ZMIANY W SKŁADZIE ZAGŁĘBIA W PRZERWIE ZIMOWEJ

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez WOJTEK 2004-10-04, 6:16 pm

AREK MA KONTUZJĘ. :cry: :cry:
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez CZaRnYY 2004-10-05, 11:32 am

Coś na onecie dużo się pisze ostatnio o zawodnikach Zagłębia, zwłaszcza o Pitrym - http://sport.onet.pl/989250,wiadomosci.html

Coraz wyraźniej widać, że prawdziwym strzałem w dziesiątkę działaczy Zagłębia Sosnowiec był transfer nikomu nieznanego 22-letniego Przemysława Pitrego, który wcześniej biegał po V-ligowych boiskach w barwach Iskry Pszczyna - pisze "PS".

W zeszłym roku chłopak był na castingu w chorzowskim Ruchu, lecz nie poznano się na jego nietuzinkowym talencie. Trener Krzysztof Tochel wcześniej także testował Przemka i ściągnął go w końcu na Stadion Ludowy.

W pięciu meczach II-ligowych Pitry zdobył pięć bramek i już zainteresowali się nim menedżerowie ze Skandynawii. Otrzymał nawet propozycję wyjazdu na sprawdziany w Djurgarden Sztokholm i słynnym Rosenborgu Trondheim.

Więcej szczegółów w "Przeglądzie Sportowym"
CZaRnYY

Postprzez zgredos 2004-10-05, 11:42 am

Trener Tochel powiedział, że dopóki nie będzie następcy Pitrego (a chyba szybko nie będzie) to nie ma mowy o sprzedaży tego zawodnika. On sam zresztą chce się ograć najpierw w polskiej lidze
zgredos

Postprzez krzysztof 2004-10-05, 12:37 pm

Zarowno trener jak i Pitry maja racje. W tym momencie lepiej bedzie dla Przemka i dla Zaglebia jesli bedzie gral i strzelal dla nas bramki, niz siedzial na lawce w Skandynawii.
Na pewno w Zaglebiu nie dostanie tyle kasy, ale najpierw zobaczmy jak potocza sie dalej losy Stolpy.
krzysztof

Postprzez Agianni 2004-10-06, 11:24 pm

www.Gazeta.pl napisał(a):Zagłębie Sosnowiec chce Jacka Berensztajna !!!
Krzysztof Tochel, trener piłkarzy Zagłębia, oceniał dziś umiejętności młodych piłkarzy, którzy w przyszłości mogą dołączyć do kadry drużyny z Sosnowca.

Szansę gry dostali: Maciej Budka (18 lat, Hutnik Trzebinia), Paweł Swoboda (20, LKS Wysoka), Dariusz Korepta (22, AKS Niwka), Kamil Korepta (18, AKS Niwka), Kamil Janikowski (17, Stal Główno), Paweł Jaworek (23, Piaskowianka Piaski), Rafał Czarnecki (21, GKS Nowiny), Łukasz Kwaśniewski (22, Spartakus Daleszyce), Tomasz Będkowski (24, Piaskowianka), Paweł Koryciński (18, GKS Świniary), Łukasz Ząbek (19, MKS Kozienice), Adam Gola (Victoria Jaworzno), Damian Kruszyński (19, Iskra Pszczyna).

Informacją dnia jest wiadomość, że działacze Zagłębia wrócili do pomysłu, by pozyskać Jacka Berensztajna. 31-letni pomocnik nie jest zainteresowany grą w bankrutującym RKS Radomsko. Tadeusz Dąbrowski, menedżer piłkarza, potwierdza, że Zagłębie jest bardzo zainteresowane transferem zawodnika.

Nie mam pojęcia jaką ma formę obecnie Berensztajn, nie pamiętam jego gry w meczu z Zagłębiem na inauguracje obecnego sezonu. Mam nadzieję, że nie wypalił sie do końca i że będzie prezentował się lepiej od Panów Małochy i Bały.
Agianni
Adventure Group

Zmiany w skladzie Zaglebia

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2004-10-07, 8:42 am

Pan WOJTEK - Adventure Group

Szanowny Panie,
Moja intuicja mowi mi , iz trener Tochel doprowadzi do transferu Jacka Berensztajna - mam propozycje aby Sympatycy ZAGLEBIA przywitali tego pilkarza na LUDOWYM przy pierwszym wyjsciu na murawe naszego Stadionu. Nie popelniajmy bledow z przeszlosci.

Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez xXx_1906 2004-10-07, 1:45 pm

Z tego co ja pamiętam to Berensztajn nieźle kręcił naszymi na inaugurację sezonu i był wyróżniającym się zawodnikiem. Przydałby się Zagłębiu taki zawodnik. Byłaby większa walka o miejsce w pierwszym składzie co dobrze by wpłynęło także na innych piłkarzy. Moim zdaniem przydałby się nam jeszcze jakiś dobry obrońca, może nawet dwóch.
xXx_1906

Postprzez lukes 2004-10-07, 2:20 pm

Agianni napisał(a):Nie mam pojęcia jaką ma formę obecnie Berensztajn, nie pamiętam jego gry w meczu z Zagłębiem na inauguracje obecnego sezonu.

zagrał bardzo dobre spotkanie - to w duzej czesci dzieki jemu i jeszce Majakowi Radomsko wywiozło 3pkt.
Temat transferu znowu powraca (o Berensztajnie bylo juz glosno latem ) oby tym razem sie udalo.
Gdzies czytalem ze Berensztejn i Lato (dwaj najlepiej zarabiajacy pilkarze Radomksa) sa na celowniku działaczey ŁKS. Oby to byly tylko spekulacje dziennikarskie.

ps. czy ktos wie jak dlugie kontrakty podpisali panowie Bała i Małocha?
lukes
no spin

Postprzez slawojka 2004-10-07, 3:04 pm

lukes napisał(a):
Gdzies czytalem ze Berensztejn i Lato (dwaj najlepiej zarabiajacy pilkarze Radomksa) sa na celowniku działaczey ŁKS. Oby to byly tylko spekulacje dziennikarskie.

Pisało tak rzeczywiście... ale wczoraj na telegazecie z kolei czytałem, że Lato zostal zawodnikiem Widzewa... (niby też Łódź :wink: )
slawojka

Re: Zmiany w skladzie Zaglebia

Postprzez WOJTEK 2004-10-07, 4:57 pm

Tadeusz Wisniewski napisał(a):Pan WOJTEK - Adventure Group

Szanowny Panie,
Moja intuicja mowi mi , iz trener Tochel doprowadzi do transferu Jacka Berensztajna - mam propozycje aby Sympatycy ZAGLEBIA przywitali tego pilkarza na LUDOWYM przy pierwszym wyjsciu na murawe naszego Stadionu. Nie popelniajmy bledow z przeszlosci.

Pozdrawiam
Tadeusz

A CO WOJTEK MA DO TEGO ?? :shock: :shock: :shock:
WOJTEK
Adventure Group

hehe, dobre!

Postprzez Blajpios 2004-10-07, 7:18 pm

WOJTEK
Wysłany: Czw 07 Paź, 2004 17:57 Temat postu: Re: Zmiany w skladzie Zaglebia
Tadeusz Wisniewski napisał:
Pan WOJTEK - Adventure Group

Szanowny Panie,

Pozdrawiam
Tadeusz

A CO WOJTEK MA DO TEGO ??

Doskonałe. Co ma Wojtek do tego? :D [/quote]
Blajpios

Zmiany po awansie

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2004-10-07, 7:46 pm

Szanowny Panie WOJTKU.-

Skierowalem te informacje na Pana rece z kilku powodow a mianowicie: nalezy Pan do osob ktore wiedza doskonale co dzieje sie na stronach FORUM ( jak to rozpropagowac), jest Pan osoba uznawana i lubiana, jest Pan wyjazdowcwem i ludowcem - od Stadionu LUDOWEGO, nie tak dawno buszujac po stronach dowiedzialem sie ze jest Pa MASTER of CEREMONY rowniez.
A skierowalem dlatego, ze osoby zagladajace na te strone moga przeczytac te info.

Jesli postapilem zle, popelnilem blad to Pana przepraszam.-

Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez rrr 2004-10-07, 8:01 pm

Co do Berensztajna - to jest zdaje się pomocnik i to nie defensywny. Ciekawe kogo będzie miał zastąpić - Lachowskiego czy Skrzypka? Pomijam jego wiek.
Zagłębiu potrzeba bocznych obrońców i niezłych zmienników do ataku (na okliczność np. kolejnego wygłupu Ujka)
rrr

Postprzez bankier 2004-10-07, 9:26 pm

jak na mój gust - to "Berek" może zagrać raczej w środku pola (jesli jego przejście do Zagłębia stanie się "ciałem"). dlatego uważam, iż będzie to konkurencja dla Morawskiego - ponieważ prawą flanką rządzi Dawid... z drugiej jednak strony - lewa strona boiska (w ofensywie) nie przedstwia się najlepiej (Bała - na razie - poniżej oczekiwań, Chwaligobowski - solidny rzemieślnik, jednak nie widzę do w dłuższej perspektywie w kontekście ewentualnej walki o awans do ekstraklasy).

pożyjemy zobaczymy.... 8)
bankier

Postprzez SOSNOWIEC* 2004-10-08, 1:28 pm

Co jest z Tomkiem Twardawa ??odszedl gdzies czy nadal to przeklete kolano ??
SOSNOWIEC*

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna