TEMAT O STADIONIE LUDOWYM

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: ??

Postprzez CharoN^ 2004-09-07, 6:35 pm

^m@rcin^ napisał(a):W niedziele nie bylo juz czesci krzeselek pod kryta. A byl ktos dzisiaj na stadionie ?

Ja miałem wczoraj badania ok. godz. 16.00, a następnie trening. Podczas badań na Ludowym trenowała reprezentacja Polski U-21 (wcześniej rozdali kilka autografów). Udaliśmy się na chwilę na główną zobaczyć cześć ich treningu. W dalszym ciągu usunięty był kawałek dachu od strony zegara, oraz krzesełka od strony sektora przyjezdnych. Po jutrzejszym treningu napiszę czy coś się zmieniło (mam nadzieję, że tak).
CharoN^
Zagłębiak

Postprzez tomi2509 2004-09-08, 2:15 pm

nic az tak ciekawego sie nie dzieje!
dziwilo mnie tylko to ze jedna osoba demontowala dach a druga go na gorze czyscila ???? czyzby mial tam wrocic?!?!?!?! nie mamy chyba sie czym narazie podniecac ! w sobote mozna bedzie podziwiac " ogrom" tych prac
tomi2509

Postprzez Mich@Å‚ 2004-09-08, 11:43 pm

Byłem dzisiaj na treningu,wygląda to tak jak opisał to Charon,a co do dachu to chyba będzie ten sam(resturowli stare słupki podtrzymujące konstrukcję) i wypuszczony być możę do przodu,a tam gdzie są krzesła nowa wylewka która podniesie te miejsca do poziomu tych "lóż"(drewnianych ławek).No przynajmiej mnie laikowi w tych sprawach tak się wydaje
Mich@Å‚

Postprzez Gość 2004-09-10, 2:01 pm

Widziałem dziś ten "remont". Jak dla mnie to zanosi się tu na prowizorkę jakich mało :( :?

Może ma ktoś dostęp do planów tej tzw. przebudowy?? Może Stowarzyszenie ??
Wartałoby się tym teraz zainteresować żeby potem nie było za późno.
Gość

Postprzez Gość 2004-09-12, 11:38 am

Wróciłem właśnie z rezerw. Na rezerwach trybuna kryta jest otwarta dla wszystkich dlatego przybyli na ten mecz mogli zobaczyć na czym polega ten wielki remont. A polega on na Zdejmowaniu dachu, malowaniu go od spodu i ponownym montowaniu!!!!!!!!!!!!!!!!!!.
Tak te wielkie prace remontowe polegają na pomalowaniu dachu od spodu żeby się stara farban na głowy VIP-ów nie sypała :?
Radzę zareagować bo to są kpiny. Takiej prowizorki jeszcze nie widziałem.
Inna część "remontu" to jak na razie zrycie jednej części trybuny krytej. Jednak krzesełka z niej złożone są z boku, tak że najprawdopodobniej wszystkie te stare, brudne, wypłowiałe, połamane plastikowe siedziska wrócą na swoje dawne miejsce.
Koszmar.[/b]
Gość

Postprzez Gigaland 2004-09-12, 3:02 pm

To wszystko za jedyne 600 tys. złotych. Jak zwykle lwia część środków poszła na wiadomo co.
Gigaland

Postprzez Krawiec 2004-09-13, 3:58 pm

Morpheus napisał(a):Widziałem dziś ten "remont". Jak dla mnie to zanosi się tu na prowizorkę jakich mało :( :?

Może ma ktoś dostęp do planów tej tzw. przebudowy?? Może Stowarzyszenie ??
Wartałoby się tym teraz zainteresować żeby potem nie było za późno.

To co robia to kontynuacja prowizorki , a ta prowizorka nie ma planu budowlanego. Wytrzymaj jeszcze chwilę Morf już wkrótce będziemy wiedziec wszystko na temat stanowiska władz w kwestii przyszłości Ludowego i wówczas rozpocznie się działanie. Na obecną chwile mogę powiedziec tylko tyle, że sprawa jest rozważana przez władze miasta i budowa nowoczesnej trybuny wcale nie jest przekreślona , mimo tej prowizorki.
Krawiec

Postprzez tomi2509 2004-09-13, 4:23 pm

a kiedy bedzie wiadomo jesli moge zapytac????
tomi2509

Postprzez Gość 2004-09-13, 6:01 pm

Oby, Krawiec, oby.
Bo przed meczem rezerw nie spotkałem się z przychylną tej prowizorce opinią wśród obecnych na meczu kibiców, a wygląda to koszmarnie.

Trzymam za słowo i z niecierpliwością czekam na kolejne (oby pomyślne) wieści w tej sprawie.

POZDRO :!:
Gość

Stadion

Postprzez KOLA221 2004-09-16, 7:26 am

Q....rde teraz sie okazalo ze to nie nasz stadion tylko jakiegos hanysa z szopienic dlatego bo to jego teren i nic nie mozna budowac.Zgodnie z prawem moze nawet zamknąć stadion KPINA!!!!!!!!!!!!!!!!!!
KOLA221

Postprzez Pesto 2004-09-16, 9:32 am

no to historia zatoczy koło i wracamy na Mireckiego :D

swoją drogą - chyba połowa polskich klubów ma problemy w kwestii własności gruntu... ot taki polski burdel
Pesto
kumaty

Re: Stadion

Postprzez zgredos 2004-09-16, 9:35 am

KOLA221 napisał(a):Q....rde teraz sie okazalo ze to nie nasz stadion tylko jakiegos hanysa z szopienic dlatego bo to jego teren i nic nie mozna budowac.Zgodnie z prawem moze nawet zamknąć stadion KPINA!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Możesz wyjaśnić o co tu dokładnie chodzi?
zgredos

Re: Stadion

Postprzez krzysztof 2004-09-16, 10:32 am

zgredos napisał(a):Możesz wyjaśnić o co tu dokładnie chodzi?

Chodzi o to http://www.sosnowiec.info.pl/modules/news/news_view.php?id=1120

Ja tych hanysów nie rozumiem. Na co taki liczy jak nie na kasę. Płaci podatek gruntowy za te ziemie bo co, ma nadzieję że jak już sąd przyzna mu rację to sobie zbuduje działkę na boisku treningowym. Ewidentnie chcą zarobić kasę, ale przy biurokracji w naszym klubie i UM to prędzej właściciele odejdą z tego świata niż dostaną kasę ;-)
krzysztof

Postprzez zgredos 2004-09-16, 11:29 am

No to extra. Dziwi mnie postawa urzędników z UM ta sprawa była głośna kilka lat temu, ale póżniej ucichła myślałem, że sprawa jest załatwiona-a jednak nie.To my płacimy podatki a w UM nie ma osoby odpowiedzialnej za załatwienie tej sprawy raz na zawsze? Jak zwykle nie ma winnych a urzędnicy w UM znowu są zdziwieni
zgredos

Postprzez tomi2509 2004-09-16, 2:57 pm

no i miasto znalazlo pretekst do tego aby nic nie robic !!!!!! czekali z tym do tej pory bo w koncu trzeba byloby cos zaczac robic a tu sie nie chce !!! przeciez skoro te sprawy sie juz tyle ciagna to miasto o tym wiedzialo i moglo cos w tej sprawie zrobic!!!!!!!!! i z dzisiejszym dniem mozemy juz chyba zapomniec o czymkolwiek na ludowym !!!!!!! brawo wladze oby tak dalej!!!!!!!
tomi2509

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników