Czy TVP3 nas olewa?

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez Cygan 2004-11-23, 3:00 pm

krzysiu napisał(a):Powiem tu coś co usłyszałem gdzieś przypadkiem i całkowicie się z tym zgadzam.

Jakim prawem klub może żądać kasy za zgodę na pokazywanie meczy lub ich fragmentów skoro nie jest właścicielem tych praw. O ile się nie mylę to właścicielem praw jest CANAL+, który widocznie dał zgodę TVP Katowice skoro chcieli pokazywać. Jeśli nie mam racji to mnie poprawcie.

Takim prawem krzysiu, że Canal+ dał wolna reke w wyborze stacji telewizyjnych klubom 2 ligi. Nasuwa się tu tylko jedno pytanie: czy to oznacza działanie przez te kluby na zasadach sublicencji (możliwości zarobkowe), czy chodzi o nieodpłatne pokazywanie w TV? Jest to ważne z tego tytułu, że w drugim przypadku klub nie miał prawa żądać korzyści finansowej w tej sprawie. Jeśli jednak pokazywanie meczów w TV może sie odbywać na zasadach sublicencji, wtedy to pobieranie opłaty za mozliwość transmisji meczu Zagłebia jest jak najbardziej na miejscu. Przecież TVP 3 ma z tego też zyski!!! Moim zdanie dyskusja w tym temacie zbiega sie do jednego - jeśli ktos ma ochotę zobaczyć mecz Zagłebia - niech pofatyguje sie na stadion, a nie przed telewizory na TVP3!
Cygan

Postprzez musztra 2004-11-23, 3:25 pm

Cygan napisał(a):
krzysiu napisał(a):Powiem tu coś co usłyszałem gdzieś przypadkiem i całkowicie się z tym zgadzam.

Jakim prawem klub może żądać kasy za zgodę na pokazywanie meczy lub ich fragmentów skoro nie jest właścicielem tych praw. O ile się nie mylę to właścicielem praw jest CANAL+, który widocznie dał zgodę TVP Katowice skoro chcieli pokazywać. Jeśli nie mam racji to mnie poprawcie.

Takim prawem krzysiu, że Canal+ dał wolna reke w wyborze stacji telewizyjnych klubom 2 ligi. Nasuwa się tu tylko jedno pytanie: czy to oznacza działanie przez te kluby na zasadach sublicencji (możliwości zarobkowe), czy chodzi o nieodpłatne pokazywanie w TV? Jest to ważne z tego tytułu, że w drugim przypadku klub nie miał prawa żądać korzyści finansowej w tej sprawie. Jeśli jednak pokazywanie meczów w TV może sie odbywać na zasadach sublicencji, wtedy to pobieranie opłaty za mozliwość transmisji meczu Zagłebia jest jak najbardziej na miejscu. Przecież TVP 3 ma z tego też zyski!!! Moim zdanie dyskusja w tym temacie zbiega sie do jednego - jeśli ktos ma ochotę zobaczyć mecz Zagłebia - niech pofatyguje sie na stadion, a nie przed telewizory na TVP3!

wiadomo że kto chce to pójdzie na mecz na Stadion ale tv oglądają rózni ludzie w tym potencjalni sponsorzy
musztra

Postprzez Cygan 2004-11-23, 4:05 pm

musztra napisał(a):wiadomo że kto chce to pójdzie na mecz na Stadion ale tv oglądają rózni ludzie w tym potencjalni sponsorzy

Zgadzam się.Nie dopisałem o tym w poprzednim watku.Fakt, że mogłoby sie to odbyć na zasadzie transakcji wiązanej. Dla nich kasa, dla nas "potencjalni" sponsorzy. Ale jednak całej prawdy o rozmowach TVP3 i Rudego sie raczej nie dowiemy....
Cygan

Postprzez michaelus 2004-11-23, 5:09 pm

A może to dobrze, że nie ma relacji z meczów Zagłębia na TVP3... Przynajmniej nie bierzemy udziału w tym:
http://miasta.gazeta.pl/katowice/1,35024,2404613.html
michaelus

Postprzez musztra 2004-11-23, 5:52 pm

michaelus napisał(a):A może to dobrze, że nie ma relacji z meczów Zagłębia na TVP3... Przynajmniej nie bierzemy udziału w tym:
http://miasta.gazeta.pl/katowice/1,35024,2404613.html

zajebiście że napisali co myślą mają 100% racje,Sport w tvp 3 to dno
co oni pokazują:?: :?: zamiast meczy piłki nożnej siatkówki koszykówki hokeja w regionie to ci jakiś boks, tenis stołowy , judo czy biegi na szczeblu regionowym. Nic do teego nie mam aby pokazywać te mniej popularne sporty ale na Boga niech one lecą nie jako główne wiadomości dnia.Raczej jako ciekawostki lub z innych aren........... to na tyle :? co za telewizja...
musztra

Postprzez Gość 2004-11-24, 4:18 pm

A jutro będzie o halowych mistrzostwach w bierkach sprzątaczek... :D Zgadzam się SPORT w "Trójce" to dno.
Gość

Postprzez musztra 2004-11-24, 4:47 pm

Morpheus napisał(a):A jutro będzie o halowych mistrzostwach w bierkach sprzątaczek... :D Zgadzam się SPORT w "Trójce" to dno.

na dodatek pod wodÄ… :P
musztra

Poprzednia strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: novack