Przyszłość Zagłębia

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Przyszłość Zagłębia

Postprzez novack 2021-08-30, 7:20 am

Ciekawe czy nowy prezes będzie konsekwentny i gdy w następnych meczach z kibicami gości popłyną znane przyśpiewki pod ich adresem z wyrazami zbliżonymi do "wyp...ć" to zawinie na dołek cały młyn?
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez Lars 2021-08-30, 8:41 am

co tam się odp i erdoliło na tej krytej, czekam na relacje naszego kolegi z forum.
MOJE SERCE JEST CZERWONO ZIELONO BIAŁE
Lars

Postprzez August 2021-08-30, 10:02 am

novack napisał(a):Ciekawe czy nowy prezes będzie konsekwentny i gdy w następnych meczach z kibicami gości popłyną znane przyśpiewki pod ich adresem z wyrazami zbliżonymi do "wyp...ć" to zawinie na dołek cały młyn?

Jak tak dalej pójdzie to o ile krzesełka na trybunach nie zaczną wołać ludzkim głosem to niedługo nie będzie miał kto i co wołać. W niedzielę frekwencja oficjalnie wyniosła 1181 osób choć wydaje się, że było mniej niż tysiąc osób ale o ile nie zmieni sie cena biletów a grajki będą odwalać dalej taka manianę to jesienią przychodzić będzie już garstka ludzi.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez RUDI 2021-08-30, 10:45 am

To już nawet Guliwer został pariasem "braci kibicowskiej" ?
> O KIBICOWANIU WIEM NIEWIELE <
RUDI

Postprzez August 2021-08-30, 10:46 am

RUDI napisał(a):To już nawet Guliwer został pariasem "braci kibicowskiej ?

Czemu? Też go zwinęli na dołek?
August

Postprzez RUDI 2021-08-30, 10:53 am

August napisał(a):Czemu? Też go zwinęli na dołek?

Nie o to mi chodziło ;-) ale zaciekawił mnie post z innego forum i dlatego zapytałem licząc na odpowiedź kogoś obecnego na otwartej .
Cytat - "Wczoraj na odkrytej 90% ludzi po ostatnim gwizdu jechało "wypierdalać"
Później od strony gniazda poszło stwierdzenie do Guliwera który głośno wyrażał swoja opinie
"Zamknij k***a ryj"
Ps chyba nie łamię jakiś praw autorskich ;-)
RUDI

Postprzez August 2021-08-30, 11:14 am

To się chłop doczeka na stare lata. Nawiasem mówiąc był taki zakochany w Jaroszewskim. Do tego stopnia, że swoje uczucia uzewnętrzniał w reportażu C+. Ciekawe czy ma świadomość, że to jego ukochany pozostawił po sobie klub w stanie rozkładu.
August

Postprzez GrubyPerez 2021-08-30, 11:15 am

RUDI napisał(a):
August napisał(a):Czemu? Też go zwinęli na dołek?

Nie o to mi chodziło ;-) ale zaciekawił mnie post z innego forum i dlatego zapytałem licząc na odpowiedź kogoś obecnego na otwartej .
Cytat - "Wczoraj na odkrytej 90% ludzi po ostatnim gwizdu jechało "wypierdalać"
Później od strony gniazda poszło stwierdzenie do Guliwera który głośno wyrażał swoja opinie
"Zamknij k***a ryj"
Ps chyba nie łamię jakiś praw autorskich ;-)

Rudi, dobrze Cię widzieć w formie, przynajmniej tutaj :) :niezle:

Chodziło o ten post Rudiemu:

Greg1906 napisał/a:
Torello1906 napisał/a:
Otóż nowy Prezes Zagłębia Sosnowiec nie ma zamiaru tolerować nieprawomyślnych kibiców i podczas dzisiejszego meczu z GKS-em Tychy kazał policji zwinąć z trybuny krytej kibiców za użycie słowa "wypierdalać".

Dużo roboty nie będzie miał, jeszcze parę osób z loży szyderców wywali i tyle będzie po okrzykach. Na otwartej trybunie nikt się nie odezwie, tylko sialala (klap klap) sialala.

Wczoraj na odkrytej 90% ludzi po ostatnim gwizdu jechało "wypierdalać"
"Zamknij k***a ryj"

Postprzez GrubyPerez 2021-08-30, 11:18 am

no i na grubo:
Stara Latryna
Sprawdzony

Komu kibicujesz?: ZS
Wysłany: Dzisiaj 11:02
^Przemek^ napisał/a:

Wczoraj na odkrytej 90% ludzi po ostatnim gwizdu jechało "wypierdalać"
"Zamknij k***a ryj"

Bo ludzie którzy stoją na gnieździe to opłacone przez klub pachołki.
Zawsze staną po stronie klubu, bo dostają za to pieniądze.
A potem mają jeszcze czelność zaintonować "Duma, braterstwo.."
***[czy jesteś wrogiem czy przyjacielem - zawsze możesz na mnie liczyć. Nigdy o Tobie nie zapomnę***
GrubyPerez

Postprzez Adam1906 2021-08-30, 11:25 am

Przyszłość Zagłębia... Tak brzmi tytuł niniejszego wątku, więc może parę słów na temat owej "przyszłości" naszego klubu. Czy Pan Prezydent Arkadiusz Chęciński lub (namaszczony na swoje stanowisko Prezesa Zagłębia Sosnowiec przez Prezydenta) Pan Łukasz Girek mogą nam - Kibicom odpowiedzieć, na czym polegają poczynione do tej pory "zmiany na lepsze" w klubie, który pod Waszym świetlanym przywództwem podobno chce aspirować do gry w Ekstraklasie? Bo oprócz zmiany na stanowisku Prezesa przy Kresowej nie tyle, że nie zmieniło się nic, to na dodatek zmieniło się na gorsze. Nie mieliście czym zachęcić do pozostania w Zagłębiu Sosnowiec młodych i naprawdę bardzo zdolnych ludzi w postaci Adriana Pietrzyka i Magdaleny Wróbel, którzy musieli odejść z powodów zarówno finansowych (umowy-zlecenia za najniższą krajową), jak i ze względu na nie docenianie ich pracy, to teraz na ich miejsce przyjmujecie aż 3 (trzech) nowych pracowników, na zatrudnienie których pieniądze się już znalazły. Jeden notabene już pracuje i z tego co widać, jest to człowiek pochodzący chyba z koleżeńskiej łapanki w stylu: "Cześć kuzynie. Twój syn nie ma roboty? No to niech przyjdzie do mnie do Zagłębia". Otóż niejaki Pan Paweł przez króciutki okres swojej pracy już się miał wsławić literówką w wyrazie "NORMALNY" na plakacie meczowym:

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Ale błąd na plakacie to pikuś. Bardziej każdego z kibiców Zagłębia Sosnowiec musi zaboleć fakt, iż osoba prowadząca oficjalne konto klubowe na Instagramie NIE ZNA BARW własnego klubu :redface: Pan Paweł prowadził transmisję na żywo meczu Zagłębie Sosnowiec - GKS Tychy na Instagramie w poniższy sposób (proszę zwrócić uwagę na kolejność barw klubowych w serduszkach):

Obrazek
Obrazek

Pozostaje się spytać, dlaczego w naszym klubie muszą pracować niekompetentni ludzie? Dlaczego nie szukacie na poszczególne stanowiska (choćby takie jak po Pietrzyku i Wróbel) profesjonalistów poprzez zamieszczenie ogłoszenia na oficjalnej stronie klubowej o chęci przyjęcia osób do pracy np. w dziale marketingu, social mediach, Klubie Biznesu itp, i późniejszego konkursu złożonych przez kandydatów CV? I Wy się później dziwicie, że kibice, jak to sami Nas określacie, są "kundlami", którzy Was "hejtują" i na Was "szczekają", skoro sami zrobiliście z Zagłębia Sosnowiec POŚMIEWISKO na całą Polskę?!? Sytuację wewnątrz Naszego Ukochanego Klubu, którą zawdzięczamy Wam Sznowni Panowie włodarze, niestety można już podsumować jednym zdaniem:

Obrazek
Adam1906

Postprzez August 2021-08-30, 11:40 am

Trzeba przyznać, że z naszego Pana Prezydenta wielki zgrywus. Przed sezonem nieomal ciepłym moczem zrobił grubą kreskę od przeszłości zapowiadając -jakżeby inaczej - walkę o co najmniej baraże. w międzyczasie znowu doszło do rewolucji kadrowej. Nasz Prezydent-spryciula po frajerskiej porażce ze słabymi -jak widać-Katowicami chyba już zaczął przeczuwać pismo nosem wykonał manewr wyprzedzający zapewne namawiając Jaroszewskiego do złożenia rezygnacji z funkcji zapowiadając przy tym większe zmiany. W praktyce Jaroszewski zostanie czy też już został schowany do którejś spółki miejskiej, jak wieść gminna niesie, do ZPS-u gdzie będzie sobie teraz w spokoju pobierał zapewne niemałą pensyjkę wykorzystując przy tym - jak twierdzi nasz wybitny Prezydent - ogromną wiedzę i doświadczenie. Cóż, jeśli miałby to być rzeczywiście Park Sportowy to nie wiem na czym miałoby polegać wykorzystanie doświadczenia ex-Prezesa Wszechczasów. Zapewne, jeśli się potwierdzi tak samo schowany zostanie Tomczyk. Bo nie wątpię, że krzywda mu się nie stała, skoro przez 2,5 roku robienia fuszery transferowej nie było reakcji. Teraz zbawcą klubu - rzekomo na razie tymczasowo, jak zapowiedział Prezydent, a „potem się zobaczy” – został Łukasz Girek i nie licząc relatywnie krótkiej bo chyba od zeszłego roku, najdalej 2 lat, funkcji wiceprezesa Akademii (paronastodniowej funkcji Dyrektora Zarządzającego nie liczę) gość bez żadnego doświadczenia w kierowaniu jakąkolwiek komórka organizacyjną, nie mówiąc już o zarządzaniu jakimkolwiek podmiotem gospodarczym, a co w trudnej sytuacji sportowej i finansowej klubu ma znaczenie przy czym robi prawdziwe wejście smoka z niezadowolonym z meczu kibicem. Kolejnym "asem" ma zostać czy też już jest wybitny "obrońca" Polczak, który może jest i znany w środowisku choć od kilku sezonów raczej z niezbyt dobrej strony i teraz sie zastanawiam jak chłop bez kompletnego doświadczenia ma się zajmować transferami. Bo kolejna przebudowa będzie to pewne jak podatki. Nie mamy solidnych bramkarzy, defensywy, linii pomocy w tym dziesiątki, konkretnego napastnika.Właściwie nie mamy nic. I jestem przekonany, że kolejny do wymiany będzie Moskal. Co prawda jego prawda mnie nie przekonuje. Zresztą jakby policzyć jego średnią to zapewne wyszłoby poniżej 1 pkt. Ale teraz zwalnianie Kazia moim zdaniem byłoby bez sensu. Znowu klub by się ośmieszył, Kaziowi trzeba by pensje nadal płacić a i nikt sensowny by nie przyszedł. Jak to mawiał Stuhr w Seksmisji: ciemność widzę....
August

Postprzez RUDI 2021-08-30, 11:49 am

Jarek nie jest źle ;-) Popatrz jaki jest progres w "dyskusji" i w okazywaniu "miłości do klub " przez fanatyków :lol: . Jaroszewski uspokoił nastroje wśród kibiców ;-) za Baczyńskiego powsatałoby kilka klonów Zagłębia a Ty i Tobie podobni zaszyli by się w Bieszczadzkich chaszczach dla osobistgo bezpieczeństwa ;-)
RUDI

Postprzez GrubyPerez 2021-08-30, 12:22 pm

RUDI napisał(a):Jarek nie jest źle ;-) Popatrz jaki jest progres w "dyskusji" i w okazywaniu "miłości do klub " przez fanatyków :lol: . Jaroszewski uspokoił nastroje wśród kibiców ;-) za Baczyńskiego powsatałoby kilka klonów Zagłębia a Ty i Tobie podobni zaszyli by się w Bieszczadzkich chaszczach dla osobistgo bezpieczeństwa ;-)

Już się Rudi zaszyłem - czy raczej zachaszczyłem dawno, moja działalność nazwijmy to publiczna zamarła nawet na srejsbuku- ale nie ze strachu bynajmniej ( a w każdym razie nie o siebie).
Przed nieodwracalnym refluksem ( żeby nie nazywać wprost) - jednak nie ucieknę :(
***[czy jesteś wrogiem czy przyjacielem - zawsze możesz na mnie liczyć. Nigdy o Tobie nie zapomnę***
GrubyPerez

Postprzez Lars 2021-08-30, 12:36 pm

GrubyPerez napisał(a):
RUDI napisał(a):Jarek nie jest źle ;-) Popatrz jaki jest progres w "dyskusji" i w okazywaniu "miłości do klub " przez fanatyków :lol: . Jaroszewski uspokoił nastroje wśród kibiców ;-) za Baczyńskiego powsatałoby kilka klonów Zagłębia a Ty i Tobie podobni zaszyli by się w Bieszczadzkich chaszczach dla osobistgo bezpieczeństwa ;-)

Już się Rudi zaszyłem - czy raczej zachaszczyłem dawno, moja działalność nazwijmy to publiczna zamarła nawet na srejsbuku- ale nie ze strachu bynajmniej ( a w każdym razie nie o siebie).
Przed nieodwracalnym refluksem ( żeby nie nazywać wprost) - jednak nie ucieknę :(

No niestety.

Nie po to Chęciński ułożył się z najwierniejszymi, żeby mu teraz pikniki robiły dziadostwo w jego klubie.

Przez najbliższe 24 miesiące nie ma najmniejszych nadziei na jakiekolwiek pozytywne zmiany w klubie.

Panowie szkoda nerwów. Liczba kibiców odwiedzających Ludowy w ostatnich latach drastycznie spada, nikt się tym nie przejmuje, nikomu już na tym nie zależy. Zamieniono podczas działalności w ostatnich latach klub Zagłębie Sosnowiec na F.C. Chęciński i Przyjaciele (biało-czerwono-zielone barwy nowego klubu).
MOJE SERCE JEST CZERWONO ZIELONO BIAŁE
Lars

Postprzez slawekchicago 2021-08-30, 2:08 pm

DUMA ? BRATERSTWO ?

HA HA HA HA HA

ot caly komentarz.
to bylo wiadomo od dawna, ze czesc jest oplacana przez klub, qrwa do czego to doszlo ?
klakierzy checinskiego :czerwona: :czerwona: :czerwona:
WSTYD WSTYD WSTYD
CZY WROCA JESZCZE DOBRE CZASY
slawekchicago

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna