ZMIANY W SKŁADZIE ZAGŁĘBIA W PRZERWIE ZIMOWEJ

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez slawojka 2004-07-09, 7:54 am

Robicie z igły widły :lol:
Cóż takiego się stało? Że zawodnikowi nie spodobał się klub i nie chce w nim grać? Skąd wiemy jakie były relacje między Bartkiem a Boreckim? Co kto komu obiecywał? Piszecie w takim kontekście jakby to GKS-a miała upaść przez to że Bartek nie chce u nich grać tylko woli ZAGŁĘBIE.
Nie widzę żadnego absolutnie związku z wydarzeniami z 1993 r z tegorocznymi :shock: :shock: :shock: Co ma piernik do wiatraka?

P.S. A tak swoją drogą to Dziurowicz chyba się w grobie przewraca jak "widzi" progresję naszego ZAGŁĘBIA... :wink:
slawojka

uczciwość ważna dla Zagłębia, w walce z nieuczciwością też!

Postprzez Blajpios 2004-07-09, 8:23 am

choć te rzeczy, co pisał ARAS1906 ważne oczywiście i trzeba pamiętać, choć to niezależne od tego, czy np syn Piotr jest dokładnie spadkobiercą - wobec A.Bały okazał chyba jakiś szacunek, to niezależnie od tych rzeczy: dla mnie ważne jest, by w charakterze Zagłębiowskim nie leżało wykiwanie innych, odpłacanie nieuczciwe choćby na chamską postawę innych!
Blajpios

Re: uczciwość ważna dla Zagłębia, w walce z nieuczciwością t

Postprzez ARAS1906 2004-07-09, 8:46 am

Blajpios napisał(a):choć te rzeczy, co pisał ARAS1906 ważne oczywiście i trzeba pamiętać, choć to niezależne od tego, czy np syn Piotr jest dokładnie spadkobiercą - wobec A.Bały okazał chyba jakiś szacunek, to niezależnie od tych rzeczy: dla mnie ważne jest, by w charakterze Zagłębiowskim nie leżało wykiwanie innych, odpłacanie nieuczciwe choćby na chamską postawę innych!

Mam nadzieję, że jak przeczytałeś poprzednią moją wiadomość to kliknąłeś również na podany link :wink: Prawda jest taka jeśli ktoś chce coś (kogoś) sprzedać za dobrą cenę kombinuje jak podbić kwotę.... a wszystko skupia się na "towarze" - najgorsze jest to, że w tym przypadku towarem jest CZŁOWIEK......
Co do reszty Twojego postu - Jeżeli ktoś czuje się związany z klubem to powinien pamiętać o jego historii. A ta niestety dla Zagłębia tak wyglądała :( Nieuczciwe odpłacanie też nie leży w moich zasadach... zacytuję wypowiedź z dzisiejszego Sportu:
Str. 5
tyt. "Zagłębie jest OK" -(wcale nie ironiczny :evil: - ale do tego niektóre gazety Nas przyzwyczaiły)
cyt. " Nie było żadnych podchodów z naszej strony - zapewniał nas Wojciech Rudy(....) komentując wybór Bartlomieja Chwalibogowskiego(....) Nasze stanowisko od miesiąca było jasne: zależy nam na Chwalibogowskim.(......)"
Znów kojarzy mi się to z wypowiedzią do której odnosił się mój link.

Ps. Nie wiem jaki szacunek do A. Bały zachował Pan P. Dziurowicz, wiem natomiast jaki szacunek do Adama zachowali (wyrazili) kibice GieKSy :roll:
ARAS1906
Środula

Postprzez bankier 2004-07-09, 5:26 pm

nie obchodzi mnie czy Bartek chciał grać w gieksie czy nie - to nie ma znaczenia! chodzi o sposób "rozstania" się z katowickim klubem. nie chciał tam grać - wystraczyło powiedzieć... nie dziękuję! a nie zmyślać o kontuzji i innych duperelach!

I nie piszcie, że użalam się na gieksą... zrobił taki numer raz - może zrobić i drugi jak będzie kasa na horyzoncie... nie wierzę w bezgraniczne przywiązanie tego zawodnika do Zagłębia.

a gieksa i tak pokutuje.... i będzie pokutować dopóki rządzić nią będzie Dziurowicz...
bankier

...

Postprzez Krawiec 2004-07-09, 5:56 pm

Tak jak powiedział wcześniej ARAS , mówienie o decyzji Bartka jest nieporozumieniem. Zadecydował menago i nie było w tym żadnych podtekstów śląsko-zagłębiowskich ale tylko i wyłącznie bilans zysków i strat.
Krawiec

Postprzez Kry's 2004-07-10, 3:23 pm

kl@kot napisał(a):Przepraszam fabian za błąd ortograficzny choć przyznam że pisząc na forum nie przywiązuje do nich wagi. Powracając do głównego tematu mojej wypowiedzi muszę stwierdzić że jeśli masz inne zdanie to widocznie nie znasz histori klubu GKS Zagłębie Sosnowiec bardzo możliwe że jesteś zbyt młody by ją znać w tym wypadku spytaj starszych. Co do moich przekonań o wręcz wrogości w stosunku do naszego klubu całego śląskiego środowiska piłkarskiego wraz z dziennikarzami gazet typu Sport czy Trybuna Sląska to też wystarczyć regularnie je czytać aby dojść do podobnych refleksji jak moja. Wystarczy że z naszych trybun poleci jedna petarda na boisko (czego nie pochwalam) i już się mowi o pseudokibicach,
na Ruchu Górniku czy Gk-sie walą w mordę i w zasadzie jest ok. Przykro mi że taka jest prawda ale tak jest i wszyscy o tym musimy pamiętać.
NA POHYBEL RUCHOWI GÓRNIKOWI I GIEKSIE
.

Proszę przestańmy się tłumaczć z tego że kogoś nie lubimy, tym bardziej hanysów! kl@kot podzielam twoje zdannie w 100%
Ja hanysów nie lubie i nie mam zamiaru się rozpisywać ani tłumaczyć dlaczego...
Kry's

Postprzez Kry's 2004-07-10, 3:35 pm

"wczorajszym, jak i w dzisiejszym meczu nie zagrali Radosław Bugaj, Mariusz Ujek i Wojciech Małocha, którzy przechodzili odnowę biologiczną. "

..........................
wczoraj nad ranem na Shellu spotkałem R.Bugaja, podjechał zdyszny bo potomek mu się rodził(gratuluje)
powiedział mi ze jeszcze tak nie dopieprzali na zgrupowaniu jak teraz, :lol: :wink:
Kry's

Postprzez Kry's 2004-07-10, 3:56 pm

ARAS1906 napisał(a):
bankier napisał(a):Leyton - jakby taka sytuacja miała miejsce tylko, ze "w drugą" stronę - forum trzeszczało by w szwach od potępieńczych głosów. A że to Zagłebie wygrało batalię o Bartka - to wszystko jest OK! trochę to chore... A największą głupotą jest przypominanie historii z 1993 roku... bo co ona ma wnieść do dyskuzji??? :shock:

http://zaglebie.sosnowiec.pl/forum/view ... &start=360 - drugi post od góry.
Dodam tylko, że Bartek grał w Zagłębiu jeśli pamiętasz a nie w GieKSie!!! Może tak nie żałujmy tego klubu zza miedzy skupiając winę na zawodniku :evil: Pamiętam jak Nas "wykończył" (przynajmniej tak mu się wydawało) ś.p. Pan D. - jadąc tam na hokej było słychać jedno - "kaj mocie fusball gorole kaj mocie fusball?", a my się użalamy :x
Ponadto, przypomnę te lata pomimo wszystko a tym którzy nie mogą ich pamiętać szczególnie.
Po spadku do III ligi ś.p. Magnat zaproponował Zagłębiu żeby był klubem satelitą GKS-u, to wtedy może i znajdzie się trochę grosza i wogóle, ponadto do Zagłębia mieli trafić zawodnicy nie mający miejsca w składzie GieKSy. Ponieważ Nasz Klub nie przyjął tej "fantastycznej" oferty Dziura stwierdził, że mamy za niską średnią wiekową na grę w III lidze :shock: i nie dopuszczają Nas do rozgrywek..... Jeżeli dobrze pamiętam ta średnia to 21 z groszem i nie było by może w tym nic dziwnego gdyby nie fakt, że I-szo ligowa Wisła K. miała wtedy średnią wieku 20 z groszem :evil: Jak to się skończyło wiedzą wszyscy.....
A historia jak to historia zatoczyła koło.... Ruch Radzionków zagrał wtedy w III lidze za Zagłębie teraz My świętowaliśmy awans w Radzionkowie, ludzie GieKSy Nas załatwili teraz Nasz zawodnik (choć tylko wypożyczony) nie chciał grać w Katowicach!!!! (reszta we wskazanym linku). Do jakich "tradycji" poprowadzi Nas jeszcze historia???? :roll:
Mam nadzieję - WIERZĘ - że do I-szo ligowych!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Byłem strasznie zły że tracimy Bartka,cały czas obserwowałem forum GkSu,wierze że jego winy w tym zamieszaniu jest jak najmniej,ale po tym jak go potraktowano na ich forum,jak z niego szydzono(zdjecie w koszulce gieksy) i nawet posądzano o złodziejstwo(buty pilkarskie) napewno nie dołącze się do fali krytyki i narzekania na sposób załatwienia tej dla niego i dla nas bardzo waznej sprawy.
poprostu swoje odcierpiał i czegoś zapewne się nauczył wraz ze swoim "menago".
Dla mnie jest najbardziej przyszłościowym zawodnikiem Zagłębia ,ale to tylko moja subiektywna opinia.
Kry's

Postprzez Leyton 2004-07-10, 9:33 pm

Może trochę z innej beczki.
Jaroszek, Pikuta, Słupecki i Małocha. Trzech pierwszych to spore niewypały. Czwarty? Hmm... . Wiąże ich jednak to samo i obawiam się, że wszyscy będą tak samo wspominani.
Nigdy na tym forum nie skrytykowałem Krzysztofa Tochela. Teraz też nie mam zamiaru tego robić, ale trochę mi się to nie podoba.
Leyton

Postprzez olo69 2004-07-10, 9:43 pm

Jaroszek, Pikuta, Słupecki i Małocha. Trzech pierwszych to spore niewypały. Czwarty? Hmm... . Wiąże ich jednak to samo

Słupecki chyba nie grał wcześniej u K. Tochela
olo69

Postprzez olo69 2004-07-10, 9:45 pm

sorry, chyba że w Bełchatowie
olo69

Postprzez Kry's 2004-07-10, 9:46 pm

Słupecki ! plakałem jak go na "śniegu" widziałem ...ale trzeba wierzyć K.Tochelowi.
i tak widać że wie co robi.
a błędy i (krytyka z naszej strony to normalośc) :wink:
Kry's

Postprzez olo69 2004-07-10, 9:53 pm

Słupecki ! plakałem jak go na "śniegu" widziałem ...

zgadza się szczególnie w pierwszym sparingu gzie tylko faulował i podawał dotyłu
olo69

Postprzez Leyton 2004-07-10, 10:20 pm

Kry's napisał(a): a błędy i (krytyka z naszej strony to normalośc) :wink:

Prawie nigdy tego nie robię, a w przypadku KT w szczególności !!! Teraz po przyjściu Małochy jakoś zacząłem sobie kojarzyć tych zawodników. To, że KT wie co robi, to dla mnie oczywiste. Tylko po co ci grajkowie, którzy mają bliżej do emerytury niż do II ligi? I niczego ani nie wnieśli ani nie wniosą do gry Zagłębia.
Leyton

Postprzez IQ 2004-07-10, 10:29 pm

wg 90 minut to wygląda na dziś tak:

Przychodzą: Adam Bała (P - GKS Katowice), Robert Kitowicz (B - Lech Zielona Góra), Arkadiusz Kłoda (P - Włókniarz Kietrz), Tomasz Laskowski (B - Górnik Zabrze), Wojciech Małocha (N - Korona Kielce), Marcin Morawski (P - Promień Żary), Paweł Sasin (P - Śląsk Wrocław), Marcin Wielgus (P - Śląsk Wrocław), Krzysztof Pitry (Iskra Pszczyna), Sławomir Chodor (MKS Sławków)

Ciekawe co będzie z tymi gośćmi ze Śląska ????
IQ

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna