Wieści dotyczące naszych bylych pilkarzy i trenerów

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Wieści dotyczące naszych bylych pilkarzy i trenerów

Postprzez STACH PL 2017-06-03, 12:17 pm

Tomcjo napisał(a):Czyli Mandrysz spada z naszej listy płac i możemy zatrudnić trenera zamiast Banasika .

Ja mam nadzieje że Jaroszewski był ostatnio w Rybniku i przedstawił Mandryszowi nową ofertę współpracy.
STACH PL

Postprzez Tomcjo 2017-06-03, 12:20 pm

O ile byłem zwolennikiem zatrudnienia Mandrysza to teraz uważam ze jego powrót jest niemożliwy . Za duzo było zatargów i tego sie nie da odkręcić . Za to chętnie nam dokopie jako trener Gejksy .
Tomcjo

Postprzez Bizoniasty 2017-06-04, 3:35 pm

Tomcjo napisał(a):O ile byłem zwolennikiem zatrudnienia Mandrysza to teraz uważam ze jego powrót jest niemożliwy . Za duzo było zatargów i tego sie nie da odkręcić . Za to chętnie nam dokopie jako trener Gejksy .

Mało tego, jestem się w stanie założyć, że GKS "w końcu" awansuje do ekstra w nadchodzącym sezonie
Bizoniasty

Postprzez novack 2017-06-04, 3:39 pm

To teraz w "naszej" lidze mamy Mandrysza w Dospelu, Derbina w Chojnicach(ale pewnie wyleci) i Raków w gumofilcach, a wszystkiemu musi stawić czoła arystokrata z Piastów!
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez petromar 2017-06-04, 3:46 pm

Bizoniasty napisał(a):
Tomcjo napisał(a):O ile byłem zwolennikiem zatrudnienia Mandrysza to teraz uważam ze jego powrót jest niemożliwy . Za duzo było zatargów i tego sie nie da odkręcić . Za to chętnie nam dokopie jako trener Gejksy .

Mało tego, jestem się w stanie założyć, że GKS "w końcu" awansuje do ekstra w nadchodzącym sezonie

również stawiam niezłą sumkę ze gejksa wejdzie do ekstraklasy na dodatek Mandrysz wkurwiony rozjedzie nas dwa razy konkretnie .... no ale nie on jeden nas rozjedzie...ale moze w nast sezonie zatrudnimy trenera? no bo tego wuefiste nieudacznika trenerem nazwac nie mozna
petromar

Postprzez Lars 2017-06-04, 7:59 pm

Pie.r.dolicie o tym Mandryszu jakby to był Massimiliano Allegri albo co najmniej Peter Bosz.
Chłop był w Sosnowcu, nie potrafił z indywidualności zrobić drużyny.
Zresztą... k.u.rwa dajcie już spokój z tym Mandryszem.
Znowu chcecie Mandrysza czy o co chodzi?
Taki zajebisty jest i tak wspaniale zapisał się?
bo nie rozumiem???
MOJE SERCE JEST CZERWONO ZIELONO BIAŁE
Lars

Postprzez Blajpios 2017-06-06, 3:41 pm

Nie wklejam treści, bo nic już L. Ojrzyński o Zagłębiu nie wspomina w wywiadzie http://www.przegladsportowy.pl/pilka-no ... 13420.html , mówi o Arce, ale... wychodzi na to, że trenerów to najmować umiemy, drogą do sukcesu jest ;-) bycie na etacie trenera w Zagłębiu :-) W tym roku, voilà: najpierw L. Ojrzyński Puchar Polski a potem Mistrzowstwo Polski J. Magiera (obaj pobożni, Magiera z Częstochowy, to na Jasnej Górze lubi, drugi do Fatimy się wybiera). Jednym zdaniem: Superpuchar nasz! Czy jednak klubowi "marketingowco-piarowcy", dziennikarze w Zagłębiu zdołają taki chwyt propagandowy wykrztusić? Ostatnio raczej słyniemy z propagandy Dziadów...
Blajpios

Postprzez Tomcjo 2017-06-06, 4:27 pm

Gdy Derbin awansował to najpierw mu dano za szefa Szukielowicza . Wtedy na niego pomstowalem bo to człowiek ktory nie pasuje do współczesnego futbolu . Szybko sie jednak okazało ze Derbin moze i ma smykałkę do tego fachu ale nie ma warsztatu . Najpierw drużyne przygotował mu Smyła a potem Szukielowicz . Gdy robił to sam . Wyszła totalna klapa . Jesli kiedykolwiek miałby wrócić musi udowodnić ze potrafi przygotować drużyne fizycznie do sezonu . Banasik tez sie nie popisał i zobaczymy co zrobi teraz . Ciekawe ba jakim etapie rozwoju jest Łuczywek . Byc moze w przyszłości wróci . Choc trudno bedzie go przekonać do powrotu ze stolycy na wieś . Po za tym mam wrażenie ze praca w cieniu jest jego przeznaczeniem i w Legii moze tak latami .
Tomcjo

Postprzez Blajpios 2017-06-06, 5:57 pm

Tomcjo napisał(a):Gdy Derbin awansował to najpierw mu dano za szefa Szukielowicza . Wtedy na niego pomstowalem bo to człowiek ktory nie pasuje do współczesnego futbolu . Szybko sie jednak okazało ze Derbin moze i ma smykałkę do tego fachu ale nie ma warsztatu . Najpierw drużyne przygotował mu Smyła a potem Szukielowicz . Gdy robił to sam . Wyszła totalna klapa . Jesli kiedykolwiek miałby wrócić musi udowodnić ze potrafi przygotować drużyne fizycznie do sezonu . Banasik tez sie nie popisał i zobaczymy co zrobi teraz . Ciekawe ba jakim etapie rozwoju jest Łuczywek . Byc moze w przyszłości wróci . Choc trudno bedzie go przekonać do powrotu ze stolycy na wieś . Po za tym mam wrażenie ze praca w cieniu jest jego przeznaczeniem i w Legii moze tak latami .

Co do T. Łuczywka... Nie tylko dlatego, że Warszawa to również miasto mogące zaangażować serce, myślę, że niekoniecznie życzę mu powrotu. Również zadaję sobie bowiem pytanie, raczej nawet mam wrażenie, że rzeczywiście niekoniecznie jest jakoś uzdolniony "do pierwszch skrzypiec". Jeżeli załapali chemię, to może być dobrze - a wydaje się, że chyba tak, że "złapali tę chemię" z J. Magierą, którego z kolei uważam za jedną z nadziei polskiej trenerki i bynajmniej wbrew temu, co niektórzy tu pisali, że "wszyscy krzyczęli jakie zero gdy przyszedł: od początku pisałem, że jest szansa, by to był trener świetny a jedynie zwracałem uwagę na niepokojącą mnie sytuację charakteru czy powiązań, z jakimi przyszedł, od Legii przecież... W każdym razie, jeżeli rzeczywiście to wyjdzie, będzie rósł przy J. Magierze w roli asystenta, to może to wyjść tylko na dobre, im - bo Pan Tomek lojalny o ile kojarzę być potrafi a zarazem dla J. Magiery będzie takim "wynalazkiem młodych lat, startowania na bossa"; sam T. Łuczywek zaś - będzie miał szanse jako asystent wejść do Ligii Mistrzów, poniekąd już tam był! BA! Jeszcze Sanogo. Wydaje mi się - że to takie cicha nadzieja J. Magiery, chce postawić na tego zawodnika i doprowadzić, by był "perełką Legii", inwestycją finansowo też udaną. NIezależnie, czy przy tym - to samodzielny był wynalazek R. Stańka czy tam "skautingu zagłębiowskiego", czy był holowany przez Legię poprzez filię w Sosowcu - jeżeli i to się uda, to pozytywne odniesienia u J. Magiery się wzmocnią, co może kiedyś będzie przydatne, jak kiedyś było pozytywne odniesienie A. Strejlau'a...
Tu wspomnieć można też podobny układ - z kolei dwóch byłych graczy Zagłębia, J. Urbana i M. Kmiecia (nie, to nie promocja; przynajmniej w tej chwili drogi się rozeszły, przynajmniej na długo, jeżeli nie zawsze z Zagłębiem a im może służyć dodatkowo bliskość Chrzanowa z Jaworznem).
A. Derbin z kolei, to inna bajka. Faktycznie, cieszy, że odnajdują się pozytywne jego dane na bycie trenerem, wydają się potwierdzać umiejętności tworzenia współpracy ludzi, łącznie z optymizmem. Czy od strony jednak budowania np. formy fizycznej już się rozwinął? W każdym razie, smutne jest, że z grupy kandydatów na szkoleniowców "przyszłościowych", co niegdyś też grali w Klubie, znają od młodości, jak choćby M. Kmieć, W. Stach, P. Pierścionek czy A. Derbin, to zdaje się, że niewielu tu tę pomoc znalazło do rozwoju. Natomiast - szansą może być to, że A. Derbinowi... udało się nie tylko stąd wyskoczyć, ale i też gdzieś załapać, gdzie może podtrzymać opinię, czyli że "będzie miał branie", przychylność prasy np. na fejsbuku widać... Czy zaś mu życzyć, by tę szansę przedłużał, czyli by nie skończył już teraz, przed sezonem, pracy w Chojniczance? To zależy od tych rozwoju tych warsztatowych umiejętności, które wspomniał Kol. Tomcjo.
Ta zaś "specyfika gaszenia swoich", hm, czy aby faktycznie nie można by o czymś takim w Zagłębiu mówić? Dołączałoby się to do tej dziwnej zdolności, o której pisałem wcześniej, raczej skłócenia się z tymi, co chcą iść dalej, wyżej - zamiast zdolności chlubienia się, że tacy stąd wyszli...
Blajpios

Postprzez Anakin 2017-06-07, 7:32 am

Adrian Paluchowski podpisał dwuletni kontrakt z Pogonią Siedlce.

29-letni napastnik ostatnio występował w Zniczu Pruszków, dla którego zdobył dziesięć bramek w 31 meczach. W Pogoni będzie występował z nr 87
http://www.90minut.pl/news/278/news2781 ... edlce.html
Anakin

Postprzez xenon 2017-06-07, 9:26 am

wszystko ok tylko nowy sezon startuje za ponad miesiąc, a widząc jakie zmiany są planowane w klubie to ciężko będzie ułożyć te klocki. Zima to jest okres gdzie powinno się przygotowywać zespół na cały rok.Drugi problem to zawodnicy, których klub nie chce, a inni jakoś po nich nie sięgają, jak dojdą nowi to lista płac na ten sezon może być tak długa jak lista płac urzędu miejskiego.
xenon

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2017-06-08, 4:05 pm

Na GAZETA.pl - w SAM na SAM -Paweł Wilkowicz prowadzi rozmowę
z Jackiem Magierą.
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez Adam1906 2017-06-08, 5:04 pm

Panie Tadeuszu, jak już Pan coś poleca, to niech Pan wrzuca link do takiego artykułu. Nie każdemu chce się szukać a za dzień lub dwa to i znaleźć taki artykuł będzie ciężko...

Wywiad z Jackiem Magierą TUTAJ
Adam1906

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2017-06-08, 5:38 pm

Szanowny Adamie - Serdecznie dziękuje - za wprowadzenie na Forum tej
rozmowy z trenerem Magierą - ja nie polecam - ja sugeruje ze coś warto
przeczytać , wysłuchać to tyle. Ale ponieważ trener w tym wywiadzie
mówi też o naszym Zagłębiu to myślę iż warto aby duża grupa kibiców
zapoznała się z trescia tego wywiadu i dowiedziała się jakim człowiekiem
jest trener Jacek Magiera - jeszcze raz serdecznie dziękuję.-
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez Adam1906 2017-06-10, 11:39 am

Artur nie zrobił awansu więc skończył swoją karierę w Chujniczance.
http://www.90minut.pl/news/278/news2782 ... zanki.html
Adam1906

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna