Finałowe Mecze Hokeja - Zagłębie Sosnowiec - Polonia Bytom

Wszelkie tematy dotyczące kibicowania oraz kibiców Zagłębia

Moderatorzy: flex, Smazu, krzysiu, swiezy52

Postprzez olo69 2005-03-19, 7:44 am

brawo bankier za relację
olo69

Postprzez miron 21 2005-03-19, 10:27 am

Teraz tylko wyrwać kilka wczoraj pośiwiałych włosów i jutro na mecz
miron 21

Postprzez bankier 2005-03-19, 11:09 am

Panowie - brawa należą się naszym zawodnikom! Ja tylko staralem się oddac w swojej relacji to co czułem oglądając mecz w Bytomiu. :wink:

A tak bardziej serio - chyba czas pomyśleć nad wyjazdem do Bytomia w Wielki Piatek. Dla którejś z druzyn bedzie to decydujace spotkanie. I mam nadzieję, że tym razem bedziemy mogli wspierac Zagłebie swoim dopingiem (o ile mi wiadomo Bytomianie dostaną taką szansę w niedzielę).

Wydaje mi się, ze niedzielene spotkanie bedzie kluczowe dla losów rywalizacji - jesli Zagłebie pokona Polonię chyba juz nic i nikt nie będzie w stanie odebrac nam awansu. Druzyna z Bytomia musi kiedyś pęknąć - grają większość meczu na dwie piątki - co przy agresywnej postawie sosnowiczan musi prowadzić do uzyskania przewagi na tafli. Trzeba wykorzystac ten fakt - i jak to miało miejsce w Bytomiu (dwa ataki ciałem na bytomskich hokeistów - zabierajace im ochotę do gry) agresywnie zacząć trzecie spotkanie. Pamiętajmy, ze nasi rywale maja w nogach pięc ciężkich spotkan z Krynicą - i praktycznie żadnego zaplecza w postaci młodych wartościowych graczy. My mamy jeszcze vice mistrzów Polski CLJ. Dobre informacje płyna także do nas z obozu Polonii - jak można wyczytać na ich forum "... tylko jura sobera ma nos rozwalony i puzon bolace kolano ale reszta zdrowa i zla (sportowo zła) ..." (nie trzeba chyba przypominac że Sobera i Puzio należą do zawodników stanowiących o wartości Bytomian).

Osobne miejsce poświęcić należy Łukaszowi Blotowi, który swoimi dokonałymi interwencjami dobrawadzał na skraj rozpaczy bytomskich kibiców. Bronił pewnie - z duzym wyczuciem - i jak zwykle miał troche szczęścia (bez niego nawet najlepszy bramkarz nie ma szans). Pieknie wybroniona sytuacja w III tercji - kiedy Zagłebie grajac 5 na 4 dało sie groźnie skontrowac (przy wyniku 2:2). Tym wystepem potwierdził, ze ma warunki dobrego bramkarza - ale musi opanowac stres (chyba teraz zawsze trener bedzie informował go, ze zagra na 5 minut przed meczem. W Bytomiu spiker informował, ze tym "pierwszym" bedzie Mrozowski).

do meczu jeszcze jakieś 30 godzin i 51 minut :wink:
bankier

Postprzez Danek 2005-03-19, 11:47 am

Bamkier u was tydzien temu z kultura sie kibicowalo????Ze uszy do dzis mi puchną ale jutro bedziemy u siebie zobaczycie co to jest doping!!!!!!!!!!I niech wygra lepszy pozdrowienia> :)
Danek

Postprzez mjedrek 2005-03-19, 11:54 am

Hehe jasne będziecie u siebie pokażecie nam jak się kibicuje proszę Cię nie rozśmieszaj mnie :lol: Z jednym się z Tobą zgadzam niech wygra lepszy :)

Jutro wszyscy na zimowy :!: :lol:
mjedrek

Postprzez bankier 2005-03-19, 11:56 am

jak puchna - to znaczy, ze było głosno :wink:

a jesli ochodzi o proporcje między bluzganiem - a dopingiem dla własnej druzyny - to jednak na Zimowym przeważał doping, a w stodole bluzgi. taka jest moja subiektywna opinia! a jutro - sie zobaczy.... pewnie bedzie to wreszcie mecz na jaki czekają kibice jednej jaki i drugiej ekipy (wreszcie bedzie można zmierzyc sie w pojedynku na gardła - ale wydaje mi sie, że w niedzielę Polonia bedzie stac na straconej pozycji 8) ).
bankier

Postprzez Ader 2005-03-19, 12:09 pm

bankier napisał(a): i puzon bolace kolano

co Ci sie puzon stalo? :lol: :lol:
Ader
ULTRAS ZAGŁĘBIE

Postprzez kododo 2005-03-19, 1:17 pm

wie ktoś moze czy ze względu na przyjazd polonistów bedzie robiony sektor buforowy a co za tym idzie mniej miejsc dla naszych??
kododo

!!

Postprzez ^m@rcin^ 2005-03-19, 1:21 pm

kododo napisał(a):wie ktoś moze czy ze względu na przyjazd polonistów bedzie robiony sektor buforowy a co za tym idzie mniej miejsc dla naszych??

Tak bedzie !
^m@rcin^
ULTRAS ZAGŁĘBIE

Postprzez Ader 2005-03-19, 1:22 pm

ja sobie inaczej ie wyobrazam zeby nie bylo buforowego pewnie ze bedzie :!:
Ader
ULTRAS ZAGŁĘBIE

Postprzez wieszczu 2005-03-19, 1:26 pm

Danek czy Ty w ogóle jesteś świadomy tego co piszesz?!To czego doświadczyłeś w pierwszym meczu to niewiele w porównaniu z dniem jutrzejszym!Będziecie myśleli,że w hali...pęka dach.Im wcześniej zejdziesz na ziemię tym lepiej.Tak więc do jutra niepoprawny marzycielu :lol: :lol: :lol: .
wieszczu
Żółta kartka

Postprzez olo69 2005-03-19, 1:56 pm

Secemski, Puzio, Syposz, Krzysztofik czyli zawodnicy stanowiący o sile Polonii to zawodnicy grajacy raczej techniczny hokej i im bardzo nie odpowiada ostra gra, dlatego dalej uważam, że Polonie trzeba trochę porozbijać po bandach (nie mam na mysli gry faul tylko ostry agresywny hokej), a oni sami stracą ochote do gry. Ponadto zauważyłem podczas całego sezonu, że jak Zagłębiu nie szło to wystarczyło, że troche przyspieszyli i zaczęli grać po bandach, a od razu zmieniał się obraz gry na naszą korzyść.
PS. Nie widziałem wczorajszego meczu, czytałem tylko statystyki wiem, że K.Kuźniecow miał dwie kary, ale też wiem, że strzelił bramkę i miał asystę (po meczu w Sosnowcu nie wierzyłem że coś takiego bedzie możliwe)dlatego chcę go przeprosić za to co pisałem po pierwszym spotkaniu, wydaje się że pierwszy mecz był wypadkiem przy pracy i mam nadzieję, że nie będe musiał więcej zmieniać swojego zdania o nim.
olo69

Postprzez bankier 2005-03-19, 2:30 pm

zobaczymy jak wyjdzie :mrgreen:

Obrazek
bankier

Postprzez Puzon 2005-03-19, 2:55 pm

Adi napisał:
bankier napisał:

i puzon bolace kolano

co Ci sie puzon stalo?

Strzaskałem, przy okazji melanżu po wczorajszym zwycięstwie. 8)

P.S. Wielkie dziei Marcel :!:
Puzon
Adventure Group

Postprzez mario 1906 2005-03-19, 3:00 pm

Ja chciałbym poruszyć też temat biletów szkoda że na naszym lodowisku nie są sprzedawanne bilety z nazwami drużyn przyjezdnych wiem że jest to jakiś koszt ale jak w bytomiu mieli na to kaske więc w sosnowcu tym bardziej powinni mieć na to kaske a nie sprzedawać te swistki. Już od kilku lat na naszym lodowsku nie ma biletów z prawdziwego zdarzenia tylko jakieś swistki lub bilety które zosatły z mistrzostw świata może po awansie ktoś się zajmie produkcja takich biletow nie musi byc ich dużo ale jakąś częśc by sie przydało wyprodukować na mecze Zagłębia. Dla niektórych jest to jakaś pamiątka
Ostatnio edytowano 2005-03-19, 3:06 pm przez mario 1906, łącznie edytowano 1 raz
mario 1906

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kibice