August napisał(a):Ponoć z wdzięczności za rondo wszystkie toi toie w Gdańsku mają nosić nazwę „Arek”
Oby! A ja od siebie życzę mu spełnienia marzeń i snów, i niech zostanie szefem PO, czyli kapitanem Titanica!!!
Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52
August napisał(a):Ponoć z wdzięczności za rondo wszystkie toi toie w Gdańsku mają nosić nazwę „Arek”
Brak pieniędzy na skauting to tania wymówka klubów
– Załóżmy roczny koszt skautingu 240 tysięcy złotych. Wydaje mi się, że to jest kwota, bez większej analizy, którą przeznacza się na kontrakt średniego zagranicznego zawodnika. Około 4500 euro miesięcznie. On pojawił się z testów, z polecenia i podpisuje się go na zasadzie: a, najwyżej nie wypali. Ilu takich piłkarzy było w Polsce? Wyobraź sobie więc sytuację odwrotną: masz dwie osoby, które pracują za tę kwotę i w tym dochodzą koszty podróży, hoteli. Ja, jako skaut, oglądam pięć-sześć meczów w tydzień. To jest jedna para oczu. Jest druga i masz 10-12 meczów w tygodniu. Zobacz jakie dane jesteś w stanie zdobyć przez cały rok. Przyjdzie mejl proponujący piłkarza za 20 tysięcy, to skaut powie: nie, ja go widziałem, nie jest tego wart. To spowoduje, że zatrudnienie tego skauta miało sens. Dlatego uważam, że brak pieniędzy to jest wymówka – mówi Kamil Kogut, szef skautów Piasta Gliwice. Rozmawiamy o transferach między innymi Joela Valencii, Aleksandara Sedlara, lekceważeniu skautingu w Polsce czy powodach, dla których Hiszpanie najczęściej potrzebują pół roku, by przystosować się do naszej ligi. Zapraszamy! (...)
krysteksc napisał(a):https://sportdziennik.com/mozdzen-opusci-zaglebie/
REGULAMIN FORUM:
- Wklejając artykuł z innej strony, podajemy link do oryginalnego artykułu, jego autora, a treść artykułu wklejamy w tagach
KOD: ZAZNACZ CAŁY
- Nie wklejamy samego linku, gdyż za jakiś czas może on być już nieaktualny.
Adam1906 napisał(a):Zauważyłem, że od pewnego czasu w ogóle nie raczycie wklejać treści artykułów, ograniczając się do wrzucenia samych linków
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników