ZMIANY W SKŁADZIE ZAGŁĘBIA W PRZERWIE ZIMOWEJ

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

...

Postprzez Krawiec 2005-01-07, 11:24 am

Panie Tadeuszu mamy drugą drużynę. Co do pierwszej części wypowiedzi pełna zgodza . Gdyby Włosi podebrali Lachę i Pitrego , to jak do tej pory z tymi wzmocnieniami nie mamy co szukać w 2 lidze.
Krawiec

Postprzez Fan 2005-01-07, 12:00 pm

Panie Tadeuszu zawodnikow tych "nominowal" do opuszczenia zespolu trener i dlatego sie o nich pisze bo gdybym ja mial wybierac to jeszcze bym dolozyl. Z drugiej strony raczej nie mozna wymienic 10 czy 12 zawodnikow od razu bo i skad na to pieniadze jak nie ma popytu na nasze gwiazdy. Jest i drugi scenariusz a mianowicie wedlug zalozen KT byc moze oni mieli stanowic najbardziej o sile zespolu (ogranie i doswiadczenie a najbardziej zawiedli; wszystko by sie zgadzalo - Antczak - ligowiec, Rak doswiadczenie jak Pan napisal w Kietrzu, Bala tyle lat w ekstraklasie, Drzymont - niby gwiazda). Ci co mogli wrocili do siebie (Bugaj i moze Kitowicz). A pan Antczak poniekad sam jest sobie winien ze bedzie grac w A-klasie bo podobno sie nie chce zgodzic na rozwiazanie kontraktu. Przeciez KT nie bedzie biegac i szukac mu klubu. I byc moze nie budujemy na razie silniejszej druzyny ale szanse dostana inni.Co z tego wyjdzie wiosna pokaze.
Zreszta nie tylko u nas tak sie dzieje. W Legii tez powiedziano paru grajkom do widzenia (Dudek, chyba Wroblewski, Stanford).
Fan
Working Class

Postprzez zgredos 2005-01-07, 2:25 pm

Kol. Tadeusz- przecież piłkarze kopaniem piłki zarabiają na życie. Nie wiem gdzie Ty pracujesz ale jestem ciekawy czy gdybyś żle wykonywał polecenia przełożonych to czy twój pracodawca szukałby Ci innego dobrego pracodawcy. Sentyment sentymentem ale liczy się wynik i za to będzie odpowiadał trener
zgredos

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2005-01-07, 4:29 pm

Kol. ZGREDOS - nie wykonuje polecen przelozonych i jest to komfortowa sytuacja. Nie mysle nawet przez chwile o tym aby Pan KT biegal za praca dla grajkow. Sentyment mam i bardzo do ZAGLEBIA SOSNOWIEC.
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Zmiany w składzie

Postprzez Tomasz49 2005-01-07, 4:57 pm

Pewien niepokój związany z wyjazdem Lachowskiego i Pitrego na testy do AC Torino jednak istnieje. W 27 osobowej kadrze Torino jest tylko 4 napastników, a pomocników aż 11. Poszukiwania napastników zatem nie dziwią. Może jednak byłby to " barter " i przyjechaliby do nas włosi. Ciekawe! A i jeszcze jedno , Torino jest na drugim miejscu w serie B i bardzo możliwe że, w nowym sezonie awansują! Kol. Zgredos, istnieje coś takiego jak outplacemant i może nie dla wszystkich zawodników ale dla tych co szczególnie zasłużyli się dla Zagłębia z niego skorzystać? Czy to tak wiele?
Tomasz49

Re: Zmiany w składzie

Postprzez mały 2005-01-07, 7:00 pm

Tomasz49 napisał(a):Pewien niepokój związany z wyjazdem Lachowskiego i Pitrego na testy do AC Torino jednak istnieje. W 27 osobowej kadrze Torino jest tylko 4 napastników, a pomocników aż 11. Poszukiwania napastników zatem nie dziwią. Może jednak byłby to " barter " i przyjechaliby do nas włosi. Ciekawe! A i jeszcze jedno , Torino jest na drugim miejscu w serie B i bardzo możliwe że, w nowym sezonie awansują! Kol. Zgredos, istnieje coś takiego jak outplacemant i może nie dla wszystkich zawodników ale dla tych co szczególnie zasłużyli się dla Zagłębia z niego skorzystać? Czy to tak wiele?

Czy Ty myślisz , że we włoszech nie mają utalentowanych młodych grajków. Przecierz ani PITRY ani LACHA to nie są super grajkowie. - z całym szacunkiem dla Nich. Są dobrzy na nasze warunki. Ja myślę ,że bardziej chodzi o podbicie ceny przy ewentualnej sprzedazy po zakończeniu rundy ! Zawsze to dobrze brzmi , że byli na testach w TORINO . Poza tym nie sądze aby właściciel świadomie osłabiał klub w takim okresie , kiedy będziemy walczyć o utrzymanie.
mały

Postprzez Tomasz49 2005-01-07, 7:19 pm

Re mały : Jestem pewien że mają. Lacha i Pitry są jednak za darmo i niższe będą mieli kontrakty. Ja jednak liczę na " włoski desant " , gdyby doszło do przejścia L i P do Calcio, by " nie osłabić Zagłębia". Co do poziomu sportowego Lachy i Pitrego to , Lacha ze swoim zaangażowanie i profesjonalizmem dałby sobie radę wszędzie , Pitry to młody człowiek i w dobrym otoczeniu szybko by dojrzewał. Ale to są wszystko dywagacje które zweryfikuje czas. Każdy z nas życzy Zagłębiu jak najlepiej stąd tyle postów w tym temacie. Forza Zagłębie, Forza Torino Calcio. Może zagląda tu prezes Giancarlo Motto :)
Tomasz49

Postprzez Warson 2005-01-08, 12:51 am

To co czytam to jest juz Paranoja!!! Mamy pewny transfer BEBNA i zamiast poszukac cos w liniach ofensywnych to ten dalej szuka bramkarza o boshe!!!
Warson

Postprzez Wembley1981 2005-01-08, 1:06 am

Warson napisał(a):To co czytam to jest juz Paranoja!!! Mamy pewny transfer BEBNA i zamiast poszukac cos w liniach ofensywnych to ten dalej szuka bramkarza o boshe!!!

Moim zdaniem dobrze ze szukaj jeszcze bramkarza.Przynajmniej jakaś konkurencja w bramce dla Marcina.Tylko oby nie byl za drogi :wink:
Wembley1981

Postprzez LucasUSA 2005-01-08, 1:34 am

Widzicie, tyle narzekacie na naszego Dyrektora a on nam sciaga Balkanska Gwardie! Nie dostrzeglismy, malo kumaci :oops: , ze Dyrektor mial na mysli w jednym z wywiadow zawodnikow z wolna karta w reku z calej Europy :o .

"Lubu dubu, lubu dubu,
niech nam zyje
Dyrektor naszego Klubu..."

To spiewalem ja, LucasUSA :wink:
LucasUSA

Postprzez W@llace 2005-01-08, 11:22 am

W@llace

Postprzez bankier 2005-01-08, 11:47 am

ciekawa informacja - życie ją pewnie zweryfikuje....

ps. kto odpowiada w naszej drużynie za "szkolenie" bramkarzy?
bankier

Postprzez czeladzianin 2005-01-08, 12:19 pm

No to jeszcze czarnoskórych z Konga nam sprowadzą i będzie UE pełną gębą;) ale dobrze, że coś drgneło w ruchu transferowym, oby trafiła się choć jedna perełka:)
czeladzianin

...

Postprzez Krawiec 2005-01-08, 12:46 pm

Puzon ma rację. Niektórzy co by się nie wydarzyło płaczą na zawołanie.
Po rundzie wszyscy narzekali na bramkarzy . Teraz znowu źle, że może być konkurencja na pozycji bramkarza. A zastanowiliście się kto by bronił w przypadku kontuzji Marcina ?

Nie ma nic lepszego od konkurencji dla motywacji i rozwoju zawodnika. Stawiam teze , że gdyby Drzymont miał solidną konkurencję na swojej pozycji, to jechałby razem z Lachą i Pitrym na testy do Torino. Niestety wg mnie głównie z powodu braku konkurencji spoczął na laurach.

Dla mnie to świetna informacja. Cieszy mnie ten kierunek na jaki chce postawić Zagłębie. Bałkańcy to twarde sztuki i zazwyczaj dobrze wyszkoleni technicznie.
Krawiec

Postprzez tomi2509 2005-01-08, 5:14 pm

tomi2509

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna