przez Blajpios 2004-10-11, 10:19 pm
Przez chwilę wahałem się, czy nie założyć odrębnego wątku, bo odnoszę się do innego jednak środka, jakim jest gazeta i sytuacja jest też inna, bo wkład ze strony Zagłębia jest duży w to "zaniedbanie" tvp3: mianowicie chodzi o to, co tu było przypomniane, że p. Rudy jako kierownik nie wpuścił, o ile dobrze wiem, ekipy czas jakiś temu.
Jednak zdecydowałem się tu umieścić ten wpis - by nie mnożyć wątków jednak jakoś podobnych i powiązanych: media w rękach śląskich, Zagłębie nie ma w nich nic do powiedzenia - a oni przeprowadzają akcje ześląszczania metodycznie i z perfidną radością posiadania przewagi, odgrywając się zresztą i za pewne błędy ze strony ludzi pochodzących np. z Sosnowca i "najgłówniej" za swoje kompleksy.
Oto, co wpisałem w portalu "Nowy Sosnowiec" w wątku o meczu, gdzie ktoś pytał, "jakie to derby były", bo tak mecz Zagłębie - Ruch został zatytułowany.
Napisałem mniej więcej: "służę odpowiedzią - Górnego Śląska, wg p. Muchy.
Tak poszło w Polskę - w Przeglądzie Sportowym, w Tempie. (w nadtytule zresztą dzisiejszego sprawozdania). Co prawda ten pan jest znany ze swoich prowokacji (wie dobrze, mieszka nieopodal), lecz jednocześnie jeżeli nie będzie się to spotykać z reakcjami Zagłębiaków, niedługo będzie zasłużonym prekursorem skutecnej akcji ześląszczenia nahalnego i przemocą. Reakcje nie powinny być pojedyncze, bo wtedy tylko ucieszą "zasłużonego korespondenta", że udaje mu się prowokować a napastowani śmiesznie się bronią. Gdyby jednak reakcje były bardziej masowe, gdyby do redakcji dotarło żądanie odwołania pana redaktora, który zamiast informuje zakłamuje a tych żądań pod groźbą zaprzestania lektury pisma byłyby setki, to wtedy stanowiłoby to szansę".