Sparingi

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Sparingi

Postprzez patrios91 2017-07-01, 5:42 pm

Adam1906 napisał(a):Geniusz polskiej myśli szkoleniowej rasowego lewego obrońcę z Portugalii chce na siłę nauczyć grać na stronie prawej, żeby tylko nie zrobić konkurencji Żarko. Jak ten ćwok Banasik tak będzie kombinował to zamiast najlepszego lewego obrońcy w lidze dorobimy się następnego Sierczyńskiego... :twisted:

Marnuje jego potencjał, a Zarko i tak częściej widoczny na lewym skrzydle niż na lewej obronie. Jak patrzę na grę Najemskiego to chyba jesteśmy skazani na Cichockiego.

PS. Albo siÄ™ nie znam albo ten testowany napastnik nadajÄ™ siÄ™ do tarcia chrzanu.
JAROSZEWSKI I CHĘCIŃSKI MUSZĄ ODEJŚĆ
patrios91

Postprzez bolo73 2017-07-01, 5:46 pm

Słabo to wygląda, podobnie jak w meczu z Tychami ofensywa nie istnieje, jesteśmy w czarnej dupie. Wygląda na to, że w tym sezonie będziemy w ogonie tabeli bo ta gra nie przekonuje mnie i nie wróży nic dobrego.
bolo73

Postprzez patrios91 2017-07-01, 6:09 pm

bolo73 napisał(a):Słabo to wygląda, podobnie jak w meczu z Tychami ofensywa nie istnieje, jesteśmy w czarnej dupie. Wygląda na to, że w tym sezonie będziemy w ogonie tabeli bo ta gra nie przekonuje mnie i nie wróży nic dobrego.

Nuno zagrał na prawej obronie zamiast na lewej flance. Banasiak- silny,waleczny, ale brak mu szybkości i zwrotności. Pewnie dlatego w poprzednim klubie grał jako ten defensywny. Testowany napastnik nie istniał, a i środek pola zbytnio mu nie pomagał bo go nie było. Ja nie wiem co ten Banasik testuje. Nikt nie gra na swoich nominalnych pozycjach, dlatego gra w ogóle nie wygląda bo jej praktycznie nie ma. Oglądając jego pomysły coraz bardziej mi się wydaję,że awans przewaliliśmy nie przez różne klubowe cyrki tylko przez nieudolność Banasika. No,ale cóż. Może to tylko typowy test-mecz. Gramy dalej.
patrios91

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2017-07-01, 6:24 pm

Przyznaje się bez bicia - sparingu nie widziałem - ale jak popatrzyłem
na ustawienie drużyny Zagłębia to nie wiedziałem o co chodzi -lewy
obrońca na prawej obronie - nie bardzo wiem kto grał na lewej pomocy
linia środkowa nie rozgrywała jakby sprawdzali czy ten testowany napastnik
wypracuje sobie sam sytuacje do strzelenia bramek ? Po tym sparingu
jak w czeskim filmie NIKT NIC NIE WIE.
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez jondek 2017-07-01, 6:35 pm

I tylko Banasik czeka na egzekutora,cokolwiek by to znaczyło ;-(
jondek

Postprzez Tomcjo 2017-07-01, 8:58 pm

Banasik jest jak dowódca rzymian z bajki o Asteriksie i Obeliksie ktory piskliwym głosikiem wydaje komendę . Do atakuuuu ! :lol:
Tomcjo

Postprzez August 2017-07-01, 9:20 pm

patrios91 napisał(a):Ja nie wiem co ten Banasik testuje. Nikt nie gra na swoich nominalnych pozycjach

Czyli wygląda na to co robił wiosną. Czyli wszystko na zasadzie "dżudo jak się udo." Trochę się łudziłem, że jak Banasik dostał na tyle wolną ręke w kompletowaniu swojego drimtimu to może zacznie działać bardziej logicznie.Cóż, pozostaje poczekać na skompletowanie i zamknięcie kadry i ocenić pierwsze 4-5 kolejek.
Divina favente clementia Romanorum imperator semper Augustus
August

Postprzez Adam1906 2017-07-02, 4:01 am

Tomcjo napisał(a):Banasik jest jak dowódca rzymian z bajki o Asteriksie i Obeliksie ktory piskliwym głosikiem wydaje komendę . Do atakuuuu ! :lol:

Nie no, rozjebałeś mi konstrukcję :lol: Wszystko podsumowałeś tym ostatnim zdaniem, co jednoznacznie wskazuje na to, że na ławce mamy centuriona - wuefistę :lol:

Obrazek
Adam1906

Sparingi

Postprzez turku 2017-07-02, 11:22 am

Tadeusz Wisniewski napisał(a):Przyznaje się bez bicia - sparingu nie widziałem - ale jak popatrzyłem
na ustawienie drużyny Zagłębia to nie wiedziałem o co chodzi -lewy
obrońca na prawej obronie - nie bardzo wiem kto grał na lewej pomocy
linia środkowa nie rozgrywała jakby sprawdzali czy ten testowany napastnik
wypracuje sobie sam sytuacje do strzelenia bramek ? Po tym sparingu
jak w czeskim filmie NIKT NIC NIE WIE.
Pozdrawiam
Tadeusz

Panie Tadeuszu i wy inni wszyscy.
Ale wy jesteście GUPI!
Przecież mecz był na judupie więc to chyba normalne że ustawienie to zasłona dymna żeby żadne gumofilce nie odkryły zamysłu taktycznego przygotowanego na ligę.
Proste? Proste!

Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka
turku

Postprzez Blajpios 2017-07-02, 3:49 pm

zag23 napisał(a):
Adam1906 napisał(a):Geniusz polskiej myśli szkoleniowej rasowego lewego obrońcę z Portugalii chce na siłę nauczyć grać na stronie prawej, żeby tylko nie zrobić konkurencji Żarko. Jak ten ćwok Banasik tak będzie kombinował to zamiast najlepszego lewego obrońcy w lidze dorobimy się następnego Sierczyńskiego... :twisted:

Masz racje ja to bym Udo przesunal na lewą pomoc a Malheiro na lewą obronę czyli jego nominalna pozycję niedługo Banasik z tego Portugalczyka zrobi napastnika heh
Tak przykładowo cytuję, bo głosów tego typu - i używania sobie, że aż heja - więcej jest. Czy ja dobrze widzę, że one są — czy to jakieś halucynacje?
Zaraz. Może się mylę, sądząc, że z poprzedniego sezonu na 21 chyba osób, które pojechały na zgrupowanie - 5 piłkarzy grało w Sosnowcu w miarę regularnie, a żeby byli jakoś widoczni, bo np. grali w rezerwach, wchodzili na końcówki meczów, to chyba będzie łącznie z tą piątką: dziewięciu, czyż nie? To jeszcze mniej niż połowa tych, co wyjechali na zgrupowanie, nawet gdyby odliczyć dwóch testowanych od tej liczby 21. Trzech nowych, to jest nowych zakonktraktowanych od chwili wsiadania do autokaru, bo niewiele wcześniej podpisali kontrakty. Co mogli mieć lepszego, niż na luzie, nie przejmując się za bardzo sztywnymi schematami - gdy wyszli z autokaru na boisko? Przecież - nie ma siły, by mieli jakieś te schematy ludzie, którzy dotąd odbyli kilka treningów razem a niektórzy ani jednego. Czy naprawdę więcej dowiedziałby się trener, obserwując na tym meczu, jakie schematy i zagrania już ma zakodowane Portugalczyk? Czy może jednak "rzucając na żywioł" zobaczyć warto było, co wykrzesać może z siebie właśnie w takiej sytuacji nietypowej, kontrakt podpisany, zupełnie nowi ludzie wokół i gra nagle na nie swojej pozycji: bo to się może przydać, gdy będzie konieczność w meczu decydującym o awansie, kiedy po kontuzji schodzi główny snajper a pomocnik zleciał za kartki i zostało 20 minut szans? Oczywiście, kibic ma prawo załamywać proporcje, mówić tylko emocjami - ale czy to nie ma jakichś granic? Czy na pewno jest obowiązek, by być tu cenionym kibicem, wyłączyć używanie szarych komórek, byle tylko biadolić i wyśmiewać na całego?
Blajpios

Postprzez patrios91 2017-07-03, 9:51 am

August napisał(a):
patrios91 napisał(a):Ja nie wiem co ten Banasik testuje. Nikt nie gra na swoich nominalnych pozycjach

Czyli wygląda na to co robił wiosną. Czyli wszystko na zasadzie "dżudo jak się udo." Trochę się łudziłem, że jak Banasik dostał na tyle wolną ręke w kompletowaniu swojego drimtimu to może zacznie działać bardziej logicznie.Cóż, pozostaje poczekać na skompletowanie i zamknięcie kadry i ocenić pierwsze 4-5 kolejek.

Drogi Auguście. Spada nam z nieba kolejny piłkarz, który coś potrafi, ma zmysł do gry kombinacyjnej i jest lewonożny, co jest w dzisiejszym futbolu darem nielicznych. Normalny trener wykorzystałby to,że mamy dwóch ofensywnie grających lewonożnych obrońców. W jaki sposób? Podwieszając tego bardziej kreatywnego wyżej i ćwicząc wymienność pozycji na całej linii. Rywale sami by zgłupieli o co chodzi bo raz jeden, raz drugi grałby w ofensywie. Wystarczy tylko poćwiczyć schemat przejścia z defensywy do ofensywy i odwrotnie. A ten Nuno ma zmysł do gry kombinacyjnej. Próbował tego nawet na tej zasranej prawej obronie, gdzie się strasznie męczył. Problem w tym,że nie miał z kim grać bo nikt go nie rozumiał. Jak tak dalej pójdzie, cofnie się w rozwoju tak jak nasi pod wodzą Banasika.
Druga sprawa. Zatrudniliśmy podobno jednego z najlepszych DMF w lidze w postaci Banasiaka. Nie jest to typowy kreator. Nie ma szybkości. Za to ma siłę i potrafi przytrzymać piłkę,a co najważniejsze odebrać piłkę czy przeciąć podanie. Skoro gram na dwóch defensywnych pomocników,a mam naprawdę dobrego kreatora i człowieka od kluczowych podań w postaci Nowaka, ustawiam go wyżej, żeby grać na połowie przeciwnika i zwiększać szansę na gola. Co robi nasz Mourinho? Cofa Nowaka, ustawia Banasiaka wyżej. Strzela sobie w stopę oddając środek pola przeciwnikom. Efekt? Widzieliśmy jak to wyglądało. Brak chyba jednej wymiany podań przez cały mecz na tle dobrego przeciwnika,ale grającego naprawdę na "pół gwizdka".
Testowanie Mikity to już w ogóle szczyt głupoty. Właśnie straciliśmy szansę na przetestowanie kogoś naprawdę rokującego na 9tce. Żaden szanujący się klub nie zatrudni go na poziomie I ligi bo jest po prostu żenujący. No,ale nasz Mourninho pewnie zrobi z niego drugiego Lewandowskiego.
Podsumowując. W głupim sparingu nie powąchaliśmy piłki tylko dlatego,że nasz Mourinho sabotuję grę zabijając samym ustawieniem, nie mówiąc już o jakimkolwiek pomyśle na grę bo to u nas wyższy level. Powoli zaczyna mi być szkoda piłkarzy. Nie mogą cieszyć się grą co jest podstawą w osiągnięciu sukcesu. Dałem Banasikowi czystą kartę, tak w swojej głowie. Ale jak zobaczyłem co on robi....jakie gościu ma braki szkoleniowe.....mam go dosyć.

PS Banasiak może grać na lewym skrzydle,gdzie często to robił, co już w ogóle zwiększa pole manewru podczas meczu. Wzmocnić prawe skrzydło, napad i możemy coś zdziałać pod warunkiem, że nasz Mourinho zacznie myśleć.
patrios91

Postprzez Blajpios 2017-07-03, 12:33 pm

patrios91 napisał(a):
August napisał(a):

Drogi Auguście. Spada nam z nieba kolejny piłkarz, który coś potrafi, (...)

Ależ powiedzmy wreszcie raz jasno do końca: Nam - czyli kibicom, którzy są wielcy czy to gdy chcą pooglądać czy to poperorować sobie.
bezpośrednio z nieba - bo przecież Opatrzność wie, kto jest ważny w tej grze
to i faktycznie z nieba bezpośrednio to było, bez żadnego udziału Zarządu czy to w UM czy to w LW czy bez tego z M.J. na czele - i bez udziału R. Stańka czy też D. Banasika, bądź innych ze sztabu szkoleniowego: no, bo przecież wiadomo, że skoro "dla nas wprost od Opatrzności", to tak bez nich musiało to być.
Aha. Dla ułatwienia teraz kolejnych ucieczek od dyskusji tzw. "na temat", podpowiadam: oto właśnie jestem na Marsie i badam, czy tam już kiedyś byli Zagłębiacy. Inna ścieżka: oto coś mi się z głową stało i zacząłem: a) chwalić Zarząd (pewnie coś z tego mam) b) wypierać się słów krytyki, które tu nieraz pisałem, nawet ostatnio je kolejny raz potwierdzając, "na wszelki wypadek", przy niedawnej jakiejś próbie spojrzenia całościowego i obiektywizującego. Nieważne, że przecież nic takiego odwołującego moją krytykę nie napisałem - co to ma do rzeczy, ważne przecież, by "zręcznie oddalić się od tematu"? Ale, pardon, co też ja obrażam wyobraźnię wieką takimi wąskimi sugestiami możliwych ścieżek?! Na pewno za karę żadna teraz z tych podjęta nie zostanie, niezmierzona wyobraźnia znajdzie sobie inną autostradę do biegu zgrabnych słów!
Blajpios

Postprzez August 2017-07-03, 4:51 pm

patrios91 napisał(a):Podsumowując. W głupim sparingu nie powąchaliśmy piłki tylko dlatego,że nasz Mourinho sabotuję grę zabijając samym ustawieniem, nie mówiąc już o jakimkolwiek pomyśle na grę bo to u nas wyższy level. Powoli zaczyna mi być szkoda piłkarzy. Nie mogą cieszyć się grą co jest podstawą w osiągnięciu sukcesu. Dałem Banasikowi czystą kartę, tak w swojej głowie. Ale jak zobaczyłem co on robi....jakie gościu ma braki szkoleniowe.....mam go dosyć

Ależ analiza Patrios, czapki z głów. Mnie na taka nie stać. Ale jakby ktoś napisał na mój temat coś tak druzgocącego to myślałbym na poważnie o zmianie zawodu.
August

Postprzez patrios91 2017-07-03, 5:03 pm

August napisał(a):Ależ analiza Patrios, czapki z głów. Mnie na taka nie stać. Ale jakby ktoś napisał na mój temat coś tak druzgocącego to myślałbym na poważnie o zmianie zawodu.

Piszę z nadzieją,że może chociaż raz ktoś mnie przeczyta :-) Jako amator, nie chcę się w jakikolwiek sposób mądrzyć, ale szlak mnie trafia jak widzę takie "wielbłądy".
patrios91

Postprzez August 2017-07-03, 5:24 pm

Ja przeczytałem i przy Tobie lebioda jestem. Podobało mi się choć nietery wzrósł mój oesymizm
August

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników