Przegląd prasy

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Re: Przegląd prasy

Postprzez Anakin 2017-04-10, 12:43 pm

MarcelZS napisał(a):Ja bym wielkiej ironi i cynizmu się nie doszukiwał w słowach Fidziukiewicza ... powiedział prawdę w każdej kwestii. Za wypowiedź ... szacun !!!

Augustowi pewnie chodziło o to aby już nie wracać do sprawy. W perspektywie mamy mecz z Zabrzem i nna tym powinni się skupić.
Anakin

Postprzez Tomcjo 2017-04-12, 8:07 pm

kolejna super wiadomość z katowickiego Sportu

Do treningów wrócił Jakub Szumski, borykający się ostatnio z niepokojącymi kłopotami zdrowotnymi. Na razie ćwiczy indywidualnie.

W trening 25-letni bramkarz wprowadzany będzie bardzo ostrożnie. Niewykluczone jednak, że jeszcze w tym miesiącu będzie mógł brać udział w zajęciach razem z zespołem. Przypomnijmy, że przed miesiącem Szumski wyjechał do stolicy na badania, po tym jak stwierdzono u niego narośl na węzłach chłonnych w obrębie szyi. Konieczny był zabieg chirurgiczny. Przeprowadzone później badania histopatologiczne wypadły na szczęście pomyślnie.

Zawodnik, który wcześniej dostał rutynowo zakaz uprawiania sportu, może zatem kontynuować karierę. Szumski od początku sezonu był graczem wyjściowej jedenastki Zagłębia. Pod jego nieobecność klub zatrudnił Wojciecha Skabę. Numerem jeden między słupkami jest w tej chwili Wojciech Fabisiak i to on zagra dzisiaj wieczorem z Górniki
Tomcjo

Przegląd prasy

Postprzez turku 2017-04-12, 10:18 pm

August napisał(a):Jeszcze jedno. Jeśli przyznajemy, że Prezes nie jest fachowcem to pytanie: z czym do ekstraklasy? Tam na dłuższą metę na amatorską prowizorkę nie ma miejsca.Oczywiście jeśli chcielibyśmy zaistnieć na dłużej niż jeden sezon.

Mnie tak się marzy by Boguś konkretnie się na Mioduskiego obraził i przeniósł się z zabawkami do Sosnowca

Wysłane z mojego MI 5 przy użyciu Tapatalka
turku

Postprzez Adam1906 2017-04-15, 11:46 am

Wrzucę tutaj, bo bądź nie bądź temat jest również związany z piłkarskim Zagłębiem :)

Zagłębie FM rusza w Wielką Sobotę

W niewielkim studiu na drugim piętrze budynku Forum na rogu ulic Modrzejowskiej i Kościelnej w centrum Sosnowca praca wre. Trzeba sprawdzić wszystko i dopiąć na ostatni guzik, by zdążyć przed sobotnią premierą radia Zagłębie FM tworzonego przez Zagłębiaków z myślą o Zagłębiu Dąbrowskim. Pierwotnie radio miało ruszyć już przed kilkunastoma miesiącami, ostatecznie jednak zdecydowano o przeniesieniu premiery na później. Rozgłośnia przeniosła się też do nowego lokalu, który udało się pozyskać w ramach miejskiego programu „Lokal na kulturę”.

Na razie radia będzie można słuchać wyłącznie poprzez internet.

- Staramy się cały czas o koncesję emisyjną. O tym mówi też nasza ramówka. Aktualnie w bazie mamy trzydzieści dwie audycje autorskie. To bardzo dużo. Mamy świetnych ludzi, który są charakterystycznymi dla swojej dziedziny. Swoje audycje prowadzić będą m.in. Szymon Mrożek z Zagłębia Talentów czy Sebastian „Stecyk” Steć - opowiada Adrian Chmielewski, pomysłodawca i założyciel rozgłości radiowej. - Cieszę się, że nie wystartowałem w lipcu tamtego roku (pisaliśmy o tym na łamach DZ - red.), bo dzisiaj tego radia mogłoby już nie być. Gdybyśmy wtedy wystartowali, nie wiem, czy dzisiaj dalej byśmy funkcjonowali. Teraz mamy radio przygotowane w pełni do nadawania w eterze - dodaje.

Radio będzie funkcjonować jak wiele innych stacji radiowych: lokalne wiadomości co godzinę, poranek, audycje na różnorakie tematy. Założyciele nawiązują też współpracę z Zagłębiem Sosnowiec, dzięki czemu możliwa będzie bezpośrednia transmisja meczów ze Stadionu Ludowego na falach radia. Nie zabraknie też m.in. odkrywania tajemnic Zagłębia Dąbrowskiego, a nawet programu kulinarnego.

Więcej -> TUTAJ
Słuchaj radia Zagłębie FM -> TUTAJ
Fanpage radia Zagłębie FM na Facebooku -> TUTAJ
Adam1906

Postprzez Anakin 2017-04-15, 1:02 pm

Trzymam kciuki za powodzenie projektu. A jeśli uzyskają koncesję na nadawanie w eterze to w ogóle będzie ekstra.
Anakin

Postprzez Adam1906 2017-04-15, 1:12 pm

Anakin napisał(a):Trzymam kciuki za powodzenie projektu. A jeśli uzyskają koncesję na nadawanie w eterze to w ogóle będzie ekstra.

Wtedy w samochodzie przestanie mi grać RMF FM ;-)
Adam1906

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2017-04-15, 1:34 pm

Radio Zaglebie FM - to będzie zasięg lokalny a czy może ogólnopolski ?
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2017-04-15, 1:34 pm

Radio Zaglebie FM - to będzie zasięg lokalny a czy może ogólnopolski ?
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez novack 2017-04-15, 1:35 pm

Tadeusz Wisniewski napisał(a):Radio Zaglebie FM - to będzie zasięg lokalny a czy może ogólnopolski ?
Pozdrawiam
Tadeusz

Jeśli dostępne przez internet, to...
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2017-04-15, 2:05 pm

Mam na myśli Radio w samochodzie ?
Dzieki i Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez mason 2017-04-16, 12:10 pm

Wiadomo czy będą transmisje radiowe z meczów wyjazdowych ?
Fajnie gdyby wróciły, polsat nie zawsze pokazuje Zagłębie w tv, a relacja tekstowa to nie to samo ;)
ZAGŁĘBIE KLUB!
ZAGŁĘBIE REGION!
mason

Postprzez Blajpios 2017-04-18, 2:29 pm

Cóż, miałem zamiar jednocześnie napisać co nieco pod artykułem na stronie głównej "stuprocentowego Zagłębia", gdzie Redakcja informowała o złożeniu przez Prezesa Zagłębia w Prokuraturze pisma o podejrzenieu przestępstwa. Niemniej, artykuł już "zniknął z racji przyjścia następnych" z pierwszej strony, więc tam nie ma sensu pisać, tu dołączam. Chodzi mi o pewien problem, zresztą związany chyba z całą mentalnością zagłębiowską, nie tylko u kibiców: swego rodzaju utraty operatywności i rzutkości w Zagłębiu, skutkiem "przewalcowania i stępienia" w czasach komunizmu. W każdym razie, chciałem wobec tych głosów poparcia pod artykułem na stronie głównej portalu napisać: ważna jest wymiana zdań popierajcąych na Forum . Niemniej, z drugiej strony patrząc: co to da, gdy robi się to we własnym gronie, na tym czy innym "naszym forum" i "w kółko" się powtarza argumenty, które w zasadzie wiąkszość Zagłębiaków przynajmniej w dużej mierze podziela — podczas gdy "poza tą wysepką własną" brak jest poinformowania postronnych o wszystkich faktach i brak przeciwstawienia się? W tym duchu dopisuje się kolejny artykuł "w skali ogólnokrajowej". Warto chyba w tym też kontekście spojrzeć na ten artykuł D.Stolarczyka.
Dariusz Stolarczyk na portalu sports.pl 17.04.2017 22:07 pod tytułem 1. liga: Klops w obiektywie napisał(a):To, co wydarzyło się na stadionie w Sosnowcu, cofnęło wizerunkowo rozgrywki pierwszej ligi o co najmniej dziesięć lat.

Oto podczas telewizyjnej transmisji spotkania Zagłębia z Podbeskidziem przez 90 minut raczył oczy telewidzów w całej Polsce pokaźnych rozmiarów transparent. Rzecz na stadionach zwyczajna, tyle że treść owego rymowanego dzieła już zwyczajna nie była. Krótko mówiąc – mieliśmy do czynienia z wierszykiem niecenzuralnym, czyli wulgarnym (w dodatku zapowiadającym zemstę). Przez owe 90 minut nikomu z organizatorów nie przyszło do głowy, by go usunąć, a dodajmy, że wisiał w centralnym punkcie trybuny i był doskonale widoczny (również w obiektywach polsatowskich kamer).

Nie należę do ludzi przesadnie uczulonych na koszarową polszczyznę, ale przyznam, że ów transparent, a w zasadzie jego treść, uwierał mnie niczym niewygodne krzesło. Tym bardziej że mecz oglądałem w towarzystwie dzieci. Tak więc, zacni działacze Zagłębia, czas poczytać regulaminy imprez masowych. Wasi piłkarze walczą o ekstraklasę. Jeśli sytuacja powtórzy się w wyższej klasie rozgrywek, zapłacicie taką karę, że przez miesiąc będziecie pili kawę zbożową bez cukru. A swoją drogą, ciekawe, czy ekipie Polsat Sport nie przeszkadzał ów klops w obiektywie?

http://www.przegladsportowy.pl/pilka-no ... 1,359.html
Blajpios

Postprzez MarcelZS 2017-04-19, 11:43 am

Mnie martwi poza banerem inna sprawa - Frekwencja, pamiętam czasy kiedy to trybuna otwarta była pełna, o krytej nie wspomnę - flagi, race, doping non stop ... a tu walka o awans, mecz na lidera tabeli, smutno, cicho jakbyśmy grali towarzystko ... co się dzieje ? gdzie Ci kibice ?
MarcelZS

Postprzez wojtaszko 2017-04-19, 12:25 pm

http://warszawa.wyborcza.pl/warszawa/7, ... owiec.html . HMM CZYŻBY SIĘ COŚ MIAŁO WYDARZYĆ.......????
wojtaszko

Postprzez Anakin 2017-04-19, 12:54 pm

Tak po prawdzie to Leśny i tak ma swoje wpływy w Zagłębiu, co zresztą pośrednio przyznaje w artykule Jaroszewski. Trudno się w tej chwili odnieść do tych rewelacji. Poza samymi zainteresowanymi to musiałby potwierdzić najlepszy kupel prasowy Leśnego - Stanowowski. Póki co - na wesoło podtrzymuję wcześniejszą propozycje aby Leśny rozejrzał się za posiadłością na Wągródce
Anakin

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna