Kultowe Cytaty Z Ludowego :) ...

Wszelkie tematy dotyczące kibicowania oraz kibiców Zagłębia

Moderatorzy: flex, Smazu, krzysiu, swiezy52

Postprzez PARASOL 2004-08-30, 11:03 am

Odnośnie spójności:nie chodziło mi o to,że takie działania w ogóle nie są podejmowane.Musi pan jednak przyznać,ze zachowania majace ukrócić chamstwo są mimo wszystko marginalnym zjawiskiem na naszych meczach(ich po prostu prawie nie widać).A pojedyńcze przypadki reakcji(mozna pisać:dzisiaj 2 razy interweniowaliśmy,tylko na dzień dzisiejszy coś z tego wynika?) nie są na razie w stanie zmienić opinii,że na stadionie panuje klimat przyzwolenia na złe zachowanie wśród kibiców.

Druga sprawa:poziom forum.Według mnie nie służy temu używanie wyrażeń "onetowe pedalizmy".Żeby była pełna jasność-nie chodzi tu o poziom jako taki,tylko jakie skutki może przynieść szermowanie takimi słowami.Nie chodzi o "uchybienia personalne" kierowane bezpośrednio do drugiej osoby,ale o sam ton wypowiedzi.Jak dla mnie jest on agresywny i sprzyjający ripoście.Nie chciałbym myśleć,że miał pan na celu świadomie sprowokować atak drugiej strony,ale lepiej byłoby bardziej starannie dobierać słowa(nie wiem,może za długo spiera się pan ze Ślązakami i taktykę stosowaną w dyskusjach z nimi przeniósł pan tutaj).Eskalacja konfliktu do niczego nie prowadzi.Proszę,są PW,tam można bez problemu dowodzić,kto ma rację.

Sformułowanie,że "doping przegrywa w konkursie na "kultowy" cytat" nie zostało użyte zbyt trafnie.Akurat ludzie wypowiadający sie w tym temacie nie ida na stadion po to,aby siedziec cicho na krzesełku i wsłuchiwać się w "twórczość" co poniektórych "artystów słowa".A to,że słyszy się,że ktoś obok słyszy jak inny powie coś tak nonsensownego i głupiego,że mimochodem na twarzy pojawia się uśmiech, raczej nie ma wpływu na doping(chodzi tylko i wyłącznie o tzw.kulturę osobistą).

Tym samym dochodzimy do kwestii legitymacji tego typu zachowań przez rozpowszechnianie "kultowych" haseł w internecie.Moim skromnym zdaniem nie ma to wpływu ani na doping ani na dążenie do powielania takich wyczynów przez innych.Jak pisałem,żultrasi raczej nie przeglądają tego forum, a wpisy forumowiczów sugerują dystans do żulerskich haseł.A one się zdarzają i ludzie o tym piszą(trudno,żeby było inaczej).

Ciekawa jest też kwestia tego,czy takie hasła zniechęcają kogokolwiek do chodzenia na Ludowy.Śmiem twierdzić,ze mimo wszystko ma to nikły wpływ na frekwencję.Jak ktoś chce obejrzeć mecz,to go i tak obejrzy,nie zwracając uwagi na chamów(co nie znaczy,że ich działalność ma pozytywny charakter).

Na koniec sprawa celu i sposobu użycia przekleństw w tym temacie.Przecież nikt tutaj nie uważa za "kultowe" najbardziej prymitywnych przyśpiewek w rodzaju j...ć PZPN czy Polscy sędziowie...Jednak czasami zadziwia mnie (no i przyznam,śmieszy) jak te chamy potrafią zestawić ze sobą słowa,ze człowiekowi grabki potrafią opaść do samej ziemi.To lepsze niż sytuacja,gdy prawie cały stadion zaczyna śpiewać ww. prostackie kawałki,których przecież(i słusznie)nikt nie ma zamiaru nazywać kultowymi nawet z przymróżeniem oka.
PARASOL

Postprzez kobialka 2004-08-30, 11:32 am

Dla mnie najskuteczniejszym rozwiązaniem byłoby, gdyby policja wystrzelała ich z broni ostrej!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

. Najskuteczniejszym, ale czy najlepszym? !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Jesli uważasz, że dobrym sposobem na wszystko jest strzał w mordę, to jest mi przykro.

[...]
[/quote]

uwazasz ze strzal w morde nie jest dobrym rozwiazaniem, a proponujesz wystrzelenie tych chamow z ostrej broni???????????????????????? co Ty w ogole mowisz?
Podoba Ci sie gdy gina ludzie????

Po co te dziwne klotnie tutaj, niech kazdy sobie tu pisze o "kultowych" dla niego tekstach, a co,po to jest ten temat, a inni niech to czytaja lub nie. jak sie cos komus nie podoba to trudno, takie jest juz zycie nie kazdemu sie dogodzi. Krawiec nie znam Cie za dobrze, nie odnosze sie do Twoich wypowiedzi, bo jakos nie czuje potrzeby, ale juako facet, ktorego uwazam za spoko i szanuje, odpusc sobie, bo to nie ma sensu, widac do niktorych pewne argumenty nie docieraja, Piotrus Ty tez wyluzuj, bo ta Wasza polemika jak dla mnie do niczego nie prowadzi.
spasujcie obaj, niech ludzie dalej pisza , czasem faktycznie teksty sa pozalaowania godne, ale niestety takowe maja miejsce i trzeba sie z tym pogodzic.
Poza tym zamaiast sie sprzeczac na takie tematy, zastanowcie sie lepiej,jak wspomoc dopingiem naszych zawodnikow,i pomoc chlopakom z gniazda, a nie zostawiac ich a potem krytykowac.
pozdrowienie dla Wszystkich
kobialka

re

Postprzez Qba 2004-08-30, 11:36 am

no Panowie, temat juz jest chyba wydrazony do konca... a ja chcialem tylko powiedziec: poziom intelektualny nietktorych forumowiczow wola o pomste do nieba...

i tym pozytywnym akcentem zakoncze swoja wypowiedz

pozdrawiam
Qba

Postprzez misiek1906 2004-08-30, 10:03 pm

Proponuje taki wynalazek jak GADU-GADU
misiek1906

Postprzez ŁOSKI1906 2004-08-30, 10:34 pm

poziom intelektualny nietktorych forumowiczow wola o pomste do nieba...

Ty za to jesteś najmądrzejszy :evil:
PS:Myśle że twoje osobiste odczucia możesz zostawić dla siebie i nie komentować na forum.pięcioam słowami''Nie ma to żadnego sensu''
ŁOSKI1906
Os.Piastów oficial fans

Postprzez fabian 2004-08-30, 10:50 pm

Myślę, że wypowiedź Parasola doskonale podsumowuje dyskusje.

Od tej pory proszę tylko o wpisy na temat, czyli "kultowe" i kultowe cytaty.

Pozdrawiam,

Fabian

[Dodano: 31sierpień] Zgodnie z obietnicą wpisy nie na temat usunąłem. Jeśli chłopaki uważacie, że macie coś jeszcze do dodania w tej dyskusji załóżcie sobie osobny temat. Tutaj, jak widzę wiekszość była już zmęczona ;)
fabian

...

Postprzez Krawiec 2004-08-31, 12:34 pm

Myślę, że niepotrzebnie usuwałeś dalsze wpisy bo wypowiedź parasola to dla mnie żadne podsumowanie . Ja zakończyłem logicznie swoją myśl w ostatnim poście w który włozyłem jakiś wysiłek umysłowy i nie miałem zamiaru pisac dalej - cokolwiek by ktoś napisa później w tym temacie.
Krawiec

Postprzez Carlos 2004-09-11, 6:24 pm

mnie rozjebalo haslo goscia ktory stał dzisiaj za mną .spojzal na kibicow przyjezdnych i powiedzial : "patrzcie k***a tam liroy siedzi" :D
Carlos

Postprzez Asja 2004-09-11, 7:10 pm

Ehe - ciekawe co powiedzą jak przyjedzie TSP do nas albo my do nich .
Tam na mecze przychodzi mój znajomy który wygląda autentycznie jak Liroy i Barthez w jednym... :lol:
Asja
Gwiazda

Postprzez xXx_1906 2004-09-11, 7:37 pm

Asju ale Liroy jest z Kielc a nie z B-B, wiec chyba dlatego ten typ tak powiedział :D
xXx_1906

Postprzez Asja 2004-09-11, 7:43 pm

Ja wiem - mnie chodzi o to że na TSP moga naprawde powiedziec że go widzieli :wink:
Asja
Gwiazda

Postprzez krzysztof 2004-09-11, 8:17 pm

Kultowa myślę, że była wypowiedź naszego trenera po meczu z Koroną Kielce
Krzysztof Tochel powiedział, napisał(a):Raz jesteś w trumnie, raz się cieszysz i masz orgazm.
krzysztof

Postprzez W@llace 2004-09-11, 8:42 pm

krzysztof napisał(a):Kultowa myślę, że była wypowiedź naszego trenera po meczu z Koroną Kielce
Krzysztof Tochel powiedział, napisał(a):Raz jesteś w trumnie, raz się cieszysz i masz orgazm.

hehe no ostro troche pojechał :wink:
W@llace

Postprzez Piotruś Pan 2004-10-06, 10:21 am

Z uwagi na fakt, iż nie chciałem zakładać nowego tematu dlatego tutaj :!:
Posłuchajcie sobie tego kawałku :lol: fajne

http://mp3.wp.pl/p/strefa/sciagnij/85768.mp3

Zaaaaaagłębieeeeeeeeee ! :!: !
Pozdro :!:
Piotruś Pan

Postprzez gruby 2004-10-06, 1:32 pm

Co do kultowego cytatu ,to na meczu z Koroną za mojmi plecami stał koles który przez całe spotkanie darł sie tylko "lacha,lacha.." :D .No i to chyba przynosło niezły skutek bo Lachowski strzelił 2 bramki... :P :P

Pozdrawiam :mlyn:
gruby

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kibice