ,że pilniejszy do rozwiązania jest ten

a teraz uzasadnij , dlaczego mielibyśmy awansować w przyszłym sezonie.
aż tak silni jesteśmy ? nie wydaje mi się.
Pesto
kumaty

Postprzez regard 2005-03-25, 12:59 am

Pozytywne myślenie i nadzieja. Tego się nie da uzasadnić 8)
regard

Postprzez Monti 2005-03-25, 7:25 pm

Temat który w moim przekonaniu tylko pozornie nie jest zwiazany z tematem.

Starostowie, prezydenci, burmistrzowie i wójtowie zagłębiowskich gmin zaprotestowali przeciwko podziałowi regionu Zagłebia Dabrowskiego pomiedzy podregion południowoslaski i centralny slaski. 16 marca do UM w Dabrowie Górniczej prezydent Jerzy Talkowski zawrosił wszystkich zainteresowanych zmianą tej niekorzystnej sytuacji, czyli reprezentantów 16 gmin zagłębiowskich - sygnatariuszy Strategii Zrównowarzonego Rozwoju Zgłębia Dąbrowskiego. Strategia ta przyjęta została uchwałą Rady Miasta. Dyskutowano o marginalizacji gmin i powiatów zagłębiowskich do którego może dojśc przy aktualnym podziale województwa śląskiego na NUTS3. trudniej byłoby wtedy miastom i gminom zagłebiowskim, zdominowanym przez wieksze miasta Ślaskia, pozyskać pieniądze z unijnych funduszy strukturalnych np. na : szeroko pojetą działalność kulturalna, infrastrukturę drogową, rekreacyjno sportową i rozbudową bazy turystycznej.
(...)
Jedną z propozycj nowego podziału, szczególnie popieraną przez samorządowców jest tzw. wartant nr 5. To koncepcja, w której w jednym z osmiu podregionów znalazłyby się razem: Dabroiwa G, Sosnowiec, Jaworzno oraz powiaty ziemskie:bedzińskie i zawierciańskie.
(...)
Spotkanie zakończyło sie wspólnym stnowiskiem samorządowców Zagłębia. Przedstawione zostało Włodzimierzowi Cimoszewiczowi, Marszałkowi Sejmu RP.
(...)

To fragment artykułu z Przegladu Dabrowskiego (marzec 2005).
Monti
Moderator

Postprzez Gość 2005-03-27, 8:58 am

Asja napisał(a):A czy ja mówie żeby puszczać płazem??
Ja mówie że jak będziesz miał odpowiedź od Rokity to proszę o publikację na forum - tylko tyle.

Co prawda to nie Rokita ale przedstawiam stanowisko polityka PO:
Podzielam Pana stanowisko wobec artykułu pana Krzysztofa Haładusa, choć moim zdaniem głównym zarzutem jaki można mu postawić to przyjęty przez autora niemalże chamski styl wobec szczytnej idei obywatelskiej. W naszym, tak zamkniętym, społeczeństwie należy przyjmować z radością wszelkie inicjatywy społeczne i probować podjąć z nimi merytoryczne dyskusję. Pan Haładus niestety przyjął inną pozycję...

... Chciałbym Pana (...) zapewnić że również nasza partia Pana nie zawiodła w przedmiocie organizacji Euro 2012. Głównym pomysłodawcą tego przedsięwzięcia jest członek sosnowieckiej PO. Tuż po zgłoszeniu inicjatywy otrzymał zdecydowaną akceptację władz miejskich PO. Oczywiście nasze poparcie nie jest bezwzględne. Udzieliliśmy go, z tym zastrzeżeniem że niezbędne jest rozpoznanie stanu prawnego nieruchomości, na których ma być budowany stadion, planu zagospodarowania przestrzennego, wstępnej akceptacji PZPN, wypracowania porozumienia z gminami Zagłębia Dąbrowskiego etc. Samą inicjatywę przyjmujemy z radością i będziemy się starać pomóc w jej realizacji. Niezwykle istotne jest, iż pomysł Euro 2012 w pierwszych dniach akcji poparł wiceprzewodniczący zarządu powiatu PO RP w Sosnowcu Daniel Miklasiński, który będzie pierwszym kandydatem z Sosnowca na liście PO w wyborach do Sejmu RP w 2005 r. Publicznie zobowiązał się, iż w razie wyboru na parlamentarzystę mocno zaangażuje się w promocję idei Euro 2012 w Zagłębiu Dąbrowskim wśród władz centralnych Rzeczpospolitej Polskiej.
Jak Pan widzi koncepcja EURO 2012 ma zdecydowanie bardziej korzenie platformiane niż lewicowe, jednak na szczęście zjednoczyła wszystkie siły polityczne, z wyjątkiem UPR, i dzięki temu jest nadzieja że zostanie zrealizowana.
Z poważaniem
Tomasz Jamrozy
Sekretarz Zarządu Powiatu PO RP w Sosnowcu
Gość

Postprzez Krawiec 2005-03-27, 9:56 pm

"Głównym pomysłodawcą tego przedsięwzięcia jest członek sosnowieckiej PO"

"Jak Pan widzi koncepcja EURO 2012 ma zdecydowanie bardziej korzenie platformiane niż lewicowe".

I już się zaczeła licytacja i kampania.

Chyba nie da się tak działać żeby inicjatywa była po prostu zagłębiowska. Nie wiem kto takich bzdur nagadał panu Tomaszowi Jamrożemu ale Piotr Dudała, polityk PO, który rzeczywiście był w United, nie był żadnym głównym pomysłodawcą EURO 2012 w Zagłębiu Dąbrowskim . Jeśli już kogoś wskazywać za głównego "euroentuzjastę", to jest to G. Borowiecki, który mieni się jako lewicowiec. Pan Dudała rzeczywiście zangażował się w zdobycie poparcia w sosnowieckiej PO ale głównym pomysłowdawcom akcji na pewno nie był.

Tak jeden jak i drugi przyszli na spotkanie organizacyjne do "United" z hasłem "Euro 2012 w Sosnowcu", natomiast nasza kibicowska cześć Grupy Inicjatywnej czyli Adek, Sqra i ja przekierowaliśmy sprawę na subregion Zagłębia Dąbrowskiego i na Stadion Zagłębia Dąbrowskiego (na styku granic miast).

Nie chiałem tego pisać bo dla mnie ważny jest cel, a nie odcinanie kuponów politycznych. Nie sposób jednak czytając taki tekst zostawić go bez wyjaśnienia.

W dalszym ciągu apeluję żeby nie traktować sprawy w kategoriach partyjnych i personalnych . Na szczęscie są politycy (również z PO), którzy wiedzą, że jesli zrobi sie z tego targ polityczny, to inicjatywa padnie.

Ps. Morfeusz mógłbyś podać źródło ?
Krawiec

Postprzez regard 2005-03-28, 12:09 am

Jakaś lokomotywa jest na pewno potrzebna. Skoro są ludzie z ,,polityki" , którzy lubią grać 1 skrzypce, lubią i potrafią przekonywać innych do swoich idei może warto takiej danej osobie szanse. Niech sobie wyobraża co chce, w tym, że jest inicjatorem tego pomysłu, aby tylko była szansa jego realizacji.... Takie życie. Ludzie ze świecznika mogą więcej, wystarczy ich dobrze pokierować, tak by myśleli, że to ich sprawa - ich pomysł - wtedy będą bardziej zaangażowani. Wydaje mi się, że cel uświęca środki. Tak wogóle gratuluje pięknej inicjatywy, dzięki takim ludziom jak Wy coś pozytywnego dzieje sie w tym kraju.
Pozdrawiam.
regard

Postprzez Krawiec 2005-03-28, 12:17 am

regard napisał(a):Jakaś lokomotywa jest na pewno potrzebna. Skoro są ludzie z ,,polityki" , którzy lubią grać 1 skrzypce, lubią i potrafią przekonywać innych do swoich idei może warto takiej danej osobie szanse. Niech sobie wyobraża co chce, w tym, że jest inicjatorem tego pomysłu, aby tylko była szansa jego realizacji.... Takie życie. Ludzie ze świecznika mogą więcej, wystarczy ich dobrze pokierować, tak by myśleli, że to ich sprawa - ich pomysł - wtedy będą bardziej zaangażowani. Wydaje mi się, że cel uświęca środki. Tak wogóle gratuluje pięknej inicjatywy, dzięki takim ludziom jak Wy coś pozytywnego dzieje sie w tym kraju.
Pozdrawiam.

To nie są ludzie ze świecznika tylko z zaplecza. Świecznik juz sprawę przejął, a teraz trwa coś bardzo niebezpiecznego czyli targi polityczne ludzi , którzy chcą się podszyć pod coś o czym nie mają zielonego pojęcia - za to pełne usta sloganów o "korzeniach inicjatywy", "głównych inicjatorach" itp.
Krawiec

Postprzez regard 2005-03-28, 12:26 am

A ja głupi miałem nadzieje, że jest coś ponad partykularnymi interesami......... Wychodzi polskie piekiełko. Dobry pomysł i na dzień dobry codzienna rzeczywistość. Smutne to. Z tonu Twej wypowiedzi wnioskuje, że zobaczymy Nowy Stadion Zagłębia. Po 0,7.
regard

...

Postprzez Krawiec 2005-03-28, 12:35 am

Nie jest tak żle , świecznik głównych opcji tak jak mówiłem sprawą się zajął . Rzecz w tym żeby uciszyć podszywaczy i politykierów, którzy chcą sprawę podciągać pod swoje interesiki wyborcze.
Krawiec

Postprzez regard 2005-03-28, 12:48 am

Jak to są pionki to olać ich. Jak się tylko podpieli, to sprawę naglośnią, będzie większe poparcie, większa swiadomość. Więcej dobrego niż złego. Zawsze to jakieś poparcie.
regard

Postprzez WOJTEK 2005-03-28, 9:23 am

PANOWIE, MOJA PROPOZYCJA JEST TAKA: PISZMY DALEJ O STADIONIE A PRYWATNE SPRAWY CZY TEŻ PRETENSJE ROZWIĄZUJCIE BEZ POŚREDNICTWA FORUM.
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez Gość 2005-03-28, 10:36 am

Krawiec napisał(a):Ps. Morfeusz mógłbyś podać źródło ?

Jest to fragment e-maila jaki dostałem w odpowiedzi na swój sprzeciw wobec artykułu pana haładusa. Wyciąłem tylko kawałki nie związane z problemem żeby nie być posądzonym o politykierstwo ;) :D

Cytaty zostawiłem bez komentarza czekając na Wasze ustosunkowanie się do tej wypowiedzi. Szkoda tylko że zanosi się przez to na kolejną "wojnę". Gdybym wiedział, że tak to się skończy zostawiłbym to dla siebie.

Pozdrawiam!!
Gość

Postprzez WOJTEK 2005-03-28, 12:12 pm

DRUGI TEMAT WYWALIŁEM. A JEŚLI WASZE KŁÓTNIE BĘDĄ SIĘ POWTARZAĆ TO TEN TEŻ ZAMKNĘ A WAM WŁADUJE PO ŻÓŁTEJ KARTCE. :roll:
WOJTEK
Adventure Group

...

Postprzez Krawiec 2005-03-28, 7:08 pm

WOJTEK napisał(a):DRUGI TEMAT WYWALIŁEM. A JEŚLI WASZE KŁÓTNIE BĘDĄ SIĘ POWTARZAĆ TO TEN TEŻ ZAMKNĘ A WAM WŁADUJE PO ŻÓŁTEJ KARTCE. :roll:

Zrobiłeś jak zrobiłeś i jestem ciekaw co będzie jak ludzie zaczną rozmawiać tu na temat beznadziejego zegara , brudnych krzesełek, wapna, trybuny głównej itp.

To wg mnie powinno być poruszane głównie w tym wątku o Stadionie Ludowym żeby nie mieszać spraw Ludowego ze sprawami Nowego Stadionu ZD.

A tak na marginesie zastrzeliłeś mnie z tą żółtą kartką.
Krawiec

Postprzez bankier 2005-03-29, 8:15 pm

Panowie!

Temat odblokowany - jednak będą obowiązywały dość ostre kryteria: wycieczki personalne i publiczne pranie brudów bedzie karane kartkami!

8)

Reasumując - wszelkie niesnaski i oskarżenia załatwiajcie na PW!
bankier

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna